Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търсене с Google и Firefox

Featured Replies

Като търся нещо се получава следното:

Публикувано изображение

Имам предвид, че най- отгоре в резултатите излизат 3 предложения, които не ги ща. При Инт. Експлорър ги няма. Как да ги избегна при FFox?

Това може и да помогне.

Дам и аз имам същия проблем, но това не помага... Както и във фейса имам реклами някакви, дори и в скайп разговорите се появяват. А наскоро чистих от вируси... Преди 1 седмица

Дам и аз имам същия проблем, но това не помага... Както и във фейса имам реклами някакви, дори и в скайп разговорите се появяват. А наскоро чистих от вируси... Преди 1 седмица

Хм, то онези нагли адуери в програмите са друга бира. Просто трябва да се гледа по внимателно къде се цъка при самата инсталация, но да спор няма - нахални са ! :whist:

Хм, то онези нагли адуери в програмите са друга бира. Просто трябва да се гледа по внимателно къде се цъка при самата инсталация, но да спор няма - нахални са ! :whist:

Аз внимавам, като инсталирам разни работи. Странното е че маханах там вирусите, които ги имах с Mbam и всичко беше окей докато не седна на компютъра сестра ми... :D

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор

Това може и да помогне.

Не помага - AdBlock го ползвам отдавна, но в случая не помага.

Не помага - AdBlock го ползвам отдавна, но в случая не помага.

Пробвай да сканираш за адуер, почисти бисквитки и историята и т.н. При мен Адблока помага. Дори пробвах да потърся супер марио, и не ми вади онези реклами, които при теб ги има.

Сложи за начална страница Google.bg.Пробвах и ги нямаще тези резултати.Плюс това ,търсачката на Google ти подсказва докато пишеш и вече сам си избираш .

С това пробва ли какъв е резултатът? Щото AdBlock леко пропуска рекламите на Google. А лично аз за рекламите в различните приложения от години си държа инсталирана на компютрите и по една крава. При малко играчка с нейните настройки при преинсталация забравям какво е това реклама. Колкото и да е егоистично...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

В добавка към последния коментар: mvps hosts. При мен за Firefox с Ghostery и този хост файл няма много реклами. Снимка:

Публикувано изображение

P.S. При инсталиране на хост файла трябва рестарт, за да има ефект. :)

• Автор

Това Ghostery не знаех, че го има- инсталирах, обаче без ефект. По- късно ще опитам и AdMuncher, но по принцип като съм с AdBlock не се оплаквам от реклами. Само това с Google ме дразни леко и почвам да се чудя дали да се мъча да го махам. А MBAM намери само това:

Публикувано изображение

Вярно, на бързо сканиране, обаче не вярвам да е точно от него, особено при положение, че TorBrouser не съм го инсталирал, а и засега не смятам.

В добавка към последния коментар: mvps hosts. При мен за Firefox с Ghostery и този хост файл няма много реклами. Снимка:

Публикувано изображение

nologo, всъщност не разбрах какво трябва да се направи- нещо да се инсталира ли- относно mvps hosts

..... nologo, всъщност не разбрах какво трябва да се направи- нещо да се инсталира ли- относно mvps hosts

Да, трябва да се разархивира това и да се стартира изпълнимия файл mvps.bat

Това Ghostery не знаех, че го има- инсталирах, обаче без ефект. По- късно ще опитам и AdMuncher, но по принцип като съм с AdBlock не се оплаквам от реклами. Само това с Google ме дразни леко и почвам да се чудя дали да се мъча да го махам. А MBAM намери само това:

Публикувано изображение

Вярно, на бързо сканиране, обаче не вярвам да е точно от него, особено при положение, че TorBrouser не съм го инсталирал, а и засега не смятам.

nologo, всъщност не разбрах какво трябва да се направи- нещо да се инсталира ли- относно mvps hosts

Това не помага ли?:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

ПП. Дори с деактивиран AdBlock, само с крава и Ghostery:

Публикувано изображение

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Автор

Да, трябва да се разархивира това и да се стартира изпълнимия файл mvps.bat

Aха, аз подразбрах малко нещо в тая насока, само, че съм с Windows 8 и гледам, че има специфични инструкции заради Windows Defender и все още не съм сигурен какво точно трябва да се направи за да не изтрие Дефендера бат- файла - да уточня, че освен тоя дефендер който си е част от Win8, аз не ползвам друга антивирусна. Е имам MBAM, но не я пускам резидентно, а само за сканиране.

Трябва да стартираш изпълнимия файл като администратор. Просто в хост файла се добавят разни сайтове за блокиране, сега ще пробвам на WIndows 8.

• Автор

Това не помага ли?:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

ПП. Дори с деактивиран AdBlock, само с крава и Ghostery:

Публикувано изображение

При мен излиза така:

Публикувано изображение

отначало не бях правил настройки, но и след настройките си е така - вярно тези нежелани 3 предложения излизат с леко забавяне- в началото ги няма, но и преди това се бавеха малко.

Трябва да стартираш изпълнимия файл като администратор. Просто в хост файла се добавят разни сайтове за блокиране, сега ще пробвам на WIndows 8.

Стартирах го, не видях съобщение от дефендъра, но няма разлика

Бисквитките забрани, от тях са AdSense-рекламите горе.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Ха! Реших проблема по малко странен начин- общо взето вината явно си е моя. Открих, че имам добавка към ФФокс на име (цитирам малко произволно, понеже не се сетих да и запиша точното име, а я деинсталирах вече) sssafe save. Като я махнах и това предлагане на три ненужни търсения изчезна:

Публикувано изображение

Ха! Реших проблема по малко странен начин- общо взето вината явно си е моя. Открих, че имам добавка към ФФокс на име (цитирам малко произволно, понеже не се сетих да и запиша точното име, а я деинсталирах вече) sssafe save. Като я махнах и това предлагане на три ненужни търсения изчезна:

Публикувано изображение

И без добавки излизат, тъй като са на Google.

Ако не са отгоре, ще са най-долу на страницата.

Потърси за козметика: парфюм, сапун, шампоан и т.н.

• Автор

И без добавки излизат, тъй като са на Google.

Ако не са отгоре, ще са най-долу на страницата.

Потърси за козметика: парфюм, сапун, шампоан и т.н.

Не, вече го няма това, което описах в първия си пост- нито горе в началото, както беше, нито отдолу. С една дума - оправи се. Съжалявам само, че не записах точното име на тая добавка, понеже като търся да намеря нещо с това име (sssafe save и подобни) и не намирам нищо, което да прилича на "моята" добавка.

Ето примери с/без Ghostery, като съм тествал без никакви добавки, за да няма спекулации.

Снимка 1 | Снимка 2

Не ме разбирай погрешно радвам се, че си се оправил, но рекламите са на Google  - това е факт.

Блокирах посочените от Wankata и рекламите изчезнаха напълно. А и постоянно ми излиза, че ги блокира успешно - Снимка 3

Поздрави! :)

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Публикувано изображение

Благодаря ти за информацията и аз се оправих по този начин. А ето кое деинсталирах и се сетих да запиша :D :

"savenSihaere i" :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор

Ето примери с/без Ghostery, като съм тествал без никакви добавки, за да няма спекулации.

Снимка 1 | Снимка 2

Не ме разбирай погрешно радвам се, че си се оправил, но рекламите са на Google  - това е факт.

Блокирах посочените от Wankata и рекламите изчезнаха напълно. А и постоянно ми излиза, че ги блокира успешно - Снимка 3

Поздрави! :)

Аз засега дори съм деактивирал, но не и деинсталирал Ghostery, но това което ме дразнеше, сега след като махнах идиотската добавка, вече го няма.

Благодаря ти за информацията и аз се оправих по този начин. А ето кое деинсталирах и се сетих да запиша :D :

"savenSihaere i" :)

Да, може и така да е пишело и при мен, макар, че има някои "животинки" които работят по еди и същи начин, но това, което са инсталирали си променя името, но може и при мен да е било същото- наистина не го запомних, но щом като го видях бях сигурен, че не ми трябва и го делнах.

Аз засега дори съм деактивирал, но не и деинсталирал Ghostery, но това което ме дразнеше, сега след като махнах идиотската добавка, вече го няма.

Да, може и така да е пишело и при мен, макар, че има някои "животинки" които работят по еди и същи начин, но това, което са инсталирали си променя името, но може и при мен да е било същото- наистина не го запомних, но щом като го видях бях сигурен, че не ми трябва и го делнах.

Аз видях, че си махнал някав адон със save нещо си и го набарах веднага... То аз имам 3 адона :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.