Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 550 лв.

Featured Replies

По-скоро 7770,с 10 лева е по-скъпа,а GS дъното може и да не подкара 2030,VG3 е по-евтино и със сигурност ще тръгне проца и цената на компонентите идва същата,но с по-добра карта.

GS дъното е съвместимо отвякъде с G2030 ! Аз празни съчинения не пиша, без да са проверени !

• Отговори 91
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какви ревизии те гонят ?! Някъде да виждаш написано, че има ревизия ? Има версии на BIOS, което не е никаква пречка.

А онова смешното микро дънце дето искате да му го набутате, има поне един отвратителен недостатък, а това е местоположението на SATA портовете. Да не говорим как ще стои в огромната кутия и как ще минават кабелите от кутията, и дали ще стигнат до местата си...

Аз още не съм потвърдил поръчката - има време за размисъл, ама вие съвсем ме объркахте. Бях чел статия за втори сайт че били правили измами и не знам вярна ли, не е ли. Иначе за новите предложения ще си помисля и така. Как изведнъж минахме от 500W на 350W не мога да разбера?

С 2030 и 7770 300W +12 са ти достатъчни.

• Автор

ASROCK H61M-GS/H61/LGA1155

CM K280W/ ELITE 500W G2030/3.0/3M/BOX/1155 4GB DDR3 1333 A-DATA 1TB Caviar Blue 7200rpm 64mb SATA3 WD10EZEX

Sapphire ATI Radeon HD7770

Цена: 616,18 лв. и доставка трябва да се плаща. На бюджета посетихме майка му ама какво да се прави. Давайте по едно мнение за тази конфигурация и да се приключва вече, че ми се наду главата. 

CM K280W/ ELITE 500W G2030/3.0/3M/BOX/1155 4GB DDR3 1333 A-DATA 1TB Caviar Blue 7200rpm 64mb SATA3 WD10EZEX

Цена: 616,18 лв. и доставка трябва да се плаща. На бюджета посетихме майка му ама какво да се прави. Давайте по едно мнение за тази конфигурация и да се приключва вече, че ми се наду главата. 

Вземи 4GB DDR3 1600 A-DATA. Възможно е в бъдеще да я използваш. Мисля, че няма проблем да се сложи 1600 на място за 1333.

Щом толкова искате да бъде от n!kem за 10 лева отгоре се вмества HD 7790.

Идеята е следната:

След време продавате G2030 и купувате нов i5 (Ivy Bridge) ако се намира или на старо. След което се радвате на още повече кадри в игрите. i5 ще окаже доста влияние и HD 7790 ще покаже скритият си потенциал с него. Чифтека за парите си е супер сред делуксите

ASROCK H61M-VG3/BULK /H61/LGA1155 - Няма проблем за Ivy Bridge

G2030 /3.0/3M/BOX/1155

DDR3 4GB 1333MHz SIMMTRONICS SIM-22823013

SIMMTRONICS 1.0TB 7200rpm 16MB SIM-22823011

CHIEFTEC A-80 350W ATX2.3 80+ CTG-350-80P-BULK

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - ако нямате нужда я премахнете.

Общо: 380 лв. с ДДС и доставка към 15-20 лв. предполагам. Може да Ви излезе и по евтино но зависи и от кой град сте.

Sapphire ATI Radeon HD7790, 1024MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E

RAIDMAX Cyclone 316B, черен/червен - идва с 2 вентилатора 120mm преден и 80mm заден. 

Или: RAIDMAX Hurricane 2, черен - идва с 2 вентилатора и 120mm заден и 1 80mm преден мисля че но може и да е 120mm. 

Или: RAIDMAX Tornado, черен - с включени 3 вентилатора - преден, заден, страничен по 80mm

Или: RAIDMAX ALTAS RMX-ALT, Черен - с включени 2 по 120mm преден и заден и по голяма е.

Общо около 245 лв. с ДДС и безплатна доставка от em@g + - 2-3 лв. зависи коя от кутиите ще бъде

Обща цена за всичко: 625 лв . с ДДС и доставката от n!kem най много 15-20 лв.

За всичко с доставка: 640-645 лв., 650 лв. най много с ДДС

ПП: Определено HD 7770 ще спъва меко казано G2030 но пък HD 7790 ще извади повече кадри или не по малко.

След като смените G2030 с i5 както споменах по горе HD 7790 ще покажи по големи мускули (повече кадри спрямо HD 7770)

Паметта на 1333 която е по горе предполагам ще може да се овърклокне на 1600. Но това не оказва влияние в игри дали е 1333 или 1600 MHz

ПП 2: Имам редактирания и Ви предлагам да си рефрешните страницата.

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

• Автор

Ъпгрейд вероятно няма да се прави, така че това не е приоритет. Simmtronics за първи път ги чувам, може би не съм достатъчно запознат и не знам на какво ниво е качеството. И каква е разликата между GS и VG3 освен цената?

Ъпгрейд вероятно няма да се прави, така че това не е приоритет. Simmtronics за първи път ги чувам, може би не съм достатъчно запознат и не знам на какво ниво е качеството. И каква е разликата между GS и VG3 освен цената?

Като няма да се прави ъпгрейд вместо HD 7790 вземайте HD 7770 и заменете Simmtroni'ците с нещо друго щом не ги познавате достатъчно. Разлика в дъната е че GS е с 1 PCI слот повече и разменени места на портовете но едва ли Ви касае това нещо...

ПП: Ако сега вземах за себе си бих взел комбинацията с HD 7790.

Също така бих започнал да събирам парички и след продажба на G2030-то лепвам един i5 и това е.

Но Вие си решавате :)

ПП 2: Редакция отново.

• Автор

И аз бих искал да го ъп-на след време, ама няма начин. Според мен тази конфигурация си струва, но нека изчакаме и други мнения  :)

Моето мнение е, че се отиде твърде далече и от добре балансирана конфигурация, се превърна и аз не знам в какво. А това дъно отгоре му трябва и ъпдейт на BIOS  така, че го имай предвид. Вместо тоя WD,  аз бих избрал Seagate. Тоя G2030  с тая HD7770  си е направо цвете за мирисане, лика прилика. 

И аз бих искал да го ъп-на след време, ама няма начин. Според мен тази конфигурация си струва, но нека изчакаме и други мнения  :)

Ако е строга тази конфигурация се насочете към CHIEFTEC A-80 350W ATX2.3 80+ CTG-350-80P-BULK и RAIDMAX ALTAS RMX-ALT, Черен

Ще Ви излезе и по евтино. За дъното няма да коментирам повече. Колегата по горе се изказа отново по този въпрос.

Този хард 1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA е по бърз и по евтин но Вие си знаете.

Моето мнение е, че се отиде твърде далече и от добре балансирана конфигурация, се превърна и аз не знам в какво. А това дъно отгоре му трябва и ъпдейт на BIOS  така, че го имай предвид. Вместо тоя WD,  аз бих избрал Seagate. Тоя G2030  с тая HD7770  си е направо цвете за мирисане, лика прилика. 

Не се заяждам или правя на интересен,ама е малко несериозно вместо WD-Seagate,ако не упоменеш конкретен модел,защото има осиране и при едните и при другите.М/у другото EZEX хич не е лош.

• Автор

Ще помисля за кутията и захранването предложено от вас. Щом е толко проблемно тва дъно ще го сменя за VG3, в крайна сметка вие знаете повече от мен :) И ако мога да попитам кое е небалансирано в конфигурацията?

Редактирано от drago321 (преглед на промените)

Не се заяждам или правя на интересен,ама е малко несериозно вместо WD-Seagate,ако не упоменеш конкретен модел,защото има осиране и при едните и при другите.М/у другото EZEX хич не е лош.

Ами оня, с двата лева по-евтиния. Кой друг? А, може и китайския с повечето гаранция. Споко, добри са. Бързи и тихи за HDD. Най-вече заради бързината. 

Ще помисля за кутията и захранването предложено от вас. Щом е толко проблемно тва дъно ще го сменя за VG3, в крайна сметка вие знаете повече от мен :) И ако мога да попитам кое е неб*лансирано в конфигурацията?

Бъди умен, и не се набутвай с това смешно дъно VG3 ! Не че и другите за тези пари са нещо, но това е направо извращение с тази конфигурация. Още повече, че смяташ да "векуваш" с нея...

Чифтето беше марка навремето, но точно това което се предлага, е реално не повече от 270W... Ето какво е захранването в кутията на СМ:

Публикувано изображение

• Автор

От телефона съм и не виждам снимката, и без това няма да разбера много за какво става въпрос, но до колкото знам е добро захранването. Разликата между чифтето + някаква спарена кутия или CM-а от горе е 20лв.

• Автор

Ей хора, съвсем ме объркахте. Дъното било проблемно, другото също, захранването и то, кутията не знам каква била, конфигурацията не балансирана - какво стана изведнъж? От почти готово конфигурация на всяка част намерихте кусури и аз така и не разбрах до къде стигнахме и нещо почвам да се отчайвам. Утре ще ми се обадят да потвърдя поръчката която петък направих, още преди да заменим картата други работи и вече не знам и аз какво да им кажа. За сега сме стигнали до две решения. Първото:

И второто:

ASROCK H61M-VG3/BULK /H61/LGA1155 - Няма проблем за Ivy Bridge

G2030 /3.0/3M/BOX/1155

DDR3 4GB 1333MHz

SIMMTRONICS SIM-22823013

CHIEFTEC A-80 350W ATX2.3 80+ CTG-350-80P-BULK

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - ако нямате нужда я премахнете.

Общо: 380 лв. с ДДС и доставка към 15-20 лв. предполагам. Може да Ви излезе и по евтино но зависи и от кой град сте.

RAIDMAX Cyclone 316B, черен/червен - идва с 2 вентилатора 120mm преден и 80mm заден. 

Или: RAIDMAX Hurricane 2, черен - идва с 2 вентилатора и 120mm заден и 1 80mm преден мисля че но може и да е 120mm. 

Или: RAIDMAX Tornado, черен - с включени 3 вентилатора - преден, заден, страничен по 80mm

Или: RAIDMAX ALTAS RMX-ALT, Черен - с включени 2 по 120mm преден и заден и по голяма е.

Общо около 217 лв. с ДДС и безплатна доставка от em@g + - 2-3 лв. зависи коя от кутиите ще бъде

Обща цена за всичко: 590 лв . с ДДС и доставката от n!kem най много 15-20 лв.

Нещата които съм променил съм ги смятал на ум, може да има някакви неточности, но горе-долу е така. Дайте последни мнения за тези 2 предложения и да се свършва.

Виж, ние си коментираме от своите гледни точки, но в края на краищата ти ще си ползваш машината, и последното решение трябва да си е твоето, за да не обвиняваш после тоя или оня. Виждаш, че всичко е въпрос на бюджет и компромиси, важното е да се изберат правилните компромиси.

• Автор

В крайна сметка поръчах предложението на duskwood, обаче смених рамта с adata. Кутията е radimax altras rmx-alt, от от em@g ми се обадиха, са чакам и n!kem и ако имам някакъв проблем при сглобяването ще пиша тук :) Мерси на всички, с които заедно си блъскахме главите. 

Ако до сега не си сглобявал конфигурация от А до Я, може много поразии да направиш ! Особено трябва да внимаваш при боравенето със сокета на процесора, че много хора са се опарили с изкривени и счупени пинове при монтажа. Има и други "тънкости", та няма да е зле да се довериш на добър специалист. Не слушай, ако някой ти казва, че е "фасулска работа".

• Автор

И двата компютъра вкъщи съм разглобявал из основи и сглобявал обратно. Не съм на 100% уверен в себе си но ми е много кеф да си сглобя PC-то сам. Ако не мога ще питам, ако прецакам нещо ще духам и така.  ;)

Едно е да разглобиш позната машина, а друго да конфигурираш нова. В инструкциите има достатъчно пояснения и картинки, които не трябва да се пренебрегват и да се бърза.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Честито!

Със здраве да си я ползваш! 

И следвай инструкциите както каза baikolio95:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.