Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 550 лв.

Featured Replies

Честито и от мен! Гледай по-скоро обаче да смениш процесора, че да се преродиш още веднъж :) Това дъно наистина е на дъното и дано да нямаш проблеми с рестарти и тем подобни, че и за такива неща чух за това дъно. дали е от дъното не знам, но е факт! Аз лично никога не бих икономисал от дъно и тук може би бе момента да се вземе или по-евтин и слаб процесор с тая карта и по-добро дъно или пък леко по-слаба видеокарта за сметка на едно по-хубаво дъно. Но всеки сам си преценява и му тежи хамута след това. 

• Отговори 91
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

В почти всички предложения фигурираше това дъно, а и потвърдих вече поръчката, така че мърдане няма. И аз очаквах САТА и Юсб 3 ама за тоя бюджет - толкова. Не се сетих да питам защо предложените дъна са Micro Atx, но вече е късно да променяме частите. :)

В този ценови диапазон не се намира ATX в n!kem и други магазини... Ако беше отделил още парички директно B75M дъно за USB 3.0 и SATA III. Разлика между Micro и ATX няма освен в по малкото портове/слотове и подобни джунджурийки

Предназначени са за малки кутии (mATX) за да заеме по малка площ. Това не означава че не са съвместими с ATX кутии.

ATX кутия - micro ATX дъно и ATX.

mATX кутия - micro ATX дъно единствено.

• Автор

Знам че са съвместими, просто ми беше интересно само заради бюджета ли поръчах мАТХ. Няма значение, ще го преживея това USB 3.0, но от поста на sennheiser се стреснах. Ще потърся и в Google, но дано да не е така!

• Автор

Днеска пристигнаха видеото и кутията. Кутията изглежда ок, има и вентилатор, за парите си кутията изглежда стабилна. Обаче на кутията на видеото пише че и трябва 450W захранване минимум. Колко е вярно това не знам, но съм длъжен да ви попитам като моето е с 100W по-малко има ли някакъв проблем?

Днеска пристигнаха видеото и кутията. Кутията изглежда ок, има и вентилатор, за парите си кутията изглежда стабилна. Обаче на кутията на видеото пише че и трябва 450W захранване минимум. Колко е вярно това не знам, но съм длъжен да ви попитам като моето е с 100W по-малко има ли някакъв проблем?

Препоръчителни за обща консумация на цялата конфигурация. Така, че няма никакъв проблем. 

Кутията с 2 вентилатора ли е? Питам те защото в сайта на производителя и в em@g пише че идва с 2 по 120mm.

ПП: За хард диск кой поръча че не си отбелязал по горе :)

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

• Автор

Има 1 вентилатор отзад на кутията. Интересно ми е къде се губи другия? Харда поръчах твоето предложение на Simmtronics. Дано дъното да не прави проблеми. П.С: Трябва да оправя линка горе на харда, мерси че ми каза  :)

Я ги докараш 200 вата консумация,я-не.

• Автор

Току що ми дойдоха частите, ама нещо не е като хората. Нали отварям аз пакета и кво да видя - няква кутия от монстър, не съм я отварял. После дъното което поръчах и което фигурира в Гаранционната карта е H61M-VG3/LGA1155/BULK, а в пакета дъното е gigabyte B75M-D3V, което ми изглежда по-хубаво. Последната кутия е от Lavazza. Само процесора е като хората. Не знам да проверявам ли съдържанието на кутиите, на н!кем ли да пиша? Според мен трябва да им кажа за дъното, но бих чул и вашето мнение.

П.П: Само кутията е на дъното Gigabyte, аз тамън се изкефих.  :D

П.П 2: Всички части са си наред, просто опаковането им ме изуми. Почвам да сглобявам..

Редактирано от drago321 (преглед на промените)

Трябвало е да се уговориш за оригиналните кутии, защото при евентуална продажба са предимство.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Изкарал си далавера,ама няма гаранция,а дъната даже си ги искат с антистатика.

:D

Ех,да бяха ти сложили и една 5ца или 7ца,вместо 2020. :D

• Автор

Като видях кутията на дъното си викам е*ати подаръка са ми направили тия,USB3.0 SATA 3.0, после гледам 1 кашон от кафе и си викам те що са ми направили подарък :D . Отварих първо моето "ново" дъно и гледам моят малък Asrock  :D Сглобих PC-то, обаче не намерих место за speaker-a на дъното, но какво да се прави. Сега ще слагам ОС и ще го тествам. Кутията няма много опции Cabel Manegament, но направих каквото можах.

• Автор

Сглобих го, но не ми засича харда. Проверих кабелите, ок са, но диска сеедно го няма. Какво да правя?

• Автор

Проверих го и на друг компютър. Не става! От началото като се включи прави някакъв странен звук и до тука. Утре ще им се обадя.

• Автор

Не разбрах какво искаше да кажеш?

Не разбрах какво искаше да кажеш?

Извинявай, понеже не мога да трия постове, се наложи да оставя нещичко ;) Иначе исках да кажа  много неща. Едно от тях е, че не сме толкова богати, за да купуваме евтини боклуци. Когато българина проумее това, ще му намалеят драстично и проблемите.

Поздрави!

Извинявай, понеже не мога да трия постове, се наложи да оставя нещичко ;) Иначе исках да кажа  много неща. Едно от тях е, че не сме толкова богати, за да купуваме евтини боклуци. Когато българина проумее това, ще му намалеят драстично и проблемите.

Поздрави!

Много тъпо изказване !!! Не всеки разполага с пари !!! Това ,че някой от тука вместо 500 гб марков ХАРД му е предложил за 92 лв. измислена марка 1 тб ХАРД ДИСК - е съвсем друг въпрос !!!! СЪВСЕМ !!! Просто се е случила кофти бройка ... НО те ще му го сменят ;) Приятел спокойно ! С дъното няма да имаш проблеми - както всички други тука те притесняваха....Аз не виждам какво му е на дъното !!! Дъното е на такава цена , защото по-размери е най-малкото и е с орязани портове и т.н... Чипсета си е H61 ,който го има и при дъна от 90 лв. ! ПС: компонентите са сложени в различени кутии , защото са BULK и попринцип трябва да ти ги дадът в пликче даже.... Но те с риск да не ги повредят са сложили различни кутии :)

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Много тъпо изказване !!! Не всеки разполага с пари !!! Това ,че някой от тука вместо 500 гб марков ХАРД му е предложил за 92 лв. измислена марка 1 тб ХАРД ДИСК - е съвсем друг въпрос !!!! СЪВСЕМ !!! Просто се е случила кофти бройка ... НО те ще му го сменят ;) Приятел спокойно ! С дъното няма да имаш проблеми - както всички други тука те притесняваха....Аз не виждам какво му е на дъното !!! Дъното е на такава цена , защото по-размери е най-малкото и е с орязани портове и т.н... Чипсета си е H61 ,който го има и при дъна от 90 лв. ! ПС: компонентите са сложени в различени кутии , защото са BULK и попринцип трябва да ти ги дадът в пликче даже.... Но те с риск да не ги повредят са сложили различни кутии :)

С какво ще му го сменят? като почнеш да работиш, тогава ми давай акъл кое как и защо. Ясно? И като иска да няма проблеми, франлко бецаня. Става ли ти по-ясно? 

Снощи бях постнал това, но го изтрих, за да не бъда толкова гаден:

http://www.simmtronics.com/simtron/index.php?option=com_content&view=article&id=253&Itemid=134

Само погледни как се опаковат хард дисковете. После си представи, как амуджите ги товарят. Знам, че си доста малък, за да знаеш подробности за пристанищните работници, но ще ти кажа, че едва ли някой издава кетап на тия за боравене с повдигач. Блъска с рогата и каквото хване. После ти купуваш скапания хард диск. Не случайно ние изнасяхме за тия страни, от които внасяме електроника и ни караха и карат, да опаковаме продукцията против тия идиоти, дето не могат да наместят рогата на повдигача и където хванат палета, хванат. Та специално за тия идиоти поставяме дървени плоскости, за да не нараняват продукцията. То нормален човек изобщо не би запил защо са всички тия изпълнения с опаковките, но не и тия индианци. За 20 долара заплата и на теб няма да ти пука какво и как разтоварваш. 

С какво ще му го сменят? като почнеш да работиш, тогава ми давай акъл кое как и защо. Ясно? И като иска да няма проблеми, франлко бецаня. Става ли ти по-ясно? 

Снощи бях постнал това, но го изтрих, за да не бъда толкова гаден:

http://www.simmtronics.com/simtron/index.php?option=com_content&view=article&id=253&Itemid=134

Само погледни как се опаковат хард дисковете. После си представи, как амуджите ги товарят. Знам, че си доста малък, за да знаеш подробности за пристанищните работници, но ще ти кажа, че едва ли някой издава кетап на тия за боравене с повдигач. Блъска с рогата и каквото хване. После ти купуваш скапания хард диск. Не случайно ние изнасяхме за тия страни, от които внасяме електроника и ни караха и карат, да опаковаме продукцията против тия идиоти, дето не могат да наместят рогата на повдигача и където хванат палета, хванат. Та специално за тия идиоти поставяме дървени плоскости, за да не нараняват продукцията. То нормален човек изобщо не би запил защо са всички тия изпълнения с опаковките, но не и тия индианци. За 20 долара заплата и на теб няма да ти пука какво и как разтоварваш. 

Честно казано неможах да свържа твойте мисли с моето изказване... не съм казал нищо лошо за опаковките ;) А и би ли ми обяснил защо фирмата няма да му смени дефектния хард диск ??? Като в 7 дневен срок потребителя има право да върне стоката !!!!

• Автор

Поздрави!

Значи това е напълно излишно в момента, обърнахме темата на кой колко пари има. Не съм спал в картофите на баба Ванга че да знам че хард диска ми няма да работи. Ако искаш помагай, ако искаш недей, но да ми натякваш че съм взел кофти хард ,пост след пост, нещо не иде. Ако не искат да ми го сменят, здраве да е!

Значи това е напълно излишно в момента, обърнахме темата на кой колко пари има. Не съм спал в картофите на баба Ванга че да знам че хард диска ми няма да работи. Ако искаш помагай, ако искаш недей, но да ми натякваш че съм взел кофти хард ,пост след пост, нещо не иде. Ако не искат да ми го сменят, здраве да е!

Нали ти казвам - ако не искат да го сменят (А ТЕ ЩЕ ГО СМЕНЯТ БЕЗ ПРОБЛЕМ , ВРЪЩАЛ СЪМ ТАМ !) , казваш им желая да върна стоката и им връщат всичко и те ти връщат цялата сума до стотинка :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.