Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за видео карта

Featured Replies

На там отиде темата, че K350 била на нивото на Core 3000. Не виждам как човек може да купи само кутия, без захранване, затова добавих и тези препоръчани в темата към комбинацията. Това за сръчните ръце е вярно, но дори ти няма да можеш да подредиш кабелчетата и жичките добре в Daotech X9, примерно. Нещата зависят и от кутията. А от Elite-а няма какво да се оплакваш. Тя и NZXT Source 210 са може би най-добрите кутии в ниския клас. За  жалост Source-а не е широко разпространен в България. 

Не съм казал, че са на 1 ниво, просто се цитирах от вчера, където в една друга тема говореха, че тази К350 била тясна и разни други глупости. Сега FD Core 3000 е по-тежка, с може би по-добър въздушен поток и т.н, но с още 2 вентилатора и K350 може да има отличен поток. Аз на моята кутия (години назад от Daotech :D) съм я подредил като хората модифицирал съм предния панел на кутията и съм сложил 120мм вентилатор. Отзад съм и сложил 2х80мм да изкарват въздуха, за да не се товари толкова захранването с тази работа и температурите, като за лятото са ми много добре, като се има предвид, че процесора е клокнат на 2,4GHz, видеото е горещо а кутията на широчина е 180мм, височина 410мм, 440мм. А температурите са ми такива:

Дънна платка 37 °C (99 °F)

Процесор 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. ядро 45 °C (113 °F) 1. CPU / 2. ядро 40 °C (104 °F)

Диод на графичния процесор 46 °C (115 °F)

Seagate ST3320418AS 38 °C (100 °F)

Та с тая бръкма съм постигнал това нещо... Бтв кутията е някаква на жар компютърс :)  

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не съм казал, че са на 1 ниво, просто се цитирах от вчера, където в една друга тема говореха, че тази К350 била тясна и разни други глупости. Сега FD Core 3000 е по-тежка, с може би по-добър въздушен поток и т.н, но с още 2 вентилатора и K350 може да има отличен поток. Аз на моята кутия (години назад от Daotech :D) съм я подредил като хората модифицирал съм предния панел на кутията и съм сложил 120мм вентилатор. Отзад съм и сложил 2х80мм да изкарват въздуха, за да не се товари толкова захранването с тази работа и температурите, като за лятото са ми много добре, като се има предвид, че процесора е клокнат на 2,4GHz, видеото е горещо а кутията на широчина е 180мм, височина 410мм, 440мм. А температурите са ми такива:

Дънна платка 37 °C (99 °F)

Процесор 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. ядро 45 °C (113 °F) 1. CPU / 2. ядро 40 °C (104 °F)

Диод на графичния процесор 46 °C (115 °F)

Seagate ST3320418AS 38 °C (100 °F)

Та с тая бръкма съм постигнал това нещо... Бтв кутията е някаква на жар компютърс :)  

Да, марката е JNC! :D

Не съм казал, че са на 1 ниво, просто се цитирах от вчера, където в една друга тема говореха, че тази К350 била тясна и разни други глупости. Сега FD Core 3000 е по-тежка, с може би по-добър въздушен поток и т.н, но с още 2 вентилатора и K350 може да има отличен поток. Аз на моята кутия (години назад от Daotech :D) съм я подредил като хората модифицирал съм предния панел на кутията и съм сложил 120мм вентилатор. Отзад съм и сложил 2х80мм да изкарват въздуха, за да не се товари толкова захранването с тази работа и температурите, като за лятото са ми много добре, като се има предвид, че процесора е клокнат на 2,4GHz, видеото е горещо а кутията на широчина е 180мм, височина 410мм, 440мм. А температурите са ми такива: Дънна платка 37 °C (99 °F) Процесор 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. ядро 45 °C (113 °F) 1. CPU / 2. ядро 40 °C (104 °F) Диод на графичния процесор 46 °C (115 °F) Seagate ST3320418AS 38 °C (100 °F) Та с тая бръкма съм постигнал това нещо... Бтв кутията е някаква на жар компютърс :)

В този форум човек да не спори за качество. Все новатори. От водата, вино правите. :) Аз тук си седя, тъжен, с моите 80 °C  ядра под минимално натоварване.

Редактирано от Тодор. (преглед на промените)

В този форум човек да не спори за качество. Все новатори. От водата, вино правите. :) Аз тук си седя, тъжен, с моите 80 °C  ядра под минимално натоварване.

Ще готвим ли? :cooking1: 

Тя и NZXT Source 210 са може би най-добрите кутии в ниския клас. За  жалост Source-а не е широко разпространен в България

Ефтинджос, бих казал!

1.Ще готвим ли? :cooking1: 

2.Ефтинджос, бих казал!

1. Яйцата са готови, донеси някоя мръвка като идваш.  :money6:

2.Гола основа, бих отвърнал. Не случайно го слагат на бюджетните конфигурации в САЩ.

:offtopic_s: Дай да преустановим спама, че сега ще дойде капитана да ни "изяде омлета".  :wub:

1. Яйцата са готови, донеси някоя мръвка като идваш.  :money6:

2.Гола основа, бих отвърнал. Не случайно го слагат на бюджетните конфигурации в САЩ.

:offtopic_s: Дай да преустановим спама, че сега ще дойде капитана да ни "изяде омлета".  :wub:

Споко, капитана не е толкова страшен, стига да не пракаляваме! Мръвка ще донеса, а и бира ако пиеш, стига да си от София или наоколо! :D

Споко, капитана не е толкова страшен, стига да не пракаляваме! Мръвка ще донеса, а и бира ако пиеш, стига да си от София или наоколо! :D

Еее, далече съм. Ако ти се бият 200 километра на запад юг, може и да измислим нещо. 

OFF ON TOPIC: Автора какво реши все пак с картата, кутията, захранването и всички други чудесии. 

Еее, далече съм. Ако ти се бият 200 километра на запад, може и да измислим нещо. 

OFF ON TOPIC: Автора какво реши все пак с картата, кутията, захранването и всички други чудесии. 

200km на запад? :D Ти в Македония/Сърбия ли си? :P

:panic button: Юг, запад, юго-запад... Една риба са.

Нещо като уй и Козлодуй? :D

Edit: Малките да не гледат този коментар! Не че не знаят повече от нас де ама те... :D

Нещо като уй и Козлодуй? :D

Edit: Малките да не гледат този коментар! Не че не знаят повече от нас де ама те... :D

Точно. :P

Нещо не можех да схвана нищо от последната страница на тая тема от многото цитати и безсмислените изречения. По темата. ASUS GTX650TIB-DC2OC-2GD5  е на кантар с HD7850 и дори с превес при повечето игри. В същото време е доста по-евтина. Аз бих взел нея. Така ще се спестят малко пари за други неща. Освен това е и по-евтина от най-евтината едногигабайтова версия на HD7850  и тук изборът е ясен. Като прибавим и фабричния овърклок + добрата охлаждаща система на Asus,  не виждам защо ще се спираш на HD7850. Смисъл има, само ако ще се клоква. Тя държи на повече клок от GTX650Ti Boost  и по тоя начин въпреки по-високата цена, изпреварва като производителност тая карта. Другия вариант да вземеш HD7850  е фенщината и аз там съм безпомощен. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Нещо не можех да схвана нищо от последната страница на тая тема от многото цитати и безсмислените изречения. По темата. ASUS GTX650TIB-DC2OC-2GD5  е на кантар с HD7850 и дори с превес при повечето игри. В същото време е доста по-евтина. Аз бих взел нея. Така ще се спестят малко пари за други неща. Освен това е и по-евтина от най-евтината едногигабайтова версия на HD7850  и тук изборът е ясен. Като прибавим и фабричния овърклок + добрата охлаждаща система на Asus,  не виждам защо ще се спираш на HD7850. Смисъл има, само ако ще се клоква. Тя държи на повече клок от GTX650Ti Boost  и по тоя начин въпреки по-високата цена, изпреварва като производителност тая карта. Другия вариант да вземеш HD7850  е фенщината и аз там съм безпомощен. 

Да но пък за 20-30 лева взима 7870, която бие 650tiB ;)

Да но пък за 20-30 лева взима 7870, която бие 650tiB ;)

Оф, сега видях промоцията в  e-mag. Ама тия докато се наканиш и са вдигнали цените. Да, прав си за HD7870, но разликата не е толкова голяма. Около 20 процента при неклокнати версии.  Тия Power Color  ще излязат по-скапана фирма и от Палит така, както чета разни ревюта. Нищо, че уж се водят по-премиум марка. Все пак разликата е 50 лева, а гледам и за други неща спорите. Като вземе HD7870,  как ще оправи и другите работи?  

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Оф, сега видях промоцията в  e-mag. Ама тия докато се наканиш и са вдигнали цените. Да, прав си за HD7870, но разликата не е толкова голяма. Около 20 процента при неклокнати версии.  Тия Power Color  ще излязат по-скапана фирма и от Палит така, както чета разни ревюта. Нищо, че уж се водят по-премиум марка. Все пак разликата е 50 лева, а гледам и за други неща спорите. Като вземе HD7870,  как ще оправи и другите работи?  

Водят се по-премиум марка заради такива глупости:

PowerColor Devil13

Водят се по-премиум марка заради такива глупости:

PowerColor Devil13

По-премиум от двете им марки. Ето на какво попаднах преди 3-4 дена:

VTX3D Radeon HD 7770 GHz Edition и Power Color AX7770 1GBD5-HE

Това никак не е премиум. По-скоро под средното ниво за Power Color  спрямо конкурентите. Като цяло, икономии отвсякъде за по-малко разходи и по-ниска цена.

Всъщност PC 7870 от никем за 366лв и аз не виждам защо да не се вземе картата? POWER COL AX7870 2GBD5-2DHE/OC

Заедно с това:

CM K350 W/600W PSU :) Вместо отделно кутия и захранване

• Автор

Еее, далече съм. Ако ти се бият 200 километра на запад юг, може и да измислим нещо. 

асуса  7850 за видеото PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE-захранването и кутията-Raidmax altas rmx-alt

асуса  7850 за видеото PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE-захранването и кутията-Raidmax altas rmx-alt

Браво. 2-3 FPS повече на са замъглели мисленето ти, и все пак ще вземеш добро захранване и кутия.  :yanim:

• Автор

Браво. 2-3 FPS повече на са замъглели мисленето ти, и все пак ще вземеш добро захранване и кутия.  :yanim:

така и аз помислих :D

Тези 2-3 FPS (не са толкова а повече) може да имат активна роля при по тежки игри да кажем...

След спад под 24-25 FPS започва така нареченото " сечене " а тези 8,10+ FPS с GTX 660 и нагоре могат да изиграят активна роля в гладката картина.

Коментарът ми в първата страница е редактиран и завършен. Там съм описал подробно за оптималните варианти. За същата цена се намира POWER COL AX7870 2GBD5-2DHE/OC или SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK. Явно не Ви допадна CM K350 W/600W PSU та може да поразгледате и примерът ако все още не сте с ASUS nVidia GeForce GTX660 (която е над HD 7850) и Cooler Master GX Bronze, 450W . Просто няма смисъл от фенщина и да си наливате парите в FX 63**. HD 7850 не е лоша карта но за същата сума посочена от автора се вмества i5+GTX 660 или HD 7870.

Насочете се към производителност за целите Ви. Независимо дали ще бъде едно от предложенията ми или на Колегите които са се включили или тепърва ще се включат.

Лек ден! :)

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

Ами хайде да допълня че явно съм забравил за такива като Вас.

Към VanillAgator: Зависи от игрите които ще играете дали са оптимизирани за NVIDIA или AMD.

В дадени игри NVIDIA ще бие а в други AMD. Но за предпочитане за повечето игри е GTX 660 или HD 7870.

Доволни ли сте сега - Уважаеми XECUTIONER? :)

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

• Автор

Тези 2-3 FPS (не са толкова а повече) може да имат активна роля при по тежки игри да кажем...

След спад под 24-25 FPS започва така нареченото " сечене " а тези 8,10+ FPS с GTX 660 и нагоре могат да изиграят активна роля в гладката картина.

Коментарът ми в първата страница е редактиран и завършен. Там съм описал подробно за оптималните варианти. За същата цена се намира POWER COL AX7870 2GBD5-2DHE/OC или SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK. Явно не Ви допадна CM K350 W/600W PSU та може да поразгледате и примерът ако все още не сте с ASUS nVidia GeForce GTX660 (която е над HD 7850) и Cooler Master GX Bronze, 450W . Просто няма смисъл от фенщина и да си наливате парите в FX 63**. HD 7850 не е лоша карта но за същата сума посочена от автора се вмества i5+GTX 660 или HD 7870.

Насочете се към производителност за целите Ви. Независимо дали ще бъде едно от предложенията ми или на Колегите които са се включили или тепърва ще се включат.

Лек ден! :)

разликата е минимална,всички игри на 7850 тръгват на 60 фпс,а на 7870 на 68.Няма да се усети никаква разлика.А до колкото се отнася до процесора какво му e.На една цена е с посочения интел и5,тука вече е въпрос на избор!

Редактирано от VanillAgator (преглед на промените)

Ами хайде да допълня че явно съм забравил за такива като Вас.

Към VanillAgator: Зависи от игрите които ще играете дали са оптимизирани за NVIDIA или AMD.

В дадени игри NVIDIA ще бие а в други AMD. Но за предпочитане за повечето игри е GTX 660 или HD 7870.

Доволни ли сте сега - Уважаеми XECUTIONER? :)

Това за оптимизацията е ясно, но при равни други условия 7850 е по-добрата карта! И какво толкова се засягате като ощипани моми не мога да разбера?! Затова сме тук да обсъждаме и да си помагаме взаимно!

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.