Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за видео карта

Featured Replies

разликата е минимална,всички игри на 7850 тръгват на 60 фпс,а на 7870 на 68.Няма да се усети никаква разлика.А до колкото се отнася до процесора какво му e.На една цена е с посочения интел и5,тука вече е въпрос на избор!

Ами ОК... Фенщината си е Ваша и изборът си е Ваш. С i5 ще имате повече кадри отколкото FX 63**. Същото важи и за видео картите. Ако бюджетът не поемаше i5 + GTX 660 и нагоре щях да Ви разбера. Няма логика да се закупи FX 63** и HD 7850 след като може по добро. Но както споменах по горе Вие си решавате и явно определени Колеги в темата.

ПП: Никой не се засяга! "Тук сме за да си обсъждаме и помагаме взаимно" - Да така е . Просто ми е странно да се твърди че HD 7850 е по добра от GTX 660 и HD 7870...

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами ОК... Фенщината си е Ваша и изборът си е Ваш. С i5 ще имате повече кадри отколкото FX 63**. Същото важи и за видео картите. Ако бюджетът не поемаше i5 + GTX 660 и нагоре щях да Ви разбера. Няма логика да се закупи FX 63** и HD 7850 след като може по добро. Но както споменах по горе Вие си решавате и явно определени Колеги в темата.

ПП: Никой не се засяга! "Тук сме за да си обсъждаме и помагаме взаимно" - Да така е . Просто ми е странно да се твърди че HD 7850 е по добра от GTX 660 и HD 7870...

Колега, не така! Никъде не съм написъл, че 7850 е по-добра от 7870!

Не съм чел всички коментари, но реших да изкажа мнение по простата причина, че притежавам 7850.  Моята е Sapphire HD 7850 Dual-X 2 GB и я взех от sky.bg Една от най-тихите и студени 7850, за които съм чел ревюта.  Ползвам я от около 2-3 месеца и не съм имал проблеми.  Откъм оувърклок е МНОГО добра. Заводски е на 860/1200, аз я вдигнах на 1200/1375 при 1,205 волта. (40%) С тези параметри не минава 65 градуса в тези жеги. Сега сигурно си мислиш, че клок няма да ти трябва, е тази карта с толкова клок задминава 660 и 7870, като при мен е осезаемо на един phenom x4 965 на 4GHz. Клок на видеокарти се прави изключително лесно и няма да ти прецака гаранцията, освен ако сам не им кажеш, че си я клоквал. И двата предложени процесора 6350 и i5 са по-силни от моя и за тях бих сложил 7870 или по-мощна карта. Или ако вземеш 7850 и сложи един клок на 1100, повечето бройки го хващат без да се пипа волтажа.  Обратно към картата, играя на 1366х768 и малко игри ми се опъват, като например Tomb raider, Crysis 3, Metro: Last Light. Тях дори и с клока не можах да ги играя на максимални настройки. Но пак всичко е почти на макс, примерно АА е на FXAA или Tessalation в метрото е на Normal.   Цялата система върви на CX-430 и не бих сложил нещо по-слабо, но и не бих отишъл на 600 вата. Цялата система да е 250-300 вата максимум пиково.  --------- От страната на Нвидия знам, че 760 е нашумяла сега и ще е много по-добра за тази конфигурация (особено ако ще игреш на 1080р или повече), но е и над 400 лева.  --------- Аз бих взел 7850, останалите пари за малко по-добро дъно, например GB 990XA-UD3 (че съм горил 2 дъна и не искам да икономисвам от дъно) или по-голям хард диск. А после в бъдеще да боднеш 7950 или 760, като им паднат цените.  ======= Моля кажете, ако съм казал някоя огромна глупост, малко съм неадекватен в момента. 

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Аз бих взел 7850, останалите пари за малко по-добро дъно, например GB 990XA-UD3 (че съм горил 2 дъна и не искам да икономисвам от дъно) или по-голям хард диск. А после в бъдеще да боднеш 7950 или 760, като им паднат цените.   

Всеки със своите проблеми. Аз нямам сърце да икономисвам от кутия/захранване с моите 80 градусови ядра.

Всеки със своите проблеми. Аз нямам сърце да икономисвам от кутия/захранване с моите 80 градусови ядра.

Само дето си икономисал от процесор.

Аз бих взел с тая карта едно интелче и бих си свиркал.

• Автор

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3350P-vs-AMD-FX-6350 няма до споря,но фактите клонят към амд,  разбирам че hd 7850 e по-слаба от 7870 и бих си я взел,но на коя фирма предлагате

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3350P-vs-AMD-FX-6350 няма до споря,но фактите клонят към амд,  разбирам че hd 7850 e по-слаба от 7870 и бих си я взел,но на коя фирма предлагате

мисля,че тази е добър избор http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-HD7850-DC2-2GD5-V2/description.html,но е с към 100 лева повече

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Редактирано от VanillAgator (преглед на промените)

Direct CU II е много добро охлаждане. Знам че използват по-добри фази и 10к кондензатори. Също че вентилаторите има са по-специални, за да не влиза прах в тях. Тоест една идея по-добра от моята. Тази може и да хване 1250 на ядрото :Д  Накратко е много много добра версия на 7850. 

• Автор

мисля,че тази е добър избор http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-HD7850-DC2-2GD5-V2/description.html,но е с към 100 лева повече

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

не съм сиурен,че си струва за 100лв да си го взема

По Ваша логика и сравнение излиза че i5 e боза и FX 6*** е пръчката на Harry Potter. Я се стегнете малко! :lol6::giggle1:

Ти играл ли си изобщо тая игра? И в двата случая ще се наложи намаляване леко на някои насатройки, за да се хванат поне 50 fps. Без ВС това не е игра, а 50 fps  се получават много лесно, примерно с намаляване отражението на автомобила от ultra на high. Тая игра се играе повече от отлично на High  и FullHD  дори с HD7750 или подобна виодеокарта. Разлика в картината повечето дилетанти няма да забележат, ако целта им е да играят, а не да разглеждат пиксели. GRID и изобщо игрите на Codemasters  от време оно си вървят доста по-добре при АМД карти. Същото се отнася и за Metro 2033  така, че може да минем и без сравнения при тая игра. За сметка на това много игри ще хвърчат при GTX660  за разлика от HD7850. Разликата е средно едно 15 % , ако се осреднят резултатите от всички игри. Ама я дай да видим, как наистина стоят нещата при игри като Crysis и BF3. Там GTX660  отвява HD7850,  а точно при шутърите са доста важни кадрите. 

Разликата при въпросната игра е от 38 на 42 кадъра. При другите игри разликата е по-голяма в полза на 660.

Grid 2 е лека игра.  660 се клоква малко, получава се средно 10-15 процента прираст.  7850 се клоква като звяр, в сайта я качиха на 1100 и това дава средно 19-23% прираст. Почти всяка 7850 може да хване 1200 на ядрото.  Резултатите са от http://www.hardocp.com като гледах за моделите с DIRECT CU II. Ако няма да се прави клок 660 за 15 лева се получава 15% по-добра производителност.  Ако ще се клоква, 7850 като ще настигне 660 за -15 лева в цената.  Аз взех 7850 на времето, защото тогава 660 калпавите почваха от 400+ лева. Сега цената е паднала. 

В много сайтове дават 6350 като по-бърз от Core i5 3350P.

Ще ме извинете, че ви цитирам. Просто виждам, че е сформиран като за обяснение, иска да изкажа и моята теза. 

Разликата при въпросната игра е от 38 на 42 кадъра. При другите игри разликата е по-голяма в полза на 660.

Grid 2 е лека игра. 
660 се клоква малко, получава се средно 10-15 процента прираст. 
7850 се клоква като звяр, в сайта я качиха на 1100 и това дава средно 19-23% прираст. Почти всяка 7850 може да хване 1200 на ядрото. 
Резултатите са от http://www.hardocp.com като гледах за моделите с DIRECT CU II.

Ако няма да се прави клок 660 за 15 лева се получава 15% по-добра производителност. 
Ако ще се клоква, 7850 като ще настигне 660 за -15 лева в цената. 
Аз взех 7850 на времето, защото тогава 660 калпавите почваха от 400+ лева. Сега цената е паднала. 

Всеки знае, че някои от игрите са произведени за AMD и NVIDIA, дори и за INTEL. Има такива да, точно GRID 2 е оптимизирана за вградените графики от четвърто поколение на Intel. Това не означава, че не е оптимизирана за AMD и NVIDIA, разбира се.

Видеокартите се избират между минуси и недостатъци. Едната имала по-добро охлаждане, другата по-добра изработка, било то на кондензатори и така. Същото е и с производителността. 

HD7850 е една идея по-слаба от GTX 660. Друг е въпроса, че 660 e равна почти до HD7870. Но все пак, това зависи и от игрите. Нека кажа, че и HD7870 е по-добрата видеокарта на висока резолюция, поне при повечето игри. GTX 660 на Asus, е по-безшумната видеокарта, това без спор. Но има приложения(игри), които се играят на по-висока резолюция, където AMD базираните видеокарти, побеждават неизбежно. И пак идва въпросът за оптимизацията на самата игра. Много зависи от игрите, не толкова от производителността на видеокартите. Взима се това, което ще се ползва при повече и конкретни заглавия на игри.

Не включвам спор "AMD VS Nvidia", то се и вижда. Просто автора да прецени, кои точно игри ще играе и нека пак попита. 

HD7850 < GTX 660 < HD 7870. Ако авторът държи на качествено охлаждане, да взима тази на Asus. 

Затова се преглеждат само достоверни източници. Но въпреки това, пак този процесор на AMD 6350, не може да настигне дори 3350p при игри. Ето нещо, което е напълно вярно:

Това е при стандартни честоти:                                        Това с overclock:
Публикувано изображение                                   Публикувано изображение

За да няма Не разбрали потребители, може и сами да проверят на този адрес: I5-3350p VS FX 8350 

Не, че аз вярвам на всичките тези сайтове. Тези тестове дори са с по-добрият FX процесор. Сега всеки може да прецени, дали 6350 e по-добър от i5-3350p. Резултатите при програмите са по-добри, но тук става въпрос за игри. Нали така? 

Но все пак е относително, кои игри на какви резолюции ще се играят, какви са им оптимизациите и така нататък. Аз бих заложил на INTEL, но това си е мой избор. 

Това е кратката версия. Никой да не си мисли, че правя спор. Изказах моето лично мнение по темата, както е очевидно. 

Спрямо цената си в момента (на sapphire продуктите са с 20 % намаление) може вече да се каже че е оправдана покупката.

Sapphire AMD Radeon HD7870, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E - 317.99 лв. с безплатна доставка!

ПП: Дори и след клок FX 6*** не може да достигне нивото на FX 8*** с клок и без клок. A резултатът е ясен според таблицата по горе. i5 е ферарито в игрите но както си решите...

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

Grid 2 е лека игра.  660 се клоква малко, получава се средно 10-15 процента прираст.  7850 се клоква като звяр, в сайта я качиха на 1100 и това дава средно 19-23% прираст. Почти всяка 7850 може да хване 1200 на ядрото.  Резултатите са от http://www.hardocp.com като гледах за моделите с DIRECT CU II. Ако няма да се прави клок 660 за 15 лева се получава 15% по-добра производителност.  Ако ще се клоква, 7850 като ще настигне 660 за -15 лева в цената.  Аз взех 7850 на времето, защото тогава 660 калпавите почваха от 400+ лева. Сега цената е паднала. 

С почти всичко съм съгласен, само това за FX6350  ме озадачи. Дай да видим тия тестове, дето е по-добър от i5. Нали говорим за нормални честоти, а не за + 100 лева за охлаждане и + 50 за захранване? 

За GRID  си прав, ама не съвсем. Играта е лека за процесора, лека е и за видеокартата, но без да слагаме в сметката DX11. Там вече става тежко и точно затова тия тестове с 40-50 fps  средно. Иначе хвърчи със 70-80-100 fps без проклетия DX11 или поне без част от опциите. Има голяма разлика между детайли на High  и детайли на Ultra. Или поне при доста видеокарти е така. Тук вече новото си казва думата. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Единия, на който попаднах беше този : http://www.surlix.com/fr/pc/14-188-84-AMD+FX-6350+Six-Core-vs-Intel+Core+i5-3350P+.php другия се съмнявам, че ще го намеря.  7870 за 317 лв ? Взимай и бяггай ! :Д  За грида, помня, че при мен летеше. Е на 1366х768, но летеше. Ще го изтегля пак и ще го пусна да ти кажа настройките и FPS-a. 

Единия, на който попаднах беше този : http://www.surlix.com/fr/pc/14-188-84-AMD+FX-6350+Six-Core-vs-Intel+Core+i5-3350P+.php другия се съмнявам, че ще го намеря.  7870 за 317 лв ? Взимай и бяггай ! :Д  За грида, помня, че при мен летеше. Е на 1366х768, но летеше. Ще го изтегля пак и ще го пусна да ти кажа настройките и FPS-a. 

Единия, на който попаднах беше този : http://www.surlix.com/fr/pc/14-188-84-AMD+FX-6350+Six-Core-vs-Intel+Core+i5-3350P+.php другия се съмнявам, че ще го намеря. 

Това са "тестовете", които мен ме изнервят. Тези "тестове" са правени с Test performence, която програма ще изкара моят процесор по-слаб, дори от този 6350 процесор на AMD. Много често срещам да се пускат мнения с такива "тестове", където се сравняват характеристиките на дадени процесори, но аз искам тестове с игри. Все пак, ако някой пита за процесор за игри, няма да му дадем програмни тестове, ами такива с игри.  И какво иначе виждаме, че AMD процесорът има по-висока консумация, по-старо поколение. Въпреки цената си 3350p е идеалният процесор, тъй като е по-добър от доста на пазара, както се вижда и по-горе. Съвсем тези от AMD са се изложили. 

Тоя линк нещо не го разбрах. Какви са тия точки? Има разлика между процесор за игри и процесор за някаква друга работа. А GRID 2 макар да е лека за всички видеокарти на пазара и то при игра с High  детайли,  То тя е тежичка при включени всички DX11  опции дори при резолюция като твоята. Значи тук говоря за едно 50 fps  минимално, за да стане картината гладка с ВС. Останалото не го смятам за игра. То си е по-скоро компромис. Вече при 1920х1080  и максимални настройки на графиката с порядъчно количество АА, играта никак не е лека за видеокарти, струващи около 300 лева. Говоря за такива, дето няма да се клокват. Но и да се клокват, пак не могат да се осигурят минимални 50 fps. Но както казах, това лесно се преодолява с поставянето на 1-2 опции за картината от Ultra на High.  Тук вече въпроса е, с какви настройки е готов да играе автора и на каква резолюция естествено. 

Готово.
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Това е с клока. Все едно това е тест на една 7870. 

Готово. ...

Това е с клока. Все едно това е тест на една 7870. 

Ами и аз за това говоря. Сега сложи 1920х1080 и се раздели с тия 50 fps.  Освен това, това си е тест, но играейки от кабината, имаш поне едно 5 fps  по-малко. Има и писти, при които кадрите са по-малко от тия при вградения бенчмарк. Като цяло, незадоволителна работа за FullHD.

Това са "тестовете", които мен ме изнервят. Тези "тестове" са правени с Test performence, която програма ще изкара моят процесор по-слаб, дори от този 6350 процесор на AMD. Много често срещам да се пускат мнения с такива "тестове", където се сравняват характеристиките на дадени процесори, но аз искам тестове с игри. Все пак, ако някой пита за процесор за игри, няма да му дадем програмни тестове, ами такива с игри.  И какво иначе виждаме, че AMD процесорът има по-висока консумация, по-старо поколение. Въпреки цената си 3350p е идеалният процесор, тъй като е по-добър от доста на пазара, както се вижда и по-горе. Съвсем тези от AMD са се изложили. 

А ти ме изнервяш с това че си Intel маняк, спокойно и аз съм! В youtube има безброй тестове на игри между двата процесора. На едните AMD е по-добър, на другите Intel. Това е разбираемо, все пак игрите се оптимизират, а и работят на различните чипове различно. За парите AMD-то в случая е по-изгодно, а това че дърпа повече ток, ами разбираемо е все пак процесора е с 6 ядра и е на 32нм технология за разлика от 3350p който е 4 ядра и на 22нм технология. За сравнение Intel i7-3920, които е 6 ядра дърпа 130W. AMD не са се изложили въобще. За парите за които пускат процесорите, параметрите им са повече от задоволителни.

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

Ами и аз за това говоря. Сега сложи 1920х1080 и се раздели с тия 50 fps.  Освен това, това си е тест, но играейки от кабината, имаш поне едно 5 fps  по-малко. Има и писти, при които кадрите са по-малко от тия при вградения бенчмарк. Като цяло, незадоволителна работа за FullHD.

Ако е толкова важно, мога да пусна теста пак на 1080р, но утре. Тогава ще мога да сложа голям монитор. 

Ако е толкова важно, мога да пусна теста пак на 1080р, но утре. Тогава ще мога да сложа голям монитор. 

Не, изобщо не е важно. Поне за мен. Ако автора го интересува, ОК. Мисля че стана ясно какво искам да кажа в горните си постове. Тия карти са добри, но не за всички игри. Както и процесорите естествено. С две ръце гласувам за i5. По-малко проблеми, по-малко разходи, по-стабилни кадри при всички игри, а не само при част от тях. 

А ти ме изнервяш с това че си Intel маняк, спокойно и аз съм! В youtube има безброй тестове на игри между двата процесора. На едните AMD е по-добър, на другите Intel. Това е разбираемо, все пак игрите се оптимизират, а и работят на различните чипове различно. За парите AMD-то в случая е по-изгодно, а това че дърпа повече ток, ами разбираемо е все пак процесора е с 6 ядра и е на 32нм технология за разлика от 3350p който е 4 ядра и на 22нм технология. За сравнение Intel i7-3920, които е 6 ядра дърпа 130W. AMD не са се изложили въобще. За парите за които пускат процесорите, параметрите им са повече от задоволителни.

FX-63XX не са баш 6 ядрени,нали?Тези процесори (FX-6300 и FX-6350) не са ли с 3 физически ядра?

Не искам да споря защото не съм много запознат,но защо при тест със Cinebench 11.5 на инфото за процесора пише 3cores,6treads.Същото се отнася и за FX-83хх ,като при тях е 4cores-8treads.

Пускам този пост защото все още не мога да им схвана спатиите на тези процесори!

Ако можеш да разясниш ще съм ти много благодарен :)

Аз не съм “маняк", друг е въпросът, че Intel се справят много по-добре от AMD, поне процесорите им са по-добри.  Вярно е, че игрите са оптимизирани, но просто Intel са по-добри, поне в 75% от повечето игри. Така, че няма какво да си говорим. Аз се изнервям, защото потребителите гледат тези сайтове, за сравнение на характеристики и цени, а това не е правилно. Объркват другите и себе си. Има си достатъчно специализирани сайтове от където може потребител да набави информация относно игрите, не такива performance точки. Не казвам, че не е изгоден този процесор, напротив. При програми като Photoshop, се справя идеално, но при игри, няма какво да коментирам. Въпросът е, че потребители се лъжат и по графичните вградени чипове на AMD. Но и при Intel е същото.

Не искам да споря защото не съм много запознат,но защо при тест със Cinebench 11.5 на инфото за процесора пише 3cores,6treads.Същото се отнася и за FX-83хх ,като при тях е 4cores-8treads.

Точно така. Тези Threads ядра хич, ама хич не са направени добре при AMD, доколкото при Intel i7 позволяват да си пуснеш вертикална синхронизация и така нататък. Просто се различават, те са различни технологии. Затова както казвам AMD са по-добри при програмите. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.