Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов компютър : бюджет 3000лв.

Featured Replies

• Автор

Относно мониторите 27" не съм съгласен тъй като не са IPS т.е за да виждаш всичко нормално трябва да гледаш монитора централно, а когато мониторът е толкова голям не е възможно да гледаш целия екран под този идеален ъгъл. Просто съм свикнал на тези гадни монитори и когато видях разликата с IPS на живо съм 95% сигурен, че Dell U2312 ще са моите монитори (ако останат пари бих си взел U2412 - 24-инчовият вариант). На всичкото отгоре резолюцията на тези 27" е същата като на Dell-ските т.е с тези LG-та само си пилея парите.

Мониторите всъщност ми се искаше да са 1 главен + 2 странични, но идва пак скъпо за това сякаш двата U2312 са най-добрата инвестиция.

========================

Относно EVO SSD-то ме заинтересува и това определено ми харесва повече, но 128ГБ са ми предостатъчни за дуал буут (не, че 250 не са добре дошли, но цената си казва думата)

========================

Относно 2ТБ хард - не мерси дори 500ГБ са ми достатъчни

========================

Относно CPU-то 3930К - вери найс ама много скъпо идва. Процесорът най-вероятно ще го клоквам в бъдеще (не се знае след 5 години какво ще ми трябва)

========================

Относно видеото няма да играя батъл филд на HQ, но си е добре дошло. По принцип ми трябва колкото да подкара два монитора

========================

Като цяло искам да дам едни пари и да не се притеснявам  в близките години за софтуерът ми.

Моля да обърнете внимение и на този цитат от едно приятелче

"ako reshish da razbivash hashove sha-256 scrypt s video karta stava 10-15 puti po burzo ot kolkoto s cpuno trqbva da e ati"

Редактирано от Иван Божков (преглед на промените)

Ако ще разбивате нещо, става ясно че не пишете в правилният форум. Влизаме в конфликт с това правило:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове, серийни номера и произведения защитени с авторски права (филми, музика снимки и други), както и заявките за такива

Макар то да не се отнася пряко до железарията.

• Автор

Ако смятате това за нарушение на правилата моля да ме усведомите - ще редактирам поста си. Не търся помощ за това, а за хардуера.

Малко повече инфо за Dell U2913WM - http://www.dell.com/ed/business/p/dell-u2913wm/pd

ПП: Не можеш ли повече от 3K да отделиш?

Писал си че не гониш High Quality за игрите. Тогава тази карта би ти свършила работа ако речеш да я купиш ASUS GTX650TIB-DC2OC-2GD5

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

• Автор

Проверил съм подробно повечето професионални монитори на Dell. U2913WM е добър, но два монитора са по-евтин вариант, а и получавам по-голяма резолюция (и втора работна среда).

Иска ми се нещо по-голямо "по у" т.е. Dell U2412 16:10 с резолюция 1920х1200 е най-добрият вариант, но проблемът пак са парите.

Редактирано от Иван Божков (преглед на промените)

Проверил съм подробно повечето професионални монитори на Dell. U2913WM е добър, но два монитора са по-евтин вариант, а и получавам по-голяма резолюция (и втора работна среда).

Иска ми се нещо по-голямо "по у" т.е. Dell U2412 16:10 с резолюция 1920х1200 е най-добрият вариант, но проблемът пак са парите.

Dell U2412 X3 се вмества но леко превишава бюджета с 31.05 лв. 

Предложение с овърклок: - По късно ще си купиш охладител за клока.

ASROCK Z87 PRO3 LGA1150

I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150

CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600Mhz 1.5V - 2 броя.

128GB SSD S50 SATA SILICON PWR 

500GB TOSHIBA SATA 6G/7200/32M - каза че ти е достатъчен обема от 500GB

PSU SEASONIC SSR-550RM GOLD

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - ако нямаш нужда от записвачка я премахни. Тя влиза към общата цена.

Dell U2412M 24 Wide LED IPS Panel UltraSharp 8ms - 3 броя както ги искаш

CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU - детайли за N300 - Cooler Master единия модел идва с един вентилатор а другия с два. Ще си купиш втори 120mm ако пристигне с един. Един отпред за да вкарва свеж въздух и един отзад за да изкарва топлия.

Обща стойност: 3 031.05 лв. с ДДС : Количка - доставката около 50 лв. предполагам. Ако преведеш по банков път и си вземеш от офис на куриерската фирма частите може и по евтино да ти излезе.

За ASUS картата писах по горе ако изобщо решиш да поиграеш...

ПП: Объркал съм се... просто не съм погледнал в сайта им. Това дъно ASRock Z87 Pro3 поддържа до 3 монитора. 

ASRock Z87 Pro3 - http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87%20Pro3/index.us.asp

Публикувано изображение

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

Относно мониторите 27" не съм съгласен тъй като не са IPS т.е за да виждаш всичко нормално трябва да гледаш монитора централно, а когато мониторът е толкова голям не е възможно да гледаш целия екран под този идеален ъгъл. Просто съм свикнал на тези гадни монитори и когато видях разликата с IPS на живо съм 95% сигурен, че Dell U2312 ще са моите монитори (ако останат пари бих си взел U2412 - 24-инчовият вариант). На всичкото отгоре резолюцията на тези 27" е същата като на Dell-ските т.е с тези LG-та само си пилея парите.

Погледни 27 PHILIPS LED AMVA 273E3QHSB/00 Wide 1920X1080, които ти предложих. Те са с матрица AMVA, 8 бита, ъгъл на виждане 178/178. Тези Дел-ове са e-IPS, 6 бита + A-RFC  и същия ъгъл на виждане. 

• Автор

@duskwood по принцип съм заделил 3500, но знам, че сте максималисти и не смятате доставки и т.н. @tahumba за момента най-много ми харесва предложението на duskwood с 3те 2412. не виждам смисъл от голям екран със същата резолюция - ако можех щях да си взема 17 инчови монитори със същата рез. ама на - няма такива. Мониторите ми трябват за повече място не за да си въртя главата като щраус. И моля да не приемаш това като някакъв вид заяждане - просто търся това което ще ми е най от полза на мен.

Май тази тема трябва да отиде на майка си в пу..ата както и автора :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.