Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете да си сглобя компютър

Featured Replies

Разбрах че само за  Dota 2 не си заслужава да пръсвам сума пари за Видео карта, но все пак искам хубав компютър и да попитам само:

1 -  с това дъно + това охлаждане +тази кутия ще мога ли да овърклокна процесора до 3.8 (понеже мисля повече да не го дигам) без да се притеснявам, че ще прегрее и ще изгори ?

2 - с тази платка след известно време ще мога ли да сложа допълнително още 8 ГБ рам и ССД Памет ?

3 - кутията заслужава ли си цената ?

1. Да, ще издържи и по-висок клок на процесорът. То и turbo честотата му е до 3.8Ghz. А иначе ще издържи 4.3Ghz. Така, че няма притеснение относно това. 

2. Разбира се, но докогато се наканите да закупите още две памети по 4GB, на пазара вече ще има DDR4 памет. Така, че и там се губи смисълът. 

3. Добра е за парите си, но може да се погледна и тази като вариант: Cooler Master CM 690 IIкато тя е по-просторна. А и е с безплатна доставка. 

• Отговори 65
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

На 3.8ГХз ще го пуснеш и с евтино дъно и боксовото охлаждане.С Ево-то няма да имаш дерт да го държиш на 4.5 ГХз.

пп И с това-Н61М за 66 лв,ще тръгне на 3.8 ГХз :) .Колкото за кутиите-всяка,в която влиза кулер до 160 мм и има възможност за добър въздушен поток-става;при тези над 100 лв е въпрос на лични предпочитания,като тази на Мастерчето е по-евтина.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

• Автор

Абе гледам че и Sapphire Ati Radeon Vapor-X HD7950 3072MB, GDDR5, 384bit, DVI, HDMI, PCI-E е на добра цена по добра ли е от  Asus nVidia GeForce GTX760, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E ?

Редактирано от NerdyBurdy (преглед на промените)

Абе гледам че и Sapphire Ati Radeon Vapor-X HD7950.. е на добра цена по добра ли е от  Asus nVidia GeForce GTX760.. ?

Това е въпрос на личен избор, донякъде. Има игри оптимизирани по-добре за видеокарти на nVidia, други за AMD, трети за вграденото видео в процесорите на Intel, примерно.  Двете видеокарти са достатъчно хладни, но в превес към Vapor-x охлаждането. Може би като минус ще бъде малко по-шумното охлаждане, което не е толкова проблем, ако кутията е добре изолирана. От личен опит мога да твърдя, че ще извади по-висок резултат при Overclock, отколкото както е по стандартните му честоти. А охлаждането на най-ниските му обороти дори не вдига по-висока температури от 60 градуса, при завъртане на 30% от наличните обороти. А за производителността между двете няма да говоря, че може другите колеги да ме нападнат, защото не било така, ами друго яче. Но пак казвам, игрите са оптимизирани за едната или другата фирма видеокарта, в случая са две AMD и nVidia.  Това мисля, че е достатъчно на така зададен въпрос. 

• Автор

Хора мислите ли че е по-добре да взема I7-4770 /3.4G/8MB/BOX/LGA1150 и да взема по-евтино дъно без охлаждане ? Вместо ASROCK Z77 EXTREME3 /Z77/1155+I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155+CM HYPER 212 EVO ?

За игрите клокнат i5 3570K ще даде по-добри резултати от i7 4770. 

Хора мислите ли че е по-добре да взема I7-4770 /3.4G/8MB/BOX/LGA1150 и да взема по-евтино дъно без охлаждане ? Вместо ASROCK Z77 EXTREME3 /Z77/1155+I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155+CM HYPER 212 EVO ?

Не!

ДА! Само че се насочи към стария I7 и Емаг. ASUS 760 - 457.64 лв. I7-3770 - 530.99 лв. Gigabyte B75M-HD3 - 107.09 лв. Kingston 2X4GB 1600Mhz, 1.5V, HyperX NAVI - 155.69 лв. 1TB Toshiba - 105.74 лв. Thermaltake Smart 630W - 126.89 лв. RAIDMAX ALTAS - 49.49 лв. Общо: 1.534 лв. с безплатна доставка. С Фантом 770 излизат 1.823 лв. Без каквито и да е скъпоструващи дънни платки, охлаждания и кутии машината ще е по-производителна, студена и тиха. А може да излезе и още по-евтино с някой осем-нишков Xeon като - http://nikem-bg.net/computer-components/XEON-E3-1230V2-QUAD-3.3-8MB/description.html 5 лв. за доставката демек 420 лв. или 110 лв. по-евтино от I7 в Емаг. Естествено не е толкова добър но е златната среда стига да е с охлаждане (BOX) че не ми стана ясно.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

И така в понеделник 16/09/13 ще поръчвам конфигурацията за това последно да ви попитам всичко ли е добре.

Количка
Публикувано изображение

Видео картата вече съм я поръчал от Emag.bg и е тази Asus Nvidia GTX 760 OC

Няколко въпроса:

1 Някой може ли да ми каже дали от Nikem ще ми зглобят компютъра без да съм поръчал видео карта и дали ще сложат допълнителното охлаждане ако поискам.

2 Смятам да Overclock-вам процесора до 4.0 Ghz няма да имам проблем с това охлаждане нали ?

3 Ще взимам и Монитор и съм се спрял на Dell U2312HM 23 LED IPS UltraSharp 8ms тей като ми казахте че е един от най добрите монитори за цената си.но понеже е IPS монитор, а четох че TN Мониторите били по-добри за гейминг дали във FPS игри като: Dota 2, Starcraft 2, League of legends ще има някакво значение (аз предпочитам IPS заради по добрата картина).

ПС:Благодаря за помощта и съветите които ми дадохте :)

1. Не виждам никакъв проблем да ти го сглобят. Видеокартата няма връзка със сглобяването и машината си е напълно функционална и без нея.

Логично е да ти сложат и охлаждането след като го купуваш от тях и го поискаш сглобен.

2. Не съм сигурен доколко е добро охлаждането та някой друг да се изкаже.

3. Няма проблем с монитора.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

4GHz и с BOX-a ще ги направи тоя процесор. От 4.3-4.4 нагоре вече е зора, ама охлаждането ще се справи. Така или иначе почти не се случва процесора да е постоянно натоварен на 100%, освен ако нарочно не го тормозиш с някакви бенчове. А и тия процесори държат на жега и даже 80*С не са особен проблем.

• Автор

Хора предложете някакви монитори ще го ползвам за гейминг основно и ще гледам филми понякога, но имам някои изисквания тей като четах че монитора има значение относно игрите и се гледат неща като Response time и Refesh rate

Цена - Мога да дам около 350 лева +/- Response time - 8ms gray to gray максимум

Refresh rate - 120 ghz (четох че се осеща разликата между 60 FPS и 120 FPS )

ПС: много бих искал да е с IPS матрица за да има по-добра картина но като гледам те са с много Response time и със Refresh rate 60 Ghz, та сигорно ще взема някой Монитор със TN матрица

Недей се лъжи с тия 120 херца. Dell U2312HM e без конкуренция за 350лв. и не виждам разумна причина да вземеш друг монитор.

Недей се лъжи с тия 120 херца. Dell U2312HM e без конкуренция за 350лв. и не виждам разумна причина да вземеш друг монитор.

Тъкмо мислех и аз да го предлагам... Не съм се допирал до него, но съм чел за този монитор из много форуми и постовете са все позитивни. Та един плюс за него

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор

Добре дайте и някой други варианти освен този наистина държа да имам 120 FPS

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.