Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете да си сглобя компютър

Featured Replies

• Автор
Количка Публикувано изображение

Редактирано от NerdyBurdy (преглед на промените)

• Отговори 65
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Автора изобщо не е наясно , нито се слуша в съветите на колегите!

За целите и 7870 е предостатъчна карта , с която дори и тежките игри ще вървят комфортно!

За бюджета няма да говоря , той е напълно достатъчен и за качествен монитор!

Едно предложение от мен с Но К Ок , понеже автора е доста объркан и надали ще се справи с овърклок!

GB Z77M-D3H /Z77/LGA1155

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK

PSU CM GX 450W APFC

FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK

Dell U2312HM 23 LED IPS UltraSharp 8ms

Общо 1614лв.

С опцията Но-К от биос може да вдигнеш турбо честотата на процесора до 4ГХз!

Дъното е с прилично аудио за вградено в дъните платки!

Рамта е с високи гребени , но ако решиш да използваш афтърмаркет охладител те лесно могат да се свалят , понеже са хванати с болчета!

За видеото вече казах ,че за игрите които ще се играят е дори в повече като производителност!

Захранването е достатъчно ,като качество и ватове за подобна система - с 5 годишна гаранция е!

Кутията е една от най-добрите предложения в този ценови диапазон идва с 3 вентилатора с достатъчно място да се поберат отзад кабелите ,с което ще има завършен вид и добър въздушен поток!

Монитора е бестселъра в този ценови диапазон и има романи изписани за него - за това няма да влизам в подробности!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

• Автор

Имам няколко въпроса относно частите на конфигурацията ми, а ето я и нея:

Количка Публикувано изображение

1 - Чудя се дали Intel Core i5-4670k си заслужава повече от този, който съм избрал

2 - Дали някои от тези видео карти са по добри от моета GB GTX760 GV-N760OC-2GD MSI N760 GAMING GTX760 2GB TF 2GD5/OC или изобщо има по-добри карти от тази която съм избрал

3- Имали смисъл да взимам SSD Памет ?

4 - Как е охлаждането, защото мисля да Overclock-вам

5 - Помегнете да избера ДЪНО и КУТИЯ понеже не разбирам нищо от тях (имайте предвит че ще Overclock-вам, а и компа рядко ще се изключва понеже сме 2-ма братя)

Допълнително Информация: Компа го взимам специално за игри (Играя предимно стратегии FPS игри), но и ще уча във Университет със Специалност Информационни Технологии.

ПС: Бюджета който имам за дъно и кутия е 350 МАКСИМУМ! 400 лева.

• Автор

Админите изтриите другата тема ако обичате. Мерси

Админите изтриите другата тема ако обичате. Мерси

То както е тръгнало и 2-те теми ще ти заминат към коша!

За ден-два от конфигурация за 1600лв. вече се е покачила на 2000лв! Кажи поне от къде ги береш тези пари ,че и ние да намажем!

Лично за мен или яко ни премяташ или нямаш доверие на нито един дал ти съвет - щото ти се предложиха конфигурации в рамките на предния бюджет от 1600лв. които са много над изискванията които си поставил!

Така че те съветвам или малко да почетеш предната тема и да размислиш , щото това което си наумил е да хвърлиш пари на вятъра!

Другия вариант е да се базикаш с хората ,които искат да ти помогнат!

• Автор

То както е тръгнало и 2-те теми ще ти заминат към коша! За ден-два от конфигурация за 1600лв. вече се е покачила на 2000лв! Кажи поне от къде ги береш тези пари ,че и ние да намажем!   Лично за мен или яко ни премяташ или нямаш доверие на нито един дал ти съвет - щото ти се предложиха конфигурации в рамките на предния бюджет от 1600лв. които са много над изискванията които си поставил!   Така че те съветвам или малко да почетеш предната тема и да размислиш , щото това което си наумил е да хвърлиш пари на вятъра! Другия вариант е да се базикаш с хората ,които искат да ти помогнат!

От лятната работа съм спестил 1900 лева мислех да дам 1600 макс за компютър и да имам малко за харчене, но рещих да всичко за компютър. Относно другата ми тема всички части, които съм си избрал са предложени от някой писал в темата ми и съм ги комбинирал.просто не съм си харесал на 100% някоя от конфигурациите. Исках да си изтрия предишната тема за да не спамя но за жалост няма такава опция. Моля не се изнервяйте излишно

От лятната работа съм спестил 1900 лева мислех да дам 1600 макс за компютър и да имам малко за харчене, но рещих да всичко за компютър. Относно другата ми тема всички части, които съм си избрал са предложени от някой писал в темата ми и съм ги комбинирал.просто не съм си харесал на 100% някоя от конфигурациите. Исках да си изтрия предишната тема за да не спамя но за жалост няма такава опция. Моля не се изнервяйте излишно

Тая умряла игра ДОТА2 , ще лети и на щайга от 1000лв. ,ама щом си решил да дадеш 2500лв. никой няма да те спре!

Вече се замислям дали да не отварям магазин за компютърни компоненти , че ако клъвне нещо подобно като тебе ще правя банкети по 3 дена - като ромските сватби!

Винаги като купуваш компютър, надвишаваш първоначално заделения бюджет, та не виждам нищо странно. 

Ето ти дъно и кутия:

Обща стойност - 323.26 лв. с ДДС
  • Автор

Окей окончателно реших това да ми е конфигурацията

Количка

Публикувано изображение

Само искам да ми изберете хубаво дъно защото искам да оверклоквам процесора и след известно време да сложа още 8 ГБ Рам и SSD Памет.

Имам и още няколко въпроса

1 Кутията и охлаждането добри ли са, понеже искам да овърклоквам

2 Видео картата Овърклокната ли идва ?

ПС: мисля да взема и този монитор Monitor, пари за монитор имам заделени отделно от тези за компютър.Не пишете пак неща от сорта на:

-с тия пари ще ти останат и за монитор.

Просто си избери някво с Z87 чипсет това е задължителната част. Иначе без точна сума веднага ти давам това:P

Ето ти и едно от най-добрите охлаждания - Noctua NH-U14S. Това е подобрената версия която е по-тиха и не толкова тежка.

Ето и едно ревю.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Просто си избери някво с Z87 чипсет това е задължителната част. Иначе без точна сума веднага ти давам това:P

Ето ти и едно от най-добрите охлаждания - Noctua NH-U14S. Това е подобрената версия която е по-тиха и не толкова тежка.

Ето и едно ревю.

Не виждам логиката зад тази Formula + въздушно охлаждане.

Не виждам логиката зад тази Formula + въздушно охлаждане.

А аз я виждам. Това е ченгел за автора на темата, не за теб.

• Автор

А аз я виждам. Това е ченгел за автора на темата, не за теб.

обяснете ми ? ???

обяснете ми ? ???

Колегата ти е посочил изключително скъп модел дънна платка, предназначена за маниаци оверклокери, обикновено такъв човек ще сложи минимум "водно" охлаждане на процесора, с който конфигурира системата върху тази дънна платка, като няма да се задоволи само процесора да охлажда.

Не случайно го е направил, защото ни измъчихте вече с постоянните питанки и някои даже последователни постове в темата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Ето я и пълната ми конфигурация - Количка

Публикувано изображение

Какво мислите как е ? След 7 дена свършвам работа и мисля да я поръчвам :)

Всичко е разкошно щом се търси нещо за клок освен видеокартата. Не казвам че не е добра за игрите или че му куца нещо на GB просто цената и... 

Просто разликата с 760 е 45 лв. което ме побърква.   :no-no: Частите са много добре балансирани с изключение на видеото

та единствено от кутията може да се спестят 15 лв. като вземеш CM HAF 912 без да разваляш съществено машината.

Ако успееш да събереш за тия 7 дни още 30 лв. взимай по-евтиния ХАФ и 760 няма да съжаляваш.

• Автор

ако бог е добър и шефа ми дадe цяла заплата за месеца а не половин, зашото ще работя работни дни за половин месец понеже от колеги чух че давал за целиа месец но аз съм нов човек при него и не знам какво ще направи (но се надявам) може и да взема GTX-a :)

И аз съм на мнение,че по-добре GTX 760 или да потърси Sapphire HD7870 XT/PowerColor HD 7870 Myst,щом ще дава една шапка пари за 7870.

• Автор

Добре PALIT GTX760 JETSTREAM 2GB D5 ли е най-добрият вариант от всички 760 или да дам още 10-15 лева и да взема на Gigabyte ili Evga ? и тия карти Boost-нати ли си идват ?

От Палит до Палит има разлика. Точно Jetstream си е екстра но определено не е най-добрия вариант.

Асус-а е по-добър вариант и по-евтин ама докато се наканиш да я купиш ще се изчерпи промоцията.

Друг вариант е Фантома но и той ще свърши докато се офлянкваш.

Пускай поръчка за Асус-а и утре ще ти се обадят да я потвърдиш а в понеделник ще ти я доставят на вратата (доставката е безплатна).

В понеделник ако не си взел заплата ще кажеш на куриера да ти я подари.  ;)

Ето я и пълната ми конфигурация - Количка

Публикувано изображение

Какво мислите как е ? След 7 дена свършвам работа и мисля да я поръчвам :)

Може много да се подобри!

За овувърклок е по-добре старата платформа , по-евтина е , по-хладна и от там ще получиш по-добри резултати!

ASROCK Z77 EXTREME3 /Z77/1155

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

CM HYPER 212 EVO

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

Corsair Carbide 200R ATX Case 

PSU SEASONIC SSR-550RM GOLD

1180лв. от никем!

+

Sapphire ATI Radeon HD7970 GHz Edition VAPOR- X, 3072MB, GDDR5, 384bit, DVI, HDMI, PCI-E   - 630лв. с безплатна доставка!

Общо 1810лв.

• Автор

Ами тази конфигурация как е ?

ASROCK Z77 EXTREME3 /Z77/1155
I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155
CM HYPER 212 EVO

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

PSU SEASONIC SSR-550RM GOLD

FD DEFINE R4 BLACK
Обща стойност: 1 249.74 лв. с ДДС

И взимам от Емаг Asus nVidia GeForce GTX760, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E  45764лв.
Разбрах че само за  Dota 2 не си заслужава да пръсвам сума пари за Видео карта, но все пак искам хубав компютър и да попитам само:

1 -  с това дъно + това охлаждане +тази кутия ще мога ли да овърклокна процесора до 3.8 (понеже мисля повече да не го дигам) без да се притеснявам, че ще прегрее и ще изгори ?

2 - с тази платка след известно време ще мога ли да сложа допълнително още 8 ГБ рам и ССД Памет ?

3 - кутията заслужава ли си цената ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.