Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD Phenom X4,Intel® Core™2 Quad или I3

Featured Replies

Кое е по добро ще правя ъпгрейд на единия от компютрите ми ?

Много несериозен въпрос, но ще ти отговоря така - ако въпросния i3 е от Ivy Bridge/Haswell поколението, то тогава това е възможно най-удачния вариант.

• Автор

Знам че въпросът ми не е точно за даден но ако бях дал точни модели щеше да стане много голям спор та по въпроса може ли да ми обясните защо Intel I3 който е двуядрен на 3 ГХз средно (зависи за кой модел говорим ) е по добър от 4 ядрените хайде от амд добре но от intel core 2 quad

Знам че въпросът ми не е точно за даден но ако бях дал точни модели щеше да стане много голям спор та по въпроса може ли да ми обясните защо Intel I3 който е двуядрен на 3 ГХз средно (зависи за кой модел говорим ) е по добър от 4 ядрените хайде от амд добре но от intel core 2 quad

Ново поколение, по-малък производствен процес, кеш, честота, поддържани технологии... Да не говорим пък за по-ниската консумация, топлоотделяне ...

В i3,i5 и i7 процесорите има нови технологии и по добра микро архитектура, които ги провят по добрият избор. Също така както каза pataran i3 има по добра перспектива за в бъдеще заради по новият сокет.

• Автор

Мен основно ще ми трябва за игри да спомена

Може ли тогава да ми препоръчате процесор,дъно ако може и да е добро за клок и рам цената да е околко 400 лв

Мен основно ще ми трябва за игри да спомена

За игри може да съберете още някой лев отгоре и да вземете

Intel® CoreTM i5 3350P

Както и колегата каза по-горе и видеото е важно. Но за новите игри ще се изисква процеоср с 4 ядра за това i5 е най-удачния избор. Не се знае обаче дали имате възможност за него

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Нов процесор core 2 quad да не мислиш че е евтин, за тея пари ще вземеш четириядрен i5. Ако махнеш старите процесори като Core 2 и AMD Phenom според мене трилемата би трябвало да бъде избор между i3, AMD FX или AMD A8?

Мен основно ще ми трябва за игри да спомена Може ли тогава да ми препоръчате процесор,дъно ако може и да е добро за клок и рам цената да е околко 400 лв

Забрави за сериозен клок с i3, тъй като в серията няма модел с отключен множител, а по шина почти не може да се клоква.

Имаш три различни компютъра така ли? В такъв случай кажи какви са дънните платки за да се ориентираме какви процесори се поддържат.

Един четири-ядрен феном като 965 за стотина лева на старо не е лош вариант стига дъното да го поддържа.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Така като гледам не е много ясно. В началото изглежда сякаш автора иска да набучи интел процесор на дъно предназначено за АМД процесори. Някои колеги сякаш не забелязват това и именно интелски процесор му препоръчват. По нататък все пак автора на темата му идва наум да каже бюджет, в чиято сума да има и качествена дънна платка и клокващ се процесор, вероятно интелски и оперативна памет, понеже може би се е доверил на колегите, писали горните постове...Но в тази сума 400лв. ,няма как да се съберат изисканите компоненти. Дъното трябва да е поне среден клас с поне Z77 чипсет, процесорите на интел, които се клокват, знаем че са прилично скъпи, впрочем те всичките започващи с "i5" и "i7"  и завършващи с "К"(пък и без "К"), не са евтини. После става на въпрос, че на автора му се играят игри и че трябва и някаква що годе приемлива видеокарта(и не казва с какъв захранващ блок разполага, вероятно куча марка или от тези които ядат кучета :D ) И темата става манджа с грозде :ohmy:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Така като гледам не е много ясно. В началото изглежда сякаш автора иска да набучи интел процесор на дъно предназначено за АМД процесори. Някои колеги сякаш не забелязват това и именно интелски процесор му препоръчват. По нататък все пак автора на темата му идва наум да каже бюджет, в чиято сума да има и качествена дънна платка и клокващ се процесор, вероятно интелски и оперативна памет, понеже може би се е доверил на колегите, писали горните постове...Но в тази сума 400лв. ,няма как да се съберат изисканите компоненти. Дъното трябва да е поне среден клас с поне Z77 чипсет, процесорите на интел, които се клокват, знаем че са прилично скъпи, впрочем те всичките започващи с "i5" и "i7"  и завършващи с "К"(пък и без "К"), не са евтини. После става на въпрос, че на автора му се играят игри и че трябва и някаква що годе приемлива видеокарта(и не казва с какъв захранващ блок разполага, вероятно куча марка или от тези които ядат кучета :D ) И темата става манджа с грозде :ohmy:

/offtopic Аз отначало щях да препоръчам i286, че да не грее много
  • Автор

Дъното ми е Сокет АМ2 аз видео си имам захранването незнам колко точно вата е но храни  процесора и видеото от потписа ми

Дъното ми е Сокет АМ2 аз видео си имам захранването незнам колко точно вата е но храни  процесора и видеото от потписа ми

Съответно, визирайки че става въпрос именно за машината от подписа, а не някоя от останалите, за които не знаем нищо..Вероятно захранването е някое слабосилно китайче. Не се надявай с него да запали щайгата, ако й се направи основен ъпгрейд със съвременни компоненти(или по-малък такъв, с някои от по-гладните за ток от него време които са съвместими с дънната платка), освен ако наистина не са някои евтини и с ниски изисквания бюджетни модели.

И пак не се даде никаква информация та спокойно може да се трие тая напълно безсмислена тема. 

Хем иска ъпгрейд хем го мързи да погледне какво му е дъното и захранването.

И пак не се даде никаква информация та спокойно може да се трие тая напълно безсмислена тема. 

Хем иска ъпгрейд хем го мързи да погледне какво му е дъното и захранването.

Дъното е известно, не се безпокой :)  ALiveNF4G-DVI

Ако наистина е това не виждам за какъв ъпгрейд говорим? http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/ALiveNF4G-DVI/?cat=CPU

Темата си остава безсмислена.

Ако наистина е това не виждам за какъв ъпгрейд говорим? http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/ALiveNF4G-DVI/?cat=CPU

Темата си остава безсмислена.

Ммм, тя не е единствената на автора й, която се върти около тази дънна платка. В онези теми също не се стигна до кой знае какъв напредък...В смисъл вземане на съвет предвид и изпълнението му. Иначе колегата вече нямаше да е с тази машина.

Не ми се рови да гледам твърде назад, за да гледам по-старите теми, така че не изказвам горното като твърдение. Но и да е имало време и възможност за ъпгрейд, който да е посъживил навремето въпросната конфигурация, ако и/или както това се е случвало, сега тя пак е стигнала до положението, да е явно недостатъчно адекватна на новите му нужди.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

единствения възможен ъпгрейд е дъно+памет и евентуално захранване и видео... ако ще се минава към i3, ako ще се минава към core2 quad дъно, а phenom x4 - дъно + памет... като за вариант 2 и 3 - късмет да намериш компоненитите (процесор и дъно)... лично според мен ти трябва нов компютър и си слагаш на него диска(ако е sata) и видеокартата (която пък е nvidia 8400 - много бавна)...

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=46672 без ддс

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=47478 без ддс

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=43924 без ддс

като се сложи ддс ще излезе малко повече от 400, но това е минимума, който е най изгоден като цена за производителността си

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Колегите са прави че от доста време се опитвам и се интересувам а пък нищо не правя но нямам пари оказа се че няма да мога да взема тези 800 лв за които говорех в другите си теми така разбрах каквото искаш I3 е най добрия варият благодаря на всички които си направиха труда да ми отговорят на неправилно зададения въпрос

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.