Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1700-1800 лева

Featured Replies

Кутията докато не и купи още един вентилатор няма да има въздушен поток. Това е което казах просто и ясно. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 64
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако си разумен ще вземеш 7970-ката , картата е много малко по-слаба от 770 , а е 140лв. по-евтина от модела който си избрал!

Тези 140лв. ще ги инвестираш в голяма кутия, качествено захранване , че и за охлажадане ще останат!

• Автор

test1011 завираш висок клас видео в тясна кутия без въздушен поток. Като ще взимаш по-евтина поне и вземи един 120 мм вентилатор та да има охлаждане.

Това не е кашон в които просто се нахвърлят частите. Трябва да има един вентилатор отпред да вкарва и един отзад да изкарва иначе отделяната топлина си остава вътре.

А в FD няма никва г*зария това е най-изчистената и евтина кутия за качеството което предлага. Гъзария е да си купиш записвачка за да инсталираш Windows. 

Да съм казал нещо за записвачката ? Аз съм фотограф и снимам сватби, кръщенета и всички друго , за каквото ми платят и доста често се налага хората за които снимам да искат снимките на диск. 

http://nikem-bg.net/cart/46717p1r46943p1r1003407p1r46596p1r45946p1r44433p1r46458p1rf.html + промоцията 

ATI Radeon HD7970 Vapor-X

Общо 1650 лева и мислите ли, че 520 вата на сийсоник ще стигнат защото за картата пише, че и трябват 550... и какво мислите за xeon-a ?

Редактирано от test1011 (преглед на промените)

• Автор

Тази вече ще поръчам http://nikem-bg.net/cart/46717p1r46943p1r1003407p1r44433p1r46458p1r49043p1r49779p1r49105p1rf.html , знам, че мога да спестя 140 лева и да взема леко по слаба видео карта и да инвестирам в захранване или кутия но мисля, че и захранването и кутията са на ниво така че ...

П.С. Ще поръчам довечера конфигурацията за да имате време да изкажете мнението си :)

Не искам да съм от онези хора, но за тези пари можеш да вземеш конфигурация за 1000лв която ще подкара на макс всичко което е сега на пазара (че и 2-3 години напред) плюс PS4 (за игра без грам сеч). Все пак твои са си парите.

• Автор

Никога не съм бил фен на плейстейшъни и тем подобни ... не смятам да взимам по евтина машина и да изкарам 2-3 години и пак нова ... с тази искам едно 4 да изкарам (дай боже и повече) .. така и така сега имам парите и смятам да се поглезя малко  :)

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - най големия боклук измежду цялата гама захранвана на Сийсоник. Имал съм такова. Махнах го от главата си.

• Автор

Може ли да се обосновиш ? Дай ми конкретни примери защото за пръв път чувам лоша дума за това захранване.

Тази вече ще поръчам http://nikem-bg.net/cart/46717p1r46943p1r1003407p1r44433p1r46458p1r49043p1r49779p1r49105p1rf.html , знам, че мога да спестя 140 лева и да взема леко по слаба видео карта и да инвестирам в захранване или кутия но мисля, че и захранването и кутията са на ниво така че ...

П.С. Ще поръчам довечера конфигурацията за да имате време да изкажете мнението си :)

Задължително смени хард диска с този с 3г. гаранция.

Според мен точно този SS не е нищо особено (има 1, а не 2 линии на 12V), и аз бих взел това захранване .

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Мнението за захранването си е лично мое, а крайното решение си е твое. Прочети мнения и ревюта и сам прецени какъв да е избора ти, защото и двете имат плюсове и минуси. Фортрона ще педостави повече мощност и 89% ефективност при товар, а сийсоника ползва по-качествени компоненти. Иначе, на мен ми харесва конфигурацията, но бих взел по-добър процесор и GTX760.

• Автор

Знам, че крайното решение е мое и все пак взимам в на предвид всяко мнение. 

Мисля, че и5 е достатъчен за игри и няма смисъл да се взима и7 , но 770 е доста по добра от 760 а и все пак ще трябва добра видео карта защото ще се използва за игри машината предимно.

Готово, ако някой има мнение относно конфигурацията да казва ;)

http://nikem-bg.net/cart/46717p1r1003407p1r46458p1r49043p1r49779p1r49105p1r46974p1r48235p1rf.html

На практика от твоята конфигурация бих си взел само картата на GB  и то само, защото на Asus  е доста по-скъпа. Освен всичко, тая карта си е и доста дългичка за кутията.

• Автор

Не мога да разбера какво имаш в предвид "бих си взел само картата на ГБ" .. а относно дължината - логично е харда да се сложи малко по нагоре - има си доста слотове кутията... и като се сложи по нагоре или по надолу дължината за карта е 420 сантиметра а картата е 292 см. мисля, че ще има предостатъчно място като се бутне харда малко по надолу или нагоре ... а и все пак няма да слагам 5-6 хард диска за да си запълвам всички слотове... :)

На практика от твоята конфигурация бих си взел само картата на GB  и то само, защото на Asus  е доста по-скъпа. Освен всичко, тая карта си е и доста дългичка за кутията.

Кутията няма проблем с картата, защото може да се демонтират и двете секции за дисковете.

Публикувано изображение

Реално, при премахната средна секция се побират всякакви карти.

Ще повторя че Фантома излиза 745 лв. в Емаг. Това са 24 лв. разлика които може да се вложат в нещо съществено или просто да се спестят. Доставка не се плаща та си е чиста печалбата. Предоставя ти и по-широк избор на захранвания вместо на такива за 100 лв. Например може да вземеш Thermaltake 630W за 129лв. от Никем или за 126 лв. от Емаг.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Кутията няма проблем с картата, защото може да се демонтират и двете секции за дисковете.

Публикувано изображение

Реално, при премахната средна секция се побират всякакви карти.

A аз да съм казал нещо по-различно? Ако я срежеш, ще може да сложеш и по-голям охладител или карта. Какъв е проблема? Историята помни и по-тежки случаи. 

А на въпроса, защо не ми харесва тая конфигурация...просто е. Има и по-добри варианти от процесор на 3.4 GHz  без право на клок. Останалите компоненти също не бих взел по една или друга причина. Дъното, защото не смятам да ползвам тоя сокет. Захранването, заради пестенето от компоненти специално при тая серия. Хард диска, защото имам и двата варианта на Seagate. Тоя е по-бавен, китайски. Предимство - 3 години гаранция. Кутия споменах поради какви причини, а записвачка, защото LG=Samsung= евтиния и липса на качество. Само видеокартата си заслужава.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Сиасоника си е перфектно захранване.

Бих взел това:

Обща стойност - 1 792.61 лв. с ДДС

Моята кутия е http://nikem-bg.net/computer-components/FD-CORE-3000-ATX-BLACK и съм много доволен, защото за тази цена кутията е повече от добра. Видеото ми е http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GV-N65TBOC-2GD  Почти 95% от новото поколение игрите ми вървят на максимални настройки без проблем. Автора може да си вземе нещо на NVIDIA до максимум 500 лв. защото щом моето видео е добро, то със сигурност малко по-добро видео от моето ще е идеално за новите игри. Дъното ми е на ASUS, което взех за около 120 лв. Автора може да си купи дъно на приблизително същата цена около 150лв. Ако автора иска дъно със възможност за овърклок, то ще му излезе малко по-скъпо, но аз доколкото разбрах автора иска дъно без такава опция, което е още по-добре. За процесор ще бъде добре ако автора вложи повече пари за процесор от серията i7, до 600 лв. Моят е на i5, но някъде четох че разликата между i3 и i5 е малка, а разликата между I5 и i7  е голяма. И така! Сега автора да си представи, че все едно е изхарчил около 1400 лв. за кутията, видеото, процесор на i7 и дъното. Остават ти още максимум 400 лв. за тези пари можеш да купиш едно добро захранване до 120 лв., RAM-2x4GB пак до 120 лв., хард-диск пак около 120 лв и една записвачка до 40лв. Всичко това излиза 1800 лв. +/-

• Автор

Всъщност бюджета трябва да се ореже до 1700 лв...

За новите игри и5 е достатъчен и не смятам да се доверявам на това кой кво чул недочул от някъде .. мисълта ми е, че видео картата е мощна а процесора не я спъва. За видео съм се спрял вече на 770 може и 7970  ... с турбото проц-а става на 3.6 което мисля, че е достатъчно .. това не е като на АМД 9999 ГХз и пак да вади по ниски стойности от 2-3 ГХз на интел.. в момента съм с АМД и го казвам от първа ръка но както и да е.. 

Въпроса ми е дали да зема сийсоник 520 вата или фортрон райдер 550 вата 

• Автор

Аз пък поръчах райдъра, то може и 20 000 да ми кажат да слушам чалга ама аз пък ще си надувам дъбстепа и рапа на макс ;)

Може ли да се обосновиш ? Дай ми конкретни примери защото за пръв път чувам лоша дума за това захранване.

Достаъчно пъти съм писал защо това захранване не струва. Форума има търсачка. Ползвай я ще ти покаже защо го мразя.

Я пак за кутията. Виж какво пише и чети внимателно

Supports graphic card lengths up to 420mm without removable HDD-Bay

Всички клетки във тази кутия за ХД могат да бъдат демонтирани.  Картата е дълга 292 милиметра. Влиза във кутията на змей.

Публикувано изображение

Windforce не само че се събира ами и остава преостататъно място.

Извод - говориш пълни глупости относно кутията.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

За новите игри и5 е достатъчен и не смятам да се доверявам на това кой кво чул недочул от някъде .. мисълта ми е, че видео картата е мощна а процесора не я спъва. За видео съм се спрял вече на 770 може и 7970  ... с турбото проц-а става на 3.6 което мисля, че е достатъчно .. това не е като на АМД 9999 ГХз и пак да вади по ниски стойности от 2-3 ГХз на интел.. в момента съм с АМД и го казвам от първа ръка но както и да е.. 

Въпроса ми е дали да зема сийсоник 520 вата или фортрон райдер 550 вата 

Къде ги видя тия 3.6 GHz? Те се постигат при две натоварени ядра. При 4, множителя е по-нисък. Ако не греша, 34, но може да се провери. Картата е яка, игрите дето ще излизат, също ще са яки. Нещо ми се губи логиката яка карта с неклокърски процесор.

Достаъчно пъти съм писал защо това захранване не струва. Форума има търсачка. Ползвай я ще ти покаже защо го мразя.

Я пак за кутията. Виж какво пише и чети внимателно Supports graphic card lengths up to 420mm without removable HDD-Bay

Всички клетки във тази кутия за ХД могат да бъдат демонтирани.  Картата е дълга 292 милиметра. Влиза във кутията на змей.

Извод - говориш пълни глупости относно кутията.

За SS  ли говориш? Кутията за да поддържа карти над 27 сантиметра, е необходимо да се махне горната клетка. Това не е проблем, ако се ползват по-малко от 3 харда. Аз имам 5 засега и се замислям за шести.

Аз пък поръчах райдъра, то може и 20 000 да ми кажат да слушам чалга ама аз пък ще си надувам дъбстепа и рапа на макс ;)

Браво на тебе. За рапа де. Чудя се, защо изобщо пускаш теми, като пренебрегваш всичко написано. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Където са 1 700 лева, там са и 1 750, та дори и 1 800 лева. Стига, човек да помисли дали има нужда от каквато и да било. 

Ето го и моето предложение:

Asrock Z77 EXTREME3, socket 1155

Intel® Core i5 3570K IvyBridge, 3400MHz, 6MB, socket 1155, Box

Seagate 1TB, 7200, 64MB, SATA3, ST1000DM003

Sapphire ATI Radeon HD7970 VAPOR- X, 3072MB, GDDR5, 384bit, DVI, HDMI, PCI-E

Cooler Master CM 690 II

Горе-долу излиза около 1 730 лева, като частите от emag са с безплатна доставка. Бюджетът позволя да се сложи процесор със отключен множител, пък и за видеокартата наистина му е нужен такъв процесор. 

Ама много им се радвам на колегите! Все така активни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.