Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1700-1800 лева

Featured Replies

• Автор

Къде ги видя тия 3.6 GHz? Те се постигат при две натоварени ядра. При 4, множителя е по-нисък. Ако не греша, 34, но може да се провери. Картата е яка, игрите дето ще излизат, също ще са яки. Нещо ми се губи логиката яка карта с неклокърски процесор.

За SS  ли говориш? Кутията за да поддържа карти над 27 сантиметра, е необходимо да се махне горната клетка. Това не е проблем, ако се ползват по-малко от 3 харда. Аз имам 5 засега и се замислям за шести.

Браво на тебе. За рапа де. Чудя се, защо изобщо пускаш теми, като пренебрегваш всичко написано. 

Не пренебрегвам всичко написано, чета мненията на всички и си преценявам кое е най-добро за мене.

Казах, че няма да овърклоквам а и не мисля, че е добра идея да се овърклоква хасуел защото повече нагряват и трябва отделно да давам пари и за охлаждане. Като се пусне турбото на 4570 стига до 3,6 ГХз което ми е напълно достатъчно, ако ще овърклоквам ще си взема санди бридж .. а относно хардовете ми е интересно с какво ги пълниш всичките тези 5 харда.. да не би да пазиш всички епизоди на "Дързост и красота" ? 

Когато дойде време да овърклоквам процесора и когато игрите ще искат по повече от 2/4 ядра аз до тогава ще съм събрал пари да си взема доста по мощен процесор.

В момента 4570 е напълно достатъчен за игрите в момента и за следващите 2-3 години .. вече съм поръчал това http://nikem-bg.net/cart/46717p1r1003407p1r46458p1r49043p1r49779p1r49105p1r46974p1r48235p1rf.html и не виждам проблема какъв е защото винаги някой няма да хареса някоя част и ще предложи друга, и друг ще направи същото и т.н. казах, че бюджета е 1 700 и искам оптималното, такива гъзарии като 140 лева кутия като може да се вземе за 110 добра кутия, слагане на по мощен процесор (3570к даже е по слаб от 4570 на сток но аз няма да овърклоквам) и рязане на видео.. слагане на рам за 150 лева като може и за 110 да се вземе, разликата е, че е CL9 а по евтината е CL11 и съпвсем по бавна но това едва ли ще намали ФПС-то дори и с един кадър .. ако ще овърклоквам трябва да давам повече пари за дъно, процесор, охлаждане и кутия като мога с спестените пари да си взема по добър процесор и по добра видео карта ... не съм овърклокърски ентусиаст а искам машина за игри ;)
  • Отговори 64
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не пренебрегвам всичко написано, чета мненията на всички и си преценявам кое е най-добро за мене.

Казах, че няма да овърклоквам а и не мисля, че е добра идея да се овърклоква хасуел защото повече нагряват и трябва отделно да давам пари и за охлаждане. Като се пусне турбото на 4570 стига до 3,6 ГХз което ми е напълно достатъчно, ако ще овърклоквам ще си взема санди бридж .. а относно хардовете ми е интересно с какво ги пълниш всичките тези 5 харда.. да не би да пазиш всички епизоди на "Дързост и красота" ? 

Когато дойде време да овърклоквам процесора и когато игрите ще искат по повече от 2/4 ядра аз до тогава ще съм събрал пари да си взема доста по мощен процесор.

В момента 4570 е напълно достатъчен за игрите в момента и за следващите 2-3 години .. вече съм поръчал това http://nikem-bg.net/cart/46717p1r1003407p1r46458p1r49043p1r49779p1r49105p1r46974p1r48235p1rf.html и не виждам проблема какъв е защото винаги някой няма да хареса някоя част и ще предложи друга, и друг ще направи същото и т.н. казах, че бюджета е 1 700 и искам оптималното, такива г*зарии като 140 лева кутия като може да се вземе за 110 добра кутия, слагане на по мощен процесор (3570к даже е по слаб от 4570 на сток но аз няма да овърклоквам) и рязане на видео.. слагане на рам за 150 лева като може и за 110 да се вземе, разликата е, че е CL9 а по евтината е CL11 и съпвсем по бавна но това едва ли ще намали ФПС-то дори и с един кадър .. ако ще овърклоквам трябва да давам повече пари за дъно, процесор, охлаждане и кутия като мога с спестените пари да си взема по добър процесор и по добра видео карта ... не съм овърклокърски ентусиаст а искам машина за игри ;)

Напълно си прав, но аз дори бих ти предложил кутия за 80 лева вместо за 110 ;) Но какъв е смисъла да събираш пари за мощен процесор след време, като сега нариваш една камара пари?  Грешиш обаче в едно. Много игри се възползват от 8 трейда. Например Far Cry 3  и Crysis 3. Ето ти FC3  с 4 ядра, работещи на 3.65 GHz  и карта, два пъти по-слаба от твоята. Почти всичко на макс, игрова ситуация, тоест с достатъчно количество кадри, за да не се усеща дискомфорт. или в случая 40. 

Публикувано изображение

И пак те питам, къде ги видя тия 3,6 GHz? Я прочети пак как работи Turbo boost  технологията. Ти нямаш клок, за да разчиташ на тия 3.6 GHz  или повече.

Ето ти и Crysis 3:

Публикувано изображение

И пак забележи, че картата е два пъти по-слаба от твоята. Може разбира се да компенсираш с малко повече АА и по-висока резолюция, но ти давам за пример, как още в началото на тая година излязоха игри, можещи да се възползват от 8 трейда. 

И да наливаш и да не наливаш, конфигурацията е вече поръчана. За което честито, разбира се!

Пусната е поръчка вероятно (днес е Неделя), но утре ще му се обадят за потвърждение от никем !

Докато не е потвърдил, всичко може да се променя.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

По принцип може, стига човек да е убеден в това. В случая не виждам такова желание. Иначе да, конфигурацията е супер, само дето видеокартата е леко по-слаба и само дето за по-малко пари се взема Xeon  с 8 трейда, по-евтино, аналогично на твоето дъно и GTX770. 

Не знам за какво искаш толкова скъпо видео? Моето видео (виж подписа) е около 300 лв. Както казах, 95% процента от игрите ми вървят на максимални настройки.  Според мен по-добре ще е да си вземеш по-добър процесор тоест този процесор например http://www.emag.bg/procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-4770-3-40ghz-haswell-socket-1150-box-bx80646i74770/pd/EGLB0BBBM/ и да си вземеш малко по-слабо видео. Само съвет!

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново, вчера ми докараха компютъра и всичко е 6 точки. Няма играя която да ми насича или нещо от този сорт.. metro 2033, assasin's creed 3, battlefield 3 , far cry 3 , just cause 2 и т.н. всички си ги подкарвам на пълна резолюция с възможно най-високи настройки без проблем, бих бил благодарен ако ми препоръчате и някакъв монитор около 23 инча до 300 лева г/д и да е FullHD разбира се :)

http://www.youtube.com/watch?v=cz7AScxtFms&feature=youtu.be ето малко геймплей с новата машинка и реално фпс без записващи програми които го намалят. :)  

Пусни multiplayer да видим как ще се справи :)

• Автор

В момента съм фалирал и нямам пари да си купувам игри  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.