Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как оценявате българското образование днес?

Featured Replies

Марк Твен го е казал по-добре от всеки друг: "Никога не съм допускал училището да пречи на образованието ми."

Важи в пълна сила и за мен, защото в моето "елитно столично училище" в 12ти клас направиха всичко по силите си да ми пречат да уча за изпитите и влязох напук на цялото змийско гнездо от учители.

• Отговори 58
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Причините за лошото/добро образование са много, но според мен три са основните фактори:

1. Не/желание от страна на учениците (и родителите в някои случаи)

2. Не/желание от страна на част от учителита да работят

3. Лоша материална база (учебници, теника и т.н.)

Аз лично влязох и след основно и след средно в учебите заведения и специалностите които ми бяха първо желание без да ходя на курсове. Не съм гениална или прилежна, но фактор 2 доста ми помогна. Имах късмета да ми преподават хора с желание и знания. Те ме мотивираха. :shake_puter:

Радвам се, да видя постъпки за оценяване на учителите в образователната ни система. Имам бивши колеги, които станаха учители, а и аз самата можех да стана учител по информатика. Не всички имат необходимите качества да бъдат преподаватели. Някои от тях смятат, че да си изрецитират урока за деня е достатъчно. :computer2:

Подкрепата от страна на родителите също е важна. Трябва да отделят време на децата си и да им помагат за домашни и т.н.

Относно материалната база: Има подобрения, а и това преди не ни е спирало да вземаме отличия от различни олимпиади.

Просто съм отвратена от т.нар. образование, което се предлага в България..Дори нямам думи да коментирам това, което става в училищата-как преминават часовете,какви са изискванията към учениците..и как се възпитават децата.Да не коментирам и висшето образование,че то ми е много болна тема....толкова гадно...........не знам как е по света,имам предвид не съм свидетел само съм чувала разни неща ...но тук явно всичко е пародия. :speak:

Аз мисля , че несамо ние учениците сме виновни, а самата система.Вместо да уча за дискриминанти и други непотребни в живота неща можем да си усъвършенстваме Българския и ПРШЛОЖНАТА математика

Да не говоря, че иваве едни психологии и логики, където обсолютно всичкое неразбираемо

Има много да се каже за образованието ни, но според мен нивото му е твърде ниско в повечето училища, та ние нямаме никаква практика учим за атоми и йони Е аз как да уча за нещо, което не съм виждал??????????

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ГОРНИТЕ ДВА ПОСТА:моето мнение е че българското образование е на ниво над средно европеиското-тоест смятам че българина е по образован и общо културно по развит....относно предметите които са счетени за ненужни в поста над моя-не са ненужни -смятам че обогатяват и извисяват културата на човека...а за детерминантите за някой може да са ненужни но за други са..... :cheers:

Редактирано от dj.michel (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

С няколоко думи: Желанието на всички, които се занимават с аншето образование желаят да ни дадат знания и поглед към свички неща от живота.

• 2 седмици по-късно...

Как го оценявам ли? Ами, много е зле. Смея да направя това твърдение, въпреки, че уча в елитна гимназия. Ама наистина е много зле, на учителите не им пука и не си дават зор за нищо, учениците дори не знаят къде се намира сградата на училището, защото не го посещават.

Какъв е смисълът тогава да ходя на училище? Еми, самоинициативата е средство, с което може да се постигне нещо, но само ако няма кой да ти пречи. А учители - колкото искаш... sad.gif

Аз, ако трябва да го оценявам по 10-балната система сигурно ще дам 3-4 там някъде. Но въпроса не трябва да се разглежда само от едната страна на монетата както се казва. Извинявайте много, ама на днешно време така наречените тийнейджъри дали отделят достатъчно време за образованието си. Дали им пука. Как мислите? За тях е важно да си вземат тревица и тем подобни щуротии.Не съм даскал, но поставете се и на тяхно място.

Много е лесно отстрани да се критикува.

Добре премам факта че повечето младежи предпочитат да се друсат с тревица и въобще да не им пука за училището но и за такива хора има места край магистралите и т.н. но и какво ги кара да стоят по цял ден на училище цял ден все едни и същи глупости които може въобще да не ти потрябват в реалния живот плюс това при тяхното преподаване няма нищо ама нищо заинтригуващо суха теория, а да не говорим за материалната база на повечето училища такава въобще не съществува. Повечето училища имат по една или две компютърни кабинети с по 5 компютъра правец и нищо друго. Аз смятам че образованието в България в мионалото е било доста добро но сега не е просто фактите са такива и трабва д го приемем колкото и да не искаме.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.