Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

конфигурация за около 1000

Featured Replies

Явно си прав за видеокартите. Аз все пак коментирах датчика, който показва температурата на ядрото. Наистина останалата част от платката загрява повече и още навремето имаше подобни термоснимки. Но това е бял кахър в сравнение с тогавашните GTX465/470/480 и някои от сегашните печки. Всъщност, попаднах на тест, при който разликата в температурите между GTX460  и HD5770  е 17 градуса на задната страна на чипа.  Нещо от порядъка на 47 срещу 65 градуса. Но наистина аз не виждам проблем в това  Няма как това да попречи на процесора при игри, защото на практика липсват игри, при които и видеокарта и процесор да се товарят максимално, а от там и да вдигат максимални температури. Или едното се товари или другото. Ако това бе проблем, нямаше повече от 3 години тая карта да работи с почти максимален клок при игри.  А аз проблеми с температури нито на процесор нито на видеокарта не съм имал. Някакви митове са това. Погледни сегашните карти какви температури вдигат и после да говорим, дали GTX460  е печка.  

Но аз така и не разбрах, с каква видеокарта си сега. Не съм чел цялата тема, нито отговорите на колегите, а само твоя уводен пост. i3 540  на практика в много игри би спъвал GTX460. Единствено в игрите, които искат повече видеокарта, не би бил проблем. Това го казвам не за да се заяждам с някой, а за да намекна, че само с един добър процесор ще получиш много повече кадри при процесорнозависими и не толкова процесорнозависими игри. Освен това при клок на тая карта, ще може да оползотвориш напълно по-високите честоти, защото процесора няма да оказва влияние или с други думи, няма да спъва клокната GTX460. Например аз при FC3  постигам честоти при игра 900/4500 MHz  при стандартни 675/3600 MHz. Смятай колко процента са това. Средно около 30. А това означава и 30 % повече кадри - тоест доста повече от една HD7770  или GTX650  към които се бе насочил. Значи за мен няма смисъл да се сменя тая карта нито  с HD7790,  нито дори с GTX650ti boost  поради твърде малката разлика в производителността. При мен има едно правило - купувам минимум два пъти по-бърза видеокарта на същата цена, за която съм купил предната. А това става след 3-4 години средно. 

Та ти казвам тия неща, без ясната представа с какво разполагаш в момента и каква е целта на покупката. Ако целта е просто да се вземе нещо ново, без наличие на старо, тогава е друг въпрос. GTX650 ti boost  би била добра покупка за парите си - 260 лева. 

• Автор

Здравейте и отново мерси на всички за съветите, последно се спрях на:

GB Z77 1155

I5 3470, 3.2 GHz, 1155

Ram 4 GB 1600

Seagate 1.5 TB

GB GTX650 Ti Boost 2 GB(изискват се 450 W в спецификацията за конфигурацията)

та помагайте спешно - кое захранване ще е най-подходящо – спрял съм се на:

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FORTRON-RIDER-650-BRONZE/description.html - 650W, или на

bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SS-520GB-BRONZE  - 520W(ще са достатъчни ли?)

Очаквам и други предложения, мерси предварително

И още нещо - успях да видя как работи тази GB GTX650 Ti Boost (говорим без инсталиран Windows), и ми се стори доста шумна, има ли възможност да се регулират оборотите на вентилаторите и от панела на Nvidia например(или другаде), така че да са усилени само за игри, а не през цялото време да ми шуми...или пък ми препоръчайте по-безшумна, по принцип по-рядко играя и ценя тишийната :)

Редактирано от cool_cool (преглед на промените)

Сийсоник е по-добро захранване.

Ако вземете 1 ТБ хард,дали от спестените парички няма да се вземе по-силна карта?

• Автор

Сийсоник е по-добро захранване.

Ако вземете 1 ТБ хард,дали от спестените парички няма да се вземе по-силна карта?

ми спестените са няма и 10 лв, значи ще са ми ок тези 520 W, или е по-добре Seasonic 650 W Bronze? До момента съм ползвал предимно Фортрон-а и ми хареса че са много тихи, как са Seasonic в това отношение?

Виж за Асус - http://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX650TIBDC2OC2GD5/

И 400W захранване е предостатъчно с това видео та въпроса е единствено доколко тихо ще работи а не дали е достатъчно.

Колкото повече се товари толкова по-шумно ще е. Иначе по-голямата перка също помага до известна степен. 

Има и хибридни където въобще не работи перката когато не се товарят и са напълно безшумни но са от скъпите с платинен сертификат.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Виж за Асус - http://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX650TIBDC2OC2GD5/

И 400W захранване е предостатъчно с това видео та въпроса е единствено доколко тихо ще работи а не дали е достатъчно.

Колкото повече се товари толкова по-шумно ще е. Иначе по-голямата перка също помага до известна степен. 

ок мерси много за Asus-a. Значи вчера пробвах  GTX-a 650 Ti Boost na GB само на включен компютър(без инсталиран Win, явно никакво товарене не е имало ама бая шумяха вентилаторите и, та не може ли да се регулират по принцип отнякъде?

Още отзиви дали е тих Seasonic?

Редактирано от cool_cool (преглед на промените)

Определено е същата работа като фсп-то и останалите в тоя клас. Силен про-то е по-тихо с 135 мм си перка но пък цената му е висока.

Виж за CM G700 например. Цената му не е лоша и с тая конфигурация ще работи много тихо.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.