Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента? / поредния сезон/

Featured Replies

• Автор

А това като го чуя и направо откачам. Пуши ми се бре... До кога ще ми се пуши. Три години и половина не пуша, а ми се пуши, та ми се цирика.

Аз никога не съм отказвал цигарите....Въпреки че според Марк Твен, било най-лесното нещо....Да си призная, не се виждам, без цигара...Ама щом не си пушила цели 3 години, не ги почвай или пък си пуши, кво па :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 74,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз никога не съм отказвал цигарите....Въпреки че според Марк Твен, било най-лесното нещо....Да си призная, не се виждам, без цигара...Ама щом не си пушила цели 3 години, не ги почвай или пък си пуши, кво па :)

Не, не. Няма да ги почвам. Дори предполагам, че ако дръпна - ще падна, защото усещам, че димът не ми действа добре, когато се пуши около мен. Но желанието да имам цигарата между пръстите, да я запаля, да я поднеса към устата и да дръпна с първата глътка кафе... Ми аз спрях и кафетата заради това.

Ай си лягаме вече, а?!

спите, а? А кой ще въведе баланс в екосистемата? М? :mad:

За днес мисля да:

разчистя гардероба /ужас, ужас, ужас/

подредя зимнината по рафтовете

разчистя кухненската част след това

почистя прилежащите санитарни помещения

подредя хола /стаите динозаврите ще си ги чистят сами/

пусна една, две три перални

прескоча до Кауфланд и пазара

както и до търговията защото този пипер ми се струва малко, а утре е Великия ден на чушкопеченето

прибера цветята докато не са се напълнили с миризливки

които означава и почистване на терасите

изобщо днес смятам да се занимая с балансирането на жизнената си среда :whist:

освен това ще пусна машината за хляб, ще измисля нещо за готвене и ще забъркам нещо сладичко :whist:

и естествено ще си дремна следобяд :whist:

Е , ко стана ся ??? Трихо заигра ли се снощи с патето, че да облекчи мръснишките си мисли?????? Аз май съм заспала преждевременно и не дочаках  развитието :(

наздраве, Вилчик :*

не става с почивка - остават ми още 4 дежурства до края на месеца .15 избутах-малко остава.

лошото е, че вчера получих още една молба за напускане от леар, та оставам със 4 свободни щата.

Чудя се, дали сам ще можеш цялото отделение да онождаш, че както е тръгнало ... :*

Дубрутру

...........................................

и естествено ще си дремна следобяд :whist:

Те тук се крие опорната точка за баланса на цялата екосистема. :tongue2:

Шефа ми е купил нов миксер с купа, пасатор, микровълнова и разни други такива, та днес ще им разбъркам един кекс, освен ябълковия за гостите.

Ще повторя кафенцето, някой желаещ?

след този списък, твойта чакра направо е изнасилена :(

Че и всичко си върши. Не сяда да почака да й мине. :D

кат комбайн е :)

диър бютифул Обам

шаляляляля

:cheerleading2: 

вървете да пишете писмото уе стига се мОтахте

кат комбайн е :)

Ъхъ. Мен повече ме подтискат отчетите й за свършената работа. Ся като дойде - всичко ще си е направила по списъка. :D

А аз исках да направя една туршия от малки патладжанки. Ама голяма игра. Но става нещо фантастично. Но... Другата събота. Тази седмица ми се разказа играта с бойлери, хладилници, гардероби и днес ще е само ден за чистене. А да - и профилактиката на климатиците ми я направиха преди три дни. А бе - всички майстори ми се изсипаха в тази единствена седмица, докато 40 дни по време на отпуската общо взето си барах... ушите. :clown:

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Супер си ми е :whist:

Ъхъ. Мен повече ме подтискат отчетите й за свършената работа. Ся като дойде - всичко ще си е направила по списъка. :D

А аз исках да направя една туршия от малки патладжанки. Ама голяма игра. Но става нещо фантастично. Но... Другата събота. Тази седмица ми се разказа играта с бойлери, хладилници, гардероби и днес ще е само ден за чистене. А да - и профилактиката на климатиците ми я направиха преди три дни. А бе - всички майстори ми се изсипаха в тази единствена седмица, докато 40 дни по време на отпуската общо взето си барах... ушите. :clown:

ще се отчитам довечера

но мога само да спомена, ей така, невназачай, че всичко идет по план :whist:

мисля си че другата събота е точното време за правене на трушия от малки патладжанчета :whist:

нещата ще се случат тогава когато им е времето :)

Редактирано от emmi (преглед на промените)

За днес мисля да:

Изтърпя мама Божка :biggrin: :biggrin:

Цистерна измина близо 40 км, движейки се насрещно, със скорост 90 км/ч в изпреварващата лента на магистрала „Тракия” между Пловдив и Пазарджик, съобщи Би Ти Ви. Шофьорът спрял едва пред третия полицейски екип, след като други два преди него се провалили. Една от двете патрулки при опит да отбие вдясно, за да избегне удар с камиона, се ударила странично с преминаващ автомобил. Втора патрулка също не успяла да го спре. vesti.bg   Matrix Reloaded край родната Якоруда. Доживях!!! Сега съм свободен и мога да творя!!!  

Цистерна измина близо 40 км, движейки се насрещно, със скорост 90 км/ч в изпреварващата лента на магистрала „Тракия” между Пловдив и Пазарджик, 

имало е причина да не се строят магистрали в България ама на, магистрала, та магистрала

не мога да се събудя още.

баси - явно се е натрупала доста умора....

Планът ми за деня днес не включва возене по магистрали.Категоричен съм. По-скоро ще се прави ЧРД на голямата племенница, но преди това трябва да посетя гарата ,да си прибера по-добрата половинка.Пуйчо вече е у леля си, заедно с баба и дядо и предполагам,ч е са обърнали апартамента с краката нагоре.Три момичетета, едното на 11, другото на 5, а третото- на 2, могат много неща да свършат заедно.

...

Помогни ми. Подсети ме, кой е автора на тази картина и ще ти разкажа, че вярвам в прераждането, deja vu и че в живота на човека нищо не е случайно. Ключът е човек сам да сглоби предложения му пъзел!!!

Публикувано изображение

Иначе за родния драйвер, мога само да пожелая да се снимам с него. За нормалните той е луд, престъпник, аферист, за мен е търсач на адреналин, екстриймер и любител на презареждането.

Един от симптомите на остаряването е пенсинерско шофиране! Нашият герой в случая се подмладявал, но това който е навътре с материята го разбира от пръв поглед!!!

Тая от сабалям откачила :biggrin:

в грешка си мамун - тва ми е в ДНК-то

Така. Стига толкоз форум. След духовната храна, е време да помислим и за твърдо-течната... :D

Помогни ми. Подсети ме, кой е автора на тази картина и ще ти разкажа, че вярвам в прераждането, deja vu и че в живота на човека нищо не е случайно. Ключът е човек сам да сглоби предложения му пъзел!!!

Публикувано изображение

...

картина ? 

да, може и така да го наречеш, но си е гоблен.Френски, ако трябва да сме екзактни, стил "Vintage".

Били са популярни в края на 19-ти и началото на 20-ти век,.Отличителния белег е червения мундир ( славното имперско минало) , а темата е лов на елени с кучета. 

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Всичко идва от свети Хуберт, много тачен по онези краища на света пич, който по време на лов срещнал един елен с кръст между рогите, и светия му не посмял да го убие, ами се замонашил.От тогава го почитат като покровител на лова.

Егермайстер пил ли си ?

Същото е.

p.s. Част от тия гоблени пък са служили за прерисуване с масло и са ги правили на картини,  а тук, в българия са ги прерисували и  слагали на таблите на леглата.Страшно се е нравило на нашите прабаби и дядовци.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

е, да беше казал малко по-рано веднага щях да ти кажа ама сега с тоз Алцхаймер направо ме затрудняваш, честна дума :D

принципно, мен, това, прераждания и разни други тинтири минтири очень мало колышат. То, с това раждане човек не може да сколаса.... къде и за предни да мисля. 

ам, я, един парцал в ръцете да ги видя ще имат ли време за прераждания? 

Trichocephalus, получаваш розов памук на клечка. Гоблен е наистина и историята му е 1001 нощ, но все си мислех, че съм я виждал някъде като картина. Эрмитаж или Лювъра, но точно не е било в галерията на Салвадор Дали. Как се казва и кой е автора, това ме мъчи нощем в съня.

Иначе за родния драйвер, мога само да пожелая да се снимам с него. За нормалните той е луд, престъпник, аферист, за мен е търсач на адреналин, екстриймер и любител на презареждането.

Един от симптомите на остаряването е пенсинерско шофиране! Нашият герой в случая се подмладявал, но това който е навътре с материята го разбира от пръв поглед!!!

Мисля, че у нас и катаджиите споделят твоето мнение. ТУК

Trichocephalus, получаваш розов памук на клечка. Гоблен е наистина и историята му е 1001 нощ, но все си мислех, че съм я виждал някъде като картина. Эрмитаж или Лювъра, но точно не е било в галерията на Салвадор Дали.

Как се казва и кой е автора, това ме мъчи нощем в съня.

a, a,a ...

ако ще е розово - искам слон.

с по-малко не се задоволявам.

Вероятно си виждал тази сценка на таблата на някое легло в селска къща.

Твоят специално е правен през 1960 година, и ако имаш кинти можеше да си го купиш през e-bay

Публикувано изображение

ето ти тук цялата серия - 6 гоблена са и показват един и същи лов, в различни сцени 

виж какво е написал продавачът : 

One of a kind needlepoint tapestry embroidered over hours and hours probably with a lot of love.

It is a usual woman embroidering in France.

Cleaned for best conditions. Cotton.

Warm colours (red, orange, green) in a classic motif of an hunting scene.

Best decoration for your home.It gives a very strong fabric for your ideas. You can frame it or take it to sew something like cover a bench, cushion, bags....(have a look in my section: "I upcycle needlepoint".

High: 19" = 48 cm

wide: 43" = 110cm

If you like that I sew for you, a bag or cushion, ...please convo.

p.s. не си те представям с игла и разноцветни конци в ръцете, бодящ по канавата.

"Маша и Медведь" в ерата на iPhone :

Публикувано изображение

интересен гоблемн ще се получи, но едва ли ще го окачат в Ермитажа.

Или  бъркам ? 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

и за да бъде баланса пълен и неотвратим изсипах целия шкаф за обувки на пода в коридора

гледката не е за слабонервни :D

мисля да оставя камарата патъци да отлежи а аз да направя един тур по пазара, търговията и кауфланд

п.п. много съм доволна от поведението на хляба в хлебопекарната - наду се идеално и сега ще му цъкна копчето да се пече :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.