Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента? / поредния сезон/

Featured Replies

Мойте гости са тръгнали........Ай , аз ви изоставям - отивам да редя трапезата....Хубава вечер на всички.... :*  :*

и ние отиваме на годишнина на едни приятели - те пък правят 20 години брак, тъй че ще пия и заради теб :)

....

Ми докторе, то не е голяма философия....Номера е да имаш добър материал и чисти съдове. Другото е само хамалогия и чакане :)  Аз лично обичам таниново вино, ама и бялото ми харесва :)

абе -има си тънкости, не е толквоа просто  ;)

• Отговори 2k
  • Прегледи 74k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

абе -има си тънкости, не е толквоа просто  ;)

Чак па тънкости.....Като ти е чисто и накиснато бурето, като ти е хубав материала, като ти е постоянна температурата в мазата, кво друго? Мине бурната ферментация, долееш бурето, после тихата  и си чакаш и опитваш доде стане за пиене. Сетне всенародна радост.....Кофтито е, кога колиш прасето, да не ти е станало виното, ама случвало се е....

ПП има опасност, да не е останало до Коледа....

Редактирано от Препикану мушкату (преглед на промените)

Чак па тънкости.....Като ти е чисто и накиснато бурето, като ти е хубав материала, като ти е постоянна температурата в мазата, кво друго? Мине бурната ферментация, долееш бурето, после тихата  и си чакаш и опитваш доде стане за пиене. Сетне всенародна радост.....Кофтито е, кога колиш прасето, да не ти е станало виното, ама случвало се е....

аааа - ето например сега реших да не добавям нищо -пускам си го така както си е - 40 кила материал, ще станат 20 литра първо вино.

няма да добавям нито захар, нито вода, нито серниста киселина - нищо.

както си го е дал Господ -тъй ще е :)

p.p.s няма да го рпавя с потопена шапка, ами бъркано ще бъде тази година.Бъркано и претакано.

p.s. не е буре, ами бидонче - 80 литрово :shy11:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

аааа - ето например сега реших да не добавям нищо -пускам си го така както си е - 40 кила материал, ще станат 20 литра първо вино.

няма да добавям нито захар, нито вода, нито серниста киселина - нищо.

както си го е дал Господ -тъй ще е :)

p.s. не е буре, ами бидонче - 80 литрово :shy11:

Сернистата киселина, се слага кога е станало виното. Тя спира ферментацията.... А захарноста кога я мери? Аз от дядо зная и я меря, когато бера гроздето, с ръка изстисквам 2-3 чепки, колкот да мушна захаромера....Още като го откъснеш и докато седи в чувала, то почва да ферментира и те лъже, ако го мериш по-късно....23 карата е добре за розово винце...

Щоту там се подвизаваме ние - хардуерните и софтуерните специалисти..... :D

аз затова не пиша там да не ги стресирам с моите необятни знания :shy11:

23 градуса :)

всичко е изчистено, смляно и е в бидона.

сега пред мен седи дилемата -да добавям ли вода и захар, че да получа по-голям обем, или да го оставя така и да изкарам чисто, бутиково вино :)

Блонди слага захар и вода. Миналата година си игра да го рони, предната го остави с чепките. С чепките виното си беше в пъти по-плътно още от началото. Тази година доста се чуди но последно реши да остави чепките и после в някакъв миг прекрасен докато го бърка да ги вади постепенно. Но му бае много. 

иначе от второто свари ракия

ами.................... код Червено, викам аз :rolleyes:

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Ние днес правим 15 години от сватбата!

Честито, Бел :*

Да сте здрави и още много по толкова :rolleyes:

направо си изтървах лулата ! 

Номер не се изписва на дисплея, ами "HIDDEN", сериозен глас се представя от НАП - изтръпнха направо ! :no-no:

Миии :shy11:

Реч чак си бях подготвила, ма ми стана много смешно и те пожалих :lol6:

Пияници. :D Мама ако разбере за какво си мислите,ще ми забрани да влизам във форума. :D

Пияници. :D Мама ако разбере за какво си мислите,ще ми забрани да влизам във форума. :D

моля, моля - аз съм ценител :)

• Автор

моля, моля - аз съм ценител :)

Мики ги плещи едни.....от ценители, ша на изкара на употребители.....Наздраве :cheers:

За вас-не знам,аз съм алкохолог. :ass::D

Добре,че има софтуерни и хардуерни специалисти във форума,инак ще излезе че влизаме само да употребяваме.

Ма тя и Белисима отиде да пие,та... :help:

:D

Добре,че има софтуерни и хардуерни специалисти във форума,инак ще излезе че влизаме само да употребяваме.

Ма тя и Белисима отиде да пие,та... :help:

:D

много обичам да е петък-вечер :)

самата мисъл че предстоят събота и неделя ме изпълва с една такова тихо задоволство :)

записах си едно масажче за утре :shy11:

• Автор

я не люблю твоих печёных булок, я алкоголик и ёбанный придурок!

много обичам да е петък-вечер :)

самата мисъл че предстоят събота и неделя ме изпълва с една такова тихо задоволство :)

записах си едно масажче за утре :shy11:

Да бе,разкошно е... :wors: Аз пък съм си поръчал за утре едно готино охлаждане за видеокарта ,ерго-имам си занимавка за цял ден.Клок,тестове...

я не люблю твоих печёных булок, я алкоголик и ёбанный придурок!

http://cdn.motinetwork.net/demotivationalposters.org/image/demotivational-poster/0907/drunk-yoga-demotivational-poster-1248201613.jpg

Йогизма в полза на рахатлъка,Бероец,тя Емчо защо мислиш ходи на йога?Заради винцето на Блонди.Изпива от него смъртоносни за обикновените хорица дози-веднъж даже я засякох с трета чашка... :cool:

• Автор

http://cdn.motinetwork.net/demotivationalposters.org/image/demotivational-poster/0907/drunk-yoga-demotivational-poster-1248201613.jpg

Йогизма в полза на рахатлъка,Бероец,тя Емчо защо мислиш ходи на йога?Заради винцето на Блонди.Изпива от него смъртоносни за обикновените хорица дози-веднъж даже я засякох с трета чашка... :cool:

Емчо, ша ма зимаш ли и мене на йога :shy11:

Да бе,разкошно е... :wors: Аз пък съм си поръчал за утре едно готино охлаждане за видеокарта ,ерго-имам си занимавка за цял ден.Клок,тестове...

пффффффффффффффф, момчешки му работи............

Емчо, ша ма зимаш ли и мене на йога :shy11:

ще се договорим :whist:

твоят приятел се е заврял в мазата и от време на време звъни да се докладва жиф

Абе по-добре с мен да дойдеш на йога,Бероец. :ph34r:

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dv8gpTJ6pi-I&ei=p8NFUsHuC8ujhgeS9oHQBg&usg=AFQjCNHOgwXVO625K9mifBgVOaFe68Plsg&bvm=bv.53217764,d.ZG4&cad=rja

Или ако ги обичаш инструкторите по-тапицирани...

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CD4QFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DUK9iRCe4zWc&ei=p8NFUsHuC8ujhgeS9oHQBg&usg=AFQjCNEI-GRE-qvwa6_8dp1745Nt-v126g&bvm=bv.53217764,d.ZG4&cad=rja

пффффффффффффффф, момчешки му работи............

Ревю,Емчо.Заплаща се,а охлаждането остава за мен после.

Далаверка. :ph34r:

Ревю,Емчо.Заплаща се,а охлаждането остава за мен после.

Далаверка. :ph34r:

Ревю не знам какво е но думичката "заплаща" много я харесвам :)

От пет топ охладители за видео,които имам-нито един не става заради адски тъпата идея да сложат двата DVI един над друг.

:scared3::wow:

Дет' викат-по-добре с Петров на Майорка,отколкото с майор на Петровка... :D

• Автор

От пет топ охладители за видео,които имам-нито един не става заради адски тъпата идея да сложат двата DVI един над друг.

Кат ти гледах кличетата, пуснах климатика, да ма поразхлади, че......

чудя се......................... дали не заслужавам един киндъл за рождения си ден :rolleyes:

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Кат ти гледах кличетата, пуснах климатика, да ма поразхлади, че......

...че можеш да направиш жена си щастлива. :D

чудя се......................... дали не заслужавам един киндъл за рождения си ден :rolleyes:

Ми сигурно,щом знаеш електронната азбука...Аз не я знам. :D

• Автор

...че можеш да направиш жена си щастлива. :D

От кога я врънкам да си тури нови цици....неще бе, неще :speak:

Ми сигурно,щом знаеш електронната азбука...Аз не я знам. :D

чудя се защото обожавам да ми мирише на истинска книга

От кога я врънкам да си тури нови цици....неще бе, неще :speak:

че какво им е на старите? :ohmy:

• Автор

чудя се защото обожавам да ми мирише на истинска книга

И муха можеш да размажеш с нея и за тоалетна хартия може да се ползва,  фунийки за слънчоглед също......а тва  киндълче, кво да го прайш, а?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.