Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще имам ли проблеми с флаш-памет ADATA 512 GB за 55 лв.

Featured Replies

Гледам сте изкарали един мой пост, за който вече съм забравил от доста време, но да подобни измами са нередки, така че пазете се от пишман търговци. :)

Колега , много ти къса паметта :)

techmaniac, на 09 Септ 2012 - 12:40 PM, написа:

Не знам каква програма са ти изпратили, ама с тази наивност, се готви да се събудиш с опразнени банкови сметки. Кой знае какво си инсталирал. Препоръчвам ти веднага да минеш процедурите на антивирусната ни секция и да престанеш да се вреш там, където могат да ти отхапят нещо!

Може би говори за програмата която колегата му е препоръча .

Ако чак толкова си ришил да я купуваш, може когато я получиш да я тестваш колко и е реалния размер с една програмка h2testw

Колега , много ти къса паметта :)

Мда, поста е от точно преди една година, че и повече. Няма как да се сетя, освен по снимките които ясно си спомням. :)

Всичко е гнило. То да ти се продава нещо, на цена под производствената, не е никак лесно.

Повече от ясно е че тези флашки са от фалшивата серия, която заля пазара преди време. Кингстън е марката с най-много опити за фалшификация така че не ме учудва. Пък и едва ли технологията се е развила чак толкова, че да се продават 512 ГБ флашки толкова евтино.

Всичко е гнило. То да ти се продава нещо, на цена под производствената, не е никак лесно.

Е нали ибей гарантира за стоките (или аз греша)

Не ибей гарантира за стоките, а самите продавачи и по-точно техния фийдбек, макар че и той не е гаранция. Ако стоката е флашива, то няма как да докажеш, пък и често самите потребители са с флашиви профили. За гаранции пък да не говорим, тъй като търгуваш с лице което дори не познаваш, та как ще ти гарантира дадена стока не знам. Не съм почитател на подобни пазарувания. Предпочитам да пипна, да видя, да тествам и т.н. и чак тогава евентуално да направя покупка.

Вече ти е отговорено достатъчно добре на въпроса, но ще добавя и от мен...Нека минат 2-3 години и такива предложения и цени няма да са никакъв проблем, защото 512ГБ флашки(или с някакъв подобен обем), ще са съвсем масова и доста по-евтина продукция отколкото в момента. Просто не са случили с годината на пускане на обявите :)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Не успях да тествам докрай флашката преди да я платя и я взех, за да видя каквото има да се види. Исках да снема скрийншотове от всички моменти на теста и тогава да говоря с доказателства. Исках да знам колко GB все пак са действителни във флашката. Първо пробвах да форматирам с инструмента на Windows XP Pro. Уиндоус не успя да форматира устройството в exFAT, други опции няма, но вижда флашката с капацитет 499 GB. Започнах тест с h2testw. Началната скорост на запис е 5,31 Mbyte/s. Прекъснах теста. Пробвах форматиране с HP USB Disk Storage Format Tool, V2.1.8 След първото форматиране във FAT 32 програмата дава отчет за над 500 GB капацитет на флашката. Започнах нов тест с h2testw. Началната скорост на запис е 4,92 Mbyte/s. Прекъснах теста. Форматирах с HP USB Disk Storage Format Tool, този път в NTFS. Отново отчет за над 500 GB капацитет на флашката. Пак форматирах с HP USB Disk Storage Format Tool, този път във FAT 32 и отчетът вече беше, че имам около 139 млрд. байта свободни (от 536 млрд). Другите - заети неизвестно с какво и недостъпни. Програмката за тест h2testw отчете наличните като около 132 хил MByte, Уиндоус с десен бутон/Свойства отчете достъпни 129 GB. Знаете, че разликата в числата е само привидна.  

Започнах пълен тест с h2testw на "достъпните" 132 377 MByte. Началната скорост беше 4,95 Mbyte/s. При 20 000 MB беше 1,80 Mbyte/s. След 83 000 MB показваше 1,50 Mbyte/s, после се качи с няколко стотни, но завърши на 1,50 Mbyte/s. Над 24 часа тестов запис на 129 GB. После проверка на записа, с начална скорост на четене 11,3 Mbyte/s. Проверката завърши след повече от 7 часа при скорост 5,01 Mbyte/s. След 7,3 GB програмата даде отчет, че само толкова Гигабайти са OK, останалите изглежда са дефектни. Тестът завърши със 7,5 GB - OK, останалите 121 GB - LOST и corrupted. Отново форматирах флашката с HP USB Disk Storage Format Tool във FAT 32. Имаше минимална промяна в отчета : около 137,5 млрд. байта свободни. Започнах тест в работни условия : запис предимно на графика, снимки и видео, около 40 GB. Не знам дали е правилно да се копира наведнъж цял дял "D" около 30 GB, с много разклонени папки и подпапки. Опитах и на по-малки части, от 200-300-500 MB. По време на записа забелязах, че някои папки със снимки са непълни, други липсваха. След много часове спрях опитите. Открих, че папки, в които в даден момент е имало записи по няколкостотин MB, след края на записите бяха празни. Правих запис на повече от 30 GB, сега флашката показва, че има 11,7 GB от моята информация, като има разминаване между показанията на цялата папка и сбора на папките вътре в нея, който е около 12,9 GB но това може да се дължи отново на дванайсетичната бройна система. Това е. Не може да се разчита на това устройство, дава лъжливи отчети и трие данни, които вече са записани. Ако някой има желание, да коментира дали има грешки при тестовете. Коментарът дали е било нужно да купувам флашката ми беше ясен предварително. Повтарям, исках, ако има достатъчен капацитет и се държи стабилно, да я използвам, или , ако не става, да имам доказателства и да ги публикувам. От всички споменати моменти на теста съм направил скрийншотове, ако някой иска да види, ще му ги изпратя. Връзката ми е бавна и нямам време да ги качвам. Тестовете, макар и между другото, отнеха време. Благодаря ви за съветите и простете, че ви отнех от времето !

Редактирано от Недко (преглед на промените)

Не успях да тествам докрай флашката преди да я платя и я взех, за да видя каквото има да се види. Исках да снема скрийншотове от всички моменти на теста и тогава да говоря с доказателства. Исках да знам колко GB все пак са действителни във флашката. ....

Мисля че сте изпуснал най-важния тест. Да запишете реална информация и да видите колко от нея ще се чете успешно и вярно. Всички тестове, които сте провел могат да се фалшифицират от контролера

Обърках се с цялото това форматиране и прекъсване на теста преди да е завършил ама така като гледам има поне един завършен тест и той дава че флашката реално е 7.5 гигабайта или както ги водят "8GB".

Ако ще правиш тест реални данни ти трябва програма за копиране която прави проверка на копираното - примерно TeraCopy.

Някъде назад във форума беше коментирано как данните се презаписват .

Сложете както каза капитана един филм по голям 20/30 ГБ и после го пуснете да видите съдържанието :)

Че дори като гледам че е 8гб - може и с по малък обем информация .

• Автор

Няма да записвам повече нищо. Писах в пост 34, записва всичко безотказно и безкрайно, снимки, видеоклипове и др. Ако проверя веднага след записа, всичко си е на място. След време новата информация изтрива старата. Нека си стои така с 11,7 GB ... или колкото и да са, все едно. Благодаря ви !

Така или иначе, в понеделник ще я тествам, трябваше ми помощ да се подготвя как да открия и докажа (много вероятната) измама.

Ти хубаво ще я тестваш но дори и да не я вземеш ще трябва да платиш куриерските разходи в двете посоки.

Най добре му звънни и му кажи че се отказваш хич да не ти я праща,за тази цена е 100% измама. 

Редакция: Аааааа то имало и втора страница и вече си я "взел".

Взел е в кавички защото темата вероятно е опит за реклама на несъществуващ продукт сега хлапетата ще се юрнат да търсят флашки по 500гб за 50-60лв в този така популярен сайт за продажби.

Еми честито

Редактирано от trial version (преглед на промените)

Колко мъка има в този свят...

Освен вселена и човешката глупост няма граници(за вселената имам съмнения).

П.П

Със здраве да си я ползваш! :)

Редактирано от snuri (преглед на промените)

• Автор

Със здраве да си я ползваш! :)

Благодаря !

Няма да мога...

продавачът си я прие обратно и върна парите.

Вероятно защото е с 2 год. положителна репутация.

За мен останаха само куриерските разходи в двете посоки, под 12 лв.

Простете за безпокойството !

темата вероятно е опит за реклама на несъществуващ продукт

Не е, сделката се вижда в архива на профила ми

Простете за безпокойството !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.