Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Офф, цените не само в България, но и където и да е в Европа не са като американските ,поради цял ред от фактори. Безсмислено е да се сравняват цените у нас, с онези за янките и призовавам това просто повече да не се ползува като аргумент./край на Офф-а

• Отговори 56
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

R9-290/X нямат все още обявена цена, но при всички случаи ще са около 400-500 долара за едната и 600-700 за Х, което в левове ще е около 800-900лв и 1100-1200лв, което няма да се побере в бюджета. Предлагам Ви да изчакате за 280Х на гигабайт или асус, които са много добър охладител и са клокнати съответно до 1070-1100 по време на боост. Не бих препоръчал кросфайър, винаги е по-добра една по-добра карта, отколкото 2 по-слаби (дори и с по-добра производителност заедно), защото това значи повече консумация на ток, по-добро захранване, както и добра кутия с ниски температури и много вентилатори. В някои игри даже може да се получат проблеми и да не върви или да върви с по-малко фпс отколкото с една от карта например (има и други наблюдавани проблеми при кросфайър като например: micro-stutter и други). За цените на компонентите в БГ- те се определят от съответните в американскии долари умножени по съответния курс за момента (1.42) и 20% ДДС (това което е в БГ), така накрая индексът, по който се определят цените е 1,75-1,8. За повечето компоненти това "правило" важи.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте пак ,реших да си поръчвам новия компютър. За съжаление бюджета намаля и мога да дам до 1300 лева като се има предвид ,че имам 500гб HDD и DVD записвачка. Ще го ползвам за игри и филми , мисля че няма да оверклоквам поради простата причина че не знам как , нямам претенции към шума , за тези пари искам да ми дадете само компоненти и ако може отделно да ми препоръчате един монитор до 350 лева , за да не пускам нови теми . На марки не робувам , само ще ви помоля ако имате различно предложение с някоя друга част да ми напишете с 2-3 думи защо бихте избрали нея . Ако е възможно частите да са от Емаг , че понеделник има рожден ден и ще има намаления , ако я няма там дадена част не е проблем да е от никем . Много ще съм благодарен за помоща , извинявам се че съм ви ангажирал преди време!

Редактирано от Метин Шабан (преглед на промените)

Изчакай до утре , но трябва да станеш рано и да си готов да пазаруваш от емаг, евентуално ако пуснат изгодни части които ще влезнат в употреба за твоите изисквания!

Надявам се по-ранобудните реагират бързо и ти помогнат с избора ,че всичко ще бъде доста бързо изкупено!

Изчакай до утре , но трябва да станеш рано и да си готов да пазаруваш от емаг, евентуално ако пуснат изгодни части които ще влезнат в употреба за твоите изисквания!

Надявам се по-ранобудните реагират бързо и ти помогнат с избора ,че всичко ще бъде доста бързо изкупено!

Прав е на black friday хубавите неща ги взеха в първите минути . Аз още си чакам слушалките казаха най-късно до седми ама ще видим какво ще стане. Ако някой е пазарувал на голямото намаление на емаг да каже дали е имало проблем с доставката ?

Прав е на black friday хубавите неща ги взеха в първите минути . Аз още си чакам слушалките казаха най-късно до седми ама ще видим какво ще стане. Ако някой е пазарувал на голямото намаление на емаг да каже дали е имало проблем с доставката ?

Приятел си поръча от Черния Петък захранване и още не му е дошло, а аз срядата (4.12) си поръчах монитор процесор и дъно и на другия ден дойде...

Бе казаха до седми повече от седмица чакам и нищо звънях им чаках  на телефона 10 минути докато ме звържат с някой защото били им заети всички служители . Каня се да поръчвам и една кутия която я няма другаде по евтина но се притеснявам да не чакам пак цяла седмица.

Редактирано от Brian Krzanich (преглед на промените)

• Автор

Готов съм да поръчвам моля предложете части за компютър за игри  с бюджет 1300 лева МАКС , почти съм сигурен че не всичко ще го има там но поне някой части са с намаление .

Готов съм да поръчвам моля предложете части за компютър за игри  с бюджет 1300 лева МАКС , почти съм сигурен че не всичко ще го има там но поне някой части са с намаление .

Извинявай, но с какъв монитор разполагаш? Резолюция? Не съм чел цялата тема, но поне не ми скимна никъде писано за монитора.

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

• Автор

Извинявай, но с какъв монитор разполагаш? Резолюция? Не съм чел цялата тема, но поне не ми скимна никъде писано за монитора.

Tъкмо това се чудя какъв монитор да си взема , ще е за  420 лева д/г така че мисля че няма значение

• Автор

Хайде де каде сте  :D  чакам да ми кажете какви части да си взема за ПЦ с бюджет 1300 лева ИМАМ :-хард -ДВД записвачкаИСКАМ:-всичко останало  :shy11: (ssd ,ram ,видео ,процесор .кутия ,захранване)

ASROCK B85M LGA1150

I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150

2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9

Samsung 120GB SSD 840 EVO SATA 6Gb/s

PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

CM N200 BLACK /USB3 /NO PSU

Общo: 908.82 лв. с ДДС - Количка

+

MSI nVidia GeForce GTX760, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E  - 458.99 лв. + безплатна доставка.

Обща стойност: 1366 лв. с ДДС и остават пари за доставка до 1400 лв.

И ги попитай за монитора коя ревизия имат в наличност когато ти се обадят. Горе написах подробно за проблема и кой монитор какъв е.

• Автор

ASROCK B85M LGA1150

2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9

CM N200 BLACK /USB3 /NO PSU

Общo: 908.82 лв. с ДДС - Количка

+

MSI nVidia GeForce GTX760, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E  - 458.99 лв. + безплатна доставка.

Обща стойност: 1366 лв. с ДДС и остават пари за доставка до 1400 лв.

И ги попитай за монитора коя ревизия имат в наличност когато ти се обадят. Горе написах подробно за проблема и кой монитор какъв е.

Като цяло ми харесва и мисля ако нямаш някой колега който да даде вариант с амд  , който да превъзхожда по някакъв начин тази конфигурация , най-вероятно ще поръчвам тази

:offtopic_s: Във фирмата работим със Спиди и всеки ден идва куриер. Та в петък ми каза, че този черен петък им е разказал играта от бачкане. Според мен няма проблем с емаг, а просто имат изключително много пратки и спиди не могат да смогнат.

Поздрави,

Като цяло ми харесва и мисля ако нямаш някой колега който да даде вариант с амд  , който да превъзхожда по някакъв начин тази конфигурация , най-вероятно ще поръчвам тази

Intel ще бие AMD в игри в повечето игри но при резолюция от 1920х1080(Full HD) по голяма е ролята на видео картата. Но ако искаш да видиш и AMD вариант който подлежи на овърклок с подходящ охладител. Примерно в бъдеще се купува един CM HYPER 412S или ARCTIC Freezer A30 - AMD, 400-1350rpm и се клоква на около 4.7 GHz процесора и заспива. Дъната между 120 и 140 лв. които са с 4+1 фазов режим и позволяват по ограничен клок с по високи волтажи и по голяма нестабилност много не си заслужават ако бюджета позволява по добро дъно. А това дъно на гигабайт е с 8+2 фазов режим и е достатъчен за клок в AMD конфигурация ако не си някакъв ентусиаст. Кутията е N300 защото дъното е пълноразмерно. Картата е на гигабайт(дали ще е MSI или гигабайт личен избор и двете са добри) защото е с 13 лв. по евтина от MSI и така не надвишаваме или лимитираме бюджета. FX 8320 е с 4 физически и 4 логически ядра и по този начин в бъдеще ще имаш повече запас от процесорна мощ ако ядрата(4) на i5 вземат да са на ръба. А ядрата на i5 вадят повече производителност срещу тези на AMD(FX 8320 в случая) и затова има малко повече кадри. Но след клок нещата ще се изравнят и печелиш 4 логически отгоре. 

Която и да е машина да избереш няма да сгрешиш. Всичко зависи от това - Целиш ли овърлок или не.

Извинявам се ако има грешцици. :)

Пример за AMD:

GB 970A-UD3P

AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+

2X4G DDR3 1866 GEIL EVO LEGGERA

PSU FORTRON RIDER 650 BRONZE

CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU

Количка

+

Видео карта Gigabyte nVidia GeForce GTX760, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E

Обща стойност: 1387.42 лв. с ДДС като картата е с безплатна доставка.

ПП: Иначе аз бих взел FX 8320(но само ако ще клоквам в бъдеще) най вече защото има 4 логически ядра(нещо като нишките на Xeon/i7) и след клок нещата са на кантар при тази резолюция -Full HD 1920x1080p спрямо i5

Но с AMD ще имате около 4-5 лв. най вероятно по голяма месечена сметка за ток в зависимост от къде и колко kW/h ви е тока.

ПП: Има доста повторения и ще ме извиниш за това... :)

• Автор

Сега последно кажи ми дали човек който не е клоквал до сега ще може да се научи и дали има риск , ако е лесно и няма голям риск взимам втората ако не първата , и коя от 2те да взема 

Видео карта MSI AMD Radeon R9 270X, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E или Видео карта MSI nVidia GeForce GTX760, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E

Редактирано от Метин Шабан (преглед на промените)

Сега последно кажи ми дали човек който не е клоквал до сега ще може да се научи и дали има риск , ако е лесно и няма голям риск взимам втората ако не първата , и коя от 2те да взема 

Видео карта MSI AMD Radeon R9 270X, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E или Видео карта MSI nVidia GeForce GTX760, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E

И да клокваш и да не клокваш GTX 760 е по бързата карта. В момента ти отговарям на въпроса в ЛС.

ASROCK B85M LGA1150

ASUS XONAR DG

Общо 765лв.

На 17.12 ще зареждат SAPPHIRE 3072М R9 280X OC DUAL-X BF4 Edition DDR5 PCI-E 3.0 

Картата е много добра за цената си и бюджета позволява такава , та най-добре изчакай!

Скай и Никем горе доло зареждат по-едно и също време , та r9 280X BF4 скоро ще и онлайн магазините от които масово се поръчва. Пък и не се знае емаг може пак да вкарат някоя яка промоция на тези карти та прежали някоя друга седмица и карай на вграденото видео!

Компонентите по-конфигурацията няма да ги обсъждам , мисля че ссд не е необходимо ,сложил съм отделна саунд карта и спестените пари от ссд-то да се вложат в картата коята цитирам!

ASROCK B85M LGA1150

ASUS XONAR DG

Общо 765лв.

На 17.12 ще зареждат SAPPHIRE 3072М R9 280X OC DUAL-X BF4 Edition DDR5 PCI-E 3.0 

Картата е много добра за цената си и бюджета позволява такава , та най-добре изчакай!

Скай и Никем горе доло зареждат по-едно и също време , та r9 280X BF4 скоро ще и онлайн магазините от които масово се поръчва. Пък и не се знае емаг може пак да вкарат някоя яка промоция на тези карти та прежали някоя друга седмица и карай на вграденото видео!

Компонентите по-конфигурацията няма да ги обсъждам , мисля че ссд не е необходимо ,сложил съм отделна саунд карта и спестените пари от ссд-то да се вложат в картата коята цитирам!

Това с картата не го знаех. Добър вариант е!

Само не разбрах защо му е отделна саунд карта като тази  892 в дъното ще му свърши работа. Освен ако не е някой запален по саунд системите и разполага с аудио система за от 250-300 лв. - 800-1000 лв(лимита малко е измислен) да кажем?

• Автор

ASROCK B85M LGA1150

ASUS XONAR DG

Общо 765лв.

За жалост си поръчах видеото и ссд-то , но ще ги откажа и ще изчакам щом няколко дена и ще взема 20% повече мощност е супер , а за охладител на процесора предложете да го имам линка да не пиша пак . БЛАГОДАРЯ !

За жалост си поръчах видеото и ссд-то , но ще ги откажа и ще изчакам щом няколко дена и ще взема 20% повече мощност е супер , а за охладител на процесора предложете да го имам линка да не пиша пак . БЛАГОДАРЯ !

Охладител на процесора не ти трябва. Боксовия ще свърши работа. Когато ти се обадят по телефона им кажи че се отказваш и така. Пък ако ти пристигнат на вратата можеш да не платиш. 

• Автор

Охладител на процесора не ти трябва. Боксовия ще свърши работа. Когато ти се обадят по телефона им кажи че се отказваш и така. Пък ако ти пристигнат на вратата можеш да не платиш. 

ще изчакам да видя . защо трябва да купя тази саунд карта , ако не е нужна може да изнамеря пари за ссд-то

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.