Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за съвет при покупка на TV Sony KDL 42 807ASAE

Featured Replies

Само ако мога да вметна за този амбилайт ,защото имам чувството,че колегата в горния пост визира мен...

Не, коментарът не е насочен към теб, можеш да си 101% сигурен в това.

Не е насочен към никого персонално, защото тая тема се коментира и в други форуми, аз само споделям наблюдения - свои и на хора, притежаващи телевизори с Амбилайт. Винаги ще има и за, и против - нищо по-хубаво от това! Но не мисля, че съм попадал на коментар от собственик на телевизор с такъв модул, който да го отрича. А и изключването на модула е с 2 клика от дистанционното...

И ще си позволя да вметна, че подобни противоположни писания, при това все по-чести, се срещат и за т.нар. "magic remote" в по-скъпите модели на LG. Да не говорим за 4-тия (жълт) пиксел при Sharp.

Акцентът ми върху Амбилайт е за тия, които се интересуват от тая възможност за съвсем осезаема (за някои) възможност за отмора на очите, нищо повече. 

Всеки с мнението си, мен пък ме дразни активното 3Д, но проблемът (известен дискомфорт след няколко минути гледане) си е мой.

"Изказвам собственото си мнение! Ако на някой не му харесва, проблемът не е мой."

Отличен коментар, за което съм го предложил в зелено.

Редно е да е така, когато разполагаш с моделите в реалността и имаш възможност да експериментираш.

Здравейте,уважаеми потребители!Предстои ми покупка та телевизор за всекидневна стая,като бюджета е до 1500лв.Държа да уточня,че бих искал да намеря качествен продукт,който си заслужава подобна инвестиция....Като размер се спрях на 40 или 42 инча...Не държа на много допълнителни екстри,а повече на качествена картина.

При тези условия изборът е само един - Panasonic TX-P42ST60E. В магазина може и да ти се стори с недобра картина, но това е нормално като се има предвид осветлението и факта, че на ЛСД/ЛЕД телевизорите яркостта и контрастта се надуват до небесата, за да изглеждат по-впечатляващо от плазмите.
  • Автор

При тези условия изборът е само един - Panasonic TX-P42ST60E. В магазина може и да ти се стори с недобра картина, но това е нормално като се има предвид осветлението и факта, че на ЛСД/ЛЕД телевизорите яркостта и контрастта се надуват до небесата, за да изглеждат по-впечатляващо от плазмите.

Благодаря за предложението.Всъщност този модел на Панасоник също ми попадна пред полезрението.За съжаление не го разгледах внимателно какви функции притежава и какво е качеството на картината.

Ти остави функциите , това е технология която трябва да се затъмниш като във кино салон , да не заспиш защото логото на бтв ще прогори панела :) макар че вече е почити  избегнато това  . Първо хубаво го виж как предава в магазина , помисли си колко ти е осветлена стаята - нали няма да се пуска ТВ само нощем :D това е телевизор за маняци - плазмаджии . Пусни един Електрон с изтощен кинескоп за сравнение :)

... Всъщност този модел на Панасоник също ми попадна пред полезрението...

Ако ще заспиваш на него или на която и да е плазма, то твоят телевизор следва да е от "другия лагер". Пишат, че в моделите от 2012 и най-вече от 2013 г ефектът с прогарянето е сведен до минимум, но минимум е различно от нула и плазмите все още се нуждаят от няколкостотин часа за разработване. При това не става дума само за логото на тв канала, а и при широкоекранни филми с черни ивици отгоре и отдолу. И таймерът за изключване не решава проблема!

Не се занимавам с плазми и не знам знам дали е така, предавам чужди думи, които може да си ги намери всеки, който пожелае. Моето мнение се свежда до това, че трябва телевизорът да слугува на мен, а не аз на него, но всеки с виждането си.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

... и какво е качеството на картината...

Всичко е така,както са ти го обяснили колегите по горе относно плазмите.А иначе конкретно за картината....Ами на пръв поглед в силно осветените шоуруми ще забележиш лекото им трептене,но при подходящи условия по качество на картината мисля само флагманите на LCD-тата могат да се мерят!Плазмите имат най-добро черно ,най-точно и вярно цветоподавне и най добро (бързо) опресняване на кадрите.Сега тук за черното не искам пак да изпадам в излишни спорове с някои потребители,но това си е неуспорим факт ценящ го само кино маниаците! Та....в шоурумите едва ли ще усетиш това качество на картината-по скоро ще те дразни трептенето на ,,екрана,,...

Тези телевизори са за кино маниаци ;)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Ти остави функциите , това е технология която трябва да се затъмниш като във кино салон , да не заспиш защото логото на бтв ще прогори панела :) макар че вече е почити  избегнато това  .

и двете твърдения граничат с митове. Панасоник почти, но не напълно, елиминира "прогарянето", а за затъмнението си е направо глупост.нито телевизора ти ще е директно срещу слънчева светлина, нито пък ще седнеш да гледаш филми в 13:00 часа през юли. Но след като си говорим за минуси, безумията в ЛСД/ЛЕД технологията (време за реакция, ъгли на виждане и "дълбочина" на черния цвят) никога няма да бъдат елиминирани - нито напълно, нито частично. На този етап по-добро от плазмата няма, а като гледам каква е ситуацията с ОЛЕД, скоро няма и да има...

...Панасоник почти,но не напълно, елиминира "прогарянето"...

Ето сам сте си отговорили на въпроса защо плазмите се избягват !Иначе за качеството на картината (общо казано) съм изразил мнението си ,че плазмите наистина превъзхождат LED,LCD и OLED технологиите по описаните от Вас по-горе причини.Ако не беше именно този им ,,проблем,, и аз щях сега да съм с плазма :) ,но и флагмана на Panasonic ми върши работа ;) С ръка на сърцето обаче признавам,че това черно наистина ми липсва...

Ето сам сте си отговорили на въпроса защо плазмите се избягват !Иначе за качеството на картината (общо казано) съм изразил мнението си ,че плазмите наистина превъзхождат LED,LCD и OLED технологиите по описаните от Вас по-горе причини.Ако не беше именно този им ,,проблем,, и аз щях сега да съм с плазма :) ,но и флагмана на Panasonic ми върши работа ;)

офф, под "не напълно" имах предвид, че трябва да гледаш един и същ канал 1-2 дни непрекъснато, за да се отпечата логото перманентно и дори в тази ситуация зависи много самото лого какво представлява.

офф, под "не напълно" имах предвид, че трябва да гледаш един и същ канал 1-2 дни непрекъснато, за да се отпечата логото перманентно и дори в тази ситуация зависи много самото лого какво представлява.

Да така е ,но както има една приказака--въпроса не е дали една плазма ще прегори,а кога!Отделно това,че след време цветовете и избледняват (това го знам само от прочетено из нета-форуми и т.н.т-честно нямам лични впечатления) Иначе един голям плюс от мен за плазмите-стига да ги пазиш :) Гледам си им голям фен -в един друг форум има един потребител дето ги боготвори :) -може да се съюзите с него и да мачкате LCD-джиите :D

Малко и майтам да стане и се извинявам за офтопика :offtopic_s:

(това го знам само от прочетено из нета-форуми и т.н.т-честно нямам лични впечатления)

ето това е проблема - четете, четете, четете...хайде спрете да четете, а вземете да ползвате и тогава давайте мнения...

ето това е проблема - четете, четете, четете...хайде спрете да четете, а вземете да ползвате и тогава давайте мнения...

Ами ползваме LCD-та (повечето потребители).Проблем ли е да даваме мнения?И не виждам с нещо да съм ви засегнал,че с такъв тон!!!

Не, че нещо, ама как да не ти липсва, като си с IPS?;-) :tongue2:

Ето сам сте си отговорили на въпроса защо плазмите се избягват !Иначе за качеството на картината (общо казано) съм изразил мнението си ,че плазмите наистина превъзхождат LED,LCD и OLED технологиите по описаните от Вас по-горе причини.Ако не беше именно този им ,,проблем,, и аз щях сега да съм с плазма :) ,но и флагмана на Panasonic ми върши работа ;) С ръка на сърцето обаче признавам,че това черно наистина ми липсва...

Не, че нещо, ама как да не ти липсва, като си с IPS?;-) :tongue2:

Ти па като си с AUO сигурно не ти липсва ;)

• Автор

Какво е мнението ви за сериите на Самсунг UE F6320,F6400,F6500,F6510 както и за моделите на Панасоник TX-L42ET60E,http://www.technomarket.bg/products/09128940 , http://www.technopolis.bg/b2c/details/14483/P11090104/

Редактирано от Mark De Br. (преглед на промените)

Какво е мнението ви за сериите на Самсунг UE F6320,F6400,F6500,F6510 както и за моделите на Панасоник TX-L42ET60E,http://www.technomarket.bg/products/09128940 , http://www.technopolis.bg/b2c/details/14483/P11090104/

Спрямо телевизора от ,,заглавието ти,,-не скачай от кон на магаре!...

Искате ли да ви напишем за всичките телевизори коментар?Кажете на какво точно се спирате, за да коментираме него. А така трябва да изредим всички марки и модели. Може форумът да е в помощ, но и не трябва да се злоупотребява с ненужни въпроси. Имате мнения за LCD, имате и за плазма - на какво се спряхте сега. Щото след половин час моделът ще е съвсем друг.

Със Samsung - PSA съм! :tongue2:

Ти па като си с AUO сигурно не ти липсва ;)

Като магарето в случая е Panasonic... нали?

Спрямо телевизора от ,,заглавието ти,,-не скачай от кон на магаре!...

Имам мнение за Panasonic-а.

Моделът, който аз ти предложих (42ЕТ5Е) е със същите функции, малко по-добра картина, и е с около 100 лв по-евтин.

• Автор

Искате ли да ви напишем за всичките телевизори коментар?Кажете на какво точно се спирате, за да коментираме него. А така трябва да изредим всички марки и модели. Може форумът да е в помощ, но и не трябва да се злоупотребява с ненужни въпроси. Имате мнения за LCD, имате и за плазма - на какво се спряхте сега. Щото след половин час моделът ще е съвсем друг.

Приемам вашата критика.През тези дни част от персонала на въпросните Техном....,Технопол... и т.н. започнаха да ми препоръчват модели от UE F6400,F 6500 на Samsung.Лично на мен не ми допадат тези модели,като изключим външния вид и дизайн.Според мен Сони КДЛ 807 ги превъзхожда като качество,може и да не съм прав.Всеки има различна гледна точка и мнение.Прочел съм  информация и за матриците,всяка има и плюсове и минуси,това е разбираемо.Затова се интересувах,дали си заслужава един F6400,6500 пред KDL 807.Помня,че има сайтове в които може да се провери тип на матрицата,година на производство и други технически данни,които не са обявени нашите магазини.Ако някой от Вас знае наименованието им ще бъда благодарен да ги сподели.

Помня,че има сайтове в които може да се провери тип на матрицата,година на производство и други технически данни,които не са обявени нашите магазини.Ако някой от Вас знае наименованието им ще бъда благодарен да ги сподели.

Тук има нужната ти информация ! http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/

През тези дни част от персонала на въпросните Техном....,Технопол... и т.н. започнаха да ми препоръчват модели от UE F6400,F 6500 на Samsung.

Виж сега ... Няма да слушаш продавачите в Техно... магазините какво ти препоръчват (освен ако не са ти роднини или много близки приятели, разбира се ;) ) . Хората си имат таргет да изпълняват - определено количество продажби, за предпочитане от определени марки. Освен това има марки и модели, за които получават допълнителни бонуси към заплатата за всяка продадена бройка. Така че - техните препоръки са продиктувани от личен интерес.

Не ми е ясно, след като си харесал това Sony - какво се чудиш още?... За производителите ние тук в България сме третия свят. Качеството на техниката се колебае между лошо и отвратително. Независимо от марка, модел, партида, и т.н. Ако търсиш нещо, което гарантирано да ти работи 10-20 години без никакъв технически проблем - а дано да намериш ;) . Но шансовете ти са малки.

Ще дам универсалния съвет за избор на телевизор. Вземи си една флашка, запиши на нея някой филм, видеоклипове, снимки, и други неща, които ще гледаш на телевизора. Отиди в магазина, и пробвай тези, за които ти стигат парите. Гледай кой ще ти хареса най-много. После - помисли си и за всички допълнителни функции, които ще ползваш (Интернет, 3D, и т.н.), и провери дали ги има моделът. Ако да - купувай.

Нещата като тип на матрицата, технология на изработка, честота на опресняване и др. подобни са важни, определено. Но тези неща ти трябва да ги виждаш, с очите си! Каква е ползата, ако от два телевизора образът на единия ти харесва повече, обаче в някой сайт прочетеш, че другата матрица е по-съвършена? Нали все пак ТИ ще гледаш телевизора, а не този, който е писал в сайта?... Или пък, ако окото ти не прави разлика между (примерно) 200 и 600 Hz - трябва ли да дадеш повече пари за този с по-голяма честота?

Помисли по тези неща. Преди да купя моя, около месец обикалях с флашката, гледах и сравнявах. После отидох при един мой добър приятел, продавач в Техно... магазин, казах му какво съм харесал, и той призна, че за тези пари това в момента е най-доброто. И не съжалявам за избора си :)

Успех с твоя.

• Автор

Виж сега ... Няма да слушаш продавачите в Техно... магазините какво ти препоръчват (освен ако не са ти роднини или много близки приятели, разбира се ;) ) . Хората си имат таргет да изпълняват - определено количество продажби, за предпочитане от определени марки. Освен това има марки и модели, за които получават допълнителни бонуси към заплатата за всяка продадена бройка. Така че - техните препоръки са продиктувани от личен интерес.

Не ми е ясно, след като си харесал това Sony - какво се чудиш още?... За производителите ние тук в България сме третия свят. Качеството на техниката се колебае между лошо и отвратително. Независимо от марка, модел, партида, и т.н. Ако търсиш нещо, което гарантирано да ти работи 10-20 години без никакъв технически проблем - а дано да намериш ;) . Но шансовете ти са малки.

Ще дам универсалния съвет за избор на телевизор. Вземи си една флашка, запиши на нея някой филм, видеоклипове, снимки, и други неща, които ще гледаш на телевизора. Отиди в магазина, и пробвай тези, за които ти стигат парите. Гледай кой ще ти хареса най-много. После - помисли си и за всички допълнителни функции, които ще ползваш (Интернет, 3D, и т.н.), и провери дали ги има моделът. Ако да - купувай.

Нещата като тип на матрицата, технология на изработка, честота на опресняване и др. подобни са важни, определено. Но тези неща ти трябва да ги виждаш, с очите си! Каква е ползата, ако от два телевизора образът на единия ти харесва повече, обаче в някой сайт прочетеш, че другата матрица е по-съвършена? Нали все пак ТИ ще гледаш телевизора, а не този, който е писал в сайта?... Или пък, ако окото ти не прави разлика между (примерно) 200 и 600 Hz - трябва ли да дадеш повече пари за този с по-голяма честота?

Помисли по тези неща. Преди да купя моя, около месец обикалях с флашката, гледах и сравнявах. После отидох при един мой добър приятел, продавач в Техно... магазин, казах му какво съм харесал, и той призна, че за тези пари това в момента е най-доброто. И не съжалявам за избора си :)

Успех с твоя.

Благодаря за информацията и насоките.Съгласен съм с вашите препоръки и мнения.Относно продавачите в тези магазини,част от тях дори не са запознати с параметрите на конкретни модели.В това се уверих,след като не могат да ми отговорят на елементарни въпроси.Какви съвети мога да очаквам от тях,в три различни вериги ми задават еднакви въпроси,като повтарят предварително наизустен текст.Въз основа на информацията,която съм прочел имам изградено мнение кой модел отговаря на нуждите ми.Исках да видя и мненията на други потребители,които са запознати с тази материя до каква степен се покриват с изводите,които съм направил.На всички включили се в темата с полезни съвети и препоръки изказвам своите благодарности.Благодаря Ви !

Редактирано от Mark De Br. (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.