Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да гледам 3d от компютър на телевизор ?

Featured Replies

Не трябва ли видео картата да поддържа 3D ? Аз си мисля, че ако не поддържа 3D няма как да ти го изкара през HDMI-a.

• Отговори 83
  • Прегледи 35,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Не трябва ли видео картата да поддържа 3D ? Аз си мисля, че ако не поддържа 3D няма как да ти го изкара през HDMI-a.

Мне, трябва да подържа резолюцията и херците съответно, преобразуването на 3D се извърваш от телевизора. Всъщност знаеш ли как телевизора засича, че има 3D? Зададени са му едни стойности на двойните картини къдете при еди какво си разстояние една от друга телевизора да перобразува в една картина подходяща за очилата. 

Не със всяка видео карта можеш да подадеш истинско Full HD 3D. 

• 3 месеца по-късно...

На моя пък е така ,както съм го описал-засича си 3D сигнала автоматично и няма нужда да избираш формата на 3D-то!И аз игнорирам коментарите ти....

Напълно съм съгласен с skalata_73 при мен е по същия начин не избирам нищо не натискам бутона за 3D от дистанционото всичко става автоматично ...

• 2 месеца по-късно...

Здравейте. Помогнете ми,как да пусна динамични субтитри на 3д филма,като го пускам през AllShare.От компа на телевизора.Проблема е че през HDMI няма проблем,но ми писна  от кабели а лап топа не подържа DLNA. Работи перфектно,няма проблем с (срт) субтитрите,но динамични 3 д -просто не ги пуска.Благодаря предварително! :rolleyes:

Здравейте. Помогнете ми,как да пусна динамични субтитри на 3д филма,като го пускам през AllShare.От компа на телевизора.Проблема е че през HDMI няма проблем,но ми писна  от кабели а лап топа не подържа DLNA. Работи перфектно,няма проблем с (срт) субтитрите,но динамични 3 д -просто не ги пуска.Благодаря предварително! :rolleyes:

Не може да гледаш с динaмични субтитри (.idx) с AllShare !

Не може да гледаш с динaмични субтитри (.idx) с Al

Благодаря ти.А ако си купя DLNA устройство за компа,дали ще мога?

Благодаря ти.А ако си купя DLNA устройство за компа,дали ще мога?

По принцип с  DLNA пак няма да можеш да гледаш динамични субтитри!

Чел съм , че с Playstation 3 Media server може да се гледат динамични субтитри, но не знам дали наистина е така.Не съм пробвал!

По принцип с  DLNA пак няма да можеш да гледаш динамични субтитри!

Чел съм , че с Playstation 3 Media server може да се гледат динамични субтитри, но не знам дали наистина е така.Не съм пробвал!

Лошо!Исках да се отърва от досадните кабели,но явно за сега поне няма да стане.А и честно казано,не знам защо с кабела е по-лошо качеството на картината.Пробвах един и същ филм през кабела и в мрежата.Разликата е доста голяма.Може би съм купил некачествен кабел.Ще опитам и с друг-дано стане.Благодаря.

Лошо!Исках да се отърва от досадните кабели,но явно за сега поне няма да стане.А и честно казано,не знам защо с кабела е по-лошо качеството на картината.Пробвах един и същ филм през кабела и в мрежата.Разликата е доста голяма.Може би съм купил некачествен кабел.Ще опитам и с друг-дано стане.Благодаря.

Опс! Имаш някакви проблеми.Абсурд е с кабел да ти е по-лоша картината!

Опс! Имаш някакви проблеми.Абсурд е с кабел да ти е по-лоша картината!

може и да е от друго естество проблема,но не знам къде да търся вече.Не казвам,че не е добра картината,но 3д ефектите са  наистина по-лоши с кабела.Мислиш ли,че имам грешка в настройките на видео картата?ПЦ то също е 3Д с активни 3 д NVIDIA дисплей и очила.Ако включа 3 д-то на компа-на телевизора не може да гледаш! Ако е изключено ОК.Но настрйките на картата съм дал да е изключено управлението на картината от видеокартата.Когато и ТВ и Пц са 3Д се получава малко объркване.Не съм сигурен,дали не греша някъде.

...ПЦ то също е 3Д с активни 3 д NVIDIA дисплей и очила.Ако включа 3 д-то на компа-на телевизора не може да гледаш! Ако е изключено ОК.Но настрйките на картата съм дал да е изключено управлението на картината от видеокартата.Когато и ТВ и Пц са 3Д се получава малко объркване.Не съм сигурен,дали не греша някъде....

Ами и аз съм с  лаптоп с NVIDIA 3D VISION дисплей-Toshiba Qosmio!Аз също съм изключил управлението на картината от видеокартата, защото пък имах проблем със запаметяване на настройки за калибриране на дисплея! Ta... не бъркай едното с другото!На PC-то ти си плейваш като обикновен филм!Честно не съм си правил такива експерименти като теб, но...мисля може и затова да  се объркват нещата при теб.

Просто няма никакъв шанс с кабел да имаш по-лоша картина, откокото с DLNA и всякакви там щуротии!

Ами и аз съм с  лаптоп с NVIDIA 3D VISION дисплей-Toshiba Qosmio!Аз също съм изключил управлението на картината от видеокартата, защото пък имах проблем със запаметяване на настройки за калибриране на дисплея! Ta... не бъркай едното с другото!На PC-то ти си плейваш като обикновен филм!Честно не съм си правил такива експерименти като теб, но...мисля може и затова да  се объркват нещата при теб.

Просто няма никакъв шанс с кабел да имаш по-лоша картина, откокото с DLNA и всякакви там щуротии!

Супер машинка!Как пускаш нормален 3 д филм на PC-то?SBS или top and bottom.ползвам NVIDIA 3D Vision Video Player.От нормален филм ок.прави го 3Д,но Mkv не разпознава.Ако включа 3д то и в YouTube да пуснеш видео го преобразува за анаглиф.Игрите са  супер!но искам всичко да преобразува.

Супер машинка!Как пускаш нормален 3 д филм на PC-то?SBS или top and bottom.ползвам NVIDIA 3D Vision Video Player.От нормален филм ок.прави го 3Д,но Mkv не разпознава.Ако включа 3д то и в YouTube да пуснеш видео го преобразува за анаглиф.Игрите са  супер!но искам всичко да преобразува.

1.Както си се пуска всеки филм!Ползвам -SBS, Top and Bottom, ISO файлове.

2.Имах предвид, че не ползвам 3D функциите на лаптопа.Този NVIDIA 3D Vision Player не го ползвам (а го имам), нито очилата!A и ако наистина не рзпознава mkv-да му таковам и плеъра. Може пък и геймърите само за игри да го ползват(макар, че при игрите няма ли mkv-та).Честно-не знам-игри не играя и не съм запознат с 3D историите на лаптопа.За плейване ползвам Potplayer.

Също не ти говоря за нормален филм в смисъл да е 2D и да прави телевизора конверсията от 2D на 3D.

Ползвам си нормален плеър.Пускам филм>на телевизора се появява двойната картина ((зa секунди си я конвертира (слива)сам телевизора-може от опциите за 3D-то са избереш,ако не се слее автоматично)) и това е .

Пускал съм колкото за проба с DLNA и подобни щуротии.Е....няма никакъв шанс с HDMI качеството да е по лошо!

Aaa да - за ISO файлове и оригинални Blu-Ray ползвам Arcsoft Totalmedia Theatre!

Това е.

• 6 месеца по-късно...

Доколкото видях в спецификацията на телевизора се поддържа DLNA. Можеш да вържеш ТВ-то с LAN кабел и от лаптопа да си пускаш каквото си искаш. Няма да имаш проблеми нито с 3D, нито със субтитри. Аз отдавна махнах HDMI кабела и сега карам само на LAN. Телевизорът ми е Philips 39". Ползвам ДМС. Руска програмка с невероятни възможности.

Здрасти имам нужда от помощ би ли ми обяснил как става по подробно това без hdmi да гледаш 3д?

Здрасти имам нужда от помощ би ли ми обяснил как става по подробно това без hdmi да гледаш 3д?

В зависимост от телевизора ти!Аз съм със Самсунг и открих решението,което производителя е предвидил!Самсунг имат собствена програмка "Samsung Link

синхронизира споделена папка в компа със всички устроиства (от марката) разбира се.Сега гледам без нужда от кабели на телевизор,таблет,телефон! Всичко,което имаш в компа без значение какъв е и колко е добър, го виждаш и възпроизвеждат всичките ти устроиства.Е оказа се,че със ефтин рутер не става!Но няма проблем нито със субтитри,нито със форматите.Плейва всичко. Така,че първо провери дали самата марка,която ползваш не предлага собствен софтуер.

В зависимост от телевизора ти!Аз съм със Самсунг и открих решението,което производителя е предвидил!Самсунг имат собствена програмка "Samsung Link

синхронизира споделена папка в компа със всички устроиства (от марката) разбира се.Сега гледам без нужда от кабели на телевизор,таблет,телефон! Всичко,което имаш в компа без значение какъв е и колко е добър, го виждаш и възпроизвеждат всичките ти устроиства.Е оказа се,че със ефтин рутер не става!Но няма проблем нито със субтитри,нито със форматите.Плейва всичко. Така,че първо провери дали самата марка,която ползваш не предлага собствен софтуер.

Ясно ми е моя е LG47LB сериите и няма смарт шеър

Здравейте,

Някой да е имал проблем с 3д (ГОРЕ-ДОЛУ)от компютър към телевизор? Ляво и дясно върви без проблем, докато горе-долу се появява лек двоен образ.Пуснах филма през хард на телевизора и всичко се получи!Да спомена че съм тествал с около 5-6 плеъра и нищо не се промени.

Редактирано от atridi (преглед на промените)

post-348902-0-98060700-1415094318_thumb.

Ясно ми е моя е LG47LB сериите и няма смарт шеър

Все пак доколкото видях някои от данните за модела ти има смарт функция опитай да споделиш библиотека в компа.Имаш WiFi и телевизора трябва да го намери само ще ти иска паролата на домашната група и споделяш файловете по този начин.Това работи на Самсунг и без неговата програма.Но не съм сигурен за LG.Опитвай.Това е начина!

attachicon.gifIMG_2014 Smart.jpg

Все пак доколкото видях някои от данните за модела ти има смарт функция опитай да споделиш библиотека в компа.Имаш WiFi и телевизора трябва да го намери само ще ти иска паролата на домашната група и споделяш файловете по този начин.Това работи на Самсунг и без неговата програма.Но не съм сигурен за LG.Опитвай.Това е начина!

Тоест нямат LG all share програмката която се инсталва на компа и чрез нея се гледа на ТВ.А иначе уж  намира компа,но нещо има проблем със шерването от компаю,или аз нещо не мога да го направя какво ли не опитвам но за сега толкоз.Понякога ми излизат някакви папки,които така и нямам идея какви от къде са.А като шервам папка Д филми никви ги няма...Нз какво става,но по принцип по тоя начин преди време ми е засичало доста като пусна филм,а и ако стане едва ли плеъра на ТВ ще чете всички субс.Продължавам с ровенето иначе си купих някъв кабел HDMI 1.4 3D не съм го пробвал, а  с км плеъра  като пуска филм явно иска и там някви настройки да гледам 3д на ТВ.Говоря за тези 3Д които са по 10 15гига не тези над 30,които се гледат с тотал медия

Редактирано от bonetty (преглед на промените)

Тоест нямат LG all share програмката която се инсталва на компа и чрез нея се гледа на ТВ.А иначе уж  намира компа,но нещо има проблем със шерването от компаю,или аз нещо не мога да го направя какво ли не опитвам но за сега толкоз.Понякога ми излизат някакви папки,които така и нямам идея какви от къде са.А като шервам папка Д филми никви ги няма...Нз какво става,но по принцип по тоя начин преди време ми е засичало доста като пусна филм,а и ако стане едва ли плеъра на ТВ ще чете всички субс.Продължавам с ровенето иначе си купих някъв кабел HDMI 1.4 3D не съм го пробвал, а  с км плеъра  като пуска филм явно иска и там някви настройки да гледам 3д на ТВ.Говоря за тези 3Д които са по 10 15гига не тези над 30,които се гледат с тотал медия

опитай да преместиш филмите в Папка филми на Ц диска в Документи,Музика,  ако споделиш домашната библиотека то филмите едва ли си ги поставил там.Премести ги и пробвай.На 100% трябва да стане.А при мрн няма проблем със субтитрите вградени или не.Ако засича обаче-проблема е в рутера.Трябва да е по-скъпичък(да поддържа HD Stream)И аз имах този проблем,но смених рутера и сега е супер.Няма по-добро от това да не се съобразяваш да си ползваш компа и в същото време да си пуснеш и филм.Докъто кабела те задължава и двете да работят.

опитай да преместиш филмите в Папка филми на Ц диска в Документи,Музика,  ако споделиш домашната библиотека то филмите едва ли си ги поставил там.Премести ги и пробвай.На 100% трябва да стане.А при мрн няма проблем със субтитрите вградени или не.Ако засича обаче-проблема е в рутера.Трябва да е по-скъпичък(да поддържа HD Stream)И аз имах този проблем,но смених рутера и сега е супер.Няма по-добро от това да не се съобразяваш да си ползваш компа и в същото време да си пуснеш и филм.Докъто кабела те задължава и двете да работят.

ЯСНО ще пробвам.А ти с какър рутер си?Моя е стар и по-слаб явно 50MBps (тп линк)

... иначе си купих някъв кабел HDMI 1.4 3D ...

Това е безкомпромисното решение на проблемите ти-не се занимавай с Wi-Fi , шерване, DLNA и тем подобни щуротии при които ще срещаш проблем от не един характер! Ползвай си HDMI и плеър от PC-то!

Ако имаш конкретни питания съм насреща.

Това е безкомпромисното решение на проблемите ти-не се занимавай с Wi-Fi , шерване, DLNA и тем подобни щуротии при които ще срещаш проблем от не един характер! Ползвай си HDMI и плеър от PC-то!

Ако имаш конкретни питания съм насреща.

С каквъв плеър гледаш 3д  и кабел?Аз опитах с КМ но...някви настройки има за 3д и за буквите,които не можах да оправя.Комшията ми си гледа филмите на самсунга като стартира филма с алл шеър на лаптопа си и филма си тръгва без дерт на тв дори и да гледа някой програма спира се сама и филма си тръгва не сече и така гледа без никакви кабели

Редактирано от bonetty (преглед на промените)

С каквъв плеър гледаш 3д  и кабел?Аз опитах с КМ но...някви настройки има за 3д и за буквите,които не можах да оправя.Комшията ми си гледа филмите на самсунга като стартира филма с алл шеър на лаптопа си и филма си тръгва без дерт на тв дори и да гледа някой програма спира се сама и филма си тръгва не сече и така гледа без никакви кабели

С Potplayer! KM има опция за 3D, която ако я чекнеш ти прави филмите за анаглифно  3D и ги омазва!

За друго-няма да изпадам в подробности-писал съм многократно за това 3D и не мога да изброя всичко с 2-3 изречения!

За конкретни въпроси може и на ЛС.

А за това, че HDMI е най-добрия и безкомпромисен вариант няма да споря-всеки да си гледа с каквото му е кеф.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.