Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да гледам 3d от компютър на телевизор ?

Featured Replies

Кабела не е задължително да е над 1.3.

Просто трябва да е HiSpeed - демек хубав.

Вместо да наливаш излишни пари в компютър само за да го ползваш за плеър защо не помислиш за външен видео плеър.

Вече има доста решения, повечето от които по-евтини от нов компютър.

Така хем ще имаш компютъра на разположение дори и като гледаш филми, няма да опъваш кабели ище управляваш всичко с дистанционно.

Имам предвид моделите на Popcorn Hour, Dune HD, Diva, Xtreamer, Med8er и др.

• Отговори 83
  • Прегледи 35,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Кабела не е задължително да е над 1.3.

Просто трябва да е HiSpeed - демек хубав.

Вместо да наливаш излишни пари в компютър само за да го ползваш за плеър защо не помислиш за външен видео плеър.

Вече има доста решения, повечето от които по-евтини от нов компютър.

Така хем ще имаш компютъра на разположение дори и като гледаш филми, няма да опъваш кабели ище управляваш всичко с дистанционно.

Имам предвид моделите на Popcorn Hour, Dune HD, Diva, Xtreamer, Med8er и др.

Ами точно трябва да е над 1.3 такъв е стандарта, сега не ми се рови да видя точно кога са почнали да вадят от производство 1.4 и поради каква причина, но за кабела съм на 100% убеден.  Колкото до тези players съм чувал само лоши впечатления, повечето казват че за хубав такъв трябват доста пари. Повече правели проблеми със свързаността, други нямали необходимия обмен на инофрмация, трети били само за HD представи си но никъде не пишело, четвърти били с абсолютно същите players които са вградени в телевизорите. Пък сега хората търсят тези устройства стил Apple TV, на скоро гледах едно такова на андроид.

""Ами точно трябва да е над 1.3 такъв е стандарта, сега не ми се рови да видя точно кога са почнали да вадят от производство 1.4 и поради каква причина, но за кабела съм на 100% убеден.  Колкото до тези players съм чувал само лоши впечатления, повечето казват че за хубав такъв трябват доста пари. Повече правели проблеми със свързаността, други нямали необходимия обмен на инофрмация, трети били само за HD представи си но никъде не пишело, четвърти били с абсолютно същите players които са вградени в телевизорите. Пък сега хората търсят тези устройства стил Apple TV, на скоро гледах едно такова на андроид.""

Всичкото това, дето си го написал, наистина само май си го чувал. Явно много "специалисти" в тази област са те просвелили. Тогава за какво пишеш и тук, след като вече имаш отговор на въпросите? В последният пост са ти предложили най разумното решение. Я кажи как ще различиш два кабела за HDMI  единият от които е 1,3  , а другият 1,4, намиращи се  извън опаковките си!

...Вместо да наливаш излишни пари в компютър само за да го ползваш за плеър защо не помислиш за външен видео плеър...

Подкрепям изцяло това предложение, защото ползвам външен плеър и ми е все едно какво (не)чете вграденият в телевизора, дали лаптопът поддържа или не поддържа стандарти, а и не ми се налага да се боря с медийни сървъри или да се спъвам из кабелаци вкъщи.

Подкрепям изцяло това предложение, защото ползвам външен плеър и ми е все едно какво (не)чете вграденият в телевизора, дали лаптопът поддържа или не поддържа стандарти, а и не ми се налага да се боря с медийни сървъри или да се спъвам из кабелаци вкъщи.

Аз също подкрепям това предложение!

Колкото до тези players съм чувал само лоши впечатления, повечето казват че за хубав такъв трябват доста пари. Повече правели проблеми със свързаността, други нямали необходимия обмен на инофрмация, трети били само за HD представи си но никъде не пишело, четвърти били с абсолютно същите players които са вградени в телевизорите. Пък сега хората търсят тези устройства стил Apple TV, на скоро гледах едно такова на андроид.

Не знам от къде си ги чувал тия лоши отзвуци. Ако се поразровиш из темите за 3D, ще видиш, че доста хора точно с външен плеър са си разрешили проблемите.

Аз съм точно един от тях.

Ако се спреш на този вариант, ти препоръчвам да си харесаш някой от интернет и да си го поръчаш. Излиза много по евтино отколкото да си го купиш в БГ.

Едно такова устройство ми излезе на 130 лв и сега нямам никакви проблеми.

Късмет!

• Автор

""Ами точно трябва да е над 1.3 такъв е стандарта, сега не ми се рови да видя точно кога са почнали да вадят от производство 1.4 и поради каква причина, но за кабела съм на 100% убеден.  Колкото до тези players съм чувал само лоши впечатления, повечето казват че за хубав такъв трябват доста пари. Повече правели проблеми със свързаността, други нямали необходимия обмен на инофрмация, трети били само за HD представи си но никъде не пишело, четвърти били с абсолютно същите players които са вградени в телевизорите. Пък сега хората търсят тези устройства стил Apple TV, на скоро гледах едно такова на андроид.""

Всичкото това, дето си го написал, наистина само май си го чувал. Явно много "специалисти" в тази област са те просвелили. Тогава за какво пишеш и тук, след като вече имаш отговор на въпросите? В последният пост са ти предложили най разумното решение. Я кажи как ще различиш два кабела за HDMI  единият от които е 1,3  , а другият 1,4, намиращи се  извън опаковките си!

Ей че заядливи хора има по някога, спокойно аз не пиша коментари базирани на вятърни мелници. Всичко което съм писал по темата е базирано на вече тестван метод. На самото кабелче пише серията, ако не пише то пише с буквички от агнлийската азбука за какво е кабелчето, за ток ли, за телефон ли, циганска жица и т.н. Примерно последния кабел дето си го купих пише с големи буквички FullHDMI 1080p 3D Ready, а не пише самата серия :) .

Колкото до тези Players, може ли някакъв линк от примерен магазин за да направя сравнение с нещо което имам на ум.

Редактирано от Yaskata (преглед на промените)

Ами ето ти един линк:http://www.tinydeal.com/index.php?main_page=ws_search_result&keyword=egreat&categories_id=&cat_change=true

Аз лично съм с този модел:http://www.tinydeal.com/egreat-r6s-1080p-google-android-22-network-media-player-p-55794.html

А ето ти го и в БГ:http://www.emag.bg/medija-ple-r-egreat-r6s-full-hd-3d-egreat-r6s/pd/EPFYTBBBM/

Ето едно предложение относно кабела, с който нямам никакви проблеми:http://www.technomarket.bg/products/09126930/neo-hdmi-1-4-round-cable-2m

Дано съм бил полезен.

Технологията все още е достатъчно "незряла" и непопулярна, за да има огромни разлики и несъвместимости между различните телевизори, видеокарти, плеъри и драйвери.

Съвсем наскоро имах същата дилема (повече инфо - тук). Накратко оказа се, че освен съвместим телевизор с очила и бърз кабел (поне 1.3), необходима е и съвместима видеокарта и плеър. В моя случай картата беше Intel HD4000, а правилни плеъри, способни да взаимодействат с драйверите на Интел за да изкарат 3д сигнал през хдми бяха Stereoscopic Player / Cyberlink Power DVD Ultra.

• Автор

Ами ето ти един линк:http://www.tinydeal.com/index.php?main_page=ws_search_result&keyword=egreat&categories_id=&cat_change=true

Аз лично съм с този модел:http://www.tinydeal.com/egreat-r6s-1080p-google-android-22-network-media-player-p-55794.html

А ето ти го и в БГ:http://www.emag.bg/medija-ple-r-egreat-r6s-full-hd-3d-egreat-r6s/pd/EPFYTBBBM/

Ето едно предложение относно кабела, с който нямам никакви проблеми:http://www.technomarket.bg/products/09126930/neo-hdmi-1-4-round-cable-2m

Дано съм бил полезен.

Мерси за първия линк, от България техника не купувам, тука нашите магазини летят из космоса още. Ще помисля дали да не купя някоя видеокарта или да си взема такова устройство.

Само ще ти кажа, че в момента един мой съсед ползва кабел, който му подарих и е купуван преди още да съществува стандарт HDMI 1.3. Гледа си пълноценно BluRay 3D без никакви грижи.

Отделно ползвам куп хора, които ползват кабели 1.3 и гледат 3D.

В HDMI кабела има определен брой "жички", по които тече сигнала. Ако те са достатъчно качествени да поемат трафика, който има 3D сигнала ще работи. Това, че в някой китайски гараж са лепнали някакъв етикет 3D MEGA ULTRA SPEED нищо не значи.

Така или иначе на теб проблема ти не е в кабела, а в настройките на плеъра/видео картата/телевизора или във наличния хардуер.

Ти си прецени дали ще продължаваш да се бориш и да наливаш грешни пари.

Аз лично ползвам медия плеър от над 6 години и броя на нещата, които не са тръгнали се броят на пръстите на ръката ми.

Ето, виж тези плеъри като за начало.

За другите Google върши добра работа.

http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=categories.view&category_id=191

Ами точно трябва да е над 1.3 такъв е стандарта, сега не ми се рови да видя точно кога са почнали да вадят от производство 1.4 и поради каква причина, но за кабела съм на 100% убеден.   

Не разбирам каква ,,незряла,,технология какви 5 лева!... 3D то се е ,,обикновен,, файл,който се конвертира от самия телевизор и не е важно нито дали видеокартата ти поддържа такъв формат,нито дали HDMI кабела ти е 1.3 1.4 или 1.100.Може ли конфигурацията на ПЦ-то да възпроизведе файла (за големи файлове се иска по-добра,защото при слабите машини забива и не възпроизвежда гладко!)-и изкарва ли сигнала до ТВ-значи всичко е наред!ТВ си прави ,,конверсията,,на 3D-то.Дали тези определен брой жички ще поемат трафика на сигнала от голям файл (пример 35-40ГБ<<но не 3D>>,или ,,3D,,сигнал няма никакво значение!

И не разбирам като хвалите толкова тия външни плеъри -няли и тях ги свързвате към ТВ!С какво?С щепсели ли?

За 100-тен път изказвам мнението си,че няма по-добър вариант от връзка с ПЦ и HDMI кабел към ТВ!!!

И няма такъв външен плеър,който да има такива функции за многобройни настройки каквито има един добър плеър,ползван на ПЦ!!!Кой е той-също съм казвал многократно...

От плеър на ПЦ може да си ,,манипулираш,, настройваш както си искаш възпроизвеждането на файла.Когато някой външен плеър,ако ще и за 1000лв може да направи това,което го може плеър от ПЦ-аз ще замълча и ще преклоня глава.Но....НЯМА ТАКЪВ!!!

Който ме разбрал-разбрал.Който не -да прави каквото иска и да си гледа с каквото иска!...

!!!Мнението ми е на база,че съм пробвал всякакви варианти,включително и с негово величество ,,външен плеър,,!!!

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Не разбирам каква ,,незряла,,технология какви 5 лева!... 3D то се е ,,обикновен,, файл,който се конвертира от самия телевизор и не е важно нито дали видеокартата ти поддържа такъв формат,нито дали HDMI кабела ти е 1.3 1.4 или 1.100.Може ли конфигурацията на ПЦ-то да възпроизведе файла (за големи файлове се иска по-добра,защото при слабите машини забива и не възпроизвежда гладко!)-и изкарва ли сигнала до ТВ-значи всичко е наред!ТВ си прави ,,конверсията,,на 3D-то.Дали тези определен брой жички ще поемат трафика на сигнала от голям файл (пример 35-40ГБ<<но не 3D>>,или ,,3D,,сигнал няма никакво значение!

И не разбирам като хвалите толкова тия външни плеъри -няли и тях ги свързвате към ТВ!С какво?С щепсели ли?

За 100-тен път изказвам мнението си,че няма по-добър вариант от връзка с ПЦ и HDMI кабел към ТВ!!!

И няма такъв външен плеър,който да има такива функции за многобройни настройки каквито има един добър плеър,ползван на ПЦ!!!Кой е той-също съм казвал многократно...

От плеър на ПЦ може да си ,,манипулираш,, настройваш както си искаш възпроизвеждането на файла.Когато някой външен плеър,ако ще и за 1000лв може да направи това,което го може плеър от ПЦ-аз ще замълча и ще преклоня глава.Но....НЯМА ТАКЪВ!!!

Който ме разбрал-разбрал.Който не -да прави каквото иска и да си гледа с каквото иска!...

!!!Мнението ми е на база,че съм пробвал всякакви варианти,включително и с негово величество ,,външен плеър,,!!!

Аз също подкрепям твоето мнение в частта му за многобройните настройки на софтуерния плеар от компютъра, но и искам да ми кажеш с помоща на кой ХАРДУЕРЕН плеар си правил тези проби - като модел. И ако ще ми пишеш модел за 100 лева, по е добре да не го правиш.

Здравейте има телевизор който има възможността да пуска 3d, лаптопа ми обаче няма такава функция. Купих си hdmi кабел, който подържа full hd 3d, обаче катртината винаги ми е side by side и само там телевизора ми засича 3d когато от плеъра на лаптопа премахна side by side 3d то се загубва.

Доколкото видях в спецификацията на телевизора се поддържа DLNA. Можеш да вържеш ТВ-то с LAN кабел и от лаптопа да си пускаш каквото си искаш. Няма да имаш проблеми нито с 3D, нито със субтитри. Аз отдавна махнах HDMI кабела и сега карам само на LAN. Телевизорът ми е Philips 39". Ползвам ДМС. Руска програмка с невероятни възможности.

Аз също подкрепям твоето мнение в частта му за многобройните настройки на софтуерния плеар от компютъра, но и искам да ми кажеш с помоща на кой ХАРДУЕРЕН плеар си правил тези проби - като модел. И ако ще ми пишеш модел за 100 лева, по е добре да не го правиш.

Не знам точния модел,но знаеш като взех ТВ правих проба,а и гледахме  оригинален 3D Blu-Ray диск(споменавал съм в една от темите!)-със сигурност беше ама много висок клас плеъра-както искаш тъй ме разбирай! Орделно после си правих разни ексерименти.Ами.....от към настройки и прочее за възпроизвеждане на файла може само да диша във врата на плеъра,който използвам на ПЦ-то!!!

Правил съм и друг път ,,експерименти,,макар и не у нас с външен плеър и начина му на възпроизвеждане на файл!!! (не един и два пъти)

Пак казвам-НЯМА ТАКЪВ ВЪНШЕН ПЛЕЪР,който да може това,което го може плеъра от ПЦ-то.Какви настройки можеш да правиш от външен плеър???Казвам това от многобройните експерименти и проби,които съм правил с всевъзможни начини за плейване!!!

И за да не се повтарям като папагал-повече няма да се включвам в тази тема по какъвто и да е повод.Каквото имах да кажа-го казах.Който ме разбрал...

Доколкото видях в спецификацията на телевизора се поддържа DLNA. Можеш да вържеш ТВ-то с LAN кабел и от лаптопа да си пускаш каквото си искаш. Няма да имаш проблеми нито с 3D, нито със субтитри. Аз отдавна махнах HDMI кабела и сега карам само на LAN. Телевизорът ми е Philips 39". Ползвам ДМС. Руска програмка с невероятни възможности.

Точно с DLNA ще си има проблеми със субтитрите,както и с файлове с висока резолюция---пак го казвам от опит ;)

Точно с DLNA ще си има проблеми със субтитрите,както и с файлове с висока резолюция---пак го казвам от опит ;)

Ако си настрой сървъра - никакви проблеми със субтитрите. Дори вградени в mkv файлове се транскодират (стига да ги има де :) ). А относно високата резолюция - ами това вече си зависи от машинката. :wink12:

Редактирано от mir4a (преглед на промените)

А относно високата резолюция - ами това вече си зависи от машинката. :wink12:

Тук вече си в грешка-донякъде,защото може и машинката да му плейва файлове с висока резолюция,но именно с DLNA ще има проблеми.Това е заради DLNA-то-не заради машинката ;)

Тук вече си в грешка-донякъде,защото може и машинката да му плейва файлове с висока резолюция,но именно с DLNA ще има проблеми.Това е заради DLNA-то-не заради машинката ;)

Има логика. Но.... Плейването на локалната машина се извършва в реално време. Докато с DLNA можеш да забавиш пускането на филма. Ако филмът е с 25 к/с, а сървърът ти ги обработва с 23 (например) ще имаш накъсване. Но ако забавиш пускането с няколко минути всичко си идва точно. На моята не особено мощна машина това върши работа. Виж, ако я пусна на лаптопа (i5) нямам никакви, ама никакви проблеми.

• Автор

Добре, но филмите с големи параметри които се качват пише, че не тръгват на вградените players на телевизорите, лан кабела не споделя ли информацията между две устройства? Иначе ще пробвам дано стане.

Пускам си филма единя такъв нормален, излиза ми следния екран

http://blog.dvdfab.com/wp-content/uploads/2011/08/DVDFab-SBS-3D-Blu-ray-Copy.jpg

После ми излиза съобщението от телевизора, че е намерен 3d сигнал и да натисна копчето от дистанционното на телевизорА където пише 3d за да започна да гледам 3d. Натискам си нормално копчето на дистанционното, слагам очилата и виждам това но на 3d

http://blog.dvdfab.com/wp-content/uploads/2011/08/DVDFab-SBS-3D-Blu-ray-Copy.jpg

Какво толкова сложно обеснявам немога да разбера :)

Качи една снимка на готов събран образ, за да се ориентирам и аз, че като гледам ще харчиш пари за плеър. Не мисля, че лаптопа е недостатъчен за пускане на филм.

Предполагам избираш правилната икона с дистанционното на телевизора.

Публикувано изображение

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Не разбирам каква ,,незряла,,технология какви 5 лева!... 3D то се е ,,обикновен,, файл,който се конвертира от самия телевизор и не е важно нито дали видеокартата ти поддържа такъв формат,нито дали HDMI кабела ти е 1.3 1.4 или 1.100.Може ли конфигурацията на ПЦ-то да възпроизведе файла (за големи файлове се иска по-добра,защото при слабите машини забива и не възпроизвежда гладко!)-и изкарва ли сигнала до ТВ-значи всичко е наред!

Сигнала може да бъде конвертиран от самия телевизор от 2д 2 залепени картини, но може и директно да дойде в 3д формат. Във втория случай има значение с какво и през каква карта се плейва. Справка - сайта на Интел, Нвидия, АМД ако решиш, че ти се чете.

Това че ти не си на 100% запознат с нещо и затова ти изглежда просто, не значи задължително, че е така ;)

Редактирано от teou (преглед на промените)

И какво правим когато телевизора икомпютъра не са в една стая?

Купуваме нов компютър /поне 500-600 лв/, закачаме към него мишка, клавиатура, чудуим се къде да го сложим на секцията, слушаме му шумните перки, плащаме му тока на 400-500 вата захранване?

Кому е нужно устройството, с което гледа филми да прави 1000 неща? Нали натискам Play и филма тръгва.С 2-3 кликвания на дистанционното си нагласям субтитри, избирам звукови потоци и тн. Имам вграден твърд диск с работещ 24/7 торент клиент и FTP, които достъпвам от телефона си където и да съм.

Нямам настолен компютър от 15 години у нас и определено външния плеър ми е идеално решение. Както и за много други хора.

ПП. Да не говорим колко хора, ползващи компютър не могат да се оправят с "многобройните настройки" и гледат осакатена картина.

В един мултимедиен плеър се използва процесор, конструиран единствено за видео въпроизвеждане и там хардуерно и в самото SDK са имплементирани неща, които вие разчитате някой ентусиаст да е програмирал както трябва в куция си софтуерен плеър.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

• Автор

Може ли малко повече информация как става свързването .

Може ли малко повече информация как става свързването .

Имаш ли рутер?

Да

Ами - Рутер->лаптоп е едната линия. Рутер ->TV другата. На лаптопа инсталираш DLNA и само малко настройки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.