Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да гледам 3d от компютър на телевизор ?

Featured Replies

ЯСНО ще пробвам.А ти с какър рутер си?Моя е стар и по-слаб явно 50MBps (тп линк)

ASUS  RT-N10U но можеш и да си караш с кабела и Потплеъра.Човек винаги може да използва старите начини.По сигурни са ;) . Аз още ползвам и черно -белия си телевизор.Опитвай и не живей в историята - освен ако нямаш друг избор.Това е от мен!

• Отговори 83
  • Прегледи 35,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 5 месеца по-късно...

Искам да кажа че има голяма значение формата, поразтърсих се в английски и руски форуми и на 2 места видях едно и също - че има голямо значение какъв ще е формата дали HSB или HOU. като за телевизори с поляризация е най-подходящ hou 1920x540, щото това реално си е и нативната му резолюция в 3D. Ще си позволя да цитирам , може да дам и линкове към 2 forum eng и ru но не знам дали е позволено, и на 2та сайта са дали пример.

Общо взетп ако имате пасивно  3D и пуснете hpu няма интерполация на картината и прочие защото формата предоставя 1920x540 за всяко око, която е и нативанта резолюция при 3d. Ако пуснем HSBS  се получава следното формата е 960x1080. И телевизоръ интерполира 960 до 1080 и скалира 1080 до 540. Това не съм си го измислил аз първо го видях в наглийска статия псоле видях потвърденото в два големи руски и английси форуми. Така че моля не пишете на хората че нямало значение какъв формат пускат, да всеки ще тръгне на тв-то но за картианта има значение какъв е формата.

Все пак ще си позволя да дам и линкове към сайтовете

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3990322 вижте 6 точка

http://www.spirton.com/why-you-should-choose-h-sbs-over-h-ou/ - това пък е в един блог - гледате темата и първия коментар

Что лучше Вертикальный (Over/Under) или Горизонтальный (Side-By-Side) Анаморф (Anamorph/ Half) для затворного и чересстрочного ТВ?
1) Для затворного: Споры о преимуществе горизонтального или вертикального анаморфа идут давно, но кроме личного субъективного восприятия ни каких подтвержденных на тестах или замерах разницы не предоставлено и не замечено. Для затворного - разницы нет. В горизонтальных анаморфах более детальней (в два раза выше разрешение) горизонтальные детали или линии, в вертикальных наоборот, а так как в фильмах 50/50% горизонтальных и вертикальных деталей, то разницы в предпочтении нет.
Но есть редкие особенности алгоритмов интерполяции внутреннего плеера затворных ТВ Самсунгов, есть случаи возникновения волнисто-гребенчатых артефактов (строк, лесенок, волн) в вертикальных анаморфах. На других моделях и даже других экземпляров тех же моделей, таких артефактов не возникает. Вопрос открытый - прошивка или удешевление железа в более свежих ТВ?
2) Для чересстрочной поляризации:
Для чересстрочной поляризации с физическим 1920х540 на матрице на ракурс (вертикальное разрешение 540 строк левый ракурс + 540 строк правый ракурс), ВЕРТИКАЛЬНЫЙ анаморф( Anamorph OverUnder / Half Over/Under) будет предпочтительней однозначно:
1) Идет пиксель в пиксель без интерполяции и потерь, 1920х540 на ракурс.
2) Использует максимально возможное для чересстрочных ТВ разрешение матрицы 1920х540 на ракурс.
Вертикальные анаморфы не просто в 2 раза больше по разрешению ( в горизонтальном в чересстрочном ТВ получается 960х540 на ракурс вместо 1920х540 в вертикальном), но ещё и не мажутся интерполяцией по X и Y как горизонтальные, значит вертикальные анаморфы больше чем в 2 раза детальней чем горизонтальные хоть и по пиксельной площади полезной картинки одинаковы.
Это хорошо видно по тесту от Ash61 с наклонными линиями. V - вертикальный анаморф , G - горизонтальный.

GIF анимация сравнения вертикального и горизонтального анаморфа на ТВ LG cinema (дождитесь загрузки)
19436b9bc625.gif
[свернуть]

Что происходит на тесте? По размеру "ступеньки" прямой наклонной линии видно что либо горизонтальная линия с полным разрешением а вертикальная в два раза ниже, либо наоборот. И всё бы ни чего, какая разница в каком векторе X или Y идет анаморфное падение разрешение в двое, и так и есть для затворного, нет разницы, но для чересстрочной поляризации разница огромная. При вертикальном анаморфе картинка идет 1:1 без интерполяции и линии строго укладываются в свои пиксели на матрице, линии резкие и контрастные. В горизонтальном анаморфе идет интерполяция 960 горизонтального до 1920 а 1080 интерполируется до 540, в итоге все линии не вписываются в свой пиксель а мажутся на несколько, становятся мыльными и не контрастными.
Для максимального качества картинки при любой технологии изображение должно ложится пиксель в пиксель без интерполяции, для чересстрочного ТВ это вертикальный анаморф, для затворного это только полноразмерные пары и БлюРей.

• 3 седмици по-късно...

Помагайте хора!

Купих си 

PANASONIC TX-40CS630E 3D LED

Записах  2D филм на флашка,записах и субтитрите, като внимавах да са с еднакви имена като на видеофайла

и пуснах.

Картината и звука с идеално качество,но никакви субтитри не се показаха.

Пробвах още 5-6 филма,никакви субтитри не се появяват.

Помагайте

Помагайте хора!

Купих си 

PANASONIC TX-40CS630E 3D LED

Записах  2D филм на флашка,записах и субтитрите, като внимавах да са с еднакви имена като на видеофайла

и пуснах.

Картината и звука с идеално качество,но никакви субтитри не се показаха.

Пробвах още 5-6 филма,никакви субтитри не се появяват.

Помагайте

На дистанционното на телевизора нямаш ли бутон специално за субтитрите. Обикновено са "изключени", като пуснеш филм. Има няколко менюта за тази процедура на различните модели телевизори. Погледни дали са ВКЛЮЧЕНИ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На дистанционното на телевизора нямаш ли бутон специално за субтитрите. Обикновено са "изключени", като пуснеш филм. Има няколко менюта за тази процедура на различните модели телевизори. Погледни дали са ВКЛЮЧЕНИ!

Има бутон "субтитри"

натисках го 100 пъти,ефект няма

• 2 седмици по-късно...

Здравейте има телевизор който има възможността да пуска 3d, лаптопа ми обаче няма такава функция. Купих си hdmi кабел, който подържа full hd 3d, обаче катртината винаги ми е side by side и само там телевизора ми засича 3d когато от плеъра на лаптопа премахна side by side 3d то се загубва.

https://www.youtube.com/watch?v=fEu0cA-gBzQ виж тук

• 8 месеца по-късно...

Вече не можах да се стърпя на въпроса на Yaskata че не гледа 3D TV.   И отговора е, че телевизорът му PANASONIC TX-L32ET5EW   е 3D passive технология. Или да пробва с USB флашка.

• 1 месец по-късно...

Здравейте гледам че не е писано по темата одавна. Изчетох цялата тема но не намирам моя проблем, който е следния. Наскоро си взех 3D телевизор модел на LG 32'' + смарт но в момента немога да кажа точния модел (само един модел си беше 32' 3D) при нужда по късно мога да го намеря просто в момента не работят сайтовете на техномаркет и технополис. Ползвам го като монитор за настолния ми комп. Като го включих за пръв път (ползвам HDMI кабел от хубавите) всичко беше на ред изгледах няколко клипчета на 3D изтеглих си "В сърцето на морето" на 3D от замунда и всичко работеше перфектно. Компа беше с windows 10 но нещо взе да бави, и го преинсталирах като сложих 7ца сега клипчетата пак ги гледам но като пусна фил 3D-то го няма. Първия път не съм пипал нищо по настройки просто пуснах филма през Powerdvd 14 там има бутон 3D като го цъкна и на телевизора пусна 3D и готово но сега нестава. Някой може ли да ми помогне ? видео карата ми е Nvidia GForce 610 при нужда мога да дам и другите компоненти на компа :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.