Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете за гейминг конфигурация

Featured Replies

Аз имам един, два въпроса.  Разбирате ли, че предлагате видеокарта, която когато се стартира в системата, става прекалено шумна, не само заради това не ми харесва, ами и конкретно цената й, на която я предлагат. Оттам идва и ограничението от към overclock над самия процесор, който е на платката. Другото е, че нито една игра няма да се възползва пълноценно от тези 2GB Vram, тъй като хем няма как да наслагаме най-силни филтрации, хем надали мониторът, на който ще се играят споменатите игри е Full HD. А от дънна платка не бих спестил, за видеокарта производителна 10%, примерно, за неоправданите 100 лева отгоре. Не е удачно, според мен. Вие как мислите?  Това е като цяло. Надявам се, че ще се приеме като питане, не като заяждане.  Поздрави! 

Като за начало искам да отбележа че тук обсъждаме съвсем нормални неща и просто няма защо да го приема като заяждане.  ;)

Предложих тaзи карта(650 Ти Боост) защото е близка до HD 7850 и се вмести в бюджета. Знам че няма как да се клокне с тази шумна "перка" но за 10 лв. отгоре има вариант на гигабайт а това е друг въпрос. По принцип е вярно че няма как да се възползват игрите от 2GB VRAM при 1080p все още(особено с тази карта) но някои по критични игри може би могат - почти. А тук вярно че става дума за коренно различни игри(не толкова тежки) които при наличен Full HD може би с включени максимални филтрации ще се въртят около 800 МБ/1ГБ заета памет. Идеята ми беше да се подсигури с повечко VRam и за в бъдеще но може би не е удачен избор спрямо наличната HD 7790 като разликата в цената с 650 Ти Боост е огромнa(за бюджета на автора най вече) както казахте. А идеята за по добро дъно не е лошо ако се търси особено клок и така има възможност да изцеди още към 30-35 % производителност от процесора но разбира се с подходящ охладител за целта.

Поздрави!

Редактирано от Johnny PRO (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Предложих тaзи карта(650 Ти Боост) защото е близка до HD 7850 и се вмести в бюджета. Знам че няма как да се клокне с тази шумна "перка" но за 10 лв. отгоре има вариант на гигабайт а това е друг въпрос. По принцип е вярно че няма как да се възползват игрите от 2GB VRAM при 1080p все още(особено с тази карта) но някои по критични игри може би могат - почти. А тук вярно че става дума за коренно различни игри(не толкова тежки) които при наличен Full HD може би с включени максимални филтрации ще се въртят около 800 МБ/1ГБ заета памет. Идеята ми беше да се подсигури с повечко VRam и за в бъдеще но може би не е удачен избор спрямо наличната HD 7790 като разликата в цената с 650 Ти Боост е огромнa(за бюджета на автора най вече) както казахте. А идеята за по добро дъно не е лошо ако се търси особено клок и така има възможност да изцеди още към 30-35 % производителност от процесора но разбира се с подходящ охладител за целта.

Благодаря,  Радвам се, че все още има хора, които се разбират и не само. Сметнах за добре да вмъкна тези забележки, защото дънната платка е достатъчно орязана, а бюджетът позволява нещо елитно, дори за 120 лева. То и аз не съм предложил видеокарта, която да е съобразена с качество от към изработка. Явно е, че и тя ще има завишени температури, но картата на GB е малко скъпа, а бюджета не позволява тези 30 лева отгоре, иначе би била добър вариант, макар и разликата в производителността да не е чувствителна, поне ниски температури и безшумна работата при GB е гаранцията за качествената изработка над охлаждането. А и позволява стабилно повишение в начинанието при overclock. А относно за тези 2GB видео памет, имах предвид, че може би само MW3 ще се възползва донякъде, но не и останалите две изброени от автора, при тях графиката не е от особено значение. Другият вариант за сходна като производителност конфигурация би била с i3. Но с оглед на бъдещето при игрите, по-добре е да се вземе по-горе предложения процесор на AMD, бил той и с не толкова шест истински ядра. Смисълът от два 2GB Vram идва при HD 7850, защото ще позволи графично повишение в MW3.  Благодаря отново! 

От доста време кутията на СМ 350 не се предлага с по-доброто захранване, което вече не я прави добро бюджетно решение.

Според мен, балансирания вариант за гейминг до този бюджет е този:

ASROCK B75M-DGS /1155

I3-3240 3.4GHZ/3MB/LGA1155/BOX

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK 500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

SHENHA  ATX TOWER SH-901 PSU CM GX 450W APFC GB N65TBOC-1GD GTX650 TI GDDR5 Обща стойност - 809.28 лв. с ДДС

Тези 4gb ram ще стигнат ли.

За доста време напред ще стигат, а имаш и още един слот, на който можеш да добавиш 4 или 8GB платка. Максималния капацитет на това дъно е 16GB общо за двата слота.

При желание за добавяне на производителност за системата, можеш да вземеш освен памет, и един SSD диск за ОС. Още един 12см. вентилатор за 6лв. който да вкарва студен въздух, също няма да е излишен.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

За доста време напред ще стигат, а имаш и още един слот, на който можеш да добавиш 4 или 8GB платка. Максималния капацитет на това дъно е 16GB общо за двата слота.

При желание за добавяне на производителност за системата, можеш да вземеш освен памет, и един SSD диск за ОС. Още един 12см. вентилатор за 6лв. който да вкарва студен въздух, също няма да е излишен.

Тези от 6лв много ги обичам, докато ги сложа и вече не стават за нищо.

Редактирано от Deadway (преглед на промените)

Тези от 6лв много ги обичам, докато ги сложа и вече не стават за нищо.

Няма такива филми. Като има излишни пари, има и за 46лв. парчето... много ще му отиват на бюджетната конфигурация и кутията за 30лв. ... :shock11:

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

• Автор

Малко по-различна концепция от мен: ASROCK B75 PRO3 /B75/1155I5-3350P /3.1G/6MB/BOX/LGA11554GB DDR3 1600 A-DATA500GB SEAGATE 7200/6GB/16MBCM 250 SERIES W/500W PSUPowerColor HD7790 1GB GDDR5 OCОбща стойност - 847.76 лв. с ДДС Количка. Малко извън бюджета, но е къде по пред AMD конфигурация. Успех с избора.

за сега избрах това

От доста време кутията на СМ 350 не се предлага с по-доброто захранване, което вече не я прави добро бюджетно решение. Според мен, балансирания вариант за гейминг до този бюджет е този: ASROCK B75M-DGS /1155 I3-3240 3.4GHZ/3MB/LGA1155/BOX 4GB DDR3 1600 GEIL /BULK500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB SHENHA  ATX TOWER SH-901PSU CM GX 450W APFCGB N65TBOC-1GD GTX650 TI GDDR5Обща стойност - 809.28 лв. с ДДС

и тази мнпго ми гхаресва също

От доста време кутията на СМ 350 не се предлага с по-доброто захранване, което вече не я прави добро бюджетно решение. Според мен, балансирания вариант за гейминг до този бюджет е този: ASROCK B75M-DGS /1155 I3-3240 3.4GHZ/3MB/LGA1155/BOX 4GB DDR3 1600 GEIL /BULK500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB SHENHA  ATX TOWER SH-901PSU CM GX 450W APFCGB N65TBOC-1GD GTX650 TI GDDR5Обща стойност - 809.28 лв. с ДДС

и тази ми харесва също. Коя от двете ще ми препоръчате

Последно колко ти е общия бюджет с включената доставка?

Питам те защото си се спрял и на предложение от ~ 850 лв.

По добре по евтино B75(едва ли ще използваш повечето добавки на ASRock B75 Pro3) и с по читава кутия и захранване или по точно GB B75M-D2V + CM K350 W/600W PSU.

Направо да опиша на цяло машината:

GB B75M-D2V

Intel® CoreTM i5 3350P, 3100MHz, 6MB, socket 1155 

CM 120MM CASE FAN/ SLEEVE

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

Toshiba 500GB, 7200 об./мин, 32MB, SATA 3.0 

PowerColor HD7790 1GB GDDR5 OC

CM K350 W/600W PSU

Обща стойност: 848.40 лв. с ДДС като процесора и хард диска са от друг магазин с безплатна доставка!

От това по оптимално цена/производителност и качество но за цената си не се намира. Освен някое AMD FX 6300(за предпочитане е i5) с около 10 % по бърза видео карта или 5-6 FPS в зависимост от местоположението.

И кажи им след като ти се обадят че искаш захранването в кутията да бъде онова на снимката в сайта им - модел: CM RS-600-ACAB-D3 600W.

Публикувано изображение

казаха ми, че нямали вече

Тогава може да вземеш тези по долу и отново сме в бюджета. Но за тези пари кутията не е върха на сладоледа но за тази конфигурация ще пасне.

DELUX DLC-MG460 NO PSU 33 лв.

Cooler Master GX Bronze, 450W 83 лв. с безплатна доставка отново.

И не е редно с по едно късо изречение да отговаряш. А даже не си отговорил и на въпроса за бюджета който зададох...

ПП: А той явно не е 800 лв. щом можеш да се спираш и на конфигурация от ~ 850 лв. и като добавим доставката и става кебап работа.

По-добре така, че кутията е по-нормална:

Обща стойност - 94.82 лв. с ДДС

Да, също e вариант това предложение и ще спести около 25 лв. - 825 лв. в случая и ще му останат за доставка ако гони строг бюджет.

Не е по-добре, щото захранването е по-зле. Cooler Master-a и Delux-a са чудесен избор.

• Автор

Тогава може да вземеш тези по долу и отново сме в бюджета. Но за тези пари кутията не е върха на сладоледа но за тази конфигурация ще пасне. DELUX DLC-MG460 NO PSU 33 лв. Cooler Master GX Bronze, 450W 83 лв. с безплатна доставка отново.   И не е редно с по едно късо изречение да отговаряш. А даже не си отговорил и на въпроса за бюджета който зададох...   ПП: А той явно не е 800 лв. щом можеш да се спираш и на конфигурация от ~ 850 лв. и като добавим доставката и става кебап работа.

Тогава може да вземеш тези по долу и отново сме в бюджета. Но за тези пари кутията не е върха на сладоледа но за тази конфигурация ще пасне. DELUX DLC-MG460 NO PSU 33 лв. Cooler Master GX Bronze, 450W 83 лв. с безплатна доставка отново.   И не е редно с по едно късо изречение да отговаряш. А даже не си отговорил и на въпроса за бюджета който зададох...   ПП: А той явно не е 800 лв. щом можеш да се спираш и на конфигурация от ~ 850 лв. и като добавим доставката и става кебап работа.

850 лв с доставката да е поне а пък и имам проблем с отговорите щот пиша от телефона.

Не е по-добре, щото захранването е по-зле. Cooler Master-a и Delux-a са чудесен избор.

То главно захранването е по добро, но мисълта ми беше, че може и "леко" по тънко да мине, ако гони екстремен бюджет.

850 лв с доставката да е поне а пък и имам проблем с отговорите щот пиша от телефона.

Точно за това говорих. Ако можеш да си позволиш 850 лв. единствено за машината, ще е по добре. Защото захранването, което предложих Cooler Masterx е по добро и по качествено, с 5 години гаранция. Демек, ще ти е по мирна главата. Но всичко опира до бюджет. Ако можеш да си позволиш отделната доставка около 20-25 лв. с конфигурацията за 850 лв. с Delux кутията и Cooler master захранването ще направиш по добре - послушай ни.

• Автор

Ще говоря с майка и ще ти кажа. А имаш ли скайп да не се търсим тук из темата

То главно захранването е по добро, но мисълта ми беше, че може и "леко" по тънко да мине, ако гони екстремен бюджет. Точно за това говорих. Ако можеш да си позволиш 850 лв. единствено за машината, ще е по добре. Защото захранването, което предложих Cooler Masterx е по добро и по качествено, с 5 години гаранция. Демек, ще ти е по мирна главата. Но всичко опира до бюджет. Ако можеш да си позволиш отделната доставка около 20-25 лв. с конфигурацията за 850 лв. с Delux кутията и Cooler master захранването ще направиш по добре - послушай ни.

добре ще ми пратиш ли линк към количката

Ще говоря с майка и ще ти кажа. А имаш ли скайп да не се търсим тук из темата

добре ще ми пратиш ли линк към количката

Имам скайп, но не е нужен за момента. Пращаш ми ЛС и толкова, ако е дотам работата. Но имай в предвид това, че тук не офтопичим, а всъщност разменяме мнения, и ако има колеги които следят анонимно, или не и те научават по нещо чрез нас. :-)

ПП: Последно можем да го закръглим на 842.47 лв. и ти остава единствено доставката около 25 лв. най вероятно.

GB B75M-D2V

Intel® CoreTM i5 3350P, 3100MHz, 6MB, socket 1155 

CM 120MM CASE FAN/ SLEEVE

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

Toshiba 500GB, 7200 об./мин, 32MB, SATA 3.0 

PowerColor HD7790 1GB GDDR5 OC

Cooler Master GX Bronze, 450W 

SHENHA ATX MID TOWER SH-509

Обща стойност: 842.47 лв. с ДДС като процесора, хард диска и захранването са от друг магазин с безплатна доставка!

Delux кутията по нищо не е по различна от тази предложената SHENNA(главно изработката). Е, единственото нещо, което е че е с 15 см по широка според данните в ник*м. Но това не е от значение, защото нямаш нужда от Aftermarket Cooler. Стоковия ще бъде достатъчен, а и е достатъчен при неклокърски машини.

• Автор

Имам скайп, но не е нужен за момента. Пращаш ми ЛС и толкова, ако е дотам работата. Но имай в предвид това, че тук не офтопичим, а всъщност разменяме мнения, и ако има колеги които следят анонимно, или не и те научават по нещо чрез нас. :-)

ок ще може ли да ми пратиш количката Според вас как ще е по-добре да го сглобя сам , или. От техномаркет да го взема

ок ще може ли да ми пратиш количката Според вас как ще е по-добре да го сглобя сам , или. От техномаркет да го взема

От техномаркет няма да намериш точно същата конфигурация. Най-вероятно ще попаднеш на нещо небалансирано, сглобено от стари компоненти на завишена цена с някакво калпаво захранване. От магазините цитирани от колегите само *mag не предлагат безплатно сглобяване на конфигурацията.

• Автор

Не! Конфигурацията е ужасна.

ми дай ти нещо хубаво.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.