Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добра ли е тази конфигурация?

Featured Replies

Не пишете глупости колеги! Повече от ясно е че човекът няма да даде 30к за компютър. Повечето предложени конфигурации са не балансирани. Това че слагате най скъпото на пазара не означава че предлагате най добрата конфигурация. Не цената е определяща, а производителността на машината и това да е балансирана и стабилна. Човекът няма нужда от безбожно скъп процесор или захранване за 300 лева. Трябва му добър компютър който да се справя безпроблемно със всяка задача. Дайте да направим тема „Най скъпият компютър за който се сещам“ и там да се вихрите с безсмислени предложения. Единственото предложение в което има логика е това на sliderum.

Ето и моето предложение по темата:

Обща стойност - 3 112.24 лв. с ДДС

С това чудовище си актуален за новите игри в следващите поне 3 години.
Две думи за конфигурацията:
Хубаво дъно и процесор с възможност за овърклок, хубав охладител, 16GB RAM - не ти трябва повече, даже и тази е много, но щом искаш най доброто..., два хард диска по 1TB, което е по добрият вариант от един диск 2TB поради ред причини, SSD за операционната система, невероятна видео карта с 4GB собствена памет и 512 bit шина - тествана е на 4K резолюция при BF4 и се държи перфектно, кутията и захранването, не са най скъпото решение на пазара, но според мен са абсолютно достатъчни за целта, и накрая мониторът, който също не отстъпва по нищо на другите компоненти. Ако има нещо питай?

Естествено има и по добри решения, щом бюджета е неограничен, но едва ли ще усетиш разликата в производителността.

Поздрави!

Редактирано от totkov (преглед на промените)

ако питаш защо слагат FX 9590,няма да могат да ти отговорят

Обща стойност - 19 931.20 лв. с ДДС

Компютър с 40ТБ дисково пространство, като не е пестено от нищо.

Линк към количката

Къде ги тия 40ТБ, както и да въртях и суках, ги изкарах наполовина в сметките :)

Къде ги тия 40ТБ, както и да въртях и суках, ги изкарах наполовина в сметките :)

Е па и аз затова не завърших с отличен 6 по математика миналата година :P:D

А с колко с 3 :D .

То пък бива , бива лигавета , ама чак пък толкова :Х :Х Защо не му предложите и да си вземе едно BUGATTI ,та да отиде лично до офиса на НИКЕМ и да си вземе компютъра :Х :Х :Х

Ето това е напълно достатъчно и приемливо като цена:

GB H87-D3H / 1150
I5-4670K /3.4G/6MB/BOX/LGA1150
2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
FD DEFINE R4 BLACK W/WINDOW
PSU FD 600W NEWTON R3
GB R9 280X OC 3GB GDDR5 GV-R928XOC-3GD
23 LG IPS237L-BN LED IPS

Обща стойност: 2 105.45 лв. с ДДС Даже мисля ,че може и да се мине и без опция за овърклок , ако автора не я използва

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

То пък бива , бива лигавета , ама чак пък толкова :Х :Х Защо не му предложите и да си вземе едно BUGATTI ,та да отиде лично до офиса на НИКЕМ и да си вземе компютъра :Х :Х :Х

Ето това е напълно достатъчно и приемливо като цена:

MSI Z77A-G43 GAMING LGA1155

I5-4670K /3.4G/6MB/BOX/LGA1150

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

FD DEFINE R4 BLACK W/WINDOW

PSU FD 600W NEWTON R3

GB R9 280X OC 3GB GDDR5 GV-R928XOC-3GD

23 LG IPS237L-BN LED IPS

Обща стойност: 2 102.91 лв. с ДДС Даже мисля ,че може и да се мине и без опция за овърклок , ако автора не я използва

Ама и ти се изцепи... Дъно 1155 а процесорa 1150!

Редактирано от Johnny PRO (преглед на промените)

Ама и ти се изцепи... Дъно 1155 а процесорa 1150!

о да :D ... аз правих 2 конфигурации и съм объркал, и съм ги разменил ... Хей сега ще го поправя

• Автор

Искам да попитам има ли значение видеокартата с колко вентилатора е ?

Искам да попитам има ли значение видеокартата с колко вентилатора е ?

По-скоро питай за температура и шум и то за конкретен модел;ако охлаждането е конструирано и реализирано правилно-не ме интересува с колко фана е.

• Автор

Може ли да ми кажете коя е по-добра?

GeForce GTX 770 Palit JetStream 2GB Edition Performance Specification
Core Speed
Boost Clock
Architecture
Memory
Memory Speed
Memory Bus
Memory Type
Memory Bandwidth
Technology
TMUs
Texture Rate
ROPs
Pixel Rate
Shader
Processing Units
Direct X
Shader
Open GL
Resolution (WxH)
Max Power
PSU
GPU Details
1150 MHz
1202 MHz
Kepler GK104
2048 MB
1752 MHz
256 Bit
GDDR5
224.3GB/sec
28nm
128
147.2 GTexel/s
32
36.8 GPixel/s
1536
DX 11.1
5.0
4.3
4096x2160
Публикувано изображение
550 Watt
Notebook GPU
SLI/Crossfire
Dedicated
Integrated
VGA Connection
DVI Connection
HDMI Connection
Best CPU Match
Best RAM Match
Best Screen Size
GPU Upgrade
Approved
GD Value
GD RATING
GPU Features
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение

2
1
8 GB
1920 x 1080

Публикувано изображение
- Публикувано изображение
Публикувано изображение Публикувано изображение

Radeon R9 290 Performance Specification
Core Speed
Architecture
Memory
Memory Speed
Memory Bus
Memory Type
Memory Bandwidth
Technology
TMUs
Texture Rate
ROPs
Pixel Rate
Shader
Processing Units
Direct X
Shader
Open GL
Resolution (WxH)
Max Power
PSU
GPU Details
947 MHz
Hawaii PRO
4096 MB
1250 MHz
512 Bit
GDDR5
320GB/sec
28nm
160
151.52 GTexel/s
64
60.608 GPixel/s
2560
DX 11.2
5.0
4.3
4096x2160
250 Watts
750 Watt
Notebook GPU
SLI/Crossfire
Dedicated
Integrated
VGA Connection
DVI Connection
HDMI Connection
Best CPU Match
Best RAM Match
Best Screen Size
GPU Upgrade
Approved
GD Value
GD RATING
GPU Features
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение

2
1

8 GB
2560 x 1600

Публикувано изображение
- Публикувано изображение
Публикувано изображение Публикувано изображение

290-ката е по-добрата.При Full HD са на едно ниво с GTX 780,вече при по-големите резолюции минава и титан и е близка до 290Х.Ако ще я взимаш изчакай за излязат картите с по-добрите охладители.

Само гледам и ви се смея къде българин на днешно време ще извади и то ей така 30 бона или 3 4 ?? просто тази тема ми се вижда малко ей така да понатрупа мнения момчето

• Автор

Само гледам и ви се смея къде българин на днешно време ще извади и то ей така 30 бона или 3 4 ?? просто тази тема ми се вижда малко ей така да понатрупа мнения момчето

Ти не се притеснявай откъде са парите :) не ги даваш ти

290-ката е по-добрата.При Full HD са на едно ниво с GTX 780,вече при по-големите резолюции минава и титан и е близка до 290Х.Ако ще я взимаш изчакай за излязат картите с по-добрите охладители.

А те кога ще излизат ? :D

А те кога ще излизат ? :D

Ще се самоцитирам:

Не знам бащата колко пари може да си позволи да даде, ама уважавайте труда на човека и не го набутвайте с безумно скъпи предложения, че за детето няма да има разлика между конфигурация за 2500 и такава за 5500лв.

GB H87-HD3 /1150

I7-4771 /3.5G/8MB/BOX/LGA1150

Samsung 120GB SSD 840 EVO SATA 6Gb/s

2T SG SATA 6G/7200 64M 3Y WARR

SAPPHIRE R9 290 4GB GDDR5

CM 690 III ATX BLACK CM 693

PSU CM V700 700W VANGUARD

Dell U2412M 24 Wide LED IPS Panel UltraSharp 8ms

Обща стойност - 2 790.24 лв. с ДДС

Ако имаш предвид кога излиза с нереферентно охлаждане, ми не се знае, ама няма смисъл да чакаш. За гейминг са си предвидили нещата с тоя охладител.

И между другото, на totkov конфигурацията не е балансирана. Първо, може да се окаже, че памнетите ще опират в охладителя, а и въпросния охладител си има нова версия - Noctua NH-U14S. После няма нужда от 16GB, но ако решиш да вземеш 16GB за по-малко пари има 2X8G DDR3 2133 GEIL EVO LEGGERA. Не виждам и логична причина да се вземат два харда по 1TB - защо 2х1, а не един от 2TB(ако изобщо имаш нужда от такъв обем)? RAID в случая е абсолютно безсмислен. Нисък клас захранване и кутия, която е хубава, но е подходяща за конфигурация за 1000-1500лв. а не за висок клас компоненти. Монитора е добър, но също среден(дори нисък) клас, а за малко отгоре има доста по-добри предложения като предложения от мен U2412M. И последно, ако няма да овърклокваш(не виждам да имаш такива познания), то няма нужда и от дъно със Z87 чипсет и K процесор, нито от охладител за 130лв.

• Автор

Ще се самоцитирам:

Ако имаш предвид кога излиза с нереферентно охлаждане, ми не се знае, ама няма смисъл да чакаш. За гейминг са си предвидили нещата с тоя охладител.И между другото, на totkov конфигурацията не е балансирана. Първо, може да се окаже, че памнетите ще опират в охладителя, а и въпросния охладител си има нова версия - Noctua NH-U14S. После няма нужда от 16GB, но ако решиш да вземеш 16GB за по-малко пари има 2X8G DDR3 2133 GEIL EVO LEGGERA. Не виждам и логична причина да се вземат два харда по 1TB - защо 2х1, а не един от 2TB(ако изобщо имаш нужда от такъв обем)? RAID в случая е абсолютно безсмислен. Нисък клас захранване и кутия, която е хубава, но е подходяща за конфигурация за 1000-1500лв. а не за висок клас компоненти. Монитора е добър, но също среден(дори нисък) клас, а за малко отгоре има доста по-добри предложения като предложения от мен U2412M. И последно, ако няма да овърклокваш(не виждам да имаш такива познания), то няма нужда и от дъно със Z87 чипсет и K процесор, нито от охладител за 130лв.

Eми на мен просто ми трябва компютър който да подкарва новите заглавия с години и всичко да е на макс дай тогава някоя конфигурация

Eми на мен просто ми трябва компютър който да подкарва новите заглавия с години и всичко да е на макс дай тогава някоя конфигурация

Еми то Людмил ти е дал! А ти напиши накрая точен бюджет! Не стават така нещата! Не съм изчел цялата тема, но видях конфигурации за по 30К! И никой не може да ти гарантира, че ще ти предложи вариант, който да е устойчив във времето на 100%! Освен нещо такова: http://www.youtube.com/watch?v=GrM9WnE7J94 А и това скоро ще бъде надминато!

• Автор

Еми то Людмил ти е дал! А ти напиши накрая точен бюджет! Не стават така нещата! Не съм изчел цялата тема, но видях конфигурации за по 30К! И никой не може да ти гарантира, че ще ти предложи вариант, който да е устойчив във времето на 100%! Освен нещо такова: http://www.youtube.com/watch?v=GrM9WnE7J94 А и това скоро ще бъде надминато!

Да дал е но искам 16 гб рам

Да дал е но искам 16 гб рам

Щом бюджетът е 'неограничен', не виждам проблем да се добави още 8 РАМ, щом толкова държиш на това.

Редактирано от Avicii (преглед на промените)

Моят съвет е да не занимаваш повече колегите, а да се насочиш към готова конфигурация, но не каква да е, а именно тази: computer-configuration-black-and-white-series-hwbg-hi4770k! Ако ти идва скъпа имаш варианти на избор! Там хората знаят какво правят. Процесора е ''заводски овърклокнат'' ако мога така да се изразя! И това ще ти върши ''работа'' в близките няколко години!

Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.