Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да броим мрежи ?

Featured Replies

Виждам една мрежа на снимката. :)

ПС: Три сегмента.

Не, виж горния ми пост, все пак говорим за локални мрежи

• Отговори 55
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не, виж горния ми пост, все пак говорим за локални мрежи

Ако означенията на маршрутизаторите ги зачитаме от R1 до R3 - три LAN мрежи. Аз други не виждам.

Ако означенията на маршрутизаторите ги зачитаме от R1 до R3 - три LAN мрежи. Аз други не виждам.

ОГледай се пак :) аз виждам още

Публикувано изображение

Приемам PC-A за терминал.

П.П. Май обърках нещо. :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Публикувано изображение

Приемам PC-A за терминал.

Бъркаш пътища с мрежи.

Другите 3 мрежи са:

4. R1, port S/0/0 - R2, port S/0/0

5. R1, port S/0/1 - R3, port S/0/0

6. R2, port S/0/1 - R3, port S/0/1

На WAN портовете на маршрутизаторите също се слагат ИП адреси. Само че тук маската може да е /30

А нещо не разбирам каква е разликата между мрежа и мрежова връзка? Аз виждам 3 мрежи.

А нещо не разбирам каква е разликата между мрежа и мрежова връзка? Аз виждам 3 мрежи.

мрежа е набор от активни устройства, които могат да комуникират помежду си без да имат нужда да минават през междинно устройство (на ниво ИП или по-високо, слой 3 или по-висок от ОСИ модела)

Бъркаш пътища с мрежи.

Другите 3 мрежи са:

4. R1, port S/0/0 - R2, port S/0/0

5. R1, port S/0/1 - R3, port S/0/0

6. R2, port S/0/1 - R3, port S/0/1

На WAN портовете на маршрутизаторите също се слагат ИП адреси. Само че тук маската може да е /30

:)

Смятах, въртях така и иначе все ми се привиждаха 3. После ги сметнах за 6 ама викам че няма как да са толкова... :D Простата логика показва 3 маршрутизатора x 2 порта - единия за суич другия за следващия маршрутизатор...

:)

Смятах, въртях така и иначе все ми се привиждаха 3. После ги сметнах за 6 ама викам че няма как да са толкова... :D Простата логика показва 3 маршрутизатора x 2 порта - единия за суич другия за следващия маршрутизатор...

Всъщност маршрутизаторите имат по 3 порта, един ЛАН и два ВАН :)

Всъщност маршрутизаторите имат по 3 порта, един ЛАН и два ВАН :)

Включително и WAN порта, да ... ;)

Боже каква задачка-закачка :D

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Включително и WAN порта, да ... ;)

Боже каква задачка-закачка :D

Някой явно учи в Циско академията и не успява още да се ориентира :)

9?

Къде видяхте толкова, опишете ги по портове

Тук въпроса е малко некоректен. Не се пита за минимален или максимален възможен брой, а просто колко :)

Тук въпроса е малко некоректен. Не се пита за минимален или максимален възможен брой, а просто колко :)

Ако имаш предвид маската приеми моите числа, достатъчно добри са :) И можеш да разделиш една /27 мрежа на тези парчета (това за домашно :) )

Някой явно учи в Циско академията и не успява още да се ориентира :)

Ами, не от обща култура и това което учих по информатика в университета. :)

Изкарахме ги колко са най-накрая. :)

Логика, ама навреме...

Ами, не от обща култура и това което учих по информатика в университета. :)

Изкарахме ги колко са най-накрая. :)

Логика, ама навреме...

Имах предвид питащия, не теб :) Иначе за мрежи има няколко прости правила, просто човек трябва да свърже нещата. Но ако не се занимава активно с това може да отнеме малко повече време :)

И мисля че sliderum имаше предвид мрежовите маски, защото аз съм дал минималните необходими маски, а въпроса е какви са маските

...Въобще ми се губи смисъла за подобна мрежова конфигурация... Има по-лесни начини да си прережеш вените.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...Въобще ми се губи смисъла за подобна мрежова конфигурация... Има по-лесни начини да си прережеш вените.

АМи подобна беше връзката между УНСС, СУ и ТУ. Само че освен тези връзки всеки от университетите имаше връзка и до БАН т.е. от триъгълник става тетраедър. И отпадането на които и две връзки академичната мрежа продължава да функционира (заради интелигентни мрежови протоколи). Разбира се тази мрежа беше преди години (1995-99) и съм поне малко горд че аз съм един от архитектите й :)

Курсова задача?

Вероятно :)

Значи ще пиша нечие домашно?

Значи ще пиша нечие домашно?

Е, аз вече го написах, сега остава питащия да го осмисли за да може да каже кое защо е така и защо са такива а не други мрежовите маски

Е, аз вече го написах, сега остава питащия да го осмисли за да може да каже кое защо е така и защо са такива а не други мрежовите маски

Освен да го питаш и за мрежовото скокче? Това опростява в известен смисъл заданието.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Извини ме, но нещо ми се губи, какво имаш предвид под :скокче"?

"hop"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.