Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HP Pavilion dv6-6b11es

Featured Replies

Абсолютно никъде не съм казвал , че не мога да намеря драйверите за машината ! Още в първите постове казах , че съм ги теглил от официалния сайт, но нямаше резултат, проблемите си бяха отново на лице. Следователно пробрах и други варианти да му сложа драйверите .

И в двата случая ръчно да ги свалям или с помощна програма , грешка има при инсталирането на видео картата , преди 2 3 поста даже бях пуснал и снимки. 

последният път мисля, че проверявах с HD Tune а преди това и Hiren's Boot CD.

Също и от самият си win предлага да се провери .

Виж си личните съобщения.

• Отговори 68
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Виж си личните съобщения.

Видях ги , малко бавно защото изпитвам затруднения да ги отворя , че и тук имам флаш във форума а и с проблемите на машината не мога да отворя и видя съобщенията , важи същото и при логването (за моя жалост) ..  :ohmy:

Видях ги , малко бавно защото изпитвам затруднения да ги отворя , че и тук имам флаш във форума а и с проблемите на машината не мога да отворя и видя съобщенията , важи същото и при логването (за моя жалост) ..  :ohmy:

Още едно съобщение имаш

• Автор

Това може да означава проблем с чипа 

аз това си го имам едно голямо на ум да е хардуерен проблем или чип-а или видео картата... но преди да го занеса в сервиз искам да изключа всички софт. недоразумения.

• Автор

http://img819.imageshack.us/img819/797/b63h.png

това е как изглежда HP Support Assistant-а след 15 мин. на работа или поне това което може да се види от него. Преди да направи проблема поне успях да проверя дали не липсва нещо с него. Показа всичко ,че е  ОК . И след 15 мин. се появи удивителният знак и при опит да видя за какво е ,,, не успях... 

да кажа че още не съм преинсталирал машината с win-a който 

miazmatik

ми предложи, защото не се е свалил(намирам се в Испания,а тук не се славят с най-добрият интернет"под всякаква критика, а свалям от замунда и едва 7 сийдъра) късмет. дано до утре да се е свалил.

Абе май не беше нужно да сваляш всичко, можеше да чекнеш само тази версия която ще ти трябва,но както и да е...

• Автор

Абе май не беше нужно да сваляш всичко, можеше да чекнеш само тази версия която ще ти трябва,но както и да е...

така и направих само един оставих 3гб,.. го чакам цял ден да се свали ,ако бях оставил пък целия торент 31гб.. към коледа може и да се свали,,,

• Автор

Здравейте отново. Тъкмо завърших с инсталирането на драйверите.

1.Преди да преинсталирам проверих харда за бед секторс. няма.

2.форматирах и изтрих всички дялове. разделих го на ново.

3.инсталирах предложен win 7 от колега от форума, препоръчан .(инсталацията мина гладко без грешки)

4.инсталирах всички драйвери от сайта на HP ,сваляни ръчно (инсталираха се без проблем)

5.Ши*аните пробеми отново са си на лице... за проба влезнах в youtube ... и както се вижда ...

http://img12.imageshack.us/img12/1364/2szb.png

а и в момента след като успея да пусна някой филм след 15 20 пускания да бъде със звук се чува едно пукане през интервал от 15 секунди и ако променя volumeto звука пак изчезва... и трябва да си играя на горе на долу с % на звука за да дойде отново ,ако не пак започва едно 15 20 пъти стартиране на филма за да е със звук.

6. За съжаление наистина нещата май са хардуерни... 

Ако имате някакви други идеи, моля предложете...

Редактирано от steele (преглед на промените)

Аз не виждам температурите на този лаптоп, може ли снимки на температури, можете ли да заредите от флашка линукс и да видите дали ще има звук там, инсталирахте ли ъпдейта на биос за този модел?

• Автор

Пробвай с друг браузър, примерно Firefox, като инсталираш - directX, Java и Flash player преди това.

Пробвах и съм пробвал други браузъри в това число и Firefox. Само където при нея прави повече затруднения там в повечето случай не зарежда и клипа.

Кодеците и флаш плеърите съм ги инсталирал.

Аз не виждам температурите на този лаптоп, може ли снимки на температури, можете ли да заредите от флашка линукс и да видите дали ще има звук там, инсталирахте ли ъпдейта на биос за този модел?

http://img268.imageshack.us/img268/1955/k884.png ето температурите 

не съм работил преди това с линукс , ако кажеш какво точно имаш в пред вид може и да го направя ,задължително ли е от флашка? от виртуална машина ще може ли или ще има разлика?

ъпдейтнат е биоса 

тип на биоса : Insyde EFI

версия F.1C

Пробвах и съм пробвал други браузъри в това число и Firefox. Само където при нея прави повече затруднения там в повечето случай не зарежда и клипа.

Кодеците и флаш плеърите съм ги инсталирал.

http://img268.imageshack.us/img268/1955/k884.png ето температурите 

не съм работил преди това с линукс , ако кажеш какво точно имаш в пред вид може и да го направя ,задължително ли е от флашка? от виртуална машина ще може ли или ще има разлика?

ъпдейтнат е биоса 

тип на биоса : Insyde EFI

версия F.1C

Тук може да прочетеш как да стартираш ubuntu през usb. Там има браузър, директно ще пробваш през него, само една флашка трябва/може и двд ако нямаш флашка/. Така поне ще се разбере дали е хардуерен проблема, или софта се омазва с дайвер.

• Автор

Тук може да прочетеш как да стартираш ubuntu през usb. Там има браузър, директно ще пробваш през него, само една флашка трябва/може и двд ако нямаш флашка/. Така поне ще се разбере дали е хардуерен проблема, или софта се омазва с дайвер.

http://imageshack.us/f/35/3493.png/

http://imageshack.us/a/img823/4066/fh5y.png

http://imageshack.us/a/img856/1921/u1an.png

eто това са резултатите от убунту-то.. отново същият резултат. Направи ми впечатление , че при него вентилаторите работят доста по усърдно ... ама това няма значение...

• Автор

Малко по-нагоре:

Според картинките, това мнение се потвърждава.

разлепен може би..

разлепен може би..

Има ли възможност да се изключи радеона от биос, и да работите само с вградената в процесора? Или прави същите неща и само на вградената?

• Автор

Има ли възможност да се изключи радеона от биос, и да работите само с вградената в процесора? Или прави същите неща и само на вградената?

eто това само намирам в биоса : http://img10.imageshack.us/img10/4436/z8pq.jpg

и по - горе Virtualization Technology си беше така не съм го пипал, всъщност нищо не съм пипал по биоса де, само когато преинсталирам . 

но това Virtualization Technology не знам за какво е ... 

eто това само намирам в биоса : http://img10.imageshack.us/img10/4436/z8pq.jpg

и по - горе Virtualization Technology си беше така не съм го пипал, всъщност нищо не съм пипал по биоса де, само когато преинсталирам . 

но това Virtualization Technology не знам за какво е ... 

Това помага на програмите за виртуализация  хардуерно да адресират процесора/

иначе по темата - пробвай на Fixed - за Swithable graphics mode

• Автор

Това помага на програмите за виртуализация  хардуерно да адресират процесора/

иначе по темата - пробвай на Fixed - за Swithable graphics mode

Промених го и вече 20 25 мин тествам , същото си е ..

• Автор

Мога да изключа вече ,че не е и от RAM-a  те са 2x4 свалих ги една по една ги пробвах смених и местата им но нямаше резултат. 

Остава чипа , видеото ми е още под въпрос... или някъде по дъното нещо .

Ако имате други предложения моля , давайте  :)

Здравейте отново ! Може да не съм прочел внимателно ако си го правил ,но опита ли как се държи машината под сейф мод ? 

• Автор

Здравейте отново ! Може да не съм прочел внимателно ако си го правил ,но опита ли как се държи машината под сейф мод ? 

Да, пробвах и под сейф мод , да видя как ще се държи, но нямаше никаква промяна.... все същите симптоми 

Мога да кажа че проблеми с клиповете в мрежата нямат отношение към видеокартата , за тях отговаря Flash Player. Ако не ти е проблем дай една снимка на процесите от Диспечера на задачите, но на всички процеси . Ако проблема ти е във видеочипа - разлепен или нещо такова ,ще има и други симптоми за това -сини екрани ,високи температури , трудно палене , при стартиране ще се включват вентилаторите и веднага след това ще се изключва системата . При теб тези неща не са налице доколкото чета от твоята информация . Може наистина чипа ти да работи некоректно, но няма онези специфични симптоми който да го доказват .Не пипай нищо по БИОС . Там настройките са си такива каквито трябва да са си . Ако си пипал нещо ,най-доброто нещо е да върнеш всичко както си е по подразбиране .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Мога да кажа че проблеми с клиповете в мрежата нямат отношение към видеокартата , за тях отговаря Flash Player. Ако не ти е проблем дай една снимка на процесите от Диспечера на задачите, но на всички процеси . Ако проблема ти е във видеочипа - разлепен или нещо такова ,ще има и други симптоми за това -сини екрани ,високи температури , трудно палене , при стартиране ще се включват вентилаторите и веднага след това ще се изключва системата . При теб тези неща не са налице доколкото чета от твоята информация . Може наистина чипа ти да работи некоректно, но няма онези специфични симптоми който да го доказват .Не пипай нищо по БИОС . Там настройките са си такива каквито трябва да са си . Ако си пипал нещо ,най-доброто нещо е да върнеш всичко както си е по подразбиране .

Ти снимките на втора страница от убунту дали ги видя?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.