Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HP Pavilion dv6-6b11es

Featured Replies

Ти снимките на втора страница от убунту дали ги видя?

Е и ти къде видя от тези снимки какви процеси работят , аз нещо не можах да видя . В края на нещата това убунту каква полза има при работеща система която си има точни инструменти за показване и на процесите и на всичко . Това е друг въпрос, и няма отношение към темата и проблема . Само ми кажи в коя снимка се виждат работещите процеси на тази система .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

• Отговори 68
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е и ти къде видя от тези снимки какви процеси работят , аз нещо не можах да видя . В края на нещата това убунту каква полза има при работеща система която си има точни инструменти за показване и на процесите и на всичко . Това е друг въпрос, и няма отношение към темата и проблема . Само ми кажи в коя снимка се виждат работещите процеси на тази система .

Въпросът на колегата по-горе е съвсем уместен, за какви процеси говорим, като и в Windows и в Ubuntu имаме артефакти на картината??

Въпросът на колегата по-горе е съвсем уместен, за какви процеси говорим, като и в Windows и в Ubuntu имаме артефакти на картината??

Ами мисля че тези артефакти са показани още преди убунту. Под сейф мод положението е същото ,но всички тези неща се проявяват все при флаш визуализация . Такива дефекти са наблюдавани и при напълно здрави и залепени видео чипове. Това ми беше идеята с показването на процесите за да се види какво работи и какво не . Ако видеото не работи коректно ,то артефактите ще са налице на всяко ниво , дори отварянето на експлорър-а ще е кофти , ще забива ,накрая прозорците ще са непълни и какво ли още не . Поне аз такова нещо нито прочетох ,нито видях .

Ами мисля че тези артефакти са показани още преди убунту. Под сейф мод положението е същото ,но всички тези неща се проявяват все при флаш визуализация . Такива дефекти са наблюдавани и при напълно здрави и залепени видео чипове. Това ми беше идеята с показването на процесите за да се види какво работи и какво не . Ако видеото не работи коректно ,то артефактите ще са налице на всяко ниво , дори отварянето на експлорър-а ще е кофти , ще забива ,накрая прозорците ще са непълни и какво ли още не . Поне аз такова нещо нито прочетох ,нито видях .

При шотовете в Ubuntu артефактите са на самия десктоп, икони, менюта и прочие
  • Автор

Мога да кажа че проблеми с клиповете в мрежата нямат отношение към видеокартата , за тях отговаря Flash Player. Ако не ти е проблем дай една снимка на процесите от Диспечера на задачите, но на всички процеси . Ако проблема ти е във видеочипа - разлепен или нещо такова ,ще има и други симптоми за това -сини екрани ,високи температури , трудно палене , при стартиране ще се включват вентилаторите и веднага след това ще се изключва системата . При теб тези неща не са налице доколкото чета от твоята информация . Може наистина чипа ти да работи некоректно, но няма онези специфични симптоми който да го доказват .Не пипай нищо по БИОС . Там настройките са си такива каквито трябва да са си . Ако си пипал нещо ,най-доброто нещо е да върнеш всичко както си е по подразбиране .

ето снимка на процесите http://img34.imageshack.us/img34/3708/aoi2.png

На пръв поглед имаш работещи процеси отговарящи за 2 видео карти - Интел и АМД . Не зная причината поради която се е случило това , какво си инсталирал и защо . Погледнах спецификациите на машината , не е с 2 видеокарти, а само с една и тя е АМД  . Дай малко повече яснота защо работят и драйвери за видеочип на Интел . Колкото до артефактите , на последната снимка такива не са видни.Ако някой вижда такива да пише .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

• Автор

На пръв поглед имаш работещи процеси отговарящи за 2 видео карти - Интел и АМД . Не зная причината поради която се е случило това , какво си инсталирал и защо . Погледнах спецификациите на машината , не е с 2 видеокарти, а само с една и тя е АМД  . Дай малко повече яснота защо работят и драйвери за видеочип на Интел . Колкото до артефактите , на последната снимка такива не са видни.Ако някой вижда такива да пише .

Инсталирани са само драйверите за самият лап топ , без никакви други,защо работят на интел драйверите не знам, не съм обеден със сигурност. но мисля,че интелската е основната и когато не стигат ресурси се включва АМД, но не съм сигурен. имам на АМД опции кога да се включва и на каква степен но няма ефект ... http://img404.imageshack.us/img404/7360/co7u.png

но не е само видеото ,също така има проблем и със звука.както и в explorer-те така и в GOM и KMplyaer за да стартира звука трябва да стартирам филма няколко пъти или ако тръгне със звук има едно препукване и трябва да затворя и пак да отварям няколко кратно докато тръгне звука.

Също няма проблем със стартирането , тръгва без отказ , но когато зареди без звук , дава грешка че не може да зареди скайп. и трябва ръчно няколко пъти докато стартира иначе дава грешки, същото и с КМplayer с GOM няма проблеми ,грешки при страртиране но не винаги има звук... 

На пръв поглед имаш работещи процеси отговарящи за 2 видео карти - Интел и АМД ..................

Да взема да кажа па четете преди да пишете ше взема да си го сложа с розови букви в подписа мамка му.

Колега а видя ли машината с какъв процесор е ???  

i5-2430M

Та в тоя процесор съвсем случайно се мъдри интелско видео Intel® HD Graphics 3000

Сега разбираш ли защо виждаш два драйвера ?

Дай снимка на Диспечера на устройствата в частност дисплей адаптера , да видим там какво има и се показва .

Да взема да кажа па четете преди да пишете ше взема да си го сложа с розови букви в подписа мамка му.

Колега а видя ли машината с какъв процесор е ???  

i5-2430M

Та в тоя процесор съвсем случайно се мъдри интелско видео Intel® HD Graphics 3000

Сега разбираш ли защо виждаш два драйвера ?

Видях с какъв процесор е това , разбирам какво се мъдри в този процесор . Каквото и да се мъдри като видео , тази машина няма как да работи коректно едновременно с драйвери за 2 видеокарти ,независимо какъв е процесора . Интелското видео може да е интегрирано ,но ако драйверите за него работят едновременно с тези на АМД със сигурност ще има боза .Никъде из нещата за тази машина не е посочено че работят двете видеа в паралел .Ако си прочел по нагоре при работа под сейф мод има пак някакви проблеми , тогава се предполага че АМД не работи , нали така ,тогава проблема остава във интелското видео което работи постоянно заедно с процесора и чиито драйвери си работят постоянно .

• Автор

Дай снимка на Диспечера на устройствата в частност дисплей адаптера , да видим там какво има и се показва .

Видях с какъв процесор е това , разбирам какво се мъдри в този процесор . Каквото и да се мъдри като видео , тази машина няма как да работи коректно едновременно с драйвери за 2 видеокарти ,независимо какъв е процесора . Интелското видео може да е интегрирано ,но ако драйверите за него работят едновременно с тези на АМД със сигурност ще има боза .Никъде из нещата за тази машина не е посочено че работят двете видеа в паралел .Ако си прочел по нагоре при работа под сейф мод има пак някакви проблеми , тогава се предполага че АМД не работи , нали така ,тогава проблема остава във интелското видео което работи постоянно заедно с процесора и чиито драйвери си работят постоянно .

не съм сигурен ,че те разбрах правилно на кое да направя снимка , дано съм уцелил.. http://img546.imageshack.us/img546/3015/ixwb.png

Да , това е което трябваше . Имаш две видео карти. Проблемите който се получават в твоя случай,  има вероятност да се дължат на некоректно работещи в паралел видео драйвери за една от двете карти .  Обнови драйверите на двете карти , изтегли ги от официалните сайтове ,последните версии. Първо инсталирай интелската , след това за АМД . Но най- напред  деинсталирай старите драйвери и едва след това сложи новите .

• Автор

Да , това е което трябваше . Имаш две видео карти. Проблемите който се получават в твоя случай,  има вероятност да се дължат на некоректно работещи в паралел видео драйвери за една от двете карти .  Обнови драйверите на двете карти , изтегли ги от официалните сайтове ,последните версии. Първо инсталирай интелската , след това за АМД . Но най- напред  деинсталирай старите драйвери и едва след това сложи новите .

точно това правя и аз първо интелските и после на амд, с последните версии са преди 4 или 5 дни ги сложих.

Щом си го правил това ок . Деинсталирай една по една драйверите за видеокартите като започнеш от тази на Интел .Рестартирай , не позволявай на Уиндоус да я конфигурира и виж как работи системата .

Един съвет от мен - забрани AMD картата (десен бутон в диспечера и disable). Рестартирай, всички настройки в БИОСа -default или optimized default. Пусни го - виж в Device manager-а да няма жълтурчета. Ако пак не е наред и видео и аудио - за всеки случай един Memtest на РАМа. Ако продължава дефекта -виж дали всички формати са с проблеми или само някои. Пусни wma  и  wmv файлове. Виж в аудиото кои устройства са ти по подразбиране. Може да се опита и с някое LIVE CD с Windows/Linux . Ако и така не става- под мишница и към сервиза. И един втори съвет -никога не си купувай HP нотбук. Лазерен принтер -да, те са го измислили, но не и преносим компютър.

• Автор

Тъкмо премахнах първо Интелското видео - рестарт машината не може да работи без него... http://img703.imageshack.us/img703/7112/bi2v.png

след това премахнах и АМД - рестарт.

инсталирах само Интел - същият ефект

http://img841.imageshack.us/img841/3639/whkj.png

рестарт, инасталиране на АМД - пак без ефект 

след инсталацията на АМД -рестарт ,грешката е от скайп 

на Task Manager-a и на Skype малко се размиха текстовете , защото смалих малко снимката иначе си ги показва без дефект. само горе в дясно на календара се забелязва проблема.

http://img201.imageshack.us/img201/345/ai32.png

Редактирано от steele (преглед на промените)

"Па четете бе хора ...............Вече е пробвано с Linux и ситуацията е същата." Това, че е пробвано с Линукс, не значи че ще е същото и под Windows, все пак драйверите са различни, макар че не ми прилича на драйверен проблем.  "Леко е несериозно да давате такива кардинални съвети. Добре е да ги запазите за собствено ползване. НР си имат и невероятни модели."

Има една наука, наречена статистика, която е достатъчно сериозна. "Невероятните модели" на HP може би са Compaq (затова ги и купиха през2002, впрочем, прекръствайки моделите им на HP) иначе HP залага на корпоративните продажби -банки, големи фирми, администрация, където се продава на едро и не се гледат "дребните" кусури . През моите  ръце са минали поне десетина ноутбука на HP (нови, става дума за ползване, не за ремонт) , но нито един от тях не е бил без проблеми - от Pentium II/400MHz до Sandy Bridge серията. Ако отворим един електронен магазин за преносими компютри в ценовата ниша 500-600 лв. в момента има най-много HP ноутбуци. Хард-дискаунтери се нарича, нещо като Лидъл. Ако се върнем към конкретния случай, мисля че става  дума за хардуерен проблем на момчето, което търси помощ, ама пусто като обичаме да даваме акъл ... Хайде, със здраве. Хау!

Е те в тоя мод не работят драйверите за никое видео. А и проблем с отлепването на чипа не означава задължително и единствено отлепване на ВИДЕО чипа има вариант и чипсета да е. Проблемите и в други устройства са налични, и единственото общо място е именно това.

Па четете бе хора ...............

Вече е пробвано с Linux и ситуацията е същата.

Леко е несериозно да давате такива кардинални съвети. Добре е да ги запазите за собствено ползване. НР си имат и невероятни модели.

Съгласен съм с теб . Само че при отлепен дори и частично чипсет най-показателен е дефекта с трудно палене или след старт веднага изключване . Пред мен е един Acer с такъв частично отлепен чиппсет . Стартира след 4-5 опита , гасне след старта , като се натисне хубаво чипа и си стартира нормално .Сега ще бъде реболнат .  За мен възможността за отлепен чипсет е много ,много малка в ситуацията с това HP което имаме тук .

...................През моите  ръце са минали поне десетина ноутбука на HP (нови, става дума за ползване, не за ремонт) , но нито един от тях не е бил без проблеми - от Pentium II/400MHz до Sandy Bridge серията. .................

Статистиката си е съвсем точна наука и за да правите подобно изказване за същото това време освен десетте НРта трябва да сте ползвали и поне по толкова от конкурентните марки за да можете да сте представителна извадка и меродавно мнение. Аз лично имам леки съмнения че сте работили достатъчно дълго на 50-60 лаптопа за да изказвате подобно крайно становище. Да вярно е НР си създадоха лоша слава в последните години но всичко това идва от ценовата война. Който и да е колега занимаващ се със сервизиране на лаптопи ще ви каже че вече няма читава марка в ценовия клас под 1000 лв всичко е боклук създаден с много компромиси. АЗ бих могъл съвсем спокойно да се изкажа като вас но за Леново. Да станаха №1 по продажби, но с цената на продажбата на невероятни боклуци.

Съгласен съм с теб . Само че при отлепен дори и частично чипсет най-показателен е дефекта с трудно палене или след старт веднага изключване . Пред мен е един Acer с такъв частично отлепен чиппсет . Стартира след 4-5 опита , гасне след старта , като се натисне хубаво чипа и си стартира нормално .Сега ще бъде реболнат .  За мен възможността за отлепен чипсет е много ,много малка в ситуацията с това HP което имаме тук .

Това е доста мътна материя и ме ножа де се заявява какво може и какво не може да предизвиква проблем в чипсета. Никой не може да каже как ще се отрази пропукана спойка на еди кое си краче и какви проблеми ще води. Да има някакви често срещани проблеми но винаги има какво да те изненада. 

Мисля, че вече никой няма съмнение, че проблема на автора не е софтуерен и се налага посещаването на сервиз за по-детайлна диагностика. От разстояние със съвети можем толкова за съжаление.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.