Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Assassin's Creed 4. Ще тръгне ли?

Featured Replies

• Автор

Благодаря. Само, че преди малко погледнах в Ем*г и това захранване вече го няма. Някакво друго захранване може ли да ми препоръчаш ?

Намерих го в Ник*м . Нали е това PSU-CM-GX-450W-APFC ?

Тагвайте си линковете, в противен случай ще бъдат изтривани постовете:

1. Правилно: WD1001FALS

2. Неправилно: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136284

Редактирано от pit (преглед на промените)

Намерих го в Ник*м . Нали е това PSU-CM-GX-450W-APFC ?

Тагвайте си линковете, в противен случай ще бъдат изтривани постовете:

1. Правилно: WD1001FALS

2. Неправилно: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136284

да това е! аз си го поръчах в понеделник и съм много радостен тъй като е супер и е на супер цена! днес във 6 и 30 го имаше налично не знам защо сега не е... При захранване особено с амд компоненти вземай със бронзов сертификат!

• Автор

Захранването го отпиши за такъв тип конфигурация! Този хард диск който си избрал е калпав за мен и е голяма вероятността да попаднеш на точно такъв. По точно става въпрос за серията на Seagate 7200.12. Имал съм същия и се побърка от сини екрани придружени с рестартирания на машината. Паметта не е налична... Не знам защо се добавя след като пише "Не е налично"!

А същата видео карта като производителност за 14 лв. по малко се намира на PowerColor(V2).

Ето го и моето коригирано предложение с AMD:

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

4G DDR3 1600 SILICON POWER

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB

POWER COLOR AX7790 1GBD5-DHV2/OC

CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU

LG GH24NSB0 DVD RW BLACK

Количка (AMD)

+

Cooler Master GX Bronze, 450W - качествено захранване с 5 години гаранция от ем*г с безплатна доставка!

Обща стойност: 830.15 лв. с ДДС

На тази машина в бъдеще се добавя още една плочка от 4GB ако има недостиг и евентуално ако се мисли за клок един охладител(примерно: CM Hyper 212 Evo, 412S, Arctic Cooling A30) и дотам. Не е подходящо с AMD конфигурация да взимаш кутия под CM N300 защото подлежи на овърклок с евентуален въздушен охладител.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ето и нещо с INTEL i3(Haswell LGA1150)

ASROCK B85M LGA1150

I3-4330 3.5GHZ/4MB/LGA1150/BOX

4G DDR3 1600 SILICON POWER

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB

POWER COLOR AX7790 1GBD5-DHV2/OC

LG GH24NSB0 DVD RW BLACK

CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU

Количка (INTEL)

+

Cooler Master GX Bronze, 450W - качествено захранване с 5 години гаранция от ем*г с безплатна доставка!

Обща стойност: 840.99 лв. с ДДС

И тук в бъдеще се добавя още една плочка от 4GB RAM и дотам.

Ако идва малко скъпо(тук е възможно да се разминеш и с по евтина кутия защото i3 не се клоква и боксовия охладител е достатъчен) можеш да вземеш тази кутия Floston ATX, Midi Tower, без захранващ блок, Черна, EXCORDO и така общата цена ще падне с около 25 лв. на интелската конфируация. Или вместо предложеното дъно може да вземеш за около 12 лв. по малко това дъно - ASROCK H81M /1150 и може би ще се запази тази кутия според твоя точен бюджет - CM N300.

Колкото и да го въртим по добро от тези най вече като за кутия и захранване няма да намериш или предложенията ще се въртят около едни и същи с еднаква роля под друго име компоненти.

Поздрави!

Процесора на AMD за игри е по-добър нали ?

Процесора на AMD за игри е по-добър нали ?

Ако сравняваме Intel vs AMD за игри, то една крачка напред са INTEL в повечето случаи(и по икономични с 40-50 %). Но, ако сравняваме по "бюджетните" процесори i3 и FX 6300 да кажем, то FX ще се представи по добре в многонишковите приложения, особено след клок най вече. Към днешно време повечето приложения(в това число и игрите) се оптимизират да работят на повече ядра/нишки.

С това дънце и един охладител CM Hyper 412S. Arctic Cooling A30(за AMD става въпрос) достига процесора към 4.4, 4.5 GHz., което е около 35 % прираст в производителността, но имаме и повишено TDP(консумация) и достига/минава i3 изцяло.

ПП: Ако искаш ниска консумация и не ти се занимава с добавяне на охладители и клокване се взима i3.

Ако имаш възможност на по късен етап да добавиш охладителя и ти се занимава с клок се взима FX 6300.

Утре най вероятно отново ще е на промоция захранването(GX).

Ако не ти се чака, същото го има в ни*ем PSU CM GX 450W APFC. А можеш да избереш и това PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE.

Аз бих се насочил към PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE особено ако съм сигурен в себе си че след време ще закупя охладител и ще клокна процесора(AMD).

Дори и да сложиш занапред по лакома карта, този фортрон ще е достатъчен дори и с клока на процесора.

За разлика от i3 с FX 6300 клокнат на 4.4, 4.5GHz ботълнека ще е по малък или няма да има в зависимост от картата.

Дано съм бил полезен.

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

• Автор

Ако сравняваме Intel vs AMD за игри, то една крачка напред са INTEL в повечето случаи(и по икономични с 40-50 %). Но, ако сравняваме по "бюджетните" процесори i3 и FX 6300 да кажем, то FX ще се представи по добре в многонишковите приложения, особено след клок най вече. Към днешно време повечето приложения(в това число и игрите) се оптимизират да работят на повече ядра/нишки.

С това дънце и един охладител CM Hyper 412S. Arctic Cooling A30(за AMD става въпрос) достига процесора към 4.4, 4.5 GHz., което е около 35 % прираст в производителността, но имаме и повишено TDP(консумация) и достига/минава i3 изцяло.

ПП: Ако искаш ниска консумация и не ти се занимава с добавяне на охладители и клокване се взима i3.

Ако имаш възможност на по късен етап да добавиш охладителя и ти се занимава с клок се взима FX 6300.

Ако не ти се чака, същото го има в ни*ем PSU CM GX 450W APFC. А можеш да избереш и това PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE.

Аз бих се насочил към PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE особено ако съм сигурен в себе си че след време ще закупя охладител и ще клокна процесора(AMD).

Дори и да сложиш занапред по лакома карта, този фортрон ще е достатъчен дори и с клока на процесора.

За разлика от i3 с FX 6300 клокнат на 4.4, 4.5GHz ботълнека ще е по малък или няма да има в зависимост от картата.

Дано съм бил полезен.

Благодаря. Мисля да взема процесора на AMD. Има ли някаква опасност да прегрява или не ? 

Благодаря предварително.

Не. Няма такава опасност.

Но задължително ще трябва друг охладител ако целиш овърклок.

В ем*г бяха пуснали на промоция за 227 лв. HD 7850 но вече е разпродадена.

• Автор

Дано съм бил полезен.

Последен въпрос, надявам се. Ако играта изисква процесор с повече от 2 ядра, i3-4330 по-лошо ли ще се представи от FX 6300 ?

Последен въпрос, надявам се. Ако играта изисква процесор с повече от 2 ядра, i3-4330 по-лошо ли ще се представи от FX 6300 ?

За втори път по два различни начина ми се бекъпва страницата и ми се губят романите...

Та на кратко да обясня че за трети път...

Аз бих избрал FX 6300(с 2-3 лева най вероятно повече сметка за ток ще имате особено след клок) в случая защото подлежи на овърлок и това го прави над i3. А освен овърлока той е 3 модулен процесор с 3 треда грубо казано(ако някой е по запознат със структурата на AMD да се включи в темата ако следи/ят темата).

Несполучлив ми е BB Code при тези линкове.

Ето ги препоръчителните изисквания: - http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=6805&game=Assassins%20Creed%204%20Black%20Flag

Ето и тестове на играта и как върви с различни процесори. Включително и тези които коментираме - http://www.hardwarepal.com/assassins-creed-4-black-flag-benchmark-cpu-gpu/8/. Има 12 страници и можеш да ги разгледаш по подробно ако те интересува повече като цяло. Иначе този линк е точен за "CPU Performance".

ПП: i3 4330 е 3 % по слаб от този на тестовете който е i3 4340.

ПП 2: Повече ядра/модули/нишки винаги по добре

Благодаря.

Няма защо!

На кое се спря?

Ако има нещо питай отново!

ПП: Също да не забравиш да качиш някоя снимка на машината(частите) след като пристигне разбира се.

• Автор

Няма защо!

На кое се спря?

Ако има нещо питай отново!

ПП: Също да не забравиш да качиш някоя снимка на машината(частите) след като пристигне разбира се.

За друго не се сещам. Иначе се спрях на AMD. Ще видим как е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.