Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Системата ми е омазана, как да я поправя?

Featured Replies

Изтеглете този инструмент и го запазете на десктопа.

Деинсталирайте Avira и след това рестартирайте компютъра си в Safe Mode.

Разархивирайте архива, който изтеглихте и стартирайте файла avira_registry_cleaner_en.exe

Натиснете Configurations и сложете всички отметки.
Потвърдете с ОК и после натиснете Scan for keys.
След завършване на проверката изберете бутона Select all и натиснете бутона Delete

Възможно е някои редове да не искат да се изтрият...игнорирайте съобщението и заредете в Normal Mode.

Стартирайте проверка със SystemLook със следния скритп:

:folderfind

Avira

:regfind

Avira

и прикачете резултатите. Чак след като разистим ще ви кажа кога да я инсталирате наново.

• Отговори 76
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Всички кей-ове бяха изтрити с програмата.

Ето и лог-а от SystemLook. 

Имам някакъв проблем и с нет-а. При всяко стартиране на флашката ми показва връзката като ограничена. След ре-конект се оправя. Да не би да има повреда в настройките на мрежите? Нали не ми разрешаваше нищо да ъпдейт-вам чрез сваляне...

SystemLook.txt

Преинсталирайте сега Avira и вижте дали вече се засича.

Колкото до интернета - не е до настройките - по-скоро до това, че в началото бърникахте процесите на флашката с Windows 8 Manager и ги килвахте или там каквото правехте, защото ги била давала в червено. Но така или иначе не ползвам нет през флашка и не мога да бъда сигурен. Нямате ли нормален нет през ЛАН, рутер и т.н.?

Пробвайте да преинсталирате драйвърите за нета.

Изобщо имате ли нещо с което нямате проблеми с Windows?

• Автор

Преинсталирайте сега Avira и вижте дали вече се засича.

Колкото до интернета - не е до настройките - по-скоро до това, че в началото бърникахте процесите на флашката с Windows 8 Manager и ги килвахте или там каквото правехте, защото ги била давала в червено. Но така или иначе не ползвам нет през флашка и не мога да бъда сигурен. Нямате ли нормален нет през ЛАН, рутер и т.н.?

Пробвайте да преинсталирате драйвърите за нета.

Изобщо имате ли нещо с което нямате проблеми с Windows?

Не мога да я сваля.. Изкарва ми грешка.. Преинсталирах флашката и пак не става..

И не - нямам “нормален“ длуг интернет в момента.

И не - явно имам проблеми с Уиндоус. В началото на темата ви казах - не се имам за “разбирач“.

Вижте, пак ви казвам. Ако можех сам да се правя нямаше да търся помощ от вас. Много добре разбирам, че аз съм си виновен (няма нужда да ми го натяквате). Разбирам, че не сте длъжен да ми,едва ли не сновно, преинсталирате компютъра. Забелязвам, че ви изнервям с постоянните ми проблеми.

Затова ако нямате желание да се занимавате повече с мен - само кажете. Спирам да ви пиша и приключваме.

Благодаря ви за всичко сторено от вас! Оценявам го и се радвам, че има хора като вас, които помагат на по-неумелите да решат компютърите си проблеми!

Ако желаете ми отговорете, ако ли не - всичко добро и успех във всички ваши начинания!

• Автор

Не. Не се сваля въобще. Показва ми грешка, че не съм свързан към интернет. Дори не мога да получа онлайн помощни теми от Майкрософт.

Рестартирах мрежата като я забраних и разреших после, но няма ефект. Единствено “ограничаването“ не се появява вече.

Редактирано от Ditcho (преглед на промените)

Т.е. можете да сърфирате, а не можете да сваляте? С кой браузър става това? Пробвахте ли с алтернативни?

PS: Ще сменя и заглавието, защото не става въпрос за инфектирана система. :)

• Автор

Т.е. можете да сърфирате, а не можете да сваляте? С кой браузър става това? Пробвахте ли с алтернативни?

PS: Ще сменя и заглавието, защото не става въпрос за инфектирана система. :)

С Интернет Експлорер 10 съм в момента. Не мога да пробвам с други - не мога да ги сваля.

Един вид никакво онлайн обновяване не се получава.

Колкото до заглавието на темата. Такава си е... само че от мен изглежда...

П.С. За всички, които четат тази тема! НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРОГРАМИ КАТО TuneUp и Windows Manager АКО НЕ СТЕ НАЯСНО КАКВО ТОЧНО ПРАВИТЕ! Аз, с моя акъл, от тяхното НЕУМЕЛО използване до тук стигнах....

Интересно кога се появи проблема? След премахването на TuneUp или след премахването на Avira?

Направете нова проверка с FRST и прикачете логовете в следващия си пост (ако това е възможно).

Ако не е възможно манипулирането с файлове и нямате друг компютър на който можете да сваляте тулчетата с които да работим сме до голяма степен с вързани ръце за да продължим нататък и може да се наложи да върнем бекъпа на Tweaking Registry Backup или направо да опитаме със System Restore. Ако имате инсталационен диск може да опитате и поправка на Windows-a (би трябвало да не загубите никакви данни, но за всеки случай преместете всичко ценно на друг дял ако решите да опитате).

• Автор

Интересно кога се появи проблема? След премахването на TuneUp или след премахването на Avira?

Направете нова проверка с FRST и прикачете логовете в следващия си пост (ако това е възможно).

Ако не е възможно манипулирането с файлове и нямате друг компютър на който можете да сваляте тулчетата с които да работим сме до голяма степен с вързани ръце за да продължим нататък и може да се наложи да върнем бекъпа на Tweaking Registry Backup или направо да опитаме със System Restore. Ако имате инсталационен диск може да опитате и поправка на Windows-a (би трябвало да не загубите никакви данни, но за всеки случай преместете всичко ценно на друг дял ако решите да опитате).

Мисля, че проблемът се появи след първия опит за деинсталация на TuneUp, защото след него започна появата на йероглифи, там където ви посочих(програмите преди това си се актуализираха автоматично). И все пак не съм напълно сигурен.. Може би е от манипулациите с Уиндоус Мениджъра....

Колкото до инсталационния диск.... нямам такъв... OS е вградена при закупаването на лаптопа. Не се сетих навреме да се направи копие...

Ето логовете от FRST.

П.С. Опитах се да получа информация за проблема в сайтовете на Виваком и Huawei, но не успях да намеря информация за него..

FRST.txt

Addition.txt

Извинете, че се меся в темата но само искам да попитам автора:

С TuneUP Какви промени правихте по Windows-a? Защото един мой приятел също си игра с нея програма и си докара преинсталиране с изтриване на C и D защото беше омазал яко дяловете :)

Поздрави

• Автор

Извинете, че се меся в темата но само искам да попитам автора:

С TuneUP Какви промени правихте по Windows-a? Защото един мой приятел също си игра с нея програма и си докара преинсталиране с изтриване на C и D защото беше омазал яко дяловете :)

Поздрави

Освен тези от OneClick.exe, от разширеното меню само (така мисля) препоръчителните (според самата програма) настройки свързани със сигурността, “здравето“ и оптимизирането на системата (възможно е да изпускам още нещо)....

Отворете CMD като администратор и копирайте следната командата:

regedit /e C:reg.txt "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlClass{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"

и я поставете с десен бутон paste в CMD (а не с Ctrl + V)

Прикачете лог файла C:reg.txt в следващия си коментар.

Отворете Device Manager => и кликнете на View => Show Hidden Devices

Кликнете върху WAN Miniport (IP) => и сеха натиснете “Update Driver Software” (първата опция)Изберете “Browse my computer”. (втората опция)и след това изберете “Let me pick driver from a list”. (втората опция).Премахнете отметката пред “Show compatible hardware” и след това от списъка вляво изберете “Microsoft” и от списъка вдясно изберете WAN Miniport (IP), натиснете YES и продължете с инсталацията на драйвъра.

Повторете стъпките и за останалите два драйвъра:WAN Miniport (IPv6) и WAN Miniport (Network Monitor) (само че от списъка вдясно съответно изберете (WAN Miniport IPv6) за втория и (WAN Miniport Network Monitor) за третия.

След като приключите с инсталацията и на 3-те ги деинсталирайте един по един и след това кликнете на бутончето с икона на компютър с лупа Scan for hardware changes.

Изчакайте Windows да конфигурира настройките и вижте дали проблема изчезва.

• Автор

Още на първия ми дава следната грешка:

“Уиндоус намери софтуерен драйвър за вашето устройство, но се натъкна на грешка при опит да го инсталира.“

WAN Miniport (IP)

“Това устройство не работи правилно, защото Уиндоус не може да зареди драйвъри.“ (код31)

Ок, изберете за първия от списъка Microsoft Loopback adapter и пробвайте да инсталирате него за първия winiport ip (ако успее процедурата) => сега вече устройството winiport IP ще се казва вече Microsoft Loopback adapter. Деинсталирайте го. Повторете стъпките и за останалите два. И за финал не забравяйте Scan for hardware changes.

• Автор

Съжалявам, но няма такава мрежова възможна връзка Microsoft Loopback adapter..

• Автор

Пак същата грешка, но поне в списъка е с променено име. Продължавам натам.

И на 3-те даде една и съща грешка.. Сега какво? Да ги деинсталирам ли и да сканирам?

• Автор

Не се деинсталират (2пъти опитах - един по един)..

Да попитам.. Понеже вариантите и вашите, а и моите нерви, се изчерпват вече... Споменаха ми, че на самия компютър трябва да има дял за въстановяване (скрит) откъдето може да се върне системата в най-началното й положение (не през Систем Рестор). Какво мислите? Опция ли е?

Не искам да ви губя времето вече... Проточи се повече всичко това, от колкото трябва.. Все пак не съм единствения с проблеми и не сте ми личен програмист....

Да, скрития дял ще свърши работа (нарича се factory reset) и ще заличи всичко на дял C: и ще инсталира Windows-a от фабричния Image без никакви инсталирани програми качени. Ако ще го правите преместете всичко ценно от дял C: и от десктопа на друг дял или външно устройство.

Би трябвало да можете да стигнете до менюто по-следния начин:

По време на рестарт припомпете F8 и изберете Repair My Computer => и тук вече трябва да видите в списъка нещо от сорта на Dell:

http://www.lancelhoff.com/wp-content/uploads/2009/01/dell-factory-image-restore.jpg

Друга опция (новост в Windows 8) е това:

http://www.howtogeek.com/132428/everything-you-need-to-know-about-refreshing-and-resetting-your-windows-8-pc/

Колкото до грешка 31 има доста теми в нета, но повечето са сложни за обяснение по-форума и изискват повече намеса от страна на потребителя:

http://support.microsoft.com/kb/2871372http://geekswithblogs.net/BrentCaskey/archive/2011/06/09/re-installing-wan-miniport-devices.aspx 

Ако не искате да избървзвате с restore-a може първо да опитате да върнете бекъп на регистрите с Tweaking.Com Registry Backup или System Restore и ако няма подобрение тогава вече по-добре не губете повече време и занапред никакви такива програми за оптимизация...

• Автор

За Систем Рестор не съм сигурен, че ще свърши работа. Толкова пъти е трит, че не знам от кога е (и имали вуобще) първа точка за въстановяване..

Относно това :

“Друга опция (новост в Windows 8) е това:“

http://www.howtogeek...r-windows-8-pc/

Лично вие какво бите ми препоръчали? Refresh или направо Reset? И от самия сайт виждам, че има възможност от там да се стартира едно от действията. Там ли да избера кое да “цъкна“?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.