Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся си добър 42 инчов телевизор

Featured Replies

... Останалото са търговски трикове за привличане на вниманието на клиентите, както и резултати от модулите за подобряване на картината, друг е въпросът доколко и как се справят...

Херци,модули за подобряване на картината! Ами да се ,,изтропам,, и аз с мнението ми по въпроса-ако позволите!

Та...на телевизора ми-който е с 200 херцов панел забелязвам следното...Когато са зададени тези ,,подобрители,,(P-NR-който намалява нежелания шум в картината;Intelligent Frame Creation-който автоматично компенсира честотата на кадри на картината и премахва трептенията,за да направи картината равна и ясна) на максимум от настройките-,,картината,,наистина става по ясна и плавна...

Пример...На клипа с прословутата японка (девойката на люлката) когато са пуснати тези настройки на мах. картината върви абсолютно  перфектно!!! При намаляне на някои от тези стойности качеството се влошава и се забелязват по-горе описаните ,,анти ефекти,,

Противно на мненията и изказванията из нета,че тези настройки понякога водят до обратен ефект---аз не само ,че не забелязвам такъв,ами точно обратното!На филми където повечето коментари са ,че с тези ,,издути,,настройки се забелязва някакъв ,,театрален,,ефект----няма такова нещо!!! Не и при този телевизор!

hlevoust чел съм ти мнението относно този клип (знаеш къде) ,че като си намалил тези настройки (за подобрителите-общо казано)-тогава  при теб картината е станала плавна...

Та...не знам тези ,,херци,, и разните му там ,,подобрители,, при всички марки и модели дали  е ,,рекламен трик,, но е факт,че при мен явно сработват и си вършат предназначението и се справят!!!

Защо пиша това? Може би защото с този пост искам да подчертая,че личното впечатление е най миродавно и защото който иска да направи правилния избор трябва не само да чете и сравнява мнения,а да постъпи както постъпих аз преди избора ми на телевизор преди време --- тези неща за които пиша предварително ги бях тествал!!!

Пожелавам и на автора да направи правилния избор!

• Отговори 55
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

:offtopic_s: 

...hlevoust чел съм ти мнението относно този клип (знаеш къде) ,че като си намалил тези настройки (за подобрителите-общо казано)-тогава  при теб картината е станала плавна...

Благодаря за интереса към коментарите ми :) ! Мисля, че има леко объркване и смесване на коментари (намаляването е по друг повод), но няма да споря. Искам само да кажа, че клипчето с японката в никой случай не доказва каквото и да било на когото и да било. 

И държа да подчертая, че напълно споделям мнението ти за "театралния ефект".  :offtopic_s:

А целта на тоя коментар е да изразя мнението си, че "подобрителите" в никакъв случай не работят еднакво дори при моделите от една и съща марка и че не бива да се прави покупка, базирана изцяло върху техните възможности.

:offtopic_s:

Благодаря за интереса към коментарите ми :) ! Мисля, че има леко объркване и смесване на коментари (намаляването е по друг повод), но няма да споря. Искам само да кажа, че клипчето с японката в никой случай не доказва каквото и да било на когото и да било. 

И държа да подчертая, че напълно споделям мнението ти за "театралния ефект".  :offtopic_s:

А целта на тоя коментар е да изразя мнението си, че "подобрителите" в никакъв случай не работят еднакво дори при моделите от една и съща марка и че не бива да се прави покупка, базирана изцяло върху техните възможности.

1.Интереса ми към коментарите ти е до толкова до колкото ,че попадам на тях (знаеш и аз следя ,,другия,,форум) а не, че те,,преследвам,, :)

2.Мисля точно клипчето с японката доказва колко ,,струва,,панела и дали тези,,подобрители,, си изпълняват ролята! (пробвал съм го на доста телевизори и в повечето случаи резултата е ,,трагичен,,)!Не случайно този клип е ,,еталон,,за проби.........

3.Да - най вероятно не във всички марки и модели  тези,,подобрители,, се справят със задачата си :)

...2.Мисля точно клипчето с японката доказва колко ,,струва,,панела и дали тези,,подобрители,, си изпълняват ролята! (пробвал съм го на доста телевизори и в повечето случаи резултата е ,,трагичен,,)!Не случайно този клип е ,,еталон,,за проби...

Не е еталон за нищо, защото са описани куп случаи (знаеш къде), при които авторите (не аз) твърдят, че японката насича, а останалите (или поне преобладаващата част) от тестовите клипове вървят нормално. Твърди се и обратното. 

Ако се тества само по японката, би следвало 99% от телевизорите да бъдат поставени пред валяк. Но всъщност това мен не ме интересува.

Не е еталон за нищо, защото са описани куп случаи (знаеш къде), при които авторите (не аз) твърдят, че японката насича, а останалите (или поне преобладаващата част) от тестовите клипове вървят нормално. Твърди се и обратното. 

Ако се тества само по японката, би следвало 99% от телевизорите да бъдат поставени пред валяк. Но всъщност това мен не ме интересува.

Не съм казал,че трябва да се тества само с японката!А иначе- точно тя  е еталон,защото само най-добрите телевизори с най-добрите панели се справят!!!

Анадънму? :)

Не ми отговаряй моля те,щото ми е писнало да споря с теб-казвам го с най -добри намерения :handshake:

Прословутата ''японка" зависи много и от самия плейър , с който я пускаш. На 5 различни външни плейъра, ще се справи по 5 различни начина, същото и е на софтуерните плейъри на пц- при мен примерно най-добре я плейва Splash, останалите основни се справят по- зле(това е без някакви допълнителни настройки), от същия лаптоп като се подаде към телевизор нещата пак са същите през Splash е най- добре.

Прословутата ''японка" зависи много и от самия плейър , с който я пускаш. На 5 различни външни плейъра, ще се справи по 5 различни начина, същото и е на софтуерните плейъри на пц- при мен примерно най-добре я плейва Splash, останалите основни се справят по- зле(това е без някакви допълнителни настройки), от същия лаптоп като се подаде към телевизор нещата пак са същите през Splash е най- добре.

spielberg напълно съм съгласен с теб,но мисля в случая се ,,подразбираше,,че става въпрос за плейване от самия телевизор ( с флашка например ).Иначе ясно,че с различни плеъри от ПЦ резултата ще е различен.То може и да забива и сече още от ПЦ-то,но не това е ,,целта на задачата,, Някои хора даже не са успели да го подкарат файла с друг плеър да върви гладко!Иначе и аз съм пробвал и по този начин (плейнах файла със Splash-a  и Potplayer-a) и на монитора на лаптопа се виждаха всички тези ,,артефакти,,които ги нямаше на телевизора!

Именно затова казвам,че този клип е еталон затова как се справя самия телевизор и панела му във ,,висшия пилотаж,, :) !!!

...Не ми отговаряй моля те,щото ми е писнало да споря с теб-казвам го с най -добри намерения  :handshake:

Ами не спори тогава, особено когато няма защо да го правиш. Опитвам се всякак да подскажа на автора да не хукне да тества с японката и да си остане без телевизор поради една заблуда. Сам потвърждаваш, че сече на компютър с различни плеъри, което и си е, хем настояваш за него.

Сега ти не ми отговаряй.

Ами не спори тогава, особено когато няма защо да го правиш. Опитвам се всякак да подскажа на автора да не хукне да тества с японката и да си остане без телевизор поради една заблуда. Сам потвърждаваш, че сече на компютър с различни плеъри, което и си е, хем настояваш за него.

Сега ти не ми отговаряй.

Помолих те да не ми отговаряш,но ти го направи.Така,че и аз ще ти отговоря! Знам неистовото ти желание и стремеж да си на всяка манджа мерудия и на всяко гърне похлупак,но в този си стремеж не четеш,или не вникваш в това,което съм писал!!! Прочети пак постовете и виж дали съм казал на автора да прави теста с японката.Споменах го по друг повод,който ти ПАК не си разбрал!!!

А сега пак ще те помоля да не ми отговаряш и да не ме циртираш!!!

• Автор

Коя е въпросната японка? Искам да попитам за този телевизор http://www.technopolis.bg/b2c/details/13073/P11090104/Televizor-SONY-KDL-42W807-3D-LED ще се озоря някак си за 1400 лева, а между другото за 1250 един познат ми предложи http://www.technopolis.bg/b2c/details/12356/P11090104/Televizor-LG-42LA690S-3D-LED , неговият бил същия, само че бял, нямам идея къде са изписани процесорите и панелите, но определено сонито е по-добро, но малко инфо и за ЛГ-то ще е добре, мерси.

Прословутият тест с японката можеш да си свалиш от тук (под таблицата има надпис в син цвят Тест на качеството на изображение при динамични сцени, виж първия линк под него). Информация на модела на LG - тук (а и цялата тема, но огромната част от важните данни принципно са на 1-ва страница), но я има и на много други места в мрежата.

Моделът W807 (W805 с черна рамка) е супер, не виждам в момента на пазара нищо по-добро не само в тоя ценови клас, ами и доста от по-горните.

... Искам да попитам за този телевизор http://www.technopolis.bg/b2c/details/13073/P11090104/Televizor-SONY-KDL-42W807-3D-LED ще се озоря някак си за 1400 лева, а между другото за 1250 един познат ми предложи http://www.technopolis.bg/b2c/details/12356/P11090104/Televizor-LG-42LA690S-3D-LED ...

Petko22 -aко наистина можеш да се ,,озориш,,и си готов да отделиш и дадеш тази сума (1400лв) наистина няма по-добро решение от въпросното Sony! Изобщо LG-то няма място за сравнение.Такава техника не се купува всеки ден и си струва да се отделят повечко средства.

Пожелавам ти наистина да направиш правилния избор!

• Автор

Мерси за отговорите, отново. Ще взема сонито, то се е видяло. Като е гарга, да е рошава. Весели празници от мен, айде със здраве :)

Мерси за отговорите, отново. Ще взема сонито, то се е видяло. Като е гарга, да е рошава. Весели празници от мен, айде със здраве :)

Не му мисли и дерзай!  Весели празници и на теб и семейството :) ...

Здравейте. Бихте ли ми препоръчали каква марка телевизор да си купя. Спрял съм се на 46/47 инчов. Бюджетат мие до 2.400 лв.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Благодаря предварително.

Здравейте. Бихте ли ми препоръчали каква марка телевизор да си купя. Спрял съм се на 46/47 инчов. Бюджетат мие до 2.400 лв.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Благодаря предварително.

За този размер и цена това е най-доброто на пазара http://www.technopolis.bg/b2c/details/14502/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-L47WT60E-3D-LED

За този размер и цена това е най-доброто на пазара http://www.technopolis.bg/b2c/details/14502/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-L47WT60E-3D-LED

Благодаря за помошта. Точно на този модел се бях спрял,но се пишат разни истории за субтитрите че почти не се четат. Незнам дали се отнася същото и за този модел.

.... Незнам дали се отнася същото и за този модел.

Пробваш на място и сам си решаваш дали са ти достатъчно големи. Че са по-дребни от на останалите марки, по-дребни са, но пък на 32" "дребни" е едно, на 47" е другор особено на фона на достойнствата на модела.

И за да имаш допълнителна тема за размисъл, ето ти още 2 много сериозни предложения:

http://www.technomarket.bg/products/09128320/philips-46pfl8008s  - +49 лв над бюджета, но има всичко, което се сетиш и което не се сетиш, при това по много, дори прекалено

http://www.technopolis.bg/b2c/details/13068/P11090104/Televizor-SONY-KDL-46W905-3D-LED - тоя идва с 299 лв отгоре, но пък е модерно предварително обявените бюджети да се променят, та затова и се осмелявам да ти го предложа. Не мисля, че има по-добър модел с такъв диагонал на пазара в момента от този.

Благодаря за помошта. Точно на този модел се бях спрял,но се пишат разни истории за субтитрите че почти не се четат. Незнам дали се отнася същото и за този модел.

Няма такива ,,истории,,! Субтитрите си се четат и са си напълно нормални! Такива ,,истории,,може да си чел написани някъде,където някой ги е съчинил без да е виждал наживо модела и не знае за какво става въпрос,или някой аде да не кажа с какво зрение (може би) 

Отиди и го виж на място и сам ще се убедиш ;)

Модела е без аналог за размер,качество,цена!!!

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Няма такива ,,истории,,! Субтитрите си се четат и са си напълно нормални! Такива ,,истории,,може да си чел написани някъде,където някой ги е съчинил без да е виждал наживо модела и не знае за какво става въпрос,или някой аде да не кажа с какво зрение (може би) 

Отиди и го виж на място и сам ще се убедиш ;)

Модела е без аналог за размер,качество,цена!!!

Благодаря за подкрепата. До преди 31 декември трябва да реша,дали Панасоника или Сонито предложен от колегата. Надявам се да направя правилния избор. 

Благодаря за подкрепата. До преди 31 декември трябва да реша,дали Панасоника или Сонито предложен от колегата. Надявам се да направя правилния избор. 

Е...Ако 2700 лв не  са ти проблем по-добрия вариант определено е Sony-то. Но ... за сумата ти си решаваш!

И в двата случая избора ще е правилен що се отнася до тези модели.Остава да решиш сумата,която си склонен да дадеш.

Успех и да споделиш придобивката си  :)

• Автор

Голям късмет, почти всички телевизори бяха изпродадени, ту в технополис, ту в техномаркет, пълно с хора, колата няма къде да си паркираш..още не мога да повярвам, че след 3 часа лутане, нищо не взех, филипс милипс, лг, сони, няма братче, моделите, които търсех SOLD OUT :(

Петко, не знам откъде си, но към тоя ден и час ситуацията е следната:

1. WT60E е наличен в почти цялата мрежа на ТП, в ТМ наистина не се предлага.

2. 8008S можеш да си купиш от ТМ в 10 града,  в ТП - 5 града

3. W905 можеш да си купиш от почти всеки град с ТП и 11 града с ТМ

На твое място, отдавна вече щях да съм в най-близкия до мен магазин.

П.П. Нещо не ми се получават линковете към ТП, но и сам можеш да си ги провериш.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор

Здравейте и Весела Коледа на всички. Сега по празниците се сдобих с малко пара, разполагам с 1500 лева, ако може малко помощ, че вече не издържам, ходих пак оня ден няма това, което търсех, така че вдигнах бюджета.

Редактирано от Petko22 (преглед на промените)

Здравейте и Весела Коледа на всички. Сега по празниците се сдобих с малко пара, разполагам с 1500 лева, ако може малко помощ, че вече не издържам, ходих пак оня ден няма това, което търсех, така че вдигнах бюджета.

42 инча>до 1500 лв !

Предлагам ти тези...

1.http://www.technopolis.bg/b2c/details/15404/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-L42FT60E-3D-LED

2.http://www.technopolis.bg/b2c/details/15330/P11090104/Televizor-PHILIPS-42PFL7008K-3D-LED

3.http://www.technopolis.bg/b2c/details/13074/P11090104/Televizor-SONY-KDL-42W805-3D-LED

Гледам ги има почти навсякъде из  Техно-тата ,така че предполагам не е проблем!

Весели празници и да се похвалиш най-после с придобивка :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.