Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задай въпрос на следващия / или - опознай другарчето.. /

Featured Replies

Пожелавам им да се завърнат час по-скоро по домовете си!

Ще падне ли правителството на ББ?

• Отговори 8,2k
  • Прегледи 347,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Боза обичам! Много! Просена, добре разредена, ферментирала, резлива, леко газирана и тънко сладняща наливна бозица, в летния пек ми идва дюшеш. Лошото е, че сегашната боза е тъпкана с консерванти, та

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

намирам  ръбове на предмети с пръстите на краката   а вие какво намирате 

• darkterminal
    darkterminal

Глей сега... На думи сичко е много красиво... Но същият този Левски не е правил сичко възможно за да попадне в ръцете на властта. Напротив! Работил е в условията на строга конспирация. Пазел се е. Изб

Публикувани изображения

преди 18 часа, Maleficient написа:

Точно напоследък е най-далеч от думата и разбирането за "илюзия". Сериозна и реална заплаха си е.

Какво ти е мнението за бежанците?

В ход е поредното преселение на народите. Не мисля, че ще се завърнат по домовете си.

току-що, Гретел написа:

В ход е поредното преселение на народите. Не мисля, че ще се завърнат по домовете си.

Какъв е въпроса?
С каво се преселяват ли(пеша,пикапи) или...?

преди 8 часа, Мойра написа:

Пожелавам им да се завърнат час по-скоро по домовете си!

Ще падне ли правителството на ББ?

Според мен, няма да падне.

Ще има ли в близко бъдеще атомна война? Достатъчно ли луди власт-имащи се навъдиха за да я предизвикат?

преди 1 минута, Гретел написа:

Ще има ли в близко бъдеще атомна война? Достатъчно ли луди власт-имащи се навъдиха за да я предизвикат?

Не.Покрай лудите имащи възможност да "натиснат копчето" има доста здравомислещи които биха им счупили ръката ;)

Как бори мигрената следващият бре?

преди 5 часа, Bacко написа:

Не.Покрай лудите имащи възможност да "натиснат копчето" има доста здравомислещи които биха им счупили ръката ;)

Как бори мигрената следващият бре?

Сутрин, на гладен стомах задължително, сдъвквам 1 аналгин - неприятно горчивичък е, но иначе по-бавно се всмуква и изпивам едно малко, средно силно и много горещо кафе. След около половин час главоболието минава. Но само сутрин на гладно, по-късно през деня ако ще 10 аналгина да изпия, не ми минава. Също така минава с ALEVE (naproxen) виж как се казва в БГ, няма начин да не се продава. 

Прескача ли ви сърцето, уф, и имате ли начин да си помогнете да спре?  :helpwanted4:

преди 3 часа, Гретел написа:

Прескача ли ви сърцето, уф, и имате ли начин да си помогнете да спре?  :helpwanted4:

Случвало ми се е и съм взимала Валидол - помага.

Как се справяте с умората?

като спя или се видя с човек, който ме зарежда позитивно

Можете ли да рисувате?

на 4-4-2018 в 8:23, Maleficient написа:

Точно напоследък е най-далеч от думата и разбирането за "илюзия". Сериозна и реална заплаха си е.

Какво ти е мнението за бежанците?

Има и утайки има и читави.И то проблема не е в тях, а в лумпените , които управляват западните държави и малоумната им политика за интегриране на чужденци.Когато приемаш чужденци в държавата си ти трябва да ги задължиш да научат местния език на добро говоримо и писмено ниво, да знаят поне част от историята на тази страна, да се интегрират според ценностите и.Тоест ако е християнска и се ходи без фереджета те трябва да са задължени да ходят без фереджета и мюсюлманско облекло.Както всяка християнка е длъжна да сложи фередже, веднага щом слезе от самолета на летището в Саудитска Арабия.Да има максимум само един храм за изповядване на тяхната религия в цялата страна.И да бъде забранено концентрирането на мюсюлмани на едно място.Тоест както в много квартали в западно европейски градове са 95% само мароканци или само турци и тези квартали моменталически стават град в града и след време държава в държавата.И след време там вече местните закони няма да  важат, а само тези на шерията.Има вече такива квартали в Дания където и то даже официялно важат законите на шерията.Тези хора трябва и по мислене да станат европейци и на външен вид.Ако не им изнася,емиграциоона полиция,в патрулката,черен печат в паспорта, от там в самальота и кой от къде е.

Франки какъв е въпроса бре?

Кое е най-силното обезболяващо употребявал следващият?

Много рядко беналгин,ако съм спал кофти и ме цепи глава.Иначе съм в отлично здраве и нямам никакви болки, но ако го докарам някой ден до кански болки, мисля да ги успокоявам с природна билка, а именно хубава джамайска гаджа:)

Соца или днешната демокрация?

Соца, ако може да се върне, ама аз да съм си пак на 20 години! Или утрешната демокрация.

Нека този хубав въпрос да остане и другите да имат възможност да си кажат мнението.

В България винаги соца, че в демокрацията не можете да виреете, 30 години оревахте де що има ама на един свестен протест не се вдигнахте поне 10 000+ човека. Протест по 200-300, смехория. :lol6:Българина ако не го управляват отгоре сам не може нищо. Не съм живял по соца ама щом е било по-добре от сега , избирам него.

Айде остава.

на 5.04.2018 г. в 23:33, franchesko написа:

Соца или днешната демокрация?

„Соц“-а никога не бих го избрал - ако ще алтернативата да е друг вид тирания.
Щото и тогава си беше така. Не можеш да живееш където искаш, не можеш да работиш - каквото искаш, не можеш да мислиш - каквото искаш.
Продукти от ппърва необходимост - имаше ... ако са „пуснали“, ама по-луксозните - в “Кореком“!!!

Днешното не е нито демокрация, нито свобода. По-скоро си е свободия - за някои. За много хора е зле, защото или самите те чакат някой да им даде в рйцете, или са принудени - от обстоятелствата.

преди 6 часа, Sleda написа:

... ама аз да съм си пак на 20 години!

Ако се върнеш пак на 20, ама с днешния акъл ...
Обади ми се! Непременно!!!  :wink12:

Следващия моля - за същия въпрос!

преди 4 часа, jhoro написа:

„Соц“-а никога не бих го избрал - ако ще алтернативата да е друг вид тирания.
Щото и тогава си беше така. Не можеш да живееш където искаш, не можеш да работиш - каквото искаш, не можеш да мислиш - каквото искаш.
Продукти от ппърва необходимост - имаше ... ако са „пуснали“, ама по-луксозните - в “Кореком“!!!

Днешното не е нито демокрация, нито свобода. По-скоро си е свободия - за някои. За много хора е зле, защото или самите те чакат някой да им даде в рйцете, или са принудени - от обстоятелствата.

Ако се върнеш пак на 20, ама с днешния акъл ...
Обади ми се! Непременно!!!  :wink12:

Следващия моля - за същия въпрос!

Ако сложим фактите на масата,цялото имане на средностатическия българин са един апартамент купен по времето на соца и една къща построена пак по времето на соца.И обзавеждане, от времето на соца, което ползва и до ден днешен.И не щото е вечно това обзавеждане, а  демокрацията не можа дори едно ново обзавеждане да му предостави, ка моли къща и апартамент и безплатно образувание.Което никак не е малко,ако погледнеш към днешна дата към някоя западно европрйска богата държава голяма част от средностатистическия западноевропеец живее цял живот под наем.Или има една къща или един апартамент.Която става негова собственопст като стане приблизително на 60 години.Ама не и двете.Тия ,които имат и двете това са богатите вече.И след 30-тата си годишнина, когато завърши образуванието си е с 20 000 евро борч за него, които трябва те първа да почне да връша.Сега някои мрънкат ,че видишли не са могли по времето на соца да си купят телевизор Сони от корекома.Сега като ги има бол пак не могат да си го купят.Само ,че сега и лекарства не може да си купи и топло зимата не може да си купи, и нормално да се храни ,и пак добре, че е панелката купена по времето на ,,гадния соц,, , че ако трябваше да плаща и наем, щеше да живее в кашон.Ами честито освобождаване от тираничния соц.

Първо - към модераторите! Този и последните няколко поста май трябва да се преместят в по-родходяща тема!

преди 18 минути, franchesko написа:

...

Макар поста ти да е с доста сдържан и куртурен тон, пак не мога да се съглася напълно.

По времето на соц-а:
Родителите ми успяха да се сдобият с едно жилище (сравнително малък апартамент, 68 кв. м.), който изплащаха в продължение на 20 години. Също, след 10 годишно чакане, успяха да закупят „лек“ автомобил „Москвич 408“. Телевизора - от 1969 до 1995 беше черно-бял, „София“ - за цветен изобщо не ставаше дума.

По време на „демокрацията“:
Беше завършен втория апартамент. Добре, че беше голямата инфлация в началото на 90-те, че заема за него беше набързо изплатен. От 1989 година досега, аз и родителите ми сме закупили - 3 автомобила, поне 4 телевизора (цветни, то ч/б вече няма), два пъти сменяно обзавеждане на жилище и още една камара дреболии.
Относно образОванието и евентуалния кредит - не си в час. Има една камара университети, в които същото е безплатно. Например - в Шотландия, в Холандия, в Германия... В България не е точно „безплатно“, но таксите са толкова ниски - все едно е.

преди 1 час, jhoro написа:

Първо - към модераторите! Този и последните няколко поста май трябва да се преместят в по-родходяща тема!

Макар поста ти да е с доста сдържан и куртурен тон, пак не мога да се съглася напълно.

По времето на соц-а:
Родителите ми успяха да се сдобият с едно жилище (сравнително малък апартамент, 68 кв. м.), който изплащаха в продължение на 20 години. Също, след 10 годишно чакане, успяха да закупят „лек“ автомобил „Москвич 408“. Телевизора - от 1969 до 1995 беше черно-бял, „София“ - за цветен изобщо не ставаше дума.

По време на „демокрацията“:
Беше завършен втория апартамент. Добре, че беше голямата инфлация в началото на 90-те, че заема за него беше набързо изплатен. От 1989 година досега, аз и родителите ми сме закупили - 3 автомобила, поне 4 телевизора (цветни, то ч/б вече няма), два пъти сменяно обзавеждане на жилище и още една камара дреболии.
Относно образОванието и евентуалния кредит - не си в час. Има една камара университети, в които същото е безплатно. Например - в Шотландия, в Холандия, в Германия... В България не е точно „безплатно“, но таксите са толкова ниски - все едно е.

В Холандия точно безплатно образование няма.Еле пък университети.Той един тъп курс по безопасност е 400 евро ти ми говориш за университети.Тяхното университетско ниво е полу-висше и повечето сред средното си образование се оринентират на там,както в България към висше,защото тука истински университет малцина могат да си го позволят.Холандия е една от най-скъпите страни за образование в Европа.А и ти гледаш от собствената си камбанария.Аз гледам като цяло положението,  сега и тогава на цялата страна, не на отделни хора или само на себе си.Още от летището таксиметровия шофьор започва да ми се оплаква как едвам връзва двата края.И му вярвам, защото един литър олио в магазина в България където минималната заплата е 500лв е колкото един литър олио в Холандия където минималната заплата е 1450 евро нето.Просто не ми се навръзват нещо нещата за просперитет по време на демокрация в България...с честен труд де...иначе за схеми е рай..спор и две мнения по въпроса няма.

преди 35 минути, franchesko написа:

В Холандия точно безплатно образование няма. Еле пък университети. Той един тъп курс по безопасност е 400 евро ти ми говориш за университети. Тяхното университетско ниво е полу-висше и повечето сред средното си образование се оринентират на там,  както в България към висше, защото тука истински университет малцина могат да си го позволят.

Така...
Първо - абсолютно безплатно нищо няма. И сиренето - в капна за мишки - и то не е!
Второ - четеш много избирателно.
За Холандия - какво разбираш под „полувисше“??? Това, че е разделено на бакалавър и магистър ли? И защо пък „малцина могат да си го позволят“ - едно наше момиче, тази година завършва „Международно право“ в Хага!
За таксите - не може да кажеш, че 1984 евро е повече от 9000 паунда - колкото е максимума за Англия, и повечето университети го изпълниха. Тези такси лесно се плащат с кредит, които после още по-лесно връщаш.
Защо пропусна да коментираш Шотландия - там изобщо няма такси. Нито в момента, ниго после - връщане на кредит.

Колкото до минималната заплата в Бг...
Едно, че е 510, второ - кой работи на минималната???
В момента го давам по-небрежно (2 минимални), но преди години съм получавал 3-4 минимални на месец.
За цените си прав, даже е по-зле - едно и също нещо в Бг е два пъти по-скъпо (по курса за деня) от другите места.

Пп. В Нидерландия минималната заплата е 1578 евро на месец!

преди 2 часа, jhoro написа:

Така...
Първо - абсолютно безплатно нищо няма. И сиренето - в капна за мишки - и то не е!
Второ - четеш много избирателно.
За Холандия - какво разбираш под „полувисше“??? Това, че е разделено на бакалавър и магистър ли? И защо пък „малцина могат да си го позволят“ - едно наше момиче, тази година завършва „Международно право“ в Хага!
За таксите - не може да кажеш, че 1984 евро е повече от 9000 паунда - колкото е максимума за Англия, и повечето университети го изпълниха. Тези такси лесно се плащат с кредит, които после още по-лесно връщаш.
Защо пропусна да коментираш Шотландия - там изобщо няма такси. Нито в момента, ниго после - връщане на кредит.

Колкото до минималната заплата в Бг...
Едно, че е 510, второ - кой работи на минималната???
В момента го давам по-небрежно (2 минимални), но преди години съм получавал 3-4 минимални на месец.
За цените си прав, даже е по-зле - едно и също нещо в Бг е два пъти по-скъпо (по курса за деня) от другите места.

Пп. В Нидерландия минималната заплата е 1578 евро на месец!

Айде да почна отзад напред.Да толкова е минималната заплата  1578, но прави разлика между бруто и нето.Аз не случайно го уточних в поста ми.Иначе за нашенските студенти,които учат тука, тях ги знам.Мама и тате плащат всичко,то така и ,,баба може,,  За разлика от холандските им връзници, които още на 15 години са отделя от мама и тате и трябва да си плати сам първо средното, което на година е пак приблизтително около 2 бона и да се издържа апсолютно сам.В България по времето на соца средното барабар с учебниците си беше на 100% безплатно.После след соца трябваше да си купуваш учебниците, които всяка година излизаха нови.Здравеопазването също беше на 100% безплатно.Сега, ако нямаш пари да се оперираш просто умираш.Викаш кой работи сега за минималната.Ами доста хора.Особенно в провинцията.Един даскал в начално училище в малък провинциялен град колко мислиш ,че взима?Ония даскал физика къде го даваха по телевизията,подгатвя наши мозъци, я ги виж в какви условия учат.Тавана капи, няма дърва за печката, в стаята клинч седят с якета.Няма такъв срам и унижение,както за учениците така и за учителя.Това кога е било по времето на соца??? Защо хората сега масово са си махнали радиаторите на парното и са топлят по някакви абуригенски начини с някакви духалки.Аз по времето на соца не си спомням някой да си беше махнал радиаторите.А пътищата? Преди да дойде Бойко на влас въобще не бяха ремонтирани от времето на бай Тошо, ка моли да са построени нови.А пирамидите началото на 90-те? Знаеш ли колко хора благодарение на тях си изгубиха жилищата и останаха на пътя.

на 9.04.2018 г. в 8:09, Kieli написа:

В България винаги соца, че в демокрацията не можете да виреете, 30 години оревахте де що има ама на един свестен протест не се вдигнахте поне 10 000+ човека. Протест по 200-300, смехория. :lol6:Българина ако не го управляват отгоре сам не може нищо. Не съм живял по соца ама щом е било по-добре от сега , избирам него.

Айде остава.

Аз подкрепям това мнение. Много ясно и точно формулирано, без да е живяно по времето на "соц"-а, си е прозорливо дори :wub:

Повтарям си въпросчето, което не е отразено

Можете ли да рисувате?

Повтарям си въпросчето, което не е отразено

Можете ли да рисувате?

Да си дойдем в темата. За тези дискусии има поне две теми в "Политиката".

Извинявам се за "неотразяването" на въпроса и отговарям:

Не, не мога да рисувам, липсва ми въображението. За сметка на това мога да чертая, всякак.

Следващия - Можеш ли да чертаеш?

На ръка или с КАД софтуер.

Не, не мога. И добре, че не ми се налага.

Кои от общоприетите традиции не спазвате?

Рядко спазвам каквато и да е общоприета традиция... 

--> Коя песен би изпял/а пред публика?

“Върви народе възродени”

Хващаш ли се на хорото?

Зависи от градуса - емоционалния, а също и алкохолния.

Позволява ли си да "попрекали" с алкохола, при подходящи поводи?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.