Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка при зареждането на Windows - NTLRD is missing ?

Featured Replies

Темата се затваря поради наличие на друга тема по въпроса. Ще бъде отворена само ако има сериозна причина за това

Благодаря, B-boy[styLe]

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 84
  • Прегледи 19,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

И на мен ми е показвало "NTLDR is missing" и се оправи като му сложих копирани от друго XP файловете "ntldr" и "NTDETECT.COM" понеже ги бях повредил от Windows 2000. laugh.gif

Те са намират в "X:\" (X - буква на дяла). Пробвай да ги сложиш от някое работещо XP в твоето "C:\" чрез някоe Live CD с Linux примерно. Но не обещавам че ще заработи. ;)

Редактирано от Insane88 (преглед на промените)

Решението в общи линии е това:

Слагате инсталационния диск на WindowsXP, влизате в "To repair a Windows XP installation using the Recovery Console, press R"

COPY 'CDDrive':\I386\NTLDR C:\

COPY 'CDDrive':\I386\NTDETECT.COM C:\

ATTRIB -H -R -S C:\boot.ini

DEL C:\boot.ini

BootCfg /Rebuild

Reboot

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

ми замени С: с D: като хр-то ти е там. А, и изпълни само първите два реда от решението. Ако не стане тогава и другите

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Като сложиш boot CD и заредиш от него трябва да ти излезе следният екран:

Io2B6q82g1.jpg

Тук избираш втората опция с натискане на R и следваш инструкциите от екрана!

Ако искаш може да пробваш и тази програмка, както и информацията от страницата.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, при включване на компютъра ми се изписва това съобщение и да натисна контрол алт и дел и се рестартира отново.Някои има ли иедея какво е това и как би могло да се оправи ?

1.Диска с Уиндоуса и поправка.

2.Ресторване от имидж файл.

3.Преинсталация.

Ред на изпълнение: 2(ако имаш) - 1 - 3

Някъде вече е писано решението на този проблем, просто трябваше да пуснеш едно търсене във форума със заглавието на темата си! cool.gif

Слагате инсталационния диск на WindowsXP, влизате в "To repair a Windows XP installation using the Recovery Console, press R"

FIXMBR C:

FIXBOOT C:

BootCfg /Rebuild

Reboot

System Restore

Ако нямаш включен такъв, слагай инсталационния диск на ОС и даваш Repair, предполагам знаеш как..

System Restore

Ако нямаш включен такъв, слагай инсталационния диск на ОС и даваш Repair, предполагам знаеш как..

suzdruh, какъв System Restore те гони пък теб? Това се получава и не зареждаш Windows въобще!

Кати искаш да упътиш как да се направи Repair на инсталацията, то дай малко повече информация. Ако момчето знаеше как и какво да прави не би задало въпрос тук!

Някъде вече е писано решението на този проблем, просто трябваше да пуснеш едно търсене във форума със заглавието на темата си! cool.gif

FIXMBR C:

FIXBOOT C:

BootCfg /Rebuild

Reboot

ей така се поправя. и на мен ми се е случвало.

Така, правя фиксовете и после като правя това с първото копи и ми излиза син екран и system error сигурно се сещате.

В Recovery Console пишеш "chkdsk /p" , като мине проверката "exit".

Пробваш да заредиш след това в safe mode , ако зареди , пускаш и проверка под уиндос , рестартираш и се надяваш да зареди нормално .

Успех cool.gif

Тази грешка ми дава от скоро.

Какво става, значи като си купувах лаптопа (Dell Inspiron 1525) той беше с виста, търпях я но реших накрая да премина къ XP, и тук ми беше грешката прецених за всеки случай да си запазя Вистата и сложих XP-то в D:, след това всичко си вървеше ползвах си XP-то но без вистата. По едно време си казах защо ми е тая виста като не я позлвам, смисъл компа дори не я разпознаваше, но пък знаех че това се оправя.

Та по тази прицина харда ми беше с 3 дяла като на C имах Виста, на D – XP, а на Е ми беше другата информация.

Сложих му particion magic и му форматирах C-to. Държа да отбележа С-то беше primary, а D и E extrended.

След като направих формата, дадох рестарт и ми излезна този хубав надпис.

Нямам флопи а при опит да влезна чрез буутващ диск до recovery—то с R не става понеже XP-то нали е на D и онова не ми показва въобще опция за Repair.

Интересува ме има ли няккакъв начин да го поправя без преинстал, смисъл ако мога да сложа тези липсващи файлове в C макар че там реално няма операционна система вече.

От Hiren Boot CD направих ( с particion magic) и D да е примари с идеята да земе пък да тръгне Windows току виж погледнало и там но нищо не стана.

Инче имам и друг работещ компютър с Xp но не е същата версия бих могъл ако помага да копирам нужните файлове и да ги сложа по някакъв начин. Само незнам кой файлове и как да ги сложа.( сещам се само да стартирам една дистрибуция от линукс, и от флашката ако стане да ги добавя)

Пич проблема ти е следния в ц диска ти е основната ОС, и ц-то се води логикал диск или праймари ще те объркам едните са логикал другите праймари.Но когато такъв диск е празен и 100 други уиндоуса да имаш на останалите дискове ще ти се появява това.Проблема е много лесен инсталираш една ОС в ц-то по избор и изтриваш старата, ако искаш, но тази в д-то няма начин в момента да я направиш главна, не ти дава репаир, щото просто в ц-то няма ОС, какво да оправя ми кажи biggrin.gif

До ericho зависи от случая на теб може и просто репаир да ти свърши работа, но ако нямаш ОС в главния диск също трябва да му инсталираш.

П.С.Ако темата беше в точния раздел щеше да ти се помогне много по- бързо с правилното решение.

• 1 месец по-късно...

Аз имам същия проблем, но с тази разлика че не иска да ми приеме нито Бутващ диск нито ми разпознава инсталационния. Накратко, свалих харда на компа и го закачих на друг. Форматирах С, D, и инсталирах windows след това закачих харда на проблемния комп и ........ NTLDR is mising. И пак не ми приема нито бутващ нито инсталационен. Ако някой има идея как да го оправя ще черпя.

чакай малко това с разменянето не става ли само на компове с почти идентичен хардуер, не е на какъвто си поискаш, как така не ти го разпознава, пробвай на твоя комп, но с друго сд дали ще стане

чакай малко това с разменянето не става ли само на компове с почти идентичен хардуер, не е на какъвто си поискаш, как така не ти го разпознава, пробвай на твоя комп, но с друго сд дали ще стане

На двата компа Уиндоуса е адин и същ. Понеже аз съм ги инсталирал. Компа в къщи е вече 3 години с този Уиндоус и работи без проблем. Компа в офиса ми хвана вирус и се наложи да го преинсталирам но уви не става.

не имам в превдвид хардуерно да са еднакви или поне процесорите и на двата компа да са интелски примерно, един по-осветен човек ми го каза, но така и не съм пробвал да наистина е вярно. и на мен ми е излизал NTLDR is missing press Ctrl + ALT + DEL to restart, но пуснах репеир от диска и се оправи.няма начин да не разпознава виж boot настройките в биоса, провери правилно ли ти са свързани хардовете и цд-та(джъмперите както трябва ли са поставени) и пиши какво е станало

Пич проблема ти е следния в ц диска ти е основната ОС, и ц-то се води логикал диск или праймари ще те объркам едните са логикал другите праймари.Но когато такъв диск е празен и 100 други уиндоуса да имаш на останалите дискове ще ти се появява това.Проблема е много лесен инсталираш една ОС в ц-то по избор и изтриваш старата, ако искаш, но тази в д-то няма начин в момента да я направиш главна, не ти дава репаир, щото просто в ц-то няма ОС, какво да оправя ми кажи biggrin.gif

До ericho зависи от случая на теб може и просто репаир да ти свърши работа, но ако нямаш ОС в главния диск също трябва да му инсталираш.

П.С.Ако темата беше в точния раздел щеше да ти се помогне много по- бързо с правилното решение.

Да ме извиняваш, но не е необходимо да имаш ОС на главния дял. Проблема е в MBR-а - че сочи зареждаш файл, който не съществува. Просто трябва да се поправи с Recovery конзолата на Уиндоуса, както показаха колегите по-горе, не е толкова сложно.

не имам в превдвид хардуерно да са еднакви или поне процесорите и на двата компа да са интелски примерно, един по-осветен човек ми го каза, но така и не съм пробвал да наистина е вярно. и на мен ми е излизал NTLDR is missing press Ctrl + ALT + DEL to restart, но пуснах репеир от диска и се оправи.няма начин да не разпознава виж boot настройките в биоса, провери правилно ли ти са свързани хардовете и цд-та(джъмперите както трябва ли са поставени) и пиши какво е станало

Вярно е това - хардуера трябва да е еднакъв за да си сигурен че инсталация на един компютър ще върви на друг. Другото - ти при инсталацията на втория компютър, дали му изключи неговия си хард диск, т.е. трябва да е поставен (закачен) само хард диска на този с повредения уиндоус. Според мен диска ти с уиндоус не е започнал да се инсталира поради хардуерен проблем - не добре работещо СД, много надраскан диск, който не може да се разчете - нещо такова.

а така... кой трие дето не знае :)...

та като си закачил диска на друг комп при инсталацията ти си указал уина да се инсталира на тоя диск ама сетъп-а гледа че на другия диск вече има уин и просто е добавил нов ред в boot.ini (освен това вероятно като върнеш диска уина няма да тръгне (ще си цикли рестарти) - поне на интел дъна е така заради шибаните иде драйвери)

проблема се оправя като като се закачи само диска и се разкачат всички други дискове и се зареди recovery console - там дето пише за F6 се помпи F10 и след малко и влиза в един черен екран и пита кой уин да зареди (обикновено се избира 1)

пита за паролата на администратора.

после пишеш:

chkdsk /p c: (за всеки случай да направи скандиск)

fixboot (това се прави ако въобще не стига до там да каже че ntldr или ntdetect.com липсва - значи партишъна не е активен)

fixmbr (това се прави ако въобще не стига до там да каже че ntldr или ntdetect.com липсва - значи партишъна не е активен)

bootcfg /default (създава boot.ini със станндартните настройки http://support.microsoft.com/kb/291980 )

map (показва кое устройство коя буква е заело - трябва да видиш буквата на цд-ром-а - примерно D: )

copy D:\i386\ntldr C:\ (извлича файла в c:\)

copy D:\i386\ntdetect.com c:\ (извлича файла в c:\)

exit (компютъра се рестартира и вадиш диска от цд-то и ако няма проблем с иде драйверите ще зареди, ако има - син екран и рестарт...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Нека и аз внеса принос в темата.

Наскоро лаптопа ме сюрпризира със същия надпис.

При мен обаче CD не работи а само флопито и USB то.

Има ли начин да се реперва от Флашка с качен Уиндоус на нея?

Само да добавя,че при рестарта нито F8 F12 не реарират.

Благодаря.

Нека и аз внеса принос в темата.

Наскоро лаптопа ме сюрпризира със същия надпис.

При мен обаче CD не работи а само флопито и USB то.

Има ли начин да се реперва от Флашка с качен Уиндоус на нея?

Само да добавя,че при рестарта нито F8 F12 не реарират.

Благодаря.

Когато аз имах този проблем ми помогна Тази тема но забележи че на хард диска трябва да си стои инсталирания Windows.

Ето още една подобна тема

Редактирано от Big_N (преглед на промените)

Когато аз имах този проблем ми помогна Тази тема но забележи че на хард диска трябва да си стои инсталирания Windows.

Ето още една подобна тема

Благодаря за отговора, да ХР си е на място,защото когато ми го върнаха от ремонт операционната система не бе преинсталирана. Явно само репеар саму направили. Линковете които си посочил в момента не са активни. http://support.microsoft.com/kb/320397/bg Server is too busy авно проблема е глобален. Също така имаше на няколко пъти сини екрани, които не успях да разгадая и те са били предупреждение. Друг проблем е, че СD то не ми работи и аз самия не мога да на реперна Уиндолса. На всичко отгоре IE не ми отваряше и страницата http://update.microsoft.com/windowsupdate/...t.aspx?ln=en-us.

Възможно е и да е бил пълен с "дамски калинки" :rolleyes:

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, колеги възникна ми същия проблем с тоя надпис.Обаче при мен явно нещатата са много по зле.Когато харда си е закачен и си вкарам cd-то за windows (нагласено си е да чете първо от cd), излиза си надписа Pres any key.... но незнам като че ли си забива клавиатурата и все едно че нищо не съм натиснал.Продължава си от харда и хоп честитката пак се появява.Само че и Ctr Alt i Del като ги натисна няма рестарт все едно че пак е забил.Изтеглих си нещо като системна дискетка с тия файлове и айде поне нея я прочете, но пак излиза после едно меню с 10 нещица мисля че на испански пише там да си избирам едно от тях, но пак забива и немога да си избера нищо текат си там 30 секунди и пак рестарт и пак до прослувутия надпис.Вкарах cd на windows рестартирах с бутона изскарах захранващата букса на харда прочете диска и веднага пуснах захранване.Влязох си на recovery-то направи тия нещица с копиране на фаиловете NTLDR i NTDETECT.COM рестартирах и нищо.Опитах пак същия номер със захранването обаче вече не вижда харда, а в биоса си го има всичко си е редовно там.Извинявам се за романчето но мисля че ако го съкратя още няма да ме разберете добре.

А днес даже си сложих друг хард от работещ компютър и стига до Start Windows Normaly и си забива направо изтичат секундите, рестартира се и същатата работа.

Редактирано от NTLDR (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.