Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка при зареждането на Windows - NTLRD is missing ?

Featured Replies

Всичко хубаво ама на лаптопа няма дискета. Тогава какво правя?

И да попитам: ако се опитам да форматирам хард диска и след това инсталирам нов Windows пак ли ще ми иска драйвери за харда?

• Отговори 84
  • Прегледи 19,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Желателно е да провериш марката и модела на хард диска си и сам да си набавиш драйверите от страницата на производителя.

Драйверите не се теглят от производителя на хард диска, защото той е без значение. Драйверите зависят от SATA контролера, което значи марката и модела на дъното.

Между другото the_flapper е дама, не си прочел постовете й както трябва. :wors:

Всичко хубаво ама на лаптопа няма дискета. Тогава какво правя?

Тук идва логичният въпрос защо лаптоп без флопи има нужда от инсталация на SATA драйвер по време на инсталация на Windows. Някак глупаво ми се вижда.

Опитай да качиш драйверите на USB флаш памет. Ако и тогава не стане или нямаш такава, вече наистина става сложно.

И да попитам: ако се опитам да форматирам хард диска и след това инсталирам нов Windows пак ли ще ми иска драйвери за харда?

Да.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Мога да кажа, че има абсолютно същия проблем, макар и при различни обстоятелста и скоро време може да помоля за помощ, но ще изчерпам всички възможности. Виж този линк. Успех.

Драйверите не се теглят от производителя на хард диска, защото той е без значение. Драйверите зависят от SATA контролера, което значи марката и модела на дъното.

Между другото the_flapper е дама, не си прочел постовете й както трябва. :wors:

Тук идва логичният въпрос защо лаптоп без флопи има нужда от инсталация на SATA драйвер по време на инсталация на Windows. Някак глупаво ми се вижда.

Опитай да качиш драйверите на USB флаш памет. Ако и тогава не стане или нямаш такава, вече наистина става сложно.

Да.

И значи няма решение така ли?

Мога да кажа, че има абсолютно същия проблем, макар и при различни обстоятелста и скоро време може да помоля за помощ, но ще изчерпам всички възможности. Виж този линк. Успех.

Прегледах дадения link и имам един въпроса:

1. Няма ли да стане ако драйверите са на flash памет?

При мен се получи същото на лаптопa, само че си бях аз виновен, щото незнаех закакво е този NTLDR и го изтрих. Добре че ми дойде на ум да разлистя упътването на лаптопа, където намерих, че си има recovery сектор от където лаптопа се възстановява катко е излязъл от завода заедно с драйверите, лицензирания Home и всичкото му за броени минути...Както и да е доколкото прочетох този NTLDR служи за зареждане на windows при NT,2000,XP само че защо при XP Pro примерно го няма (или поне на моята версия на настолния) ?

Редактирано от spider^^^ (преглед на промените)

При мен се получи същото на лаптопa, само че си бях аз виновен, щото незнаех закакво е този NTLDR и го изтрих. Добре че ми дойде на ум да разлистя упътването на лаптопа, където намерих, че си има recovery сектор от където лаптопа се възстановява катко е излязъл от завода заедно с драйверите, лицензирания Home и всичкото му за броени минути...Както и да е доколкото прочетох този NTLDR служи за зареждане на windows при NT,2000,XP само че защо при XP Pro примерно го няма (или поне на моята версия на настолния) ?

Къде го намери този recovery сектор?

И какво искате да кажете, че на този етап не мога нищо да направя?

Редактирано от the_flapper (преглед на промените)

1. Няма ли да стане ако драйверите са на flash памет?

Опитай.

само че защо при XP Pro примерно го няма (или поне на моята версия на настолния) ?

Има го и при XP Pro разбира се. :wors:

Къде го намери този recovery сектор?

Това е отделен дял на харда, но за жалост не се сещам как да се ползва. А и не всеки лаптоп го има или пък може да е премахнат ако някой е човъркал дяловете.

Този дял за recovery, (при мен е 7GB и е скрит) мисля че го няма на всеки лаптоп, а си зависи дали фирмата производител го е направила.Предполагам, че с повече желание и знания може да се направи такъв дял без да го е имало, което според мен си е супер удобно.

И значи няма решение така ли?

Изтеглих драйверите от официалния сайт на производителя на дънната плака (AsRock K8 Combo Z), но като му дам S, за да прочете Windows дискетата ми дава някаква грешка във файлчетата от дискетата. То едно зло ли е ?! Направих си Windows с вградени драйвери с nLite, но и той даде някаква грешка. Сега тегля един силно модифициран Windows, където пише, че има вградени драйвери за SATA. Ако не стане днес, ще пробвам утре да направя Windows с вградени дравери, с другата програмка, която препоръчват в линка, който ти дадох. Ако нищо не проработи, ще сложа Vista(или поне ще пробвам). В краен случай ще викам "Неволята". Поздрави cool.gif .

Edit: Night_Raven, дискетата е чисто нова купена, драйверите ги теглих няколко пъти. Лошото е не намирам сайт с алтернативни драйвери.

Редактирано от The_Long_Shot (преглед на промените)

Изтеглих драйверите от официалния сайт на производителя на дънната плака (AsRock K8 Combo Z), но като му дам S, за да прочете Windows дискетата ми дава някаква грешка във файлчетата от дискетата.

Опитай с друга дискета.

Само искам да ви кажа какво стана днес.

Вчера забравих да ви уточня, че лаптопа го купих от техномаркет. Не получих никакъв диск с драйвери, но всичко си беше качено на лаптопа.

{Доста странна политика имат да не предоставят диск с драйверите, но както и да е.}

По горе описах проблема, който се получи(или по точно който предизвиках). Днес звъннах в магазина и накратко им обясних, а от там ми казаха да го рестартирам и да натисна F11. Аз се опитах да му обясня по обстойно но човека отсреща продължаваше да твърди, че F11 ще ми реши проблема.Е не помогна, и естествено пак се обадих. затова ме накараха да го занеса при тях. Изпратих колегата ми и вече близо два часа не се е върнал.

Като се върне ще пиша какво е станало.

А и още нещо ми е интересн. Някъде из форума четох, че ако дъното е с чипсет на Интел - не е необходима никаква дискета и никакви драйвери - то само си разпознава харда(sata). Ако това е вярно защо в моя случай не открива въпросния хард?

Поздрави!

По принцип Windows има вградена поддръжка за повечето SATA контролери, но се случва да се попадне на такъв, за който няма. Може твоят случай да е такъв.

Само искам да ви кажа какво стана днес.

Вчера забравих да ви уточня, че лаптопа го купих от техномаркет. Не получих никакъв диск с драйвери, но всичко си беше качено на лаптопа.

{Доста странна политика имат да не предоставят диск с драйверите, но както и да е.}

По горе описах проблема, който се получи(или по точно който предизвиках). Днес звъннах в магазина и накратко им обясних, а от там ми казаха да го рестартирам и да натисна F11. Аз се опитах да му обясня по обстойно но човека отсреща продължаваше да твърди, че F11 ще ми реши проблема.Е не помогна, и естествено пак се обадих. затова ме накараха да го занеса при тях. Изпратих колегата ми и вече близо два часа не се е върнал.

Като се върне ще пиша какво е станало.

А и още нещо ми е интересн. Някъде из форума четох, че ако дъното е с чипсет на Интел - не е необходима никаква дискета и никакви драйвери - то само си разпознава харда(sata). Ако това е вярно защо в моя случай не открива въпросния хард?

Поздрави!

При мен F11 е Recovery Console.Щом човека ти е казал да натиснеш F11, най-вероятно имаш заделен сектор на хард диска като мен...ако не си го заличила докато си цепила диска... В крайна сметка какво стана?

Ако имаш заделен партишън на харда със рековери информация ,той може да се стартира по няколко начина.

След рестарт на системата натискаш Alt + F10, F11,F9 .

Ако дадеш информация за модела на лаптопа ще ти дам точно инфо как да се справиш със проблема.

Дали ако трябва да стартираш рековери конзолата или ако ти трябват драйверите за SATA контролера.

Можеш да ми пишеш и на лично !!!

• 3 седмици по-късно...

up

здртавейте. досега имах 2 харда, единият макстор 120гб ата 133, а другият сийгейт 320гб сата 2. сега продадох макстора, който работеше като 1-ви, и останах със сийгейт, но не мога да му инсталирам уиндоус. пише ми, че партишъните не са във формат за уиндоус, а реално те са фат и нтфс. на виста и хп е един и същ проблемът. когато направя системна дискета с драйвери и боотна от нея ми пише NTLRD is missing. какви ли не варианти пробвах в биос и не става и не става. някой може ли да даде идея какво може да се направи, тъй като изобщо не мога да подкарам инсталацията на уиндоус. не съм работил с такъв хард и всякаква информация ще ми е полезна. какви настройките в биос, ако може и драйвери за него (може в това да проблемът) дъното е asus m2n-e. благодаря предварително!

едит:

благоря за линка, но не горните решения не решават проблема. аз изобщо не мога да направя инсталация. в момента няма уиндоус на този хард. нтлрд ис мисин ми го изписва само като боотна от дискетата с драйверите за сата на харда.

благоря за линка, но не горните решения не решават проблема. аз изобщо не мога да направя инсталация. в момента няма уиндоус на този хард. нтлрд ис мисин ми го изписва само като боотна от дискетата с драйверите за сата на харда.

А пробва ли вместо да буутваш от дискетата, по стандалтния начин - буутване от диска на Windows-a (дискетата е вън от флопито), изчакване да ти изпише отдолу "Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver." и тогава да вкалаш дискетата?

А пробва ли вместо да буутваш от дискетата, по стандалтния начин - буутване от диска на Windows-a (дискетата е вън от флопито), изчакване да ти изпише отдолу "Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver." и тогава да вкалаш дискетата?

много ти благодаря в крайна сметка по този начин стана ;) сега обаче възникна друг проблем, който досега го нямаше. не мога да запиша dvd под 20мин, а проблемът съм 100% сигурен, че не е в записвачката. другото странно е, че като копирам или записвам диск, пц-то един вид се лагва и като пусна музика насича. предполагам, че всичко идва от шибания SATA хард, защото със стария подобен проблем нямаше. всъщност и с този нямаше проблем, като работеше като 2-ри хард. копирах си информация на него, записвах си от дискове и си слушах музка, браузвах си без проблеми. проблемите дойдоха като маханах стария си хард.

едит: да допълня, че и буфера играе. това се получава без значение от скоростта пробвал съм на 8х и на 18х няма разлика ~20мин.

edit2: открих източника на проблема, а той е, че като пусна да се записва/копира диск цпу-то скача на над 80%. сега въпросът е как да го оправя това проблемче.

edit3: оправих се ;)

Редактирано от kanar4e (преглед на промените)

up

здртавейте. досега имах 2 харда, единият макстор 120гб ата 133, а другият сийгейт 320гб сата 2. сега продадох макстора, който работеше като 1-ви, и останах със сийгейт, но не мога да му инсталирам уиндоус. пише ми, че партишъните не са във формат за уиндоус, а реално те са фат и нтфс. на виста и хп е един и същ проблемът. когато направя системна дискета с драйвери и боотна от нея ми пише NTLRD is missing. какви ли не варианти пробвах в биос и не става и не става. някой може ли да даде идея какво може да се направи, тъй като изобщо не мога да подкарам инсталацията на уиндоус. не съм работил с такъв хард и всякаква информация ще ми е полезна. какви настройките в биос, ако може и драйвери за него (може в това да проблемът) дъното е asus m2n-e. благодаря предварително!

едит:

Моят проблем е мн мн сходен та значи прогвах това в началато което бе описано с копиранета на файла от диска но не ставаше. Дано стане с с по-надолу описания начин чи и аз откачам вече

може ви се стори глупав въпроса...но как да е сторя тази дискета ?

Сега като прочетох по внимателно предходното мнение..аз инсталацията е подкарвам само дето ве4е като се ресетва машината след като са се копирали файловете вече като трябва да почне реалното инсталиране тогава ми да де че този файл липсва, а като влезна в rescue-to С:\ файловете са си там ?!

Редактирано от uzun0v (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте,

имам следния проблем... с лаптоп HP Pavilion съм... който е с WinVista.. и реших да си сложа XP.. но се оказа че не мога да намеря драйвери за всички вградени глезотийки и реших отново да си върна Vistata. При стартиране на PC-то имам "Press F11 to system recovery" натискам си F11 и ми излиза следния надпис NTLRD is missing Press Ctrl+Alt+Del to restart.

Моля помогнете

Благорадя предварително

• 4 седмици по-късно...

Здравейте! :question:

При стартирането на компа на черен екран ми излиза надпис Ntldr is missing Press Ctrl+Alt+Del to restart и така в цикъл. Пробвах да преинсталирам Windows , но не се получава - излиза ми все тоя екран и инсталацията въобще не тръгва! Дайте някакъв съвет! :question:

Един от начините е (ако нямаш флопи), буташ диска с XP-то настройваш биоса да боотва от CD-то след това влизаш в Windows XP Recovery Console или на кратко нареченото Windows Repair след това трябва да напишеш:

cd \
(и натисни Enter)
copy con NTLDR

(натискаш Enter). След това натисни CTRL и Z и трябва да получиш ^Z на екрана. Натисни enter за да се запамети всичко това.

Рестартираш CRT+ALT+DEL и всичко ще е наред. (Незнам дали при всеки ще работи казвам начина по който аз се оправих ;)

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

Един от начините е (ако нямаш флопи), буташ диска с XP-то настройваш биоса да боотва от CD-то след това влизаш в Windows XP Recovery Console след това трябва да напишеш:

cd \
(и натисни Enter)
copy con NTLDR

(натискаш Enter). След това натисни CTRL и Z и трябва да получиш ^Z на екрана. Натисни enter за да се запамети всичко това.

Рестартираш CRT+ALT+DEL и всичко ще е наред. (Незнам дали при всеки ще работи казвам начина по който аз се оправих ;)

-Stu

ОК! Обаче проблемът е , че въобще не тръгва инсталационния процес. Само този екран sad.gif

Ооо ами тогава имаш ли флопи ? И друго PC пак с флопи от дето да драснеш една дискета ? Или пък на CD със Hiren's Boot CD

Най-добре хвърли един поглед тук http://support.microsoft.com/?kbid=318728 В Support-a на Microsoft има писано за почти всеки един проблем

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.