Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вътрешен диск [РЕШЕН]

Featured Replies

• Автор

Здравей Георги,

Благодарности за отговора и за съветите.

Преинсталирах операционната система- ще ти кажа защо. Освен че Windows не виждаше диск D, той спря да вижда и диск F, на който съм направил резервно копие на диск D. Изпитах ужас, защото там имам около 1 TB музика, филми, книги, снимки и какво ли не още. Същевременно видях и съобщение на Windows, че WD (Western Digital, сиреч диск F) е спрял да работи. В момента пиша от Internet Explorer, нещо, което не ми се е случвало от години, защото в момента прехвърлям Software от друг диск и още не съм инсталирал нищо, включително и браузър.

Иначе не съм правил кой знае какво по регистрите, само съм дал Disable UAC- променил съм следния ключ-

HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem - Key: EbableLUA - Value data: 0

Не вярвам това да е причина да проблема. Не мога да бъда сигурен, но съм почти напълно убеден, че проблемът с невиждането на дискове иде след Windows Updates. Веднъж видях, че инсталацията на няколко updates не е успешна. Страхувам се, че проблемът пак може да се появи. Не знам какво да правя, дали да не забраня Windows Updates? Да правя всеки ден нов Restore Point не ми се вижда особено добро решение. А честата преинсталация на операционната система за мен е кошмар, само премахването на преинсталираните боклуци отнема доста време, а някои като McAfee и други изискват и рестарт. Откак в края на декември ме налетяха проблемите с дисковете не знам колко часа съм пропилял. Инак съм сигурен, че поне последният диск, с който са заменили дефектния, е чисто нов- видях колко часа е работил.

Още веднъж благодаря за огромното ти съдействие, не знам как щях да се справя без помощта, която ми оказа!

Поздрави!

Асен

Здравей Асен,

Странно, не че е невъзможно проблема да е от Windows Update (днес станах свидетел на това как System Restore прецака System hive регистрите на една машина, макар там да не съм убеден, че проблема е само в System Restore, защото потребителя имаше TDL4 рууткит и може да е ползвал и програми за чистене на регистрите), както и знам, че хардуер с хардуер не си приличат (и не винаги каквото е добро за една система ще е добро и за друга система пък дори и със същата конфигурация), но все пак ми е доста съмнително Windows Update (който се тества старателно преди да се пуснат обновленията и се ползва от доста потребители по света) да прави проблема (но разбира се, никой не е застрахован от подоби неща)....Днес дори имаше Patch Tuesday и преди малко си инсталирах 14 кръпки (без проблеми засега) Да не би нещо релийза на Windows-a да не е читав...пробвайте с някакво копие на MSDN (но пък и аз не съм запознат с Windows 8, защото макар да има доста подобрения "под капака", не ми е удобен като интерфейс (не ми се занимава да го правя да изглежда като на Windows 7), но според мен трябва или да смените релийза (освен ако не е оригинален закупен с машината) или поне да надградите до 8.1 (или дори да пробвате Windows 7 дали няма да върви по-читаво на наличната ви система). Колкото до преинсталациите (да досадни са), но можете да си спестите усилията по инсталирането и настройването на прилежащия софтуер като създадете Image на текущото състояние (което ви удовлетворява) с помощта на Macrium Reflect Free да речем и след това при проблеми да си го възстановите от Image-a. :)

Поздрави!

• Автор

Здравей Георги,

Относно операционната система- Windows 8, закупена с машината, с инсталирани драйвъри, плюс всякакви Toshiba боклуци (компютърът е TOSHIBA QOSMIO X870) и други разни (Nero, MS Office Trial), отне ми повече от час да изчистя всичко това заедно с ужасяващите Modern Apps (махах ги едно по едно, защото не знам начин да ги премахна всичките наведнъж). Не искам да инсталирам, Windows 8.1, защото той прибавя нови неща, които не харесвам и не желая (например интегриран SkyDrive). Аз никога нямаше да взема машина с Windows 8 ако нямаше начин да премахна всичко безобразно за мен като Start Screen, Charms (Hot Corners). За тази цел ползвам една програма, чийто автор, доколкото знам, е българин, а именно Classic Shell:

http://www.classicshell.net/ - Classic Shell Официален Сайт

http://www.softpedia.com/get/Desktop-Enhancements/Shell-Replacements/Classic-Shell.shtml - Classic Shell в Софтпедия

http://www.softpedia.com/reviews/windows/Classic-Shell-Review-418806.shtml - Софтпедия Ревю на Classic Shell

С Classic Shell освен че съм разкарал Start Screen и Charms, съм премахнал и прозрачността на Таскбара (не ми е известен друг начин за това). Classic Shell възстановява и премахнатото Старт Меню. Програмата е мощна, гъвкава и богата на настройки, като позволява дори експортиране и импортиране на настройките. Не знам дали ти е известна, но за мен е безценна. Ето как изглежда моя Windows 8 (още почти нищо не съм инсталирал и възстановил) с Classic Shell:

http://i62.tinypic.com/24fyzvo.png

Не бях направил образ на Системата, защото още не бях я докарал до състоянието, което желая.

Едно от първите неща, които направих, беше да активирам System Restore, но там се натъкнах на нещо, което не разбирам:

http://i58.tinypic.com/2qb86bp.png

Можеш ли да ми обясниш какво е това, което липсва?

Ако ти е необходима подробна информация за системата ми, запазих я като HTML файл, архивирах го и качих архива в мрежата:

http://ge.tt/2pTVmsJ1/v/0

Още не съм инсталирал анти-вирус та тук бих искал да те попитам още нещо. Ползвам два продукта- идна стара версия на Avast! (Avast! Home Edition 4.8.1201), защото е свръх-лека  и не плюе никакви прозорци (за разлика от новите версии, които не ми харесват и заради "модерния" си интерфейс) заедно с MCShield. Преди ползвах и Privatefirewall, но я махнах, защото по незнайни за мен причини причиняваше 'Driver IRQL not less or equal' грешка, която водеше до рестарт. Ти какъв анти-вирус би препоръчал (имам пред вид безплатен)?

Благодарностти за помощтта и всичко най-добро!

Асен

Здравей Асен,

Аз знам за методите за връщане на стандартното start menu в Windows 8/8.1, но не ми харесва идеята да се инсталира програма затова (знам че така или иначе доста от външния софтуер е по-добър от интегрирания в Windows и така или иначе ще се инсталира такъв, но в Windows 9 сигурно ще ни накарат да инсталираме софтуер за връщане на Control Panel-a например). За мен трябваше да си има отделни версии за десктоп системи и за таблети. Да не говорим, че Ribbon интерфейса определено изисква привикване (в Windows Explorer-a) и някои неща (като Folder Options и т.н. са на различни от познатите си места). Иначе признавам, че е доста подобрена и че ми харесват графиките при копиране на файлове и новия вид на Task Manager-a и т.н. Но лично на мен 7-мака си ми върши работа в момента, стабилна и бърза, ъпдейтната на макс и т.н. Т.е. засега нямам причина да мигрирам към новата (освен от любопитство и от това да съм в крак с технологиите).

Що се отнася до липсващото устройство в System Restore-a...идея си нямам какво е...ще трябва повече информация:

• [*]Изтеглете
ListParts (според това дали Windows e x86 или x64 битов) и я запазете на вашия десктоп. [*]Стартирайте файла ListParts.exe и сложете отметка пред List BCD. [*]Натиснете бутона Scan. [*]След като проверката приключи ще се създаде лог файла с името Result.txt на вашия десктоп. [*]Копирайте съдържанието на лог файла в следващия си коментар.

Avast 4.8 е крайно стара и архаична...PF би трябвало да работи на 8, но щом дава сини екрани (ако може да ми архивирате dump файловете от папката C:Windowsminidump) ще ги пратя на автора и за да го оправи този проблем...

Каква защита бих препоръчал за Windows 8...Незнам, защото не съм ползвал много тази ОС (а и тя си има вградена антивирусна програма - Windows Defender е вече пълноценна антивирусна програма)...може би бих качил Comodo Firewall 5.12 (или 6.3) или бих забранил Windows Defender и бих качил Comodo Internet Security 5.12 (6.3). Но  това си е моето мнение...в момента има алтернативи бол и всички трябва да са обновени за новата ОС...но коя как ще се държи незнам...Трябва сам да тестваш. Ето и няколко добри списъка с предложения:

http://www.comss.ru/list.php?c=utils

http://www.techsupportalert.com/best-free-anti-virus-software.htm

http://freebies.about.com/od/computerfreebies/tp/best-free-antivirus.htm

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388652,00.asp

http://www.techradar.com/news/software/applications/best-free-antivirus-9-reviewed-and-rated-1057786

http://www.raymond.cc/blog/comprehensive-list-of-free-anti-virus/

Успех в избора! :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравей е благодарности за полезните препоръки и коментари!Да, съгласен съм, че ползвам стар и направо архаичен анти-вирус, но по-добър не съм намирал- Avast 4.8 е лек, бърз, никакви рекламни прозорци, почти никакви false positives (преди, когато съм попадал на такива, съм пращал образци на Avast и са ми отгомаряли и са обновявали дефинициите още в същия ден, дори и в събота). Според мен за всичко има добри безплатни алтернативи, но не и за анти-вирус (отдавна изгубих надежда, че ClamAV ще се превърне в пълноценен такъв, осегуряващ защита в реално време) и за пощенски клиент (всъщност не ми е известин и комерсиален такъв). Освен Avast съм ползвал и AVG, и Avira, а на чужди системи съм тествал и комерсиални продукти. Не съм виждал нищо по-ужасяващо от Norton, а колкото до Comodo, преди години се зарекох никога повече да не се докоснвам до продукти на тази компания. Относно Privatefirewall, освен че традиционно получава високи резултати в тестовете на Matousec, за мен това е страхотна стена- лека, интуитивна, удобна и непропусклива, като в същото време не е и досадна, за мен е далеч по-приятна от Outpost, която също съм ползвал. Privatefirewall никога не ми е създавала проблеми под XP, но под 8 вероятно имаше някаква несъвместимост с драйвър (имах съмнения за WinPcap и за драйвър на NetWorx)- не получавах син екран, а съобщение за 'Driver IRQL not less or equal' и ре-старт. Писах на разработчиците на Privatefirewall, получих от тях незабавен и любезен отговор, че проблемът е изключително рядък и под Windows 8 за такъв е съобщавано още само веднъж, като ми препоръчаха да пробвам току-що излязлата най-нова версия. Още така и не съм я тествал, но като си понаглася компюютъра, ще я инсталирам (например имам да прибавям стотици торенти, все отлагам тази досадна и трудоемка задача). Относно Widnows Defender- не го считам за съвсем пълноценен анти-вирус, а и от Microsoft не ползвам нищо друго освен операционната система и в много редки случаи Skype (ненавиждам го), дори и за Task Msnsger предпочитам външни програми, а до Windows Explorer не се докосвам от години. Аз предпочитам архаичния софтуер, защото не понасям ленти (ribbons), плосък 'Metro' дизайн и липса на функционалност, с които се отличават съвременните програми. За мен положението съвсем скоро ще стане отчайващо и например не знам какъв браузър ще ползвам, след като и Firefox, и Opera се превръщат в Chrome- Opera бързо, а Firefox бавно и мъчително. Може би SeaMonkey, но не знам дали и той няма да бъде засегнат от ужаса Australis, а и за мое съжеление не всички прибавки за Frefox работят със SeaMonkey. И също смятам, че браузър, развиван от неколцина души, е обречен в дългосрочна перспектива (още не мога да прежаля K-Meleon, най-бързото и леко нещо, на което някога съм попадал). За пощенски клиент също нямам избор, ще инсталирам архаична версия на Thunderbird (2.0.0.24), защото не понасям дизайна на по-новите версии, а и тази позволява повече настройки. А и Thunderbird е поддържан от почти всички програми за Mail Back-up. Инак бих платил за добър пощенски клиент, ако намеря такъв, който да ми харесва. Относно проблема с неоткриването на диск D, след няколко успешни updates все още не се е появил, но за всеки случай почти ежедневно създавам нов System Restore Point. Предполагам, че нещо не е било наред с началното инсталиране на операционната система, което са направили в сервиза (имаше и странен проблем с видеото при някои игри), и личният ми опит ме доведе до мисълта, че опцията Refresh PC не е много добро решения, след чистата пре-инсталация засега не съм имал проблеми, но никога не е късно такива да се появят. Благодаря за ListParts, изтеглих я и направих тест, като качих резултата в мрежата:http://ge.tt/5jhKseK1/v/0?cАко се случи да намериш време, ще бъда благодарен, ако хвърлиш един поглед на резултатите. Аз за разлика от теб твърде малко разбирам от Windows и почти никак от Linux, така че всички твои прероръки и съвети са много ценни за мен. Аз например никога не бях чувал за този полезен инструмент ListParts.Всичко най-хубаво и поздрави!

Редактирано от smaragdus (преглед на промените)

Привет Асен,

Няма нищо нередно в лога на Listparts. Липсващия дял явно е някой от двата Recovery дяла, (единия от тях явно е изтрит, но SR има backup Image на него) и затова се показва по този начин.

Поздрави!

• Автор

Здравей Георги,

Благодаря, че си отделил от времето си да прегледаш доклада на Listparts!

Засега всичко по системата и дисковете е нормално.

Поздрави и успешна нова седмица!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.