Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как бих могъл да разбера добра ли е оптимизацията

Featured Replies

Би станала много хубава дискусия-обсъждане какво е "оптимизация"!

Ама мене малко ме мързи да отварям отделна тема...

Мисля,че трябва малко повече хора да се включат във темата -но не за реклама и оптимизация на себе си а по принцип!

И според мен ще е добре, да се включат повечко хора :)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,  бихте  ли  препоръчали  безплатен  сео  инструмент за  да  проверя  някои  сайтове  и  има  ли  някои  който  да  ми  направи  оптимизация  на  10 тина  сайта , искам  да  излезат  на  1  страница  по  2-3 кл.  думи и  какви  пари  ще  ми  струва  ?  за  колко  време  може  да  стане  и  има  ли  гаранция??

Според мен не може да има гаранция!

Класирането според ключова дума си е строго индивидуално!

Оптимизира се колкото може ,по нормалния начин-и каквото стане.

Редактирано от ````` (преглед на промените)

при  добра  оптимизация  1  нов  сайт  за  колко  време  е  нормално  да  стигне  1  страница  при  ниска  конкуренция на  кл.  дума ?

Забелязал съм че на гугъл му трябват 2-3 седмици да разпредели данните които има за страницата по своите бази данни

понеже те си отбелязват и други ключови думи от страниците и сайта започва да излиза при търсене и при други ключови думи ,различни от основната

Ако ключовата дума е много уникална или конкуренцията е слаба- то тогава много бързо става

Здравейте,  бихте  ли  препоръчали  безплатен  сео  инструмент за  да  проверя  някои  сайтове  и  има  ли  някои  който  да  ми  направи  оптимизация  на  10 тина  сайта , искам  да  излезат  на  1  страница  по  2-3 кл.  думи и  какви  пари  ще  ми  струва  ?  за  колко  време  може  да  стане  и  има  ли  гаранция??

Ако желаеш да сравняваш няколко сайта едновременно, можеш да използваш opensiteexplorer.org

• 6 месеца по-късно...

Вижте хора, оптимизацията не е като изработката на сайт или front end-а. При нея не можеш да отправиш запитване от сорта на, дайте ми цена, срок за топ 10 и гаранция, че ще сръботи. Тук колегата е написал една от най-стойностните статии в нета по повод гаранциите и сроковете в SEO. -  http://www.ideabg.com/bg/podr.html?gen=iskam-optimizaciya-sayt-google-garancia-170

Важно е клиента да е информиран за процеса на оптимизация.

Вижте хора, оптимизацията не е като изработката на сайт или front end-а. При нея не можеш да отправиш запитване от сорта на, дайте ми цена, срок за топ 10 и гаранция, че ще сръботи. Тук колегата е написал една от най-стойностните статии в нета по повод гаранциите и сроковете в SEO. -  http://www.ideabg.com/bg/podr.html?gen=iskam-optimizaciya-sayt-google-garancia-170

Важно е клиента да е информиран за процеса на оптимизация.

Хайде стига глупости. Всяка сериозна фирма, която предлага рекламни и маркетингови услуги, защото SEO-то си точно такава работа, предлага и някакви очаквани резултати срещу парите, които получава за своите услуги.

А това, че в много от случаите SEO специалистите са неуспяли уеб девелопъри, не е голяма тайна. Та като не можеш да кажеш дали нещо, за което са ти платили, ще сработи или не, най-добре е да започнеш да се оглеждаш за някаква друга работа, която ти се отдава повече. ;)

Здравейте,нов съм тук и не съм сигурен дали тук е точното място за въпроса ми и ако не е моля за извинение.

Не разбирам от оптимизации и за това се обръщам към вас,защото вече няколко пъти плащам за извеждане на сайта ми на по челни позиции но аз ли бързам колегите отсреща ли не се справят но нищо не се получава.Бих ви бил благодарен ако някой погледне.

Адреса е: sveliabg.com

Въпреки,че е изминала една година от запитването,си позволих да погледна този сайт и видях,че е много зле до момента с оптимизазията.Той няма откриване,освен ако не знаеш точното му домейн име!За тези,които се сблъскват с такъв проблем,ще дам  пример с този сайт.Неговите  всички ключови думи,чрез които трябва да може да се открива сайта са написани на „шльоковица“! Чичко гугъл не разбира този несъществуващ език-Български думи с латински букви!А иначе думите които са използвани са добре подбрани.Просто е трябвало да се напишат на чист Български.Ако се търсят клиенти от чужбина,трябва да се допълнят още словосъчетания,но  на съответния език.Прочетох предишни постове,в които се твърди,че от домейн името зависи СЕО оптимизацията.Това са пълни глупости,защото от името не зависи откриваемоста на сайта.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

gothicrock Хахх Ти сериозно не си на ти с тенденциите в оптимизацията. А и за Front end си прав до някъде, много са хората, осъзнали по-доброто и доходоностно от двете. :) Не искам да споря, но да обещаеш на клиент позиция за даден срок е най-голямата грешка, която някой може да направи. Не знам какъв опит имаш в оптимизацята и с колко клиенти си комуникирал, но за опита който имам от 2010 година, повярвай ми няма как да стане. Едно време беше по -лесно, но алгоритмите се сменят а Google са все по-жадни за пари:) Всичко е много динамично, прочети малко повече, информирай се и ще поспорим пак.

Димитър 59  

"Чичко гугъл не разбира този несъществуващ език-Български думи с латински букви!" Принципно това, което описваш колега е груба грешка да се оптимизира серизно по български фрази с латински букви и си прав, именно защото Google разбира всичко, повярвай ми. Прочети за транслитерацията същото е, както с URL адресите. Google работи усилено точно по тези думи, които се манипулират и се стреми, когато потребителя напише "мъжки обувки" и "majki obuvki (Или mUjki obuvki)" да няма разлика в SERP. Разбира се има разлика в позициите, но рядко е фрапантна. 

Редактирано от teddyn1 (преглед на промените)

Димитър 59  

Google работи усилено точно по тези думи, които се манипулират и се стреми, когато потребителя напише "мъжки обувки" и "majki obuvki (Или mUjki obuvki)" да няма разлика в SERP. Разбира се има разлика в позициите, но рядко е фрапантна. 

Google работи по добре с думи и фрази,точно написани на определен известен за тях език ! Виж сам в търсачката  с думите от твоят пример:majki obuvki-14 600 резултата,mujki obuvki-135 000 резултата,мъжки обувки-874 000 резултата.Ами ако се напише същата фраза на Испански:zapatos para hombres-18 000 000 резултата ...или на английски:men's shoes-228 000 000 резултата.

• 1 месец по-късно...

Ако името на сайта е нещо от рода на mebeli.net - това естествено не е достатъчно сайта да е най-отгоре. Но на питащия щеше много да му помогне, ако си беше оптимизирал другите неща. Името е само едно от нещата, които трябва да се пипнат още преди да се купи домейна. Иначе - при два домейна - mebeli.net и svetla.net - еднакво оптимизирани, първия очевидно ще е по-нагоре в търсенията за мебели.

Питащия, ако беше похарчил по една две двайсетолевки/месец на Гугъл, досега да беше изплувал минимум в трета страница при търсенето.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.