Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с домашно кино и ТВ

Featured Replies

• Автор

По темата, бях в технополис и бяха готови да ми смянят киното с друго по - скъпо , което има HDMI. Но момчето каза , че с HDMI ще получа само картина без звук, понеже телевизора ми няма оптикал digital in, което има киното. Киното с HDMI няма чинч coaxial in, който всъщност ми е звука.

Какво се оказа - скъпото домашно кино няма изводи coaxial и еврожак a само optical digital in за оптичен кабел(Такъв обаче няма моя филипс) и HDMI(такива имам 3 на ТВто).Казаха ми , че ще имам само картина от ТВ през HDMI, а звук от ТВ няма  да има.

Това по въпроса с киното с HDMI.

Оказа се че моето кино Филипс с еврожак и caoxal in e точно подходящото за моя Тв, понеже за звука е трябвало освен Еврожака и coaxia кабел да свържа.Аз опитвах само с ЕВрожак - https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRAevPmjqjOvjnmE2CTv4WdfCN8XDHrakzSDbuJgCDVf_YsGJN-A

Купих си коаксиален кабел свързах го в киното и телевизора , натиснах source докато превърти на coaxial и звука тръгна.

Явно проблема е бил в мен, че не съм в час с работите. И се оказва че по скъпите домашни системи с HDMI и без coax in няма как да свържа звук с Твто ми според консултанта в технополис.

Странна работа, дали съм обяснил правилно , дано сте ме разбрали и проблема ми е бил от полза за някой.

Много благодаря за помоща оказана ми от всички, определено бяхте доста отзивчиви и от полза. :wors: :wors: :wors: :wors: :wors:

Редактирано от alboqnski (преглед на промените)

И после, като разправям, че Philips-ите на нашия пазар са боклуци, никой не ми вярва ...

Не само в БГ-то!В Испания е нормална гледка,да видиш каквато и да е техника Филипс,изхвърлен до кофите за боклук.Качество имат,но като че ги правят да издържат до гаранцията и после изведнъж започват дефектите...

По закон можеш да върнеш уред до 7 дни след закупуването му, при спазване на определени условия, само при покупка по Интернет!

Аз лично съм ползвал тази опция и не по интернет а точно в същия магазин.

По темата, бях в технополис и бяха готови да ми смянят киното с друго по - скъпо , което има HDMI. Но момчето каза , че с HDMI ще получа само картина без звук, понеже телевизора ми няма оптикал digital in, което има киното. Киното с HDMI няма чинч coaxial in, който всъщност ми е звука.

Какво се оказа - скъпото домашно кино няма изводи coaxial и еврожак a само optical digital in за оптичен кабел(Такъв обаче няма моя филипс) и HDMI(такива имам 3 на ТВто).Казаха ми , че ще имам само картина от ТВ през HDMI, а звук от ТВ няма  да има.

Това по въпроса с киното с HDMI.

Оказа се че моето кино Филипс с еврожак и caoxal in e точно подходящото за моя Тв, понеже за звука е трябвало освен Еврожака и coaxia кабел да свържа.Аз опитвах само с ЕВрожак - https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRAevPmjqjOvjnmE2CTv4WdfCN8XDHrakzSDbuJgCDVf_YsGJN-A

Купих си коаксиален кабел свързах го в киното и телевизора , натиснах source докато превърти на coaxial и звука тръгна.

Явно проблема е бил в мен, че не съм в час с работите. И се оказва че по скъпите домашни системи с HDMI и без coax in няма как да свържа звук с Твто ми според консултанта в технополис.

Странна работа, дали съм обяснил правилно , дано сте ме разбрали и проблема ми е бил от полза за някой.

Много благодаря за помоща оказана ми от всички, определено бяхте доста отзивчиви и от полза. :wors: :wors: :wors: :wors: :wors:

Хайде пак да опитаме изложеното тук в твоя пост за разговора с консултанта от Технополис! Или той не е в час, или ти?! 

Как ще обясниш написаното от теб в пост #4 а именно:

Телевизора има 3 hdmi, единия е зает от цифрова телевизия на Виваком

Така - явно и двамата не сте били в час с тази материя! Щом като имаш звук през HDMI от Вивакомски приемник на твоя телевизор, то 100% ще имаш и звук от домашно кино с HDMI изход ;)

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

• Автор

Сигурно си прав. Нямам представа дали е едно и също. Наистина от вивакома си имам звук и всичко е ок и е свързан с HDMI кабел на 100 %, видях го. Не се сетих да го кажа на консултанта. Той ме увери , че няма да извади звук само с HDMI а ми трябва или оптика или коаксиален. Да бях учил в техническия университет може би друго щеше да е :(

А по принцип като си пусна колонките се чува някакъв нискочестотен бръснещ звук, който аз не чувам, но жена ми полудява. Може би наподобява старите кинескопи като ги пусниш се чува нещо подобно и аз незнам. Пробвах да намаля бас, режими, но не спира да го чува тва. Някой знае ли за какво става дума?

Той ме увери , че няма да извади звук само с HDMI а ми трябва или оптика или коаксиален.

Добре ти е казал , звук ще имаш от двд към тв  , но на тебе идеята ти е друга , звука от тв да го просвириш през двд и през HDMI - :no-no: няма да стане .

• Автор

Добре ти е казал , звук ще имаш от двд към тв  , но на тебе идеята ти е друга , звука от тв да го просвириш през двд и през HDMI - :no-no: няма да стане .

аха ясно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.