Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за геймърски компютър между 1500 и 1800 лв.

Featured Replies

BB код:

Обща стойност - 1 504.35 лв. с ДДС
Кутията е много функционална: A total of 7 fan slots (1 - 120mm + 1 - 140mm in front, 2 - 120/140mm in top, 1 - 120mm in bottom, 1 - 120mm in rear, 

1 - 120/140mm in side panel)

Добре, но и не много добре. Дъното е доста отрязано а и рамта не знам защо сте я предложили така. Ще взима много рам от инсталираната. Поправете ме ако греша, но мисля че е така.

Цитирам-  Due to a Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than the size of the physical memory installed

Редактирано от Християн Панов (преглед на промените)

Добре, но и не много добре. Дъното е доста отрязано а и рамта не знам защо сте я предложили така. Ще взима много рам от инсталираната. Поправете ме ако греша, но мисля че е така.
Цитирам-  Due to a Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than the size of the physical memory installed

Оф,защо говориш глупости?Разбираш ли какво значи това?Означава,че 32 битова система не чете цялата рам памет ако е над 4 гб.Дъното си има всичко!

Редактирано от mrazqmakaroni (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много на всички за отзивите. В момента съм заета, но по-късно вечерта ще огледам подробно и ще питам, ако нещо не ми е ясно. Много мило от страна на всички, които ми дават съвет 

Оф,защо говориш глупости?Разбираш ли какво значи това?Означава,че 32 битова система не чете цялата рам памет ако е над 4 гб.Дъното си има всичко!

Не съм убеден, но за това с 32 битовата система се извинявам. Подвел съм се явно, защото на 1 приятел на Windows7 му изчезва по този начин паметта. 

Не съм убеден, но за това с 32 битовата система се извинявам. Подвел съм се явно, защото на 1 приятел на Windows7 му изчезва по този начин паметта. 

Ице,и аз не разбрах упрека ти към дъното и рама.Какво като не е кит,по-скоро за клок на паметта е добре да е кит,нещо което няма да се направи.

Ицо, въздържай се от коментари без да си сигурен за какво става въпрос. Чети, интересувай се :) Ще имаш възможности да сглобяваш конфигурации. Малко търпение, че иначе може да заблудиш някой :) Не искам да се засягаш. Евала за ентусиазма ;)

С неклокнат I5 и GTX760 няма да има проблеми с игрите. Всички ще вървят на Ultra настройки. Няма смисъл да се занимавате с клок - това е за ентусиасти и без нужните познания може да се получат неприятни последствия!

Поздрави! 

Малко трудно със GTX 760 на Ultra особено на Crysis 3 или пък ако е със 1080p монитор и да пусне нещо като Battlefield 4/ Crysis 3 на ultra.

За доста по-малко пари може да закупите конфиграция с която вашия син ще играе новите игри доста комфортно на ФулХд с включен монитор с качествен AH-IPS дисплей( и да спестите неудобството от големите размери на телевизора).

ASROCK H81M, H81, DDR III 1600/1333, DVI, HDMI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1150

INTEL CORE i5-4570, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150

GEIL 4GB DDR III 1333 VALUE PLUS

WD 1024GB 64MB SATA III Blue

XFX 2048M R9 270X Double D BF4 DDR5 PCI-E

COOLER MASTER N300 Black, USB 3.0, w/o PSU

FORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W

AOC 23" I2369VM, 20 000 000:1, 250 cd/m2, HDMI, DP, IPS Panel, Silver

Общо 1480лв.

Видео картата идва с код за батълфийлд 4 ,както казах системата е с доста прилична производителност и високо качество на компонентите.

Лично за мен всеки лев пръснат отгоре за конфигурацията изобщо не са оправдани , да не говорим че тука ви запълниха бюджета 1800лв. че и отгоре и ви оставиха на голямия екран(дори и с не ФулХд резолюция).

Останалите пари ги запазете за семейния бюджет - пари винаги трябват за нещо.

Подкрепям мнението на многоуважаемият playalistic .Наистина,сега на този телевизор,няма как да видите каквито и да е ефекти ,присъщи за високата резолюция на ФулХД.Казвате,че по-нататък ще купувате нов телевизор,но не е много ясно кога ще стане това.Да попитам,сега само този телевизор ли имате?Тоест,докато синът ви ползва комп-а,няма възможност да гледате телевизия например.Това по-добре вземете конфигурация с включен монитор.А ако ви се дават повечко пари,можете да вземете едно компютърно бюро и стол също така.За по-голям комфорт.Обмислете добре нещата,не бързайте.Ако няма нужда от бюро и стол,тогава със спестените пари отидете на почивка.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново. Надявам се, че темата не е изпаднала безвъзвратно в небитието, като не съм се явила 1-2 дни :shy11: . Обмислих внимателно всичко, което така любезно предложихте и обяснихте. Дано съм взела правилните решения. Спрях се на процесор i5 - неотключен, с дъно H87, защото явно клокването не е лъжица за нашата уста, а разликата в производителността на i5 спрямо последния i7 изглежда не е фрапираща. Освен това останах с впечатлението, че игрите еволюират по-скоро в графично, отколкото в изчислително отношение (мнение на лаик, разбира се). Хард 1 ТБ 7200, RAM 8GB 1600. От по-неикономичните варианти прецених, че има смисъл да заложа на малко по-добра видеокарта (GTX 770) и съответно заради нея - малко по-силно захранване - 550 W. Засега без допълнителен кулер, защото клокване не предвиждаме. Моля за съвет дали тази карта е съвместима с останалото, както и дали нещата са подходящи за избраната кутия. При нужда ще добавим вентилатори на кутията, ако не са инсталирани и температурите го налагат. Ето заявката, ако поне 1-2 човека одобрите, ще поръчвам. Ще помисля за монитор (имаше хубаво предложение, за което благодаря), защото се вместихме в началния бюджет и може наистина да вземем монитор до към 300 лева с допълнително ценово споразумение :shy11:

http://nikem-bg.net/cart/49043p1r49358p1r50104p1r46974p1r46717p1r1002735p1r49867p1r46784p1rf.html

I5-4570 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

357.83 лв.

ASROCK H87 PRO4 /1150

136.99 лв.

PALIT GTX770 2G OC DDR5

570.87 лв.

PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

99.87 лв.

2X4G DDR3 1600 A-DATA

135.03 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

105.15 лв.

LG GH24NSB0 DVD RW BLACK

28.83 лв.

CM K350 W/600W PSU

119.00 лв.

Междинна стойност: 1 553.57 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 41.14 лв.

Обща стойност: 1 512.44 лв. с ДДС

Редактирано от Tzvetkova (преглед на промените)

Всичко точно с изключение на кутията която идва с захранване. Заменете я с N300 или N400 които са по-добри вклчително като охлаждане (идват си с два вентилатора вкл. в цената). 

А с разликата може да вземете Jetstream

http://nikem-bg.net/cart/49043p1r49358p1r46974p1r46717p1r1002735p1r49867p1r49616p1r49146p1rf.html

пс. За въздушен поток трябват два вентилатора. Един да вкарва студен и един да изкарва топлия. Не става въпрос за клок а за елементарно охлаждане.

С един вентилатор отпред да духа на харда се минава при вградена графика а не при топ компоненти които са си топли.  

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Всичко точно с изключение на кутията която идва с захранване. Заменете я с N300 или N400 които са по-добри вклчително като охлаждане (идват си с два вентилатора вкл. в цената). 

А с разликата може да вземете Jetstream

пс. За въздушен поток трябват два вентилатора. Един да вкарва студен и един да изкарва топлия. Не става въпрос за клок а за елементарно охлаждане.

С един вентилатор отпред да духа на харда се минава при вградена графика а не при топ компоненти които са си топли.  

Супер! Звучи много успокоително от човек, който наистина разбира. Кое е по-доброто на Jetstream - охлаждането ли? За кутията - таман се споразумяхме със сина ми за тази, дали нейното вградено захранване е по-лошо от това, което съм избрала отделно? Иначе е 600 W (с 50 W повече), но пък няма Bronze сертификат - затова ли не е за предпочитане? Ако вграденото захранване е по-лошо, ще сменим кутията, разбира се. Що се отнася до вентилаторите - поне преден и заден ще има, ако не са включени, ще ги добавим. Радвам се, че сме решили за основните компоненти.

Рам-паметите не са налични.Вземете 4GB DDR3 1600 A-DATA ,само поръчайте две плочки.

ОК, мерси!

По-лошо е и захранването и кутията. Реално е 400W - http://i.imgur.com/RpVx4.jpg

докато това което сте избрали отделно е добро със сребърен сертификат (грешно го изписват с бронз) - http://www.fsplifestyle.com/product.php?LID=1&PSN=380

пс. Подробно ревю на видеото - http://www.techpowerup.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_770_Jet_Stream/

• Автор

По-лошо е и захранването и кутията. Реално е 400W - http://i.imgur.com/RpVx4.jpg

докато това което сте избрали отделно е добро със сребърен сертификат (грешно го изписват с бронз) - http://www.fsplifestyle.com/product.php?LID=1&PSN=380

пс. Подробно ревю на видеото - http://www.techpowerup.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_770_Jet_Stream/

Ясно, няма място за мислене. Много благодаря!

Избраното дъно не е налично да знаете. Не е проблем да сложите което и да е за сокет 1150. Например по-евтиното с 11 лв. BIOSTAR HI-FI H87S3+.

Официалната страница а предишното беше - Официална страница.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.