Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешки в превода на КИС/КАВ 2014 - мнения и предложения

Featured Replies

Никситу ни са ядосвай за глупости :wink12:  То ясно, че и поддръжката,дистрибуторите и програмистите които го пишат им е през оная им работа. :clown:

Малко са ни сърдити на Българите явно :eek:  Как да им дам пари на тези некадърници и да си купя най-новия им продукт на Правилен Български език? :whist:

Остава да чакаме нови снимки с превода от оная заспала булка забравих и заглавието и да почнем да си оцветяваме блокчето на Kaspersky :D или да пишем или да се обадим директно на техния Шеф да видим той на какво мнение е по-въпроса?! ;)

• Отговори 62
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Никситу ни са ядосвай за глупости :wink12:  То ясно, че и поддръжката,дистрибуторите и програмистите които го пишат им е през оная им работа. :clown:

Малко са ни сърдити на Българите явно :eek:  Как да им дам пари на тези некадърници и да си купя най-новия им продукт на Правилен Български език? :whist:

Остава да чакаме нови снимки с превода от оная заспала булка забравих и заглавието и да почнем да си оцветяваме блокчето на Kaspersky :D или да пишем или да се обадим директно на техния Шеф да видим той на какво мнение е по-въпроса?! ;)

Може би е по-добре да ги натиснем да почнат отсега превода на 2015 версия и да изискваме да го тестваме. А,за дистрибуторите и програмистите не си прав. Дистрибуторите в България нищо не могат да направят. На програмистите не им е това работата. Решението е да се пише на Доброволски.

Ще му пиша след празниците. Макар,че лично аз по-разбираеми причини ползвам версията на руски. ;)

• 2 месеца по-късно...

Отговора на поддръжката за версия 2015 - остава да разберем кога ще дадат TR версията за тест.

Выход болгарской локализации TR KAV / KIS 2015 ожидается осенью.

Предоставить данный дистрибутив невозможно, Вы можете уже после TR  ее поставить и затем прислать список ошибок локализации, если они будут найдены, которые потом поправятся в патчах.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Отговора на поддръжката за версия 2015 - остава да разберем кога ще дадат TR версията за тест.

А на мен ми писна да ни правят на будали и само да им се молим за нещо което в 21 Век си е съвсем нормално да го има като софтуер в Белите страни и фирми уважаващи клиентите и феновете си и бетатестерите които се опитват да помагат за изчистването на бъговете на софтуера на фирмата.Такова неуважение и пренебрежение другаде не съм срещал, но всичко рано или късно се Връща един ден. :clown:

Редактирано от BackTrack5R3 (преглед на промените)

А на мен ми писна да ни правят на будали и само да им се молим за нещо което в 21 Век си е съвсем нормално да го има като софтуер в Белите страни и фирми уважаващи клиентите и феновете си и бетатестерите които се опитват да помагат за изчистването на бъговете на софтуера на фирмата.Такова неуважение и пренебрежение другаде не съм срещал, но всичко рано или късно се Връща един ден. Публикувано изображение

След излизането на финалната версия на KAV/KIS MR1 ще направя запитване в поддръжката за началото на тестването.

пп. Получих отговор от ръководителя на проекта Доброволски. Г-жа Волкова ще ни представи за проверка и забележки българската локализация за версия 2015 преди пускането на версията в продажба. Това ще бъде направено в близките дни след завършване на тестването в Касперски Лаб.

Всяка помощ ще е добре дошла. Благодаря предварително на всички,които ще помогнат по един или друг начин.

Ще участвам, пиши когато имаш възможност. Ще помогна без да натрапвам мнение за превода, понеже не съм толкова вещ от руски, от английската версия можем да съгласуваме и да изберем най-правдоподобния вариант.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Мисля,че ще се представят скрийновете с български превод,не самата програма. Според мене всяко конструктивно мнение ще е добре дошло безгрешни хора няма.

Здравейте,Г-жа Волкова ни представи за проверка и забележки скрийн шотовете от българската локализация за версия 2015. Всяко конструктивно мнение и предложение е добре дошло. Връзка към файловете https://cloud.mail.ru/public/ea20b55dfc6a/KIS2015_BG_screens.rarПредварително благодаря на всички за помощта.

Макар и след нощна смяна започнах с преглеждането от
C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86FileAntivirus,
C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86AntiBanner,
C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86AntiSpam,
C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86ApplicationControl,

Публикувано изображение  - от C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86ApplicationControlAppRulesFilesAndRegistryRulesTab -тук наистина не ми идва на ума, как точно да се преведе, идеи ?
В превод:

1. получател
2. приемател
3. (радио) приемник
4. телефонна слушалка
5. укривател на крадени вещи
6. данъчен чиновник
7. юр. съдия-изпълнител
8. тех. приемник, сборник, резервоар

Политехнически речник:
събирателен съд; колектор, ресивер, измервателно устройство, приемател, датчик, радиоприемник, телефонна слушалка

В този раздел - ApplicationControl  " Receiver" присъства много...
 от C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86ApplicationControlAppRulesNetAddDialogIcmpSettingsCombo

Публикувано изображение

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Макар и след нощна смяна започнах с преглеждането от

C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86FileAntivirus,

C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86AntiBanner,

C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86AntiSpam,

C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86ApplicationControl,

Публикувано изображение  - от C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86ApplicationControlAppRulesFilesAndRegistryRulesTab -тук наистина не ми идва на ума, как точно да се преведе, идеи ?

В превод:

1. получател

2. приемател

3. (радио) приемник

4. телефонна слушалка

5. укривател на крадени вещи

6. данъчен чиновник

7. юр. съдия-изпълнител

8. тех. приемник, сборник, резервоар

Политехнически речник:

събирателен съд; колектор, ресивер, измервателно устройство, приемател, датчик, радиоприемник, телефонна слушалка

В този раздел - ApplicationControl  " Receiver" присъства много...

от C:Users.....DesktopKIS2015_BG_screenswin7-x86ApplicationControlAppRulesNetAddDialogIcmpSettingsCombo

Публикувано изображение

Първо искам да ти благодаря.

В руската версия също не е преведено. В настройките на мрежата вместо "забрани" е "откажи" Като приключите с проверката качете всичко в един архив за да се докладва.

Обичайно е преводите на стрингове на български да се извършват, доколкото е възможно, със съществителни. Изпращане / Получаване? Т.е. при получаване следвай тия и тия правила, а при изпращане - ония?

Решението си е твое, де, даже не знам в какъв контекст е...

Обичайно е преводите на стрингове на български да се извършват, доколкото е възможно, със съществителни. Изпращане / Получаване? Т.е. при получаване следвай тия и тия правила, а при изпращане - ония?

Решението си е твое, де, даже не знам в какъв контекст е...

Става въпрос за правилата на дадено приложение или група  на защитната стена. Там имаме четири опции.

- Наследи (става въпрос за наследяване от родителският процес)

- Разреши

- Отмени  (според мене трябва да е Забрани)

- Питай за действие

• 5 седмици по-късно...

Финалната версия на KAV/KIS 2015 на български език вече е достъпна за сваляне от официалните сървъри на Kaspersky Lab

http://products.kaspersky-labs.com/bulgarian/homeuser/

https://www.kaldata.com/forums/topic/227607-kaspersky-antivirus-internet-security-2015/page-7#entry2936235

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.