Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешки в превода на КИС/КАВ 2014 - мнения и предложения

Featured Replies

Евала, мацо!

• Отговори 62
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Верно, за локализацию отвечает отдельная группа, вне группы разработки. Исправление перевода болгарской версии 2014 в процессе и должно быть закончено в начале февраля. Я обязательно предоставлю вам сборку или скриншоты на review (по согласованию с проектной группой) перед тем как выпускать для пользователей!

Лучше сборку. Мы  сами проверим об ошибки в переводе. :)

Верно, за локализацию отвечает отдельная группа, вне группы разработки. Исправление перевода болгарской версии 2014 в процессе и должно быть закончено в начале февраля. Я обязательно предоставлю вам сборку или скриншоты на review (по согласованию с проектной группой) перед тем как выпускать для пользователей!

Большое спасибо!

• 2 седмици по-късно...

Спасибо ама ни пратиха май за зелен хайвер ..... :mad:  какво стана с обещанието за корекции в превода? Някакво развитие да има или ще караме на шльокавица.... вместо на разбираем български. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Преработката на превода трябва да завърши в началото на февруари, а ти го търсиш готов и недоволничиш още в края на януари.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Преработката на превода трябва да завърши в началото на февруари, а ти го търсиш готов и недоволничиш още в края на януари.

Ако има подобни грешки в руската версия имаш ли си представа какво недоволство ще има в официалният им форум? Ще ги разпънат на кръст!

Публикувано Вчера, 19:42

Спасибо ама ни пратиха май за зелен хайвер ....

Ние сме никои и представлявае нищожна част от пазарният дял.Разбира се, това не е оправдание за некадърният превод!

Заинтересованите да пишат директно на Наталия...

Ако има подобни грешки в руската версия имаш ли си представа какво недоволство ще има в официалният им форум? Ще ги разпънат на кръст!

Нали ти е ясно, че това няма как да стане, понеже програмата е руска. Няма как създателите и които са руснаци да не знаят руски език!

Нали ти е ясно, че това няма как да стане, понеже програмата е руска. Няма как създателите и които са руснаци да не знаят руски език!

Явно на тебе не ти е ясно. При тестването на 2014 версия имаше доста грешки в руската локализация. Според тебе как ще стане ясно има или няма грешки като не се е тествала българската локализация? Впрочем днес вече е 5 ти февруари ..... :ph34r:

пп. Чети http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=258698&view=findpost&p=2035950  Как така не е преведено идея си нямам. :clown:

Представям си да съм си купил тази програма и да ме изненадат с този превод:) Ужас...лично не бих дал и 2 лв. за тази програма в подобен вид:) язък за прехвалените ягоди:)

Вече е средата на месеца и ни вопъл ни стон .... докато го оправят тоя превод версия 2015 ще излезе. :ph34r:

Да му мислят тия дето са дали пари.Че и Досев-ци мишкуват хаха

luckyboy, досевци като правеха превода, всеки който е искал

е участвал предварително в тестовете. Не ти пожелавам да си имаш работа с бюрократи.

Редактирано от dossev_co (преглед на промените)

Публикувано изображение

...и времето си върви ....и 2015 след три,четири месеца ще излезе и после 2016....абе няма спиране на това време ей!   :D:ph34r:

пп. Тази тема защо не я заключите? Явно няма да дочакаме поправките в превода за 2014 версия.

Дано поне в превода на 2015 версия няма такива груби грешки.

Поздрави

Здравейте, всички!Приключихме с корекциите на превода. Съжалявам, че ни отне повече време от планираното!Новите снимки на интерфейса се намират на следното FTP:

ftp://Kaspersky_BG:[email protected]Моля, да ми изпратите вашите отзиви!Наталия

P.S. Sorry for this Google translate - I was not allowed by forum moderators to write a message in English :(

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Здравейте, всички!

Приключихме с корекциите на превода. Съжалявам, че ни отне повече време от планираното!

Новите снимки на интерфейса се намират на следното FTP:

ftp://Kaspersky_BG:[email protected]

Моля, да ми изпратите вашите отзиви!

Наталия

P.S. Sorry for this Google translate - I was not allowed by forum moderators to write a message in English :(

Здравствуйте,вот мои замечания

1. Скрийн

Публикувано изображение

2. Скрийн  - перевод

Публикувано изображение

3.Скрийн  - Запуск

Публикувано изображение

4. Скрийн  - Это настройки уведомления

Публикувано изображение

5. Скрийн  -  не надо пугать людей со слежками никто этого не любить :D 

Публикувано изображение

6. Скрийн - 

Публикувано изображение

Вот тоже самое но уже в версия 2015 но на руском языке.

Публикувано изображение

С уважением, nikssi

пп. Добавям и втората част от прегледа. Молбата ми е колегите да прегледат по-основно папките ApplicationControl и Firewall

Никси, ти се неуморен, аз да намеря и предложа нещо, гледам.. си писал :)  ... трябва да ти изградят барелеф Касперци :) Когато превеждаха Досевци ,беше много по-добре !

Никси, ти се неуморен, аз да намеря и предложа нещо, гледам.. си писал :)  ... трябва да ти изградят барелеф Касперци :) Когато превеждаха Досевци ,беше много по-добре !

Паметници не ми трябват,може и без мерси дори. Впрочем...писах на пощата на госпожата/цата и качих още снимки. Анти-спама изобщо не съм го гледал защото ми се струва,че грешките има само при новите модули и екрани на продукта. В сравнение с 2013 версия де... пък и анти-спама е на път да го махнат. В 2015 е изключен по-подразбиране.

Може да съм пропуснал нещо ама като няма още един чифт очи какво да се прави.

Честно не ми е интересно понеже си имам друга занимавка току що една синявица получих  :D Между впрочем задава се нов патч F но не съм го тествал, тества се и нов прототип на 2014 версия с някои допълнителни неща които влизат в 2015 версия,като например защита на камерата :D

Няма само Кихо да прави клипове я :clown:

• Автор

...

Молбата ми е колегите да прегледат по-основно папките ApplicationControl и Firewall

...

Направено и изпратени.

Прегледах набързо и други компоненти и за съжаление грешките и неточностите са прекалено много отново. Не се получи този превод.

Направено и изпратени.

Прегледах набързо и други компоненти и за съжаление грешките и неточностите са прекалено много отново. Не се получи този превод.

Според мене по-добре на чисто да се започне превода на новият прототип на 2014 версия,който все още се тества и се пускат нови версии.

http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/KIS_for_Geeks/

Много от новостите в него ще ги има и в 2015 версия и ще е в пъти по-лесно за следващата локализация на 2015.

Според мене по-добре на чисто да се започне превода на новият прототип на 2014 версия,който все още се тества и се пускат нови версии.

http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/KIS_for_Geeks/

Много от новостите в него ще ги има и в 2015 версия и ще е в пъти по-лесно за следващата локализация на 2015.

На чисто звучи добре, но дали наистина ще стане по – добър превод. Сега когато са ползвани част от файловете на KIS 2013 не се получи, а представи си без основа (на чисто) как ще е. Има съществени разлики в новите версии – започнали още от  v.2011, постепенно местене на превода от папка “loc” в resources  естествено и файловете са в друго разширение (което означава пълна преработка) и в 2014 вече почти целия превод  е в папка resources. След цялото това пренаписване е нормално да има грешки, но да го бяха пуснали за тест, а не да пращат картинки след свършен факт.  Другото лошо нещо в новите версии е, че е премахната възможността за промяна на облика(изгледа) на програмата, която позволяваше промяна на превода – например създаването на един “skinDumper” би решил проблема доста по-бързо. В началото бях направил няколко поправки, но след рестарт всичко се върна по старо му, т.е. промени от тук вече са невъзможни. Всичко е в ръцете на  Наталия.

• 1 месец по-късно...

Пичове направете им един превод и им натрийте муцуната. Защото са дали грешни пари на грешните хора! TR излезе и още нищо по превода! :mad:

Бил съм мрънкал и избързвал. И сега кво? Къде е поправеният превод , за какво се блъскахме да търсим грешки? Да ни подминат с мълчание ли?

Отговора е ясен. А, честито :D

Поздравляю всех участников бета-теста - технический релиз подписан! Им стал билд 15.0.0.463. Огромное спасибо всем, кто участвовал в бета-тесте и помогал нам улучшить продукт.

........

Малоумници, само това мога да кажа колко и грубо да звучи.Тука без една стотинка напълно безвъзведно им помагаме, тия си ни сложили на оная работа.С тоя стил на игра много бързо ще приключат! :mad:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.