Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

asddsadsa

Задача по електротехника

Препоръчан отговор


Здрасти!

 

Искам да попитам дали задачата ми е вярна,ако не е вярна да кажете къде бъркам.

 

Чертежа:http://i.imgur.com/0SDiILz.jpg

 

Условието:http://i.imgur.com/nLTqEJs.jpg

 

Ето какво съм направил аз:http://i.imgur.com/AvtSEhW.jpg

 

Мерси :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има нещо датско в Гниляне. Щом XL = 0 Ω, то ще рече, че или тока е прав или че индуктивността на бобината е 0 H. И в двата случая това означава, че така нарисуваната верига работи в режим на късо съединение => I = IL = A, IA = IC = 0 A. Съответно, при XL = Ω, ток през индуктивността не тече тогава I е равно на векторният сбор от IA и IC - ти ще си ги сметнеш колко е това. При резонанс токовете в L и C клоновете е еднакъв по големина => векторният им сбор е 0 => I = IA - ти ще си го сметнеш колко е това.

 

Успех!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямам време да се пробвам да я реша, но накрая от баланса консумираната  и генерираната мощност се различава значително, което показва че има някъде грешка .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Та darkterminal почти ти реши задачата, хайде аз ще добавя, че за бъде индуктивното съпротивление (XL) безкрайно, то тогава честотата трябва да свръхвисока, но това е режим на късо за кондензатора.

Съответно тока ще е равен на този през кондензатора.

Потруди се и ти малко и ще намериш решението.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.