Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с живота и семейството

Featured Replies

Ясно... Е, поне опитах...

Та у кого точно искаш да отидеш ся - до тук в темата имаш предложения от Еми, Алгор и Доктора. Последното ми се вижда най-луксозното. :)

Дерзай си!

• Отговори 102
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ясно... Е, поне опитах...

Та у кого точно искаш да отидеш ся - до тук в темата имаш предложения от Еми, Алгор и Доктора. Последното ми се вижда най-луксозното. :)

Дерзай си!

При някой , който е сериозен и да не ми предлага тъпотии- да ме заключва ,пребива и т.н. Ако не ще си седя и ще се мъча , освен ако положението стане нетърпимо и се стигне до самоубийство :Х

Редактирано от thepronoober (преглед на промените)

Най-добре при ветеринар да отиде. Да го приспи и да не се мъчи повече.

Редактирано от Kултуровед Гъмов (преглед на промените)

• Автор

Най-добре при ветеринар да отиде. Да го преспи и да не се мъчи повече.

+1

Авторът, след като си на 18 години и умееш да намираш кусурите на родителите си, без да намериш нито един проблем в себе си, дори и в това, че явно даже стаята си не чистиш, няма да има кой да прояви разбирането, което търсиш.

И ако темата наистина не е пързалка, а сериозно искаш да опиташ поне да направиш първата крачка към някакво реално решение на проблема, който самият ти виждаш, се обади на подразделението на Агенцията за социално подпомагане в твоя град. Най-малкото ще те насочат към реален път, по който да тръгнеш за решаване на проблемите си. Има Центрове за социална рехабилитация и интеграция, включително и за хора със здравословни проблеми.

Като поднасяш проблемите си във форумите, при това по този начин, е ясно, че никой няма да ти каже - пич, ела у нас, и дори няма да си чистиш стаята, а цял ден ще лежиш, ще си цъкаш на компа, и ще си слушаш музика...

Защо ако някой ми помогне да не чистя?Даже бих чистил целия дом ако го правим взаймно :D .

А защо някой да ти помага, а не си превъзмогнеш мързела?

Щом имаш и компютър не си толкова зле, за да се оплакваш по форумите.

За чистенето, ти трябва да чистиш не баща ти.

ПП: Темата си е чиста пързалка за мен!!!

При някой , който е сериозен и да не ми предлага тъпотии- да ме заключва ,пребива и т.н. Ако не ще си седя и ще се мъча , освен ако положението стане нетърпимо и се стигне до самоубийство :Х

Тъпотия е темата ти. Както и начина ти на мислене. И вместо да си "седиш и да се мъчиш" вземи направи нещо смислено с живота си, вместо да мрънкаш простотии по форумите и да обвиняваш родителите си. Малко са ти били шамарите явно като малък. Никой не ти е длъжен, както и никой няма да те прибере у тях. Много хубаво са направили в другия форум, че са ти затворили темата.

Ало автора !

Темата е храни куче да те лае !

И какво им има на 15 градуса ? Че аз бях свикнал на 15 градуса по къс ръкав да ходя в къщи. Да не споменавам на колко се събуждах сутрин.

Че ти в казарма как щеше да оцелееш ...

ПП: Темата си е чиста пързалка за мен!!!

Ми покани го у вас и ще видиш че не е. И да му приготвиш и едно яко пц да му вървят гладко игрите, бърз нет и топла стая да може да си води и мадамите.

Да не забравя и сериозни джобни всекидневно и ще видиш колко партизани ще ти се обадят.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Ало автора !

Темата е храни куче да те лае !

И какво им има на 15 градуса ? Че аз бях свикнал на 15 градуса по къс ръкав да ходя в къщи. Да не споменавам на колко се събуждах сутрин.

Че ти в казарма как щеше да оцелееш ...

Ми покани го у вас и ще видиш че не е. И да му приготвиш и едно яко пц да му вървят гладко игрите, бърз нет и топла стая да може да си води и мадамите.

Да не забравя и сериозни джобни всекидневно и ще видиш колко партизани ще ти се обадят.

Никога няма да се случи, докато сме в България :D

Момче,стегни се малко!Доколкото разбирам за теб е най-важно да цъкаш CS и да слушаш музика на топло.Има хора които дори телевизор нямат и едва изкарват пари за следващия ден а колко бездомни има?Ще ти дам пример с мен-аз съм на 19 2013 година завърших средно образование и сега уча висше задочно и ходя на работа от понеделник до събота на смени,много рядко почивам в събота.Родителите ми нямат възможността да ме подкрепят финансово ако съм редовно и затова уча и работя.Изкарвам си пари на тях помагам и за мен даже остават и си спестявам.Така че вместо да се оплакваш по форумите намери си работа.

Хахаха... Евала! :) Такива жалкари и за тролове не стават!

Изпълзяват от дупките в опит да се правят на интересни и да си доставят голямата радост в интернета... но пък са толкова жалки, че не могат да задоволят даже и най-простичките си амбиции и желания в тоя живот... и за всеки случай са си приготвили куфара зад вратата, ако някой ги покани... :D:friends1:

Здравейте, нека първо да ви кажа, че темата не е пързалка,както в друг форум помислиха и ми забраниха да пиша.Надявам се някой да пи помогне и още веднъж да кажа, че темата не е пързалка.Имам здравословни проблеми,заради смотания ми баща основно.Пътувам за училище по сумати време , заради смотаните ми родители.Не мога да играя цс, защото като баща ми ме види и се ядосва , понякога ме изгонва от компютъра :@:@.В момента у нас е под 15 градуса, защото баща ми е смотан.Ааа на 18г съм от София момче.Надявам се някой да ме вземе да живея при тях.Ако някой иска повече инфо да пита.Също така не мога да слушам музика спокойно, докато съм на компютъра.Моля ви помогнете ми, като ме вземете да живея у вас :)

Ще започна с това, че ти си пълнолетен, т.е. носиш отговорност за себе си и нямаш право да прехвърляш вината върху родителите си.

Те са ти дали всичко, което могат, въпреки желанието си да ти дадат много повече.

Друг на твое място би започнал каквато и да е работа, за да може да поеме поне личните си разходи, които предполагам не са малки.

п.п. Дори да живееш в палат и да задоволяват всичките ти прищевки пак няма да си доволен и ще се оплакваш, сигурна съм.

дай тел. номер на баща си ....аз ще му обясня някои неща за да му пратя една текстолитова сопа около 50см и 25мм диаметър

П.П

Сопата е 68см не 50см,но какво са 18см повече особено на чужд гръб..

Бе, пич ако на 18 ти е толкова акъла да напишеш това дето си го сътворил в първия си пост, то и аз нямам думи. Надявам се да не си минал 14, инак лоша работа...

Ха, не се учудвай! Днешните младежи масово излизат от училище/ гимназия неграмотни.

Аз до колкото разбрах търсиш някой, който да ти даде възможност да си играеш на игрички и да слушаш музика, да те храни облича и да ти е топличко. Пич, ставаме двама...и на мен покрива ми тече, в момента съм без работа и си търся местенце, където ще ме гледат, докато аз си вися по цял ден из форумите. Желаещи да ме приберат?

Ето ме, тук съм и кандидатствам- т.е прибирам те немедленно! По пътя докъм мен се отбий за бира и някакво мезе...

П.С. междувременно може да ми уредиш и (мин.) още едно "предупреждение", понеже под аватара ми пише 1 предупреждения, което като граматически крайно неправилно, не говори добре за сайта ;-)

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Така да ти го кажа, през средата на 90те в България само около 5-6% имаха пари шибна ни кризата, обезцени се лева и т.н.Няма да си изливам семейните мъки ... Само ще ти кажа, че тогава бях тийн и такива неща съм изричал на родителите ми, че цял живот няма да ми стигне да си простя аз на себе си... Те са родители сигурен съм, че са го забравили на мига, но като НЯМА - НЯМА дори ето казвам ти като съвет им вдъхвай кураж да продължат напред на твоите родители, защото други няма да имаш - И да банално, но КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА.Наистина ли това са ти целите в живота на 18 - да играеш цс на топло - то дори е жалко да ти повярва човек. А ако темата е "пързалка" говори за теб още по - лоши неща!И извинявам се много ама специално в България на 18 не си "тийнейджър", а пълнолетен гражданин с всички права на такъв по конституция. Абе Аланколуууууу колко месеци съм прекарал да копам, тесам, плевя, садя, бера, поливам и т.н. по градини, ниви и пасища ти толкова работа цял живот няма да видиш и седнал да се оплаква...

Здравейте, нека първо да ви кажа, че темата не е пързалка,както в друг форум помислиха и ми забраниха да пиша.Надявам се някой да пи помогне и още веднъж да кажа, че темата не е пързалка.Имам здравословни проблеми,заради смотания ми баща основно.Пътувам за училище по сумати време , заради смотаните ми родители.Не мога да играя цс, защото като баща ми ме види и се ядосва , понякога ме изгонва от компютъра :@:@.В момента у нас е под 15 градуса, защото баща ми е смотан.Ааа на 18г съм от София момче.Надявам се някой да ме вземе да живея при тях.Ако някой иска повече инфо да пита.Също така не мога да слушам музика спокойно, докато съм на компютъра.Моля ви помогнете ми, като ме вземете да живея у вас :)

Пиши на Барак Обамович да те осинови.Друг изход няма.

Ако не те осинови,плюй си на ръцете и се оправяй в живота,защото вече си пълнолетен.

Вторият вариант е по-сигурен и вероятен. :wink12:

Автора да си сяда на гъза, и добре да преосмисли от тук насетне какво иска от живота. Подобно мислене не е нормално за човек на тези години. Макар да е пълнолетен, все още е ученик в 12 клас, което малко или много явно го успокоява, но докога ? Като завърши вече ще трябва да реши - ще работи ли, ще учи ли или и двете ? Нима все още мисли да кара на тати носи, мама меси ?

Извинявайте ама на 18 години да мислиш все още за игрички вкъщи на топло, звучи много подло спрямо родителите които работят по цели дни с цел да осигурят някаква прехрана на семейството. Каква работа съм видял на неговите години, че още ми призлява като се сетя как съм се прибирал вкъщи пребит като куче.

Извода е че трябва сам да си помогне, ако иска да постигне нещо.

Момче, аз се уредих, бъди по-настоятелен, пиши поне в още 10-тина форума и може да намериш :D 

Момче, аз се уредих, бъди по-настоятелен, пиши поне в още 10-тина форума и може да намериш :D 

и той ако имаше гърди,като на аватара ти и аз щях да го взема..:)

Само да кажа на автора, че от малки и мен и брат ми са ни учили да помагаме. Дали на татко докато строи къщата или на майка за почистването по малко (нищо че сме момчета). Джобни разбира се, че са ни давали, но не сме ги врънкали постоянно за тях или да ни купуват разни неща. Брат ми още като ученик ходеше да работи с чичо ми по строежи и си купуваше разни неща - уокмен, готини Найк и Адидас за баскетбол обувки и т.н. А също така и на мен ми ги купуваше тези неща, но бяха с негови пари, а не от на мама и тати парите. Аз като пораснах летата по прасковите помагах на комшии, а после се хванах едно лято в автомивка и от тогава само с малки прекъсвания или съм бачкал или учил или и двете наведнъж. Не знам какви са ти здравословните проблеми, но ако не са чак толкова сериозни, се хвани да работиш каквото и да е, по-добре е отколкото да се отчайваш и ревеш  като (ай да не намесваме женската анатомия...)

Ако здравословните проблеми не ти позволяват да работиш, никой не те спира да учиш. Запиши се в друг град (Пловдив, Велико-Търново, морето...), щом си със здравословни проблеми имаш право на предимство при класиране за общежитие + тежко финансово положение (то на кой ли му е лесно в БГ). Като завършиш ще можеш да работиш нещо което ти позволява здравето. Ето ти един нормален и сериозен съвет. Само да ти кажа, че едно време бях в студентски съвет и комисията по социално битови въпроси към унито ми. Имаше 8 предимства при които студенти получаваха стая с предимство: здравословни - но ти трябва телк, сирак - полусирак (за разведени родители не се сещам) и др. които не ти вършат работа. Всички останали се класираха по успех и справка за доходите на родителите. Колко фалшиви бележки са минали през мен за ниски доходи, защото се осигуряват на една заплата а взимат други пари.

Така че ето ти безплатно нормален полезен съвет накъде да се насочиш, само спри да хленчиш по форумите защото е доста странно млад мъж да иска някой да го прибере...

и той ако имаше гърди,като на аватара ти и аз щях да го взема.. :)

Да ти кажа честно Динди и аз бих я прибрал, само без кученцата :D

• Автор

Само да кажа на автора, че от малки и мен и брат ми са ни учили да помагаме. Дали на татко докато строи къщата или на майка за почистването по малко (нищо че сме момчета). Джобни разбира се, че са ни давали, но не сме ги врънкали постоянно за тях или да ни купуват разни неща. Брат ми още като ученик ходеше да работи с чичо ми по строежи и си купуваше разни неща - уокмен, готини Найк и Адидас за баскетбол обувки и т.н. А също така и на мен ми ги купуваше тези неща, но бяха с негови пари, а не от на мама и тати парите. Аз като пораснах летата по прасковите помагах на комшии, а после се хванах едно лято в автомивка и от тогава само с малки прекъсвания или съм бачкал или учил или и двете наведнъж. Не знам какви са ти здравословните проблеми, но ако не са чак толкова сериозни, се хвани да работиш каквото и да е, по-добре е отколкото да се отчайваш и ревеш  като (ай да не намесваме женската анатомия...)

Ако здравословните проблеми не ти позволяват да работиш, никой не те спира да учиш. Запиши се в друг град (Пловдив, Велико-Търново, морето...), щом си със здравословни проблеми имаш право на предимство при класиране за общежитие + тежко финансово положение (то на кой ли му е лесно в БГ). Като завършиш ще можеш да работиш нещо което ти позволява здравето. Ето ти един нормален и сериозен съвет. Само да ти кажа, че едно време бях в студентски съвет и комисията по социално битови въпроси към унито ми. Имаше 8 предимства при които студенти получаваха стая с предимство: здравословни - но ти трябва телк, сирак - полусирак (за разведени родители не се сещам) и др. които не ти вършат работа. Всички останали се класираха по успех и справка за доходите на родителите. Колко фалшиви бележки са минали през мен за ниски доходи, защото се осигуряват на една заплата а взимат други пари.

Така че ето ти безплатно нормален полезен съвет накъде да се насочиш, само спри да хленчиш по форумите защото е доста странно млад мъж да иска някой да го прибере...

Да ти кажа честно Динди и аз бих я прибрал, само без кученцата :D

Ако не искаха средно образование за работа, да съм почнал вече.

Ако не искаха средно образование за работа, да съм почнал вече.

Ай стига бе приятел, май само си търсиш оправдание да не работиш нещо. Можеш ли да ми кажеш как тогава аз на 16 съм работил в автомивка лятото. И то редовно с трудова книжка? А ти си на 18 вече. Да не би всичките мургави съграждани които работят в чистотата или друга подобна работа да имат средно? Май и с основно става ;)

и той ако имаше гърди,като на аватара ти и аз щях да го взема.. :)

То да ти кажа страшното е, не че кифли търсят някой да си ги гледа, страшното е, че се появиха и козунаци,,, ;)  Нещо предлагането доста надвишава търсенето мхм...

• Автор

Ай стига бе приятел, май само си търсиш оправдание да не работиш нещо. Можеш ли да ми кажеш как тогава аз на 16 съм работил в автомивка лятото. И то редовно с трудова книжка? А ти си на 18 вече. Да не би всичките мургави съграждани които работят в чистотата или друга подобна работа да имат средно? Май и с основно става ;)

Като става без средно , кажи ми къде да отида да работя срещу 500 лева?

Като става без средно , кажи ми къде да отида да работя срещу 500 лева?

Най-простият и елементарен начин да изкараш някакви пари е да имаш отличен успех за стипендия. Това е най-простичкото нещо...най-най-най...

Искаш съвети за работа: нямаш ядове. Автомивки - текучество винаги има, складове - същата причина. Иначе мога да ти кажа и какво съм работил 4 години докато учих. 4 години разлепвах рекламни плакати по улиците - дискотеки, студентски бригади, разни шофьорски курсове, но там идеята е друга. Да си намериш някоя фирма и директно да лепиш за тях без да скатаваш, тогава се плаща доста по добре. На час вадих от плакатите между 11 и 14 лв. , и не ми пукаше особено, че изглеждам като клошар докато ги разлепвам. Иначе за да ги изкарам тези 20 - 30 лв на ден трябва да кибича по 8 часа на работа и да не ходя на лекции. Иначе има фирми, които се занимават с тази дейност, но ти си там само работник и ти се плаща доста малко, а реално ти си човека който върши работата. Пък и съм чувал за един сайт jobs.bg...

Общо взето майката му е да започнеш каквото и да е пък после като не ти отърва сменяш работата, никой не те е вързал там. По едно време смятахме със съквартиранта, докато хамалствахме на панаира в Пловдив, кой колко различни работи е работил срещу заплащане разбира се и стигнахме до 14 и се спрях да ги мисля повече. Помня на 1-2 места съм работил по малко от 2 седмици даже, ама целта е да се пробва и да се прави нещо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.