Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да купя ли тази конфигурация?

Featured Replies

Здравейте един приятел скоро заминава за чужбина със техните и си продава компютъра цената му е 650лв ето и характеристиките - 
Процесор: Intel Core i3 540 3.0Ghz
РАМ: 4GB DDR3 1333Mhz
Видео Карта: AMD R7 260X 2GB DDR5 произведена от Sapphire *по характеристики се нарежда между 7790 и 7850 инфо: 
http://www.sapphiretech.com/presenta...n=&lid=1&leg=0 
Захранване: Fortron Total Power:500W Peak Power: 550W
Дъно: Gigabyte H55M-S2 с двоен Биос
Хард диск: Western Digital 500GB Green
Звъкова карта: Creative Sound Blaster SE 7.1
Ето я и кутията - http://prikachi.com/images/68/6996068v.jpg

Ще е хубаво да напишете и за какво ще се ползва предимно. За да може да Ви се даде адекватен и точен отговор.

• Автор

Еми главно играя League Of Legends и приятели ми каза, че също е подкарал и BF4 Главно за игри новите заглавия не, но 2012-2013 игри!

Ами, доста е относително, за League of Legends ще Ви свърши работа конфигурацията, но примерно за 100 лв отгоре може да си вземете нова такава с по минимум 2г гаранция на компонентите  същата видеокарта и значително по-мощен процесор.Ето пример : КоличкаИзчакайте коментар и на други колеги от форума и си преценете, кое ще е най-добият избор.

И според мен не си заслужава. За тези пари се взима подобна, ако не и по-добра, нова конфигурация:

GB H81M-S1 / 1150 

Обща стойност - 660.39 лв. с ДДС

Единствено видеокартата е смислена покупка и може да му предложиш 200 лв. (струва 250 лв.).

Процесора (съответно дъното) и "зеления" хард са лош избор. Аудиокартата не виждам за какво ти е но там ти си преценяваш.

Кутията ако е с долен монтаж на захранването може да му предложиш 30 лв. За захранването пак толкова.

Паметта отново 30 лв. Това че е на 1333MHz не е болка за умиране.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Пробвай да му счупиш цената на 500 лв. ;) Ако се съгнаси ;) Ако не , здраве да е ;)

• Автор

Добре разбирам, че не е много хубава конфигурацията, но проблема ми е такъв, че бюджета ми е ограничен 720лв това значи и доставката демек мога да взема конфигурация до 700лв .. Ако може да предложите нещо искам процесора да е Intel ще се ползва главно за игри и да говоря по скайп .. това е ..

Подкрепа за горното мнение. Ако се разбие и продаде на части, 500 лева дори са трудно достижими. А всичко накуп, трябва да ти го даде с отстъпка. Още повече, че вероятно бърза да заминава за Германия и няма време да се пазари. просто за 650 лева се взема нова конфигурация с подбни параметри, но пък с гаранция и без амортизация на частите.

За тази пари по-добре АМД конфигурация.

Обща стойност - 706.34 лв. с ДДС
  • Автор

Добре например не може ли малко по слаба видео карта и някакъв I3 процесор пък след време ще си купя някаква по силна карта ?

Добре например не може ли малко по слаба видео карта и някакъв I3 процесор пък след време ще си купя някаква по силна карта ?

Ами може да караш в градената и да минеш направо на i5,  за да нямаш ядове след време като си купиш бърза видеокарта.

Това май е минимума, но искай да ти го сглобят, защото може да се наложи да се упдейтва биоса на дънната платка:

Обща стойност - 707.18 лв. с ДДС

Това май е минимума, но искай да ти го сглобят, защото може да се наложи да се упдейтва биоса на дънната платка:

Обща стойност - 707.18 лв. с ДДС

Определено ще иска да се ъпдейтва БИОС ,освен ако не е ревю - 3.0 , което няма как да разберем.. Иначе конфигурацията е супер ;)

760К/FX-6300 или 3220/40/50+260X e по-добре. 260Х е на ниво 7790, която е по-добра от 7770 и 7750, която ти си сложил. 

Спести си парите за външната видеокарта.Заложи на по-добро захранване вместо това.А след време ще си сложиш по-мощна карта.

Обща стойност - 712.02 лв. с ДДС

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Ето едно предложение от мен. Да си кажа не разбирам много, но се опитах и аз да помогна. Мисля че всичко е съвместимо. Знам, че е по - добре захранването и кутията да са отделно, но я направих на бързо. Сложих i5, защото си мисля, че i3 е старичък. След време като събереш парите вземаш още една плочка РАМ и хубава видео карта. Вградената карта би трябвало да се справи с LoL. ASROCK B85M LGA1150 I5-4570 /3.2G/6MB/BOX/LGA11504GB DDR3 1333 A-DATA500GB SEAGATE 7200/6GB/16MBCM K350 W/600W PSU 

Редактирано от Ивайло П. (преглед на промените)

Ето едно предложение от мен. Да си кажа не разбирам много, но се опитах и аз да помогна. Мисля че всичко е съвместимо. Знам, че е по - добре захранването и кутията да са отделно, но я направих на бързо. ?!?!?!? Сложих i5, защото си мисля, че i3 е старичък. ?!?!?!?! След време като събереш парите вземаш още една плочка РАМ и хубава видео карта. Вградената карта би трябвало да се справи с LoL. 

ASROCK B85M LGA1150 

I5-4570 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

4GB DDR3 1333 A-DATA

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

CM K350 W/600W PSU

Редактирано от mrazqmakaroni (преглед на промените)

Ето едно предложение от мен. Да си кажа не разбирам много, но се опитах и аз да помогна. Мисля че всичко е съвместимо. Знам, че е по - добре захранването и кутията да са отделно, но я направих на бързо. Сложих i5, защото си мисля, че i3 е старичък. След време като събереш парите вземаш още една плочка РАМ и хубава видео карта. Вградената карта би трябвало да се справи с LoL. ASROCK B85M LGA1150 I5-4570 /3.2G/6MB/BOX/LGA11504GB DDR3 1333 A-DATA500GB SEAGATE 7200/6GB/16MBCM K350 W/600W PSU 

Всичко хубаво - ама и3 стар ? :D :D :D :D :D вица на деня ... май забравихте едноядрените калерончета ...

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Всичко хубаво - ама и3 стар ? :D :D :D :D :D вица на деня ... май забравихте едноядрените калерончета ...

Добре може да не е стар, ама сега i5 си е друго. А и не знам автора кога ще събере парите са видео карта. Да не стане докато събере пари да се налага и процесор да сменя :) :) :)

Макарон ти прост ли си колко пъти да напиша, че не разбирам много, но искам да си дам мнението и да помогна. Направих я набързо к'во не разбираш влязох в никем и набързо намерих компонентите. Добре може да не е старичък но сега по - добре е i5. 500GB HDD мисля че стигат. 4GB RAM за LoL e достатъчна. След време Видео карта, още една плочка 4GB RAM и добавя още един HDD, ако този не стига.

Макарон ти прост ли си колко пъти да напиша, че не разбирам много, но искам да си дам мнението и да помогна. Направих я набързо к'во не разбираш влязох в никем и набързо намерих компонентите. Добре може да не е старичък но сега по - добре е i5. 500GB HDD мисля че стигат. 4GB RAM за LoL e достатъчна. След време Видео карта, още една плочка 4GB RAM и добавя още един HDD, ако този не стига.

Поклон. 

• Автор

Здравейте благодаря ви за предложенията и то много само не искам да се карате просто няма смисъл! :) Значи ще поръчвам тази конфигурация - http://prikachi.com/images/304/6997304h.pngИскам да попитам само има ли HDMI изход?

Не това е евтин вариант ако искаш нещо с трите вида изходи - http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-H81M-A--1150/description.html

Пише им в спецификациите какви са изходите та чети. И се ориентирай към Хасуел (сокет 1150) ако ще ползваш вградената графика заради по-доброто видео.

Ако ще взимаш видеокарта тя има HDMI изход та какво има на дъното не те бърка.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.