Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да купя ли тази конфигурация?

Featured Replies

Ако се търси конфигурация за ъпгрейд, то може да се почне много отдолу, пък докато събере парите, нищо няма да е остаряло и недостатъчно.  Взема се едно базово, добро захранване с добра кутия. Взема се и една плочка сравнително добра RAM памет. Добавя се и един бърз хард диск с добър обем. Тук вече 500 GB  версии не спадат към тая категория по простата причина, че новите серии HDD,  например тия на Seagate,  започват от обем 1000 GB. A те са и по-бързите. В същото време разликата в цената е 15 лева - 3-4 закуски. Добре е и едно достатъчно дъно за нуждите, без да се прекалява с цената. останалото може да е дори един Celeron G1620,  ако става въпрос за Intel. От тук нататък възможностите на практика са огромни. Възможност за монтиране на най-бързите видеокарти и най-бързите процесори за тая платформа от рода на I7/Xeon. Разбира се, добавяне и на още RAM. Ами това е, ако някой има определено количество пари и се чуди как да свърже двата края така, че след време да надгражда. Вече всичко зависи от конкретните нужди. Примерно ако трябва някакво по-специално дъно с повече слотове и различни възможности, то ще се наблегне и на дъно. 

А за горната конфигурация една забележка. За  1.65 лева отгоре се взема i3-3240, работещ на 100 MHz  по-висока честота. В тоя диапазон на работните честоти това е важно, защото минимума за работа на едно ядро е малко повече. Сега няма да развивам теории, защо минимума е повече и как тоя минимум действа при различно съчетание на видеокарти. Има игри, които се хващат за едното ядро и там колкото повече, толкова повече. 

Другата ми забележка е, че тая конфигурация не е нито рак, нито риба. Единствено харда  е на ниво и е без забележки. Всичко останало е посредствено, а тоя процесор ще е общо взето дотам. Тук преспокойно могат да се спестят стотина лева и да се вземе Пентиум с тая видеокарта. След време се продава процесора на почти същата цена ( може би с 20 лева загуба) и се купува нещо, което наистина ще е подходящо за по-бърза видеокарта.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
В крайна сметка реших да взема това - http://nikem-bg.net/cart/46672p1r46040p1r46473p1r48235p1r46925p1r46784p1rf.html
Сложих дъно което има HDMI изход сложих по нов процесор I3-3240 вместо 3220Благодаря за предложението на @Кико за процесора! :)

Защо?

Ами вероятно за да може да ползва и вградената си карта с тоя интерфейс.  Всъщност и тоя i3  може да се продаде за 150-160 лева и да се смени с нещо по-добро. Вероятно скоро цените няма да паднат, така като гледам с каква "скорост" се развива хардуера. 

А за интерфейса...специално при мен VGA интерфейса дава много лошо качество на картината, а да се купува DVI-HDMI  кабел означава, да се дават пак 20 лева. Което не че не е възможно, но защо да е така, след като всичко може да бъде оправено още при покупката на дъно? А защо ще ползва изхода на дъното....ами винаги може да се повреди тая карта, да я продаде и така нататък. Докато чака за нова карта, ще си ползва вградената. 

Процесора е старо поколение. 3240 е с + 100MHz сравнение с 3220 а не е по-нов. Дъното е лош избор.

В крайна сметка реших да взема това - http://nikem-bg.net/cart/46672p1r46040p1r46473p1r48235p1r46925p1r46784p1rf.html
Сложих дъно което има HDMI изход сложих по нов процесор I3-3240 вместо 3220Благодаря за предложението на @Кико за процесора! :)

В този ти избор дъното е по-добро.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Добре благодаря ви за оказаната помощ вземам тази конфигурация - http://nikem-bg.net/cart/46672p1r46040p1r46473p1r48235p1r46925p1r46784p1rf.html :) Може да не локвате темата до една седмица имам парите и ще постна снимки, благодаря отново! :)

Според мен, е по-добре така: Количка Процесорът е Haswell с  възможност за ъпгрейд, дъното си има всичко необходимо. Рамта засега е само 4, по-късно добавяш още. Хардът е с 3 години гаранция. Видеото не е нещо особено, но за тези пари това. Кутията и захранването са отделни, лично аз не бих се доверил на комплекта на СМ. Другият вариант е i5 вградено видео, но щом си се ориентирал към i3, няма лошо. Не е лош избор :) Edit: Ако парите ти идват много, може да вземеш Intel® CoreTM i3-4130, 3.4GHz, Haswell, 3MB, Socket 1150, Box от ем*г. Разликите с горния са вграденото видео и кеша. Разлика няма да усетиш :)

Редактирано от Twingo™ (преглед на промените)

С шанс да си навлека гневът на @mrazqmakaroni,копирах от неговата конфигурация,като рязах от някой неща за сметка на по-хубава видео карта.

BB код:
500GB SEAGATE 7200/16M/REFURB
DELUX DLC-MG460 NO PSU
PSU FORTRON FSP400-60APN 85+
Athlon II X4 760K  3.8GHz 4MB 100W FM2 BOX Black
GB GA-F2A55M-DS2 A55 FM2
4GB DDR3 1600 A-DATA
GB GV-N65TOC-2GI GTX 650 TI

Обща стойност - 718.92 лв. с ДДС

Това успях да сглобя.Видеото е много по-добро от това на mrazqmakaroni,поне според мен.Не гарантирам,че всичко е съвместимо.Ако може някой по-разбиращ от мен колега да поправи нещо където трябва,хем аз ще се науча на нещо,хем няма да прецакам колегата.
Поздрави.

REFURBISHED - виж какво означава и кажи, дали ти би си взел такъв хард диск :)

Като обобщение –даден продукт е refurbished, когато е бил върнат от кuпувача по каквато и да е причина, след това върнат към оригиналните си параметри, работно състояние или визия, бивайки инспектиран и тестван от квалифицирани техници. Понеже в такива случаи закона казва, че тези продукти не са нови, те биват пускани като ремаркетирани или refurbished с по-ниска цена от нормалната. И ако се чудите, струва ли си да се купи такъв продукт, трябва да имате в предвид, че тези продукти минават значително по-интензивни тестове спрямо нов продукт, с цел да се предотврати връщането му отново. В днешно време, когато парите никога не стигат, клиентите са по склонни да закупуват такива продукти виждайки, че сделката е добра и преценявайки, че в друг случай не биха могли да си позволят този продукт.

Вероятноста да е дефектен е по-голяма. Не знаеш кой и как ги тества.

Колега, не можеш да си сигурен дори когато си купиш нов продукт, няма да е refurbished.Според мен, няма нищо лошо в това, защото тези продукти, както са писали ардес, се предполага, че са минали повече тестове - и при сглобяването, и сред връщането от купувача.ПП: Аз предпочитам да си купя нещо, което е refurbished, пред това да пазарувам от продавалник и други сайтове, където не съм сигурен дали няма някакъв скрит дефект, а и има доста некоректни продавачи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.