Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейм конфигурация-помощ за сглобяване

Featured Replies

Тоя монитор е ега си  лимбизията :) Ей го тука 24-ката . Тя цялата серия е някаква евтиния с бледи цветове  и подобие на стойка. Пред него 22 инча втора ръка Делл  или HP с IPS е класи нагоре .Монитора да иде да си го избере той защото така от снимки в интернета  не се добива реална предства  кое колко струва и какво е като картина. Да ми го подаряват тоя монитор аз няма да го взема а камо ли да дам пари за него.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150

4GB DDR3 1600 A-DATA х2

CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU

SAPPHIRE DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST

AOC 23 IPS 6ms VGA DVI I2369V

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB

ASUS H81M-C /1150

PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

A4 X-755BK OSKAR GAME OPT USB

A4 G600 3X FAST GAMING PS/2

1439 лв  и сглобяването ти е безплатно !

Моето предложение е без уиндолс,по-добре ги вложи в монитор с IPS помоли някой приятел да ти инсталира.

Alkatraz ,издигна се в очите на слепите с Pentum и 270X   :D :D

Редактирано от SLI>Ti (преглед на промените)

Отиди на очен лекар разбирачо !!!  Като ми  събереш средно ниво конфигурация в която да има легален Windows и с i5   и 8 GB RAM за 1400 лева ще дойдеш да ми се обадиш . Ако те питам за разликите между двата процесора едва ли ще можеш да ми ги кажеш  и с кое единия процесор има предимство  в игрите пред другия  но иначе   асемблирате тука едно към кесим неща дето само на картинки сте ги виждали. Чесно да ти кажа не ми пука коя конфигурация ще си купи  (ако изобщо си купи)  или ще си  асемблира той  самия нещо  в последствие. Толкова го интересува темата за  това какво ще си купи ,че освен първото мнение  дето е написал  от него ни вест ни кост :) Утре и аз ще пусна една тема да ми асемблирате и на мене нещо  пък ако ми хареса може и да ви послушам и да си  го купя .

Леко да го не спъне :)  Я погледни кадрите на още по куц процесор. И принципно  за 1400 лева  как я виждате  тая конфигурация с процесор за 200-300 лева ,че не ми е ясно. А и да я спъне с колко 3 кадъра  ще да е тая спънка? Като нямаш пари за баничка със сирене ще закусиш със баничка с извара.

http://www.youtube.com/watch?v=jmrcvZAn2bo

Имаш ли си представа какво точно показваш? Аз също мога да ти покажа far Cry III  с лично моя G860  преди време и то без външна видеокарта, а ползвайки вградена HDGraphics. Това, което си дал, е ясна демонстрация на дропа в кадрите, който се получава. Забележи, как от 40 падат на двайсет и няколко, че дори на едно място и до 10 фпс!  Ето това се цели да се избегне, купувайки по-добър процесор. Средните кадри не са важни, макар и те да са доста по-малко Специално заради такива като теб, се оборудвах с тоя G860. Резултатът бе почти плачевен при доста игри. Ако някой може да играе по тоя начин - с дроп в кадрите, нека играе. Но не мисля, че един геймър търси по-малко от 60 фпс. А в случая говорим за едно хвърляне пари на вятъра за много скъпа видеокарта и евтин процесор. Обратния случай би бил по-изгоден при много игри, а при тия, които зависят главно от видеокартата, поне картината ще е без спад в кадрите, което ако питаш мен, е за предпочитане пред примерно от 80 fps  да скачаме за секунда на 50 и пак на 80.   А ако смяташ, че с тоя клип дето показа 20-30 fps  стават за игра, няма какво повече да приказвам.  И лошото е друго. Ти дори да намалиш детайлите, няма да получиш промяна в кадрите, ако процесора ограничава видеокартата. Това също означава, че ако клокнеш тая карта, пак няма да получиш повече кадри. Единствената ти печалба от цялата работа е по-добрата архитектура, което води и до повечето кадри, но дотам. Парите се дават на вятъра и 100 % съм сигурен, че една R7 260X  с един i5 или дори i3, ще даде повече или равни кадри.  Да не говорим, че много игри си искат 4 ядра за нормална работа. Тук май сте я обърнали на детска градина.

Аз мисля, че windows е излишен, тъй като може някой негов приятел да му го инсталира или да отиде в някой сервиз или в компютърен клуб (на мен ми излезе 20 лв). Така се пестят и 140 лв.

Редактирано от hibichi (преглед на промените)

Целия раздел за асембирането е детска ясла а не градина.

Отиди на очен лекар разбирачо !!!  

Казал слепия ,който не вижда разликата между Pentium и Core i5 .Парите сам си ги изкарвам,а на теб ти препоръчвам да си счупиш клавиатурата в стената и да не пишеш.Между другото ,ако ти трябва помощ за конфигурация пиши на ЛС ;) Вярвам процесорите,дъната... ги бараш през екрана ,а ? На картинки.

Редактирано от SLI>Ti (преглед на промените)

Както и да е  :) Не просто ги барам а ги и продавам тия  части.  Но да ти  обяснявам  няма смисъл .  Стига сме спамили  темата. Скоро няма да си купи нито ново видео или процесор  защото  300 лева е  не събират ей така  на пътя и  вероятността да  ги дадеш пък точно за компютър е минимална.  Не  те знам какво работиш и колко взимаш но като гледам клиентите как идват в магазина и  искат с трици маймуни да ловят ми става ясно ,че освен в нечия  тийнейджърска глава в ничия друга няма такива изисквания  за всичко на куп  ако може да е за малко пари.  До сега никой  не събра конфигурация  със критериите на човека под 1400 лева та не ми обяснявай  на мене за процесорите и игрите .  Аз когато съм играл на игри   ти сигурно не си бил и плануван . Форума е заприличал на детска градина в която 16-18 годишни хлапетии си мислят че всичко знаят и ,че всичко от тях почва.  Има и чат пат зрели хора с които  наистина може да се води конструктивен диалог и да получиш точни ,ясни,конкретни и  тествани методи и насоки по даден проблем но те са рядкост.

• Автор

Отиди на очен лекар разбирачо !!!  Като ми  събереш средно ниво конфигурация в която да има легален Windows и с i5   и 8 GB RAM за 1400 лева ще дойдеш да ми се обадиш . Ако те питам за разликите между двата процесора едва ли ще можеш да ми ги кажеш  и с кое единия процесор има предимство  в игрите пред другия  но иначе   асемблирате тука едно към кесим неща дето само на картинки сте ги виждали. Чесно да ти кажа не ми пука коя конфигурация ще си купи  (ако изобщо си купи)  или ще си  асемблира той  самия нещо  в последствие. Толкова го интересува темата за  това какво ще си купи ,че освен първото мнение  дето е написал  от него ни вест ни кост :) Утре и аз ще пусна една тема да ми асемблирате и на мене нещо  пък ако ми хареса може и да ви послушам и да си  го купя .

Напротив,интересува ме темата. Чета всички Ваши постове. Просто нямам никакво време,което да отделя за форума. А и Вие,момчета,съвсем ме объркахте с тия конфигурации. Наистина не съм наясно с гейм конфигурациите. Искам да сглобя компютъра за брат ми и да му го подаря. Той не е в състояние сам да се занимава с това. Благодаря на всички Вас за съветите Ви и не ми се сърдете,че не коментирам темата.

За видео карти  по 400 лева имат но 200 лева за легален Windows нямат :) Като си го купи ще е вечно негов и  няма да се  занимава с глупости.

Започва се още една дъвкана тема - ако тръгнеш да си купиш всичко в момента на твоят компютър хиляди левове ти трябват...Не ведънж съм казвал, че Windows ако го направят някакви по - нормални пари като примерно 50 лева ще спечелят много повече от това той да е 200 лв. и 1% от домакинствата да си го купуват. Ама кой съм да поучавам Бил Гейтс - той си знае ;)

Дяволите пак ме прихванаха и снощи си пуснах CPU-то с две ядра на ниска честота, отговаряща на някой Пентиум. Пуснх се с хъс да играя Far Cry 3, GRID2  и тем подобни. Дропа му е майката. Дори на LOW  детайли няма как да се избяга от дропа, минималните кадри и много по-малкото средни кадри, които ограничават човек да си пусне нормална вертикална синхронизация. Когато на процесора му скимне, че трябва да се занимава с други неща, а не с игри, познай какво става. Така, че бягай надалече от тоя Пентиум. За статистиката може и да става, ама за гейминг не. С по-слаба карта ще заспи, с изключения на няколко игри-бенчове. Също така е решение, ако човек е решил да го разкара след 2-3 месеца мъки и да го замени с нормален процесор. Минах по тоя път и вече никой не може да ме накара да купя слаб процесор с бърза видеокарта.

Налял е пари във видеокартата и процесора което е добре след като е за игри. Все пак това е за сметка на монитора и захранването. Отделно в сумата не влизат записвачка и доставка а това са 60 лв.

Определено ще се представи доста по-добре от моето предложение в игрите.

пс. Всъщност сега като се загледах аз съм предложил тази осмица - http://nikem-bg.net/computer-components/DSP-WIN8.1-PRO-64BIT-BULG-DVD/description.html а той тази http://nikem-bg.net/computer-components/DSP-WIN8.1-64BIT-ENGL-OEI-DVD/description.html

Та от тук имаме цели 78 лв. разлика. Честно казано нямам идея каква е разликата. Изглежда българския език на интерфейса дига цената с 5 лв. та не е от това.

Това което забелязвам е че единия е Про а на другия не пише нищо както и разликата в лиценза която не ми е много ясна. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

За едната 8-ца имаш диск  с копието а на другата имаш само стикера и инсталирана версия  на машината и ако смениш дъното ти гори лиценза.

А по-евтината версия на Windows нещо като HOME ли е или разликата е само в лиценза? 

За едната 8-ца имаш диск  с копието а на другата имаш само стикера и инсталирана версия  на машината и ако смениш дъното ти гори лиценза.

Не е хоум  а си е  тая която пише само ,че не ти дават диск .  Тва е се едно да си вземеш лаптоп с инсталирана опер. с-ма и да имаш право само на тоя  конкретен лаптоп с тия конкретни части вътре да я преинсталираш.  Когато си имаш диска  и утре решиш да си обновиш хардуера спокойно може да си инсталираш  без да се притесняваш ,че  ще си нелегален.  Лошото на  8-цата е че ако се прекараш да  я регистрираш с име и парола то ти запаметява на сървърите на Майкрософт настройките и после  като преинсталираш прави  проверка  и ако всичко е точно ти слага  нещатата както си ги настроил при първата инсталация. От тапета за десктопа та до  не знам си какви си настройки  още. Аз заради  тия техни маймунджилъци си бекъпнах активацията на 7-цата  и сега като ми скимне да преинсталирам  просто я ресторвам и всичко заспива. Така съм направил и с офис 2010  професионал версията.

Моля,експертите да предложат оптимална геймърска  конфигурация,бюджета на която да възлиза на максимум 1400 лв

Експертите са дали сума ти и конфигурации за този бюджет в темата. Ако искаш да ти се сглоби нова, пусни си собствена тема, а недей да пишеш в чужда.

Моля,експертите да предложат оптимална геймърска  конфигурация,бюджета на която да възлиза на максимум 1400 лв

Какво стана със старата тема,не хареса предложенията и не взе нищо ли?

Какво стана със старата тема,не хареса предложенията и не взе нищо ли?

priyatelkata mi se otkaza.tarseh me za sina i.sega tarsya za sebe si.bez monitor.kompa mi se skapva veche

priyatelkata mi se otkaza.tarseh me za sina i.sega tarsya za sebe si.bez monitor.kompa mi se skapva veche

chestno nerazbiram nishto:),nodarja procesora da e i5 kato baza.nadyavam se da mi pomognete

Видеокартата е лош избор. Имам предвид като охлаждане. Бюджета ти позволява да вземеш нещо дето да не е с турбина.

На GB е най-сгодна (по-евтините не си заслужават) и се събира в кутията (Graphics card length: 355mm) - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GTX760-GV-N760OC-2GD/description.html

С нея ще ти излезе 1 360 лв. и като сложиш доставката бюджета почти се изчерпва.

Видеокартата е лош избор. Имам предвид като охлаждане. Бюджета ти позволява да вземеш нещо дето да не е с турбина.

На GB е най-сгодна (по-евтините не си заслужават) и се събира в кутията (Graphics card length: 355mm) - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GTX760-GV-N760OC-2GD/description.html

С нея ще ти излезе 1 360 лв. и като сложиш доставката бюджета почти се изчерпва.

Изобщо виждал ли си я наживо или чете из нета,я дай температури от тестове,които си правил.Иначе-да,охладителят на ГБ е по-добър,но и цената е друга.

Eто,чети да се образоваш,утре не си на училище,няма домашни.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.