Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

TuneUp Utilities или System Mechanic?

Featured Replies

Здравейте,

Ползувах първо Систем механик про 5, но след това минах на Тюун Ап Ътилитис.

В систем механик имаше нещо за оптимизиране и подреждане на регистрите, при което при следващият рестарт преди да загрее уин рестартираше още 2 -3 пъти сам и оправяше някакви неща.

Сега с Тюун ап ползувам one click maintainance, винаги ми пише, че всички проблеми са оправени и тн, но никога не прави нещата , които систем механик правеше при следващ рестарт.

Въпросът ми е дали тюун ап и в частност уан клик мейнтейнънс върши същата работа, като систем механик и евентуално да ми кажете какъв би бил резултатът при едно евентуално сравнение на Tune Up Utilities 2006 и System Mechanic pro 5.

:down: 10X :wors:

Редактирано от _D5 (преглед на промените)

Ползвам Tune Up Utlities 2006 и съм много доволен(преди това ползвах и Систем Механик-а от в.4

до в.5.5.Определено предпочитанията ми са на страната на Tune Up Utlities :down::wors:

В систем механик имаше нещо за оптимизиране и подреждане на регистрите, при което при следващият рестарт преди да загрее уин рестартираше още 2 -3 пъти сам и оправяше някакви неща.

Сега с Тюун ап ползувам one click maintainance, винаги ми пише, че всички проблеми са оправени и тн, но никога не прави нещата , които систем механик правеше при следващ рестарт.

Това,за което става дума,при Tune Up Utlities става с TuneUp Registry Defrag в менюто Optimize

&Improve !

Поздрави cool.gif :bye:

Ако питаш мен със System Mechanic 6 professional става идиялно аз съм с нея.И ако си направиш настроиките е супер яка смисъл,че ти прави опсолиотно всичко.

Ако питаш мен със System Mechanic 6 professional става идиялно аз съм с нея.И ако си направиш настроиките е супер яка смисъл,че ти прави опсолиотно всичко.

Първо, НАУЧИ СЕ да пишеш на Български и после влизай и давай съвети във форумите!!! А иначе Tunes Up е по-добрият избор.

Първо, НАУЧИ СЕ да пишеш на Български и после влизай и давай съвети във форумите!!! А иначе Tunes Up е по-добрият избор.

Не се толерира правенето на забележки от този тип.

Аз не предпочитам нито едното, нито другото. Лошото в механикера е, че създава процес в Task manager, който върви нон-стоп с Windows (без да се изключва) Което е дразнещо, поне според мен. Той се спираше от services.msc, но така не работеше изцяло програмата. Така беше, сега може и да са оправили нещата, някой може да сподели.

Тюнъп е доста по-назад от възможностите на механикера, доста прехвалена от някои. Инструментите за работа с регистрите са на ниско ниво, както и чистачката.

Аз лично съм със систем механика 6 про.Но специално за регистрите се доверявам на RegSupreme 1.3 и на ръчно чистене от време на време.А от тюне-то съм тотално разочарован,създаде ми проблеми които оправих с преинстал на Уиндоу-са.Моя съвет е систем механик!!

Със здраве!! :speak:

По принцип System MEchanic-a те пита дали искаш да ти инсталира Касперски Анти-Вирус & Касперски Анти-Хакер за Про версията.За стандартната версия няма проблем.Според мен темата е безмислена ,защото никога едно проложение за оптимизация не е съвършено и ще намира какво да пипне тук там ... подобно на анти-шпионския софтуер ,който продължава да намира гадинки след предшественика си (поне в повечето случаи).Има ефект от такива програмки ,но не бива да се прекалява с тях :speak:

Аз съм си ги качил и двете ,защото ми допада TuneUp System Control & TuneUp Styler 2 + TuneUp System Optimizer...

System MEchanic е много добър инструмент с правилните настройки...и двата продукта имат "wizards" за начинаещи и проятен интерфейс (добре структуриран)...А ако се отнася до класациите на TopReview System MEchanic печели среброто а 4-тото място е за TuneUp Utilities 2006

Първо, тези програмки не могат да са причина за преинстал, или не в повечето случаи. Те при стартиране обикновено искат да се направи Restore point на System restore, та ако искате след време да възвърнете първоначалното състояние на Windows.

Стана въпрос за Regsupreme - по принцип е хубаво когато се борави с регистъра не просто да се чисти (както прави въпросната програма) но и да решава проблеми в тях.

' date='26.04.2006г. в 11:36' post='175544']По принцип System MEchanic-a те пита дали искаш да ти инсталира Касперски Анти-Вирус & Касперски Анти-Хакер за Про версията.За стандартната версия няма проблем.Според мен темата е безмислена ,защото никога едно проложение за оптимизация не е съвършено и ще намира какво да пипне тук там ... подобно на анти-шпионския софтуер ,който продължава да намира гадинки след предшественика си (поне в повечето случаи).Има ефект от такива програмки ,но не бива да се прекалява с тях :)

Аз съм си ги качил и двете ,защото ми допада TuneUp System Control & TuneUp Styler 2 + TuneUp System Optimizer...

System MEchanic е много добър инструмент с правилните настройки...и двата продукта имат "wizards" за начинаещи и проятен интерфейс (добре структуриран)...А ако се отнася до класациите на TopReview System MEchanic печели среброто а 4-тото място е за TuneUp Utilities 2006

Добре де, ами аз като съм с Касперски Персонал Про и анти хакера, ще имали проблем да инстална механика, питам понеже тази програма ще трябва да я тегля цял ден, да не си загубя времето само?

Аз съм твърдо за TuneUP 2006 по добра е от доста време е ползвам.

Аз съм твърдо за TuneUP 2006 по добра е от доста време е ползвам.

Бройте ме и мен.ОТ TuneUP-a съм много доволен. :bye:

Още един глас за Tune Up Utilities. Според мен е по-добрата програма. Ползвал съм ги и двете (доста от версиите).

Добре де, ами аз като съм с Касперски Персонал Про и анти хакера, ще имали проблем да инстална механика, питам понеже тази програма ще трябва да я тегля цял ден, да не си загубя времето само?

Изтегли си стандартната версия (хем е по-малка хем няма да имаш главоболия).Няма смисъл да теглиш Про версията ,защото там така или иначе ще махнеш отметките (чавките) пред Касперску Анти-Вирус-а & и Касперску Анти-Хакер-а а и даже не винаги са последните версии...(случвало се е най-нова версия на System MEchanic-a да предлага по-стара версия на продуктите от Касперски от тези с които съм в момента).И даже и да махнеш отметките ако вече имаш инсталирана Касперски Анти-Вирус пак ще имаш проблем.Прецаква се услугата на Касперски за стартиране с операционната система (просто изчезва и трябва ръчно да я добавяш с някоя програмка за Edit на старт менюто).

Предполагам няма да използваш и останалите 3-програмки с Про пакета SEARCH & RECOVER ,SYSTEM SHIELD ,DRIVE SCRUBBER

Систем механик отдавна не е това което беше,станал е шарен,триизмерен,пълен с излишни неща.Залагам на Tune Up въпреки че ползвам още няколко подобни програмки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.