Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

отново ти благодаря за съвета.Днес си взехме  40''самсунг направо заспа на секцийката ми :)

Честито и да си го ползвате със здраве.Приятно гледане  :) А и май си имате и 3D-предполагам става въпрос за този Samsung !

• Отговори 61
  • Прегледи 20,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Честито и да си го ползвате със здраве.Приятно гледане  :) А и май си имате и 3D-предполагам става въпрос за този Samsung !

мерси!!!да точно този модел е,на всичкото отгоре очилата които ни подариха са активни(май така се казва)

мерси!!!да точно този модел е,на всичкото отгоре очилата които ни подариха са активни(май така се казва)

Moля.Да-телевизора е с 3D с активна технология.Ако имате проблеми,или въпроси с 3D-то пишете и ще ги решим :)

здравейте и от мен.прочетох доста от коментрарите за ,,какъв телевизор да си взема,,Истината е такава,че нямаме място за по-голям от 39''.,та ще трябва да се задоволим с този размер.Имам нужда от съвет на коя марка и модел да се спрем.цената няма значение,като гледам всички са о/о 1000лв,по конкретно ме интересува матрица,качество на модела,а дали ще има 3д не е от значение

този модел може да бъде добре за вас :) UE39F5500 или този Ue 39F5300

този модел може да бъде добре за вас :) UE39F5500 или този Ue 39F5300

Все пак ако наистина се вмести и 42 инчов не е лошо да си има и 3D -та ето още няколко предложения:

1.Този

2.Само за 50 лв повече този ,или този

отново ти благодаря за съвета.Днес си взехме  40''самсунг направо заспа на секцийката ми :)

Този пост прочете ли го?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново :) Купих си препоръчаният телевизор Sony W805 и имам 1-2 въпроса ..

Първият е свързан с 3д-то.Изтеглих няколко документални клипчета на компютъра ( pc към tv съм свързал с dvi-hdmi кабел) картината е разделена на 2 , от тв избирам 3д Side by side и всичко е ок, но.. изтеглих няколко 3д филма като "Пътуване до центъра на земята" пускам го..картината е размазана на цял екран, но сложа ли очилата не се вижда 3д.. виждат се и цветовете зелено лилаво... sbs или ttb не става , 2д към 3д също и не зная какво да направя :/

Не зная дали втория ми въпрос е за тук, но ще попитам.. Видео картата на компютъра ми има 2 изхода DVI( Nvidia 9800 GT e картата) Искам да попитам има ли начин да е включена едновременно към ТВ и към Монитора ми.Аз пробвах на мястото където по принцип включвам монитора сложих кабела към тв.. всичко ок , но сложа ли кабела на монитора в слот 2 и ми изчезват иконите от десктопа, виждам само background картинката.

картината е размазана на цял екран, но сложа ли очилата не се вижда 3д..  

А очилата включени ли са?!?!

При моите е по същия начин, когато от бързане да ги сложа забравя да ги включа...

• Автор

А очилата включени ли са?!?!

При моите е по същия начин, когато от бързане да ги сложа забравя да ги включа...

Ами аз не съм наясно , но мисля че пишеше,че са passive 3d , май няма какво да им включвам

...виждат се и цветовете зелено лилаво... sbs или ttb не става , 2д към 3д също и не зная какво да направя...

Това май е анаглифно 3D !?!?

Tегли само SBS и Top and Bottom!

• Автор

За нищо.Но не казахте все пак анаглифно 3D ли е било?

Ами не зная какво е, но се загледах в няколко различни торента с 3д филми.На скрийншотовете на повечето са sbs или tab , а аз съм нацелил баш 2-3 филма които не са.

Ето снимка как изглеждаше филма Публикувано изображение

Ами не зная какво е, но се загледах в няколко различни торента с 3д филми.На скрийншотовете на повечето са sbs или tab , а аз съм нацелил баш 2-3 филма които не са.

Ето снимка как изглеждаше филма Публикувано изображение

Ами точно анаглифно си е :) .Внимавайте какво теглите.Пише си какъв формат са филмите в инфото!

• Автор

Аз не спрях с въпросите ама... иска ми се да попитам нещо отностно картината. Филмите изглеждат някакси забързани... не мога точно да обясня , все едно снимани с любителска камера и имат едни резки движения ... това от някаква настойка ли е или по принцип си е такова "реално" :)

Аз не спрях с въпросите ама... иска ми се да попитам нещо отностно картината. Филмите изглеждат някакси забързани... не мога точно да обясня , все едно снимани с любителска камера и имат едни резки движения ... това от някаква настойка ли е или по принцип си е такова "реално" :)

Това се получава (при някои модели) от настройките когато си ,,усилиш,,подобрителите.На Sony май беше True motion ,или нещо такова-не се сещам в момента! Казвам при някои модели защото на моя TV не така,но съм споделял и някои не вярват-техна си работа :)

Пробвай да зададеш на минимум ,или да изключиш тази опция и виж как е!

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Автор

Това се получава (при някои модели) от настройките когато си ,,усилиш,,подобрителите.На Sony май беше True motion ,или нещо такова-не се сещам в момента! Казвам при някои модели защото на моя TV не така,но съм споделял и някои не вярват-техна си работа :)

Пробвай да зададеш на минимум ,или да изключиш тази опция и виж как е!

Има опция "Реално усещане" , която е на Автоматичен режим, но е недостъпна когато "Шумоподтискане" било на Интелигентен режим. Какво е това шумоподтискане и на каква опция да го оставя.. има Интелигентно, слабо,средно ,силно и автоматично.. За W805 става дума :)

Направих това Шумоподтискане на Автоматично и изключих това Реално усещане и май стана както трябва, явно ще трябва да експериментирам :) Благодаря ти

Редактирано от Александър Андонов (преглед на промените)

Има опция "Реално усещане" , която е на Автоматичен режим, но е недостъпна когато "Шумоподтискане" било на Интелигентен режим. Какво е това шумоподтискане и на каква опция да го оставя.. има Интелигентно, слабо,средно ,силно и автоматично.. За W805 става дума :)

Мммм не точно тази опция.Или май беше Mothionflow, а не True motion !? Телевизора все пак е пред теб!

Разрови се добре в менюто и погледни. А това ,че за тази опция за която пишеш не ти е активен даден режим ме навежда на мисълта,че би трябвало да има из менюто една опция,чрез която да активираш допълнителни настройки! Не съм 100 процента сигурен дали и при това Sony e така,но например на моя модел (друга марка е ) има такава опция.Срещал съм я и при модели и на други марки!

Та....виж си документацията,разрови се из менюто,вземи та го научи този телевизор :) Пробвай и си поиграй с опциите.Това за което споменаваш (театрален образ-някои така му викат) може би ще се оправи с някои от опциите за подобрители на картината.Наистина не рядко те трябва да са намалени ,или изключени за да не се наблюдава този ,,ефект,,!

Направих това Шумоподтискане на Автоматично и изключих това Реално усещане и май стана както трябва, явно ще трябва да експериментирам :) Благодаря ти

Аха--ами експериментирай.Телевизора ти е много добър-остава да го разучиш ;)

• Автор

Мммм не точно тази опция.Или май беше Mothionflow, а не True motion !? Телевизора все пак е пред теб!

Разрови се добре в менюто и погледни. А това ,че за тази опция за която пишеш не ти е активен даден режим ме навежда на мисълта,че би трябвало да има из менюто една опция,чрез която да активираш допълнителни настройки! Не съм 100 процента сигурен дали и при това Sony e така,но например на моя модел (друга марка е ) има такава опция.Срещал съм я и при модели и на други марки!

Та....виж си документацията,разрови се из менюто,вземи та го научи този телевизор :) Пробвай и си поиграй с опциите.Това за което споменаваш (театрален образ-някои така му викат) може би ще се оправи с някои от опциите за подобрители на картината.Наистина не рядко те трябва да са намалени ,или изключени за да не се наблюдава този ,,ефект,,!

Аха--ами експериментирай.Телевизора ти е много добър-остава да го разучиш ;)

От Motionflow картината става по-тъмна в зависимост от настройката , май ще е от това Реално усещане , но от толкова взиране не мога да определя оправи ли се или си внушавам :D но както каза, предстои ми разучаване , благодаря отново

...явно ще трябва да експериментирам...

Предпочитам да не искам/давам съвети по настройки, но се чувствам в някаква степен задължен, защото все пак ти взе модел, който и аз ти препоръчах. Както вече се каза няколко пъти, разполагаш с чудесен телевизор, вероятно най-доброто за тия пари. Има редица възможности, използвай ги. Има разни теории по отношение на т.нар."подобрители", в мрежата можеш да прочетеш какво ли не по техен адрес, предимно в негативна посока. Но едно дори елементарно замисляне по въпроса би довело да извода, че едва ли току тъй производителите ще ги тъпчат в софтуера на телевизора - те си имат определен смисъл и той не е само маркетингов трик, не и при моделите от висок клас като W805.

В конкретния случай за движението - в различните марки модулът е наречен по различен начин, но смисълът му е един - доближаване на образа до действителността. Вярно е, че в някои случаи картината придобива т.нар. "театрален ефект", който общо взето не е най-приятния начин за гледане, но това дразни (говоря за себе си!) при кадри в ограничено пространство. Съвсем обратен е случаят с кадри, даващи възможност за пространственост - например спортни състезания. Едно е да гледаш плоска картина при ски скокове (тенис, футбол, лека атлетика...), друго е да има обемност на картината (нищо общо с 3Д, това е друга тема!). Освен това, разполагаш с телевизор, даващ ти възможност за настройки на всеки канал по отделно, много малко модели имат подобна опция. Просто пробвай различни варианти и си избери тоя, който най-много ти допада на теб и на околните ти. А включването/изключването на едно или друго от менюто е въпрос на 1-2 клика.

• Автор

Предпочитам да не искам/давам съвети по настройки, но се чувствам в някаква степен задължен, защото все пак ти взе модел, който и аз ти препоръчах. Както вече се каза няколко пъти, разполагаш с чудесен телевизор, вероятно най-доброто за тия пари. Има редица възможности, използвай ги. Има разни теории по отношение на т.нар."подобрители", в мрежата можеш да прочетеш какво ли не по техен адрес, предимно в негативна посока. Но едно дори елементарно замисляне по въпроса би довело да извода, че едва ли току тъй производителите ще ги тъпчат в софтуера на телевизора - те си имат определен смисъл и той не е само маркетингов трик, не и при моделите от висок клас като W805.

В конкретния случай за движението - в различните марки модулът е наречен по различен начин, но смисълът му е един - доближаване на образа до действителността. Вярно е, че в някои случаи картината придобива т.нар. "театрален ефект", който общо взето не е най-приятния начин за гледане, но това дразни (говоря за себе си!) при кадри в ограничено пространство. Съвсем обратен е случаят с кадри, даващи възможност за пространственост - например спортни състезания. Едно е да гледаш плоска картина при ски скокове (тенис, футбол, лека атлетика...), друго е да има обемност на картината (нищо общо с 3Д, това е друга тема!). Освен това, разполагаш с телевизор, даващ ти възможност за настройки на всеки канал по отделно, много малко модели имат подобна опция. Просто пробвай различни варианти и си избери тоя, който най-много ти допада на теб и на околните ти. А включването/изключването на едно или друго от менюто е въпрос на 1-2 клика.

При мен проблема идва оттам,че не зная какво правят повечето то функциите.Разбира се,пробвам всяка възможност за да видя разликата , но в повечето случаи почти не долавям такава(Шумоизолиране,плавна градация) и други.Например Motionflow прочетох,че не позволявало размазването на картината.. като му сменям различните опции картината става от светла към тъмна , друго не виждам.А отностно "театралния ефект" ,  предполагам се променя от опцията "Реално усещане" но явно аз привикнах и определено не мога да открия кой знае каква разлика.Тепърва ми предстои да го разучавам и да направя настройките които най-много ми допадат, просто за момента не мога да вляза в час :)

...Тепърва ми предстои да го разучавам и да направя настройките които най-много ми допадат, просто за момента не мога да вляза в час  :)

Е, не става за 1-2 часа, но пък е интересно. И не става само с четене, а повече с експериментиране. Възможните варианти са доста, та затова вземи 1 лист хартия и си ги запиши, за да си под ръка при нужда.

• 1 месец по-късно...

Здравеите, много се извинявам че ползвам темата но се нуждая от бърз одговор и се надявам тук да го получа.От няколко седмици се мъча да си избера телевизор и колкото повече чета толкова по трудно става. Та сега попаднах на еди оферти и имам нужда от съвет, дилематае струват ли си и кои от двата: samsung ue46f6640- 1330лв или lg47la640s-1210лв.много ще съм благодарен за всяко мнение, офертата изтича утре.

Здравеите, много се извинявам че ползвам темата но се нуждая от бърз одговор и се надявам тук да го получа.От няколко седмици се мъча да си избера телевизор и колкото повече чета толкова по трудно става. Та сега попаднах на еди оферти и имам нужда от съвет, дилематае струват ли си и кои от двата: samsung ue46f6640- 1330лв или lg47la640s-1210лв.много ще съм благодарен за всяко мнение, офертата изтича утре.

Основни разлики:

Samsung-a 100HZ панел,PSA ,активно 3D  

LG-то 50HZ панел,IPS ,пасивно 3D

Избора го оставям на теб.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.