Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за цифровизация ?

Featured Replies

Пробваш декодера първо по SCART (AV). На твоя телевизор или на комшията. Поне нещо трябва да ти излиза нормално и без дефекти. В окръжните градове сигналът трябва да е достатъчно силен така че да работи с оная стайната пръчица и без външна антена. Активна такава засега е само продаваната в комплекта със Strong8113. Ако не е изрично посочено в упътването на твоята захранването към нея трябва да е изключено. Можеш да измериш и с прост мултицет дали прави късо. Разните други пръчки гарантирано правят поради наличието на съгласуващ трансформатор. Външна антена както те съветват не ти е необходима, освен в някои редки случаи с ниско разположение и екраниращи препятствия за сигнала. В Търново освен от местния предавател може да ти излезе сигнал и от вр. Ботев.

Настройката на изхода си я направи като за твоя телевизор. Ако поддържа RGB за предпочитане през него. За високото ниво на сигнала от RF модулатора май бях писал за едно NEO 2100. Scart кабела гледай да е от по-дебелите, отделните сигнални проводници да са със ширмовка, а не общо като при евтините за 2-3 лв.

Между другото днес ми дойде някакво NEO не загледах модела. На 3 месеца и е започнало да сече картината. И с външна антена същото, вътре няма надути кондензатори.

На публичен проблем не очаквай отговори на лични. Гледай си го с антената от комплекта. Не ти трябва нищо друго.

Какво не ти е ясно - просто го пробвай на друг телевизор. Като не ти е ясно - консултация в сервиз. Точно както за консултация по законите отиваш при адвокат. Или за медицински проблем - на лекар. 

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор

Проблема е решен със SCART кабел. Обаче със стара антена за аналогова телевизия. С антената от комплекта нищо не става.

Проблема е решен със SCART кабел. Обаче със стара антена за аналогова телевизия. С антената от комплекта нищо не става.

Явно живееш в ниската част на "Зоната" и затова е така.В този малък район има такива проблеми. Сещаш се за кое говоря!

• Автор

Ами не мисля че е най-ниската част но явно има някакъв проблем,важното е че всичко се оправи ( поне засега :D :D :D )

Ами не мисля че е най-ниската част но явно има някакъв проблем,важното е че всичко се оправи ( поне засега :D :D :D )

Но явно нямаш пряка видимост към "Арбанаси", кв. "Бузлуджа" и връх "Ботев" Идвам често в този район и го познавам.

• Автор

Да кофти разположение на блока явно,защото преди да дойде цифровизацията с стайна антена хващах само бнт и нищо повече.

Да кофти разположение на блока явно,защото преди да дойде цифровизацията с стайна антена хващах само бнт и нищо повече.

Аз питах за пряка видимост поне към един от посочените обекти! Какво е било отдавна, вече не е актуално!

• Автор

Няма пряка видимост,може би малко към Арбанаси. :)

• 6 месеца по-късно...

Здравейте баба ми ползва декодер и отскоро телевизора почна да няма картина черен екран и само звук  ту се затъмни ту се оправи мислех си че е от телевизора обаче и на съседите телевизора им прави същите проблеми,знаете ли къде да се обадя да го оправят ? някой друг има ли същия проблем 

Ти не вярвай на съседите , те казват така да не им се изтърси бабата във тях  :) Карай го на ремонт ако проблема не е във кабела м/у декодера и ТВ , който не си описал и трябва да гадаем  :D

Не съм голям спец, но това с линиите на диагонал е много странно, може самата антена Xtreamer да не е читава. А това с прескачане на картината най-вероятно е от слаб сигнал. Моят съвет е да пробваш с външна антена. За да имаш "непрескачаща" (или "незамръзваща" на моменти) картина, силата на сигнала трябва да е >40% (поне при моя цифров тунер е така).

Аз бях си купил една вътрешна плоска антена Филипс, уж с усилване, е*а ми се майката... Просто се оказа, че антената е тотален боклук.... А в София с друг вид Филипс антена нямам никакви проблеми и то на място без пряка видимост)...

Виждаш ли какво си написал, което е най- вярното и точно изказване?   "А в София с друг вид Филипс антена нямам никакви проблеми и то на място без пряка видимост)..."  Това е едно от най-важните условия за приемане на сигнал, та макар и да живееш в....Америка! Аз примерно приемам  телевизионния сигнал с 15-20 см "клечка" (пръчка тел) , но предавателя се вижда пред моята къща!

Здравейте баба ми ползва декодер и отскоро телевизора почна да няма картина черен екран и само звук  ту се затъмни ту се оправи мислех си че е от телевизора обаче и на съседите телевизора им прави същите проблеми,знаете ли къде да се обадя да го оправят ? някой друг има ли същия проблем 

Най-вероятно е от кабела, ако е  еврожак  http://gsm-bg.net/sites/default/files/pc-341_-_2m_gr_kabel_a-v_scart_male_to_scart_male.jpg

Големи боклуци са тия китайски ментета. При родителите ми е същото, вече два кабела изхвърлих такива. Опитай с нов кабел Евро жак.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Виждаш ли какво си написал, което е най- вярното и точно изказване?   "А в София с друг вид Филипс антена нямам никакви проблеми и то на място без пряка видимост)..."  Това е едно от най-важните условия за приемане на сигнал, та макар и да живееш в....Америка! Аз примерно приемам  телевизионния сигнал с 15-20 см "клечка" (пръчка тел) , но предавателя се вижда пред моята къща!

Стефане, двата Филипса ги бях пробвал на едно и също място - единият (като летва) беше тотален боклук, за разлика от другия (квадратна плоска антена). И съм на 100% убеден, че хващах отразен сигнал отнякъде - на един склон бях, та нито имах пряка видимост към Копитото, нито към телевизионната кула...

Е, вече го нямам тоя проблем, живея в друг квартал и хващам сигнала с една пасивна антенка от DVB-T тунер Стронг :)

Хм, на строга май не му беше пасивна антенката , но както и да е - където има сигнал си хващаш и с парче тел  :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.