Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kакво ще ми необходимо за да си направя собствен бизнес - СЕРВИЗ ЗА КОМПЮТРИ

Featured Replies

Едноличният търговец е вид фирма. Можеш като физическо лице, трябва да се  регистрираш в регистър Булстат. Но на практика става същото като да си едноличен търговец, дължиш патентен данък, осигуровки и т.н..

преди 2 часа, profan4o написа:

Едноличният търговец е вид фирма. 

От няколко години не съм се интересувал кое как е в България, така че сега не знам.
Но, трябва човек сам да си проучи всичко, защото разни съветници грешно съветват доста често.
Според мен, би трябвало да потърси този който иска, хем да не плаща на външен счетоводител, т.е. да си прави сам счетоводството, хем да не плаща патентен данък, а според това което е декларирал като доходи.
Само за осигуровките за пенсия и здраве няма да има как да не плаща задължителния осигурителен минимум. 

Но, едно  е  да знаеш как да инсталираш нелегален софтуер успешно, а друго е да знаеш как да не фалираш.
При мен искат изкарани вечерни курсове от няколко месеца по управление на дейност на едноличен търговец, преди да ти разрешат да започнеш работа. Нищо че знаеш да печеш гевреци и пържиш мекици, за да отвориш мекицарницата, трябва да ходиш да те научат как да не фалираш. И въпреки това, пак си флират поне половината през първите 5 години.

Най-доброто нещо което може да направи един нов мераклия е, да проучи пазара какъв е в населеното място където ще почва. Само че това е леко сложничко за обяснение. По-добре е да не почне човек една дейност, ако проуването показва висок риск за провал. 

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

Стига сте се напъвали - четете началото на темата. Изрично казах ООД или ЕООД.

ЕТ е неограничено отговорен заедно с цялото си имущество.

Ако се извършва само тази дейност - патентен данък е добре. Може да се икономиса от счетоводство, само с годишно приключване. За данъчните не си "оперативно интересен" няма да ти правят проверки дали издаваш бележки за всичко - с услуги няма да минеш 50000 за регистрация по ДДС. Работиш, не работиш - данъкът си върви. Дори и не е към НАП, а към общината. Има и легални начини с 2 свързани дейности да плащаш само едната.

Нека регистрирането на фирма е последната работа. Поработи 2 месеца "на черно" или през някой друг - ако няма чисто поне 1000 месечно няма смисъл да почваш. 

преди 21 минути, Филипов написа:

ЕТ е неограничено отговорен заедно с цялото си имущество.

Ако се извършва само тази дейност - патентен данък е добре.

И какво като е отговорен ?
Той нали пиратски уиндоуси иска да инсталира.
Според мен не е добре патентен данък.
Ама вие там в родината сте свикнали да ви мачкат и да търпите, та няма как насила да му налея акъл на някого да не се прекарва. 
А уж вече 10 години България е член на ЕС, ама все нещо е наопаки ...

преди 2 часа, Белгиеца написа:

И какво като е отговорен ?
Той нали пиратски уиндоуси иска да инсталира.
Според мен не е добре патентен данък.
Ама вие там в родината сте свикнали да ви мачкат и да търпите, та няма как насила да му налея акъл на някого да не се прекарва. 
А уж вече 10 години България е член на ЕС, ама все нещо е наопаки ...

ЕТ е нож с две остриета. Ако се осере, могат да му вземат включително и гащите от задника. Затова никога, ама никога ЕТ.

Не говорете глупости, защото у нас има изключително много облекчения за фирмите спрямо други членки държави на ЕС. Запознайте се първо и тогава говорете. В Италия данък печалба е 65% в България е 10%. И освен, че са задължени да плащат този данък плащат и ĸopпopaтивeн дaнъĸ, ocигypитeлни внocĸи, дaнъци въpxy тpyдoвoтo възнaгpaждeниe, имyщecтвeни дaнъци, дaнъĸ въpxy oбopoтa и дpyги мaлĸи дaнъци.

преди 1 час, Пуканчо0 написа:

Не говорете глупости, ...

В Белгия няма нужда да си фирма. Дават ти едно номерче да начисляваш ДДС и да си го приспадаш да не го плащаш ти, когато телевизорът или компютърът или телефонът и т.н. си ги минал че са ти инструменти за работа. Няма изискване за оборот за да ти дадат регистрация по ДДС. Плащаш данъци само върху това което си декларирал. За услуги няма касови апарати. 
А това че има плосък данък от само 10% в България си е направено за да сте вечно бедни и без здравна система.
Да се радваш на това че разбойниците ще плащат само 10% върху милиони доходи, означава да ти е кеф че няма да има държава. Че няма да има пътища, че няма да има болници, детски градини и куп други нормални неща в белите държави.
Само за данък наследство мога да похваля България че го няма, но и това не е справедливо. 
Щото аз наследих къща и не платих данък, ама едни други наследиха милиони и те също нито стотинка не платиха.

преди 14 часа, Белгиеца написа:

В Белгия няма нужда да си фирма. Дават ти едно номерче да начисляваш ДДС и да си го приспадаш да не го плащаш ти, когато телевизорът или компютърът или телефонът и т.н. си ги минал че са ти инструменти за работа. Няма изискване за оборот за да ти дадат регистрация по ДДС. Плащаш данъци само върху това което си декларирал. За услуги няма касови апарати. 
А това че има плосък данък от само 10% в България си е направено за да сте вечно бедни и без здравна система.
Да се радваш на това че разбойниците ще плащат само 10% върху милиони доходи, означава да ти е кеф че няма да има държава. Че няма да има пътища, че няма да има болници, детски градини и куп други нормални неща в белите държави.
Само за данък наследство мога да похваля България че го няма, но и това не е справедливо. 
Щото аз наследих къща и не платих данък, ама едни други наследиха милиони и те също нито стотинка не платиха.

Белгия си е Белгия, там си имат техни си закони, техни си системи, техни си правила. Това че оперират по този начин, не ги прави по-добри. Типичната черта българска, гледаме в канчето на другите, ама дали това е 100% правилно, работещо не е важно, важното е, че там така го правят и хайде сега що и при нас не е така. Вярно е, че и нашите закони не са китка за мирисане и има какво да се желае още, но в голяма степен превъзхождаме всички страни в ЕС.

Това че плащаме 10% данък, не ни прави по-бедни. Няма как да искаме всичко да ни е наред и да не плащаме нищо, е вие как искате да се случат нещата, нали тези пари трябва да се съберат от някъде. Много сте ми интересни масата народ, хем искате да има градация, всичко да е като по филмите, ама ако може аз с нищо да не допринасям за това. Масово се укриват данъци. 

Нашата здравна система е 100 пъти по-добра от всяка друга в ЕС. В голяма степен от манипулациите които са ми извършени плащам по-малко, защото здравната каса покрива част от лечението. Не чакам с месеци, за да се добера до личния лекар, не дай си боже ако е нещо по-сериозно и трябва са отида на специалист, сигурно в др. държава мога да чакам и 6 месеца. Лечението медикаментозно в голяма степен е адекватно спрямо заболяването. Единствения недостатък е вратичките в закона за източването на парите и старата база с която разполагаме. Иначе във всяко друго отношение гаранция на 100% ти давам, че бием в това отношение всяка друга държава членка на ЕС.  

Голям парадокс се получава, нашенци казват в другите страни всичко е THE BEST. Чужденци като дойдат в България казват, вие живеете на 1000% по-добре отколкото хората в западните страни. 

преди 41 минути, Пуканчо0 написа:

Нашата здравна система е 100 пъти по-добра от всяка друга в ЕС. В голяма степен от манипулациите които са ми извършени плащам по-малко, защото здравната каса покрива част от лечението. Не чакам с месеци, за да се добера до личния лекар, не дай си боже ако е нещо по-сериозно и трябва са отида на специалист, сигурно в др. държава мога да чакам и 6 месеца.

От 1991г. живея в Белгия и от есента на 1992г. съм белгиец.
Зравната каса тука плаща всичко. Мога да ходя по 3 пъти на ден при който си искам доктор, без предварително записан час. Сомо при очните доктори в моя град се чака месец и половина, ако не искаш да се качиш на колата и отидеш на 20-тина километра и да е по-бързо. При спешна нужда от очен лекар става веднага, имат график за дежурства. В болница се влиза моментално и ако искаш даже можеш да влезеш в коя и да е болница. Ако ти трябва операция няма никакво забавяне поради липса на пари като в България.
В Англия са много зле и чакат на едни дълги списъци да ги оперират. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.