Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кажете конфигурации от 900 до 1000 лв.

Featured Replies

Няма да усетиш особена разлика между двата процесора.Така че,по-добре избери по-евтиният.

Колкото до плочките рам,хубаво е да се работи в двуканален режим,тоест,да има две плочки.Ако сега сложиш това,което си избрал,ще имаш достатъчно обем памет,но за да стане двуканална,ще трябва да вложиш още толкова пари.И тогава тия общо 16 Гб памет не знам какво ще ги правиш и как ще се възползваш от тях.Много по-лесно и евтино е сега да вземеш само 4 ГБ, и малко по-късно,за шейсетина лв да добавиш още една такава плочка.

за 1000 лева не го виждам колко много може да наблегне на видео различно от предложените в темата. Видеото и процесора само са 670 лева  и за другото не остана кой знае колко .

Всичко е относително, колега. Не да му лепнеш  един Xeon  или айде, някой i5 4670,  а да икономисаш от видео и РАМ. BF4  изисква повече видеорам, а COD Ghost  за нормална игра си иска и 6 GB RAM. Иначе има засечки, които не се дължат на слабото видео, а точно на запълнената RAM памет, която при мен достига 3.6-3.8 GB  при налични 4 GB. Аз затова казвам, че едната игра иска яка видеокарта, а другата в добавка и 8 GB RAM. Както искаш така го разбирай, но в случая за тия игри е по-добре да се наблегне на видеокарта, отколкото на процесор. Това бяха съображенията ми, ако някой реши да препоръча добър процесор за сметка на видеото. 

Аз не се напъвам  никак даже. Не ми е цел да  споря с никой за конфигурации  но е факт ,че дъната са им орязани от към слотове само и само да влезнат в бюджета без мисъл за  ъпгрейд на каквото и да било.  Хубавото захранване и памет ще са си хубави и след 3 години  и  няма да имаш проблем с  шумове,токове и  други подобни неща. Тоя процесор не е нищо кой знае какво с цена от 100$ а си най обикновен средно позициониран  такъв. Видео картата е с  хубаво охлаждане  което е гаранция за тишина и дълготрайност.  Май само на интереси и мераци го докарваш  на Хардуер и си до там . И да говориш за кутии при положение ,че ти си с  такава за 30 $  :) И монитор трябва да си купи поне за 250 лева някой  смотан ТN  ,че иначе зле работата. И като гледам има хора с много по -слаби карти и същия процесор та може да ги питаш тях как играят и защо са се прекарали да си купят процесора с такива евтини карти.

Дъното може да е орязано откъм слотове, ама това на techmaniac  притежава вградена аудиокарта, която няма да намериш при друго дъно, дори за 200 лева. Това компенсира абсолютно всичко.

Видеото също е добро за парите си. Моята забележка е само в това, да се купи и още една плочка РАМ. Малко над 1000 лева би излязло, но пък не си заслужава икономията, ако ще се играе CoD GHOST.

Мерси,но дали ще става за Castlevania:lord of shadow 2 или battlefield 4

А ако сложа тоя рам http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_11&product_id=1078 и тоя процесор http://www.emag.bg/procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-4570-3-20ghz-haswell-socket-1150-box-bx80646i54570/pd/EMZB0BBBM/ няма ли да е по-добре

Принципно разликата м/у едноканален и двуканален режим е в рамките на статистическата грешка. Ако ще се ползва предимно за игри е по-добре да се вземе 4570 - по-високата турбо честота дава предимство.

Intel® CoreTM i5-4440, 3.1GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, Box

ASROCK H81M, H81, DDR III 1600/1333, DVI, HDMI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1150

GEIL 4GB DDR III 1600 /BULK/

TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050

POWERCOLOR 2048M R9 270 TURBO DUO, AXR9 270 2GBD5-TDHE/OC PCI-E 3.0

COOLER MASTER N200 Black, USB 3.0, w/o PSU

FORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W

Общо 1020лв. , като само процесора е от емаг(за него доставката е безплатна) , а всички останали части от скай.

Това лично според моите разбирания е максимума за бюджета ,като след време можете да добавите още една плочка рам и конфигурацията да има завършен вид!

То точно сега трябва да добави тая плочка рам, че след време вече може и да не иска да играе CoD GHOST.

Лично аз бих избрал конфигурацията на techmaniac,  но с още една плочка РАМ.

То точно сега трябва да добави тая плочка рам, че след време вече може и да не иска да играе CoD GHOST.

И аз съм за тази конфигурация, но дънцето издиша. Макар че има добро вградено аудио е стар чипсет със сата 2 портове и ако автора реши един ден и SSD да си сложи ще го спъва. Ако към конфигурацията на Техноманиака се сложи още една плочка рам или направо една 8-ца + малко по-съвременно дъно нещата заспиват.

И аз съм за тази конфигурация, но дънцето издиша. Макар че има добро вградено аудио е стар чипсет със сата 2 портове и ако автора реши един ден и SSD да си сложи ще го спъва. Ако към конфигурацията на Техноманиака се сложи още една плочка рам или направо една 8-ца + малко по-съвременно дъно нещата заспиват.

Ем то не е да не може.Просто сложете n300 вместо n400..

Все пак говорим за конкретни игри. Тук гледам се предлагат скъпи процесори, които в една или друга степен са за сметка на РАМ паметта, която пък е необходима при игра, посочена в изискванията. Чисто и просто хипотетичните неща не удовлетворяват моментните изисквания. Ако става въпрос, аз бих му начертал една конфигурация с вградено видео, супер захранване, супер кутия, супер дъно и супер процесор. Да, ама човека иска да играе точно определени игри и доста от конфигурациите не удовлетворяват тия изисквания. И сори, но аудиото е не по-малко важно за игрите, пък и по принцип за хората, които обичат да слушат качествена музика.  Занчи по тая логика, никой да не препоръчва дъна с A55 чипсет, щото нямал SATA 3   за SSD. Несериозно е това. В името на нещо, което я имам, я нямам след 5 години, да зарязвам моментния комфорт? 

Все пак говорим за конкретни игри. Тук гледам се предлагат скъпи процесори, които в една или друга степен са за сметка на РАМ паметта, която пък е необходима при игра, посочена в изискванията. Чисто и просто хипотетичните неща не удовлетворяват моментните изисквания. Ако става въпрос, аз бих му начертал една конфигурация с вградено видео, супер захранване, супер кутия, супер дъно и супер процесор. Да, ама човека иска да играе точно определени игри и доста от конфигурациите не удовлетворяват тия изисквания. И сори, но аудиото е не по-малко важно за игрите, пък и по принцип за хората, които обичат да слушат качествена музика.  Занчи по тая логика, никой да не препоръчва дъна с A55 чипсет, щото нямал SATA 3   за SSD. Несериозно е това. В името на нещо, което я имам, я нямам след 5 години, да зарязвам моментния комфорт? 

Е ясно, че аудиото е важно, но всеки си има приоритети. Аз например бих жертвал аудиото за сметка на бързодействието на системата с поставянето на SSD. А55 е от най-ниския клас и там нещата са ясни - ползва се при ограничен бюджет и SSD-то отпада като вариант. И аз съм с VIA 2021 и разлика с по-старите наистина има, но ако човека е меломан или просто обича да се наслаждава на качествен звук няма да разчита на вградените аудио карти.

Е ясно, че аудиото е важно, но всеки си има приоритети. Аз например бих жертвал аудиото за сметка на бързодействието на системата с поставянето на SSD. А55 е от най-ниския клас и там нещата са ясни - ползва се при ограничен бюджет и SSD-то отпада като вариант. И аз съм с VIA 2021 и разлика с по-старите наистина има, но ако човека е меломан или просто обича да се наслаждава на качествен звук няма да разчита на вградените аудио карти.

Аз видях каква е разликата спрямо вграденото аудио в A55. Не, благодаря. Радиоточка не ми се слуша. Ужасно е за мен. Разликата е от земята до небето. Липса на всякакви басове, дори след корекции с еквалайзери и тем подобни. Толкова за A55, което споменах само за сравнение, защото и то се препоръчва масово тук, но няма нито SATA 3, нито USB 3.0. Та прав си. Ако искаш SSD, няма д си купиш евтино дъно. Аз защо дадох 170 лева? Ами защото дъното имаше и mSATA порт, а бях запланувал покупката на такова SSD. Та всеки си знае какво иска и какво трябва да купува. В случая човяека иска да играе CoD GHOST,  а тя върви и с 4 GB RAM, но те предупреждава, че и трябват 6. Скоро пуснах демото онлайн и наистина паметта се товари много, а това предизвиква засичане на картината, колкото и да бутам настройките. Е, може би на по-ниски настройки ще се оправят нещата, но аз видях какво лайно е тая игра и бързо я изтрих. Обаче защо да слагаме ниски настройки, след като имаме много fps със средна ръка видеокарта? Добре, нека човека избере друго дъно, но за мен това ще е загуба. 

Е, ако поотпусне малко бюджета може да се вземе и хубаво дъно с всички екстри, но нещата ще отидат към 1100лв. Нека автора се включи и ще видим.

• Автор

Е, ако поотпусне малко бюджета може да се вземе и хубаво дъно с всички екстри, но нещата ще отидат към 1100лв. Нека автора се включи и ще видим.

Да,мога до 1200лв.

Ем то хубаво да се сложи още сега ,ама нали се гони бюджет!

Ем то хубаво да се сложи още сега ,ама нали се гони бюджет!

Ама нали искаме и игри да играем?  Бюджет може да се гони и по друг начин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.