Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Е ти какво искаш за 28 лева? 

Еми имал съм мишки на a4tech и са правили проблеми..за 28 лева ако работи безпроблемно е супер.

http://www.gaminggear.bg/cm-storm-ms2k аз бих си помислил за тази обаче

• Отговори 84
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Еми имал съм мишки на a4tech и са правили проблеми..за 28 лева ако работи безпроблемно е супер.

http://www.gaminggear.bg/cm-storm-ms2k аз бих си помислил за тази обаче

Ти си имал мишки, ама аз говоря за точно определена мишка, с която съм и в момента. Казах какви са предимствата на тоя модел, както и недостатъците. Тук се спомена за скрол-бутона, но при тоя модел на X7, скрол-бутона е гумиран, с отчетливи движения и никога не ми е прескачал. Приятен е на допир и ти прави кеф да го въртиш. като казваш, че А4 са боклук, говори за точно определен модел, а не така обобщено. Да не говорим, че предложената от мен мишка е сравнително голяма и притежава тежести за точна настройка на теглото. Примерно в момента съм с 3 от 7 възможни, защото се оказва, че точно това е необходимото тегло на мишката - хем да не се мандахерца по масата, хем и да ми е лека, та като я повдигам да не се накланя едната страна. Какво предлага тоя Razor? 115 mm  дължина и бутон на дъното за смяна на режимите. И това ми било геймърска мишка. Айде стига. Това е всичко друго, но не и геймърска мишка.

Мислех си за нещо като bloody v7,v8 на a4tech. Добра ли е?

Те имат някакъв платен софтуер. Без него половината функции не работят.

Това пък сега какво е ? Мишката си идва с диск с драйвери + програмата за настройване на мишката. Не знам за какъв платен софтуер говорите.

Редактирано от k0brABG (преглед на промените)

Bloody е супер точна мишка. Ако играеш FPS игри ще ти свърши чудесна работа.

Не разбрах какъв е бюджета, но ще предложа една нелоша геймърска мишка в комплект с геймпад на добра цена: roccat kova siru-bundle. За мен специално А4TECH са конфекция. Не че не вършат работа, напротив, но ако искаш всичко да ти е както трябва ще ги пропуснеш. Ако обаче бюджета ти е ограничен си вземи някоя от предложените по-горе. За тънка талия ставят. :D

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• Автор

Та така, видео картата е при мен. Тя е Asus Nvidia GeForce GTX 760 DirectCU || OC. На кутията пише: Windows 8 ready. Какво ще рече това. Има windows 8 инсталиран на нея? Не съм много наясно и затова питам. Защото не съм голям фен на windows 8 (бих казал изобщо) и на компютъра ще се инсталира windows 7.Разбрах, че тя поддържа windows 8, но не е инсталиран.

Уж, че е оптимизирана за Windows 8. На мен пък на монитора са ми сложили лепенка Certified for Windows Vista (не виждам какво общо има между монитора и windows-a). Няма никакви проблеми слагай си Windows 7 без да се притесняваш.

Редактирано от k0brABG (преглед на промените)

• Автор

Немога да реша каква рам да използвам. Вярно ли е, че corsair vengeance не е добър избор, защото в nikem е 82лв-4GB. Предложете ми рам памет. Чух, че рамта без радиатори загрявала повече.

Немога да реша каква рам да използвам. Вярно ли е, че corsair vengeance не е добър избор, защото в nikem е 82лв-4GB. Предложете ми рам памет. Чух, че рамта без радиатори загрявала повече.

Най-евтината..

• Автор

Един въпрос относно сглобяването на компютъра. Чувал съм, че за да сглобиш накои части (процесор, дънна платка...) трябва да носиш някакви анти статични ръкавици или гривни. Разбрах, че може преди да започнеш да го сглобяваш да пипнеш метал, за да се разсее заряда ти. Четох и за други начини като оголване на двата края на жица, а също и за хващане с едната ръка кутията, а с другата частите.... Ако пипам с голи ръце има ли шанс да прецакам някоя част?

А частите получи ли ги вече? Защо не избра да ти ги сглобят във фирмата?

Няма голям шанс за прецакване.А пипането на метала е,поне според мен,след като компютъра е работил и като го изключиш.За да разсееш статичното електричество.

• Автор

А частите получи ли ги вече? Защо не избра да ти ги сглобят във фирмата?Няма голям шанс за прецакване.А пипането на метала е,поне според мен,след като компютъра е работил и като го изключиш.За да разсееш статичното електричество.

Частите не ги поръчвам от една и съща фирма, защото търся най-добрите варианти на цените и промоции. Не съм получил останалите части, но се надявам до края на седмицата да ги поръчам.Има ли смисъл да го сглобявам с ръкавици или направи с голи ръце. И да направя ли нещо преди да започна да го сглобявам.

Погледни някои клипове в нета,как се прави.Не е трудно.Само внимавай,кабът от захранването,дето е надписан  PCI-e да го сложиш във видеокартата.Другите кабели няма как да ги сбъркаш.Абе не знам,аз забравих кога последно човърках по машината.Ама още не съм бъркал кабели.Според мен,едва ли повече от 2-3 % от хората,които са слагали части или разглобявали,или отваряли компютър са имали такива протекторни средства.Действай смело.

Частите не ги поръчвам от една и съща фирма, защото търся най-добрите варианти на цените и промоции. Не съм получил останалите части, но се надявам до края на седмицата да ги поръчам.Има ли смисъл да го сглобявам с ръкавици или направи с голи ръце. И да направя ли нещо преди да започна да го сглобявам.

Чудя се, как ще успееш да вкараш малките кабелчета на кутията към дъното с ръкавици :P Аз с голи ръце едва успявам. Слагай го на земята и действай смело. на маса никога не съм сглобявал и затова не знам какви може да са последствията. Обаче преди много години у нас идва един електротехник да оправя електрическото табло. Дадохме му дървен стол, събу се по чорапи и действа смело с голи ръце, без да изключва централно от таблото тока. Та прави си сметка, колко изолира един скапан стол и едни аеробиони, пардон, чорапи. Та може и да има резон с това статично електричество, защото мен често ме бие тока, влизайки или излизайки от колата или отваряйки си шкафчето на работа. Но това е свързано и с дългата ми коса + вълнени фанели, които ме наелектризират ужасно много, та чак пращя от напрежение :P

ПП: Затова и съм восоковолтов тук, във форума. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Може ли да ми препоръчате някаква дънна платка с lga1150, честота на рам 1600mhz, PCIE 3.0, форм фактор microATX или ATX, ASRock или Asus. С бюджет до към 110 лв.

Абе ти защо така на части ги купуваш тия части? Нали за всяка част трябва да плащаш и доставката?

Я да кажеш вече какво си си взел,че да можем да съобразим предложенията си.

До тук знам само,че имаш картата.

• Автор

Търся ги с безплатна доставка например видео картата ми е с безплатна доставка и в промоция. Имам процесор (писал съм го от началото на темата) intel core i5 4440 3,1Ghz (процесора беше в намаление но си платих за поръчката, но пак излезе на голяма "кирия") поръчал съм кутията и в понеделник пристига (в кутията може да се сложи microATX и ATX). Затова питам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.