Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри до 1000 лева

Featured Replies

Добър ден.

Искам да си сглобя компютър , който ще се ползва за игри(по - новите)  и за стриймване на(по - слаби такива) LoL , Dota 2 , WoW  ( ако изобщо е възможно да се направи такава конфигурация за този бюджет)

Бюджетът ми е до 1000 лева.

Аз си намислих няколко конфигурации , но понеже съм гол и бос в тази област ще се доверя на вас.

Предпочитания нямам.
Досега използвах процесор на Интел и видео карта Nvidia и съм много доволен (изкараха си ме 6+ години) , но просто вече са доста неактуални и ми трябва нова машина.

А и бих се опитал да си клокна процесора с помоща на приятел(ако е безопасно за системата и съответното охлаждане ще издържи)

Смятам да използвам стария си монитор поради липса на повече ресурси , като по нататък смятам да си купя(евентуално).
Има ли нужда от закупуването на нов? Ще има ли голяма разлика?

Стария ми монитор (поне това ,което пише на кутията му)  :

Resolution : 1680x1050@60Hz

Brightness : 300 cd/m2
Contrast ratio : 700:1
Response tine : 5ms

Марката му доколкото знам е KSA и е 22 инча.

Бих могъл да си сканирам компютъра с Еверест( или някаква подобна ако кажете ) и да видим дали ще може да се използва нещо от този , но е доста стар - на  6-7 години.
Пък и предпочитам и този да си остане използваем.

И много се извинявам,че пуснах нова тема, но не успях да намеря конфигурация в предишните теми която да се вписва в моите нужди.

Редактирано от kr0daking (преглед на промените)

• Отговори 108
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако 10 лв. не са проблем. Вариант АМД

Обща стойност - 1 010.15 лв. с ДДС

Вариант Интел.

Обща стойност - 1 010.77 лв. с ДДС
Ако можеш да отделиш точно до 1 000 лв. може да се резне от някой друг компонент. Смятам, че и двата варианта са достатъчно производителни и балансирани и ще задоволят нуждите ти.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+
AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+
4GB DDR3 1600 A-DATA
SAPPHIRE DUAL-X R9 270 2GB GDDR5 BOOST OC BF4
500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB
RAIDMAX SUPER ALTAS ATX-295B Middle Tower
PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

Обща стойност - 1 036.34 лв. с ДДС

Количка.

Ако идва скъпичко, може да се махне едната плочка памет и се събира в бюджета. Другия вариант с по-евтино дъно не ми харесва.

Нещо що-годе ставащо за клок - Количка. Както виждаш остават само 185 лв. за видеокарта та не е вариант.За Интел пък е изключено да се мисли. Свързано е с твърде много допълнителни разходи ако не е ясно та си гледай видеокартата вместо това.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Какво мислите за монитора ми? Нужен ли е закупуването на нов такъв (в бъдеще)?А какво мислите за оувър-клокването? Имате ли впредвид направата на такова при подбора на охлаждането?Конфигурациите , които предлагате могат ли да се надграждат в бъдеще( втора видео карта , повече рам и т.н) ?И пак се извинявам ако някаде се изразя неправилно/неточно , защото както споменах - не разбирам много.

еми не е важно на вас да ви харесва дъното,а на автора,но все пак : 

BB код:

Обща стойност - 1 005.31 лв. с ДДС

Редактирано от mrazqmakaroni (преглед на промените)

Наруто е схванал идеята - клок в този бюджет е абсурдно да се търси. Интел пък съвсем не влиза в сметките, най-малкото качествените дъна за клок са скъпи освен процесора.

• Автор

Наруто е схванал идеята - клок в този бюджет е абсурдно да се търси. Интел пък съвсем не влиза в сметките, най-малкото качествените дъна за клок са скъпи освен процесора.

Аха , разбрах.Ти коя конфигурация между твоята и Интелската на Нико_ би избрал?И както казах , не че имам някакви предпочитания , но досега съм ползвал Интел и съм много доволен.Струва ми се , че съм малко скептичен към AMD-тата , просто съм чувал че са по - лошия вариянт.Но съм отворен и към конфигурации с тях ако са по - добрия вариянт в крайна сметка. :)

Какво мислите за монитора ми? Нужен ли е закупуването на нов такъв (в бъдеще)?А какво мислите за оувър-клокването? Имате ли впредвид направата на такова при подбора на охлаждането?Конфигурациите , които предлагате могат ли да се надграждат в бъдеще( втора видео карта , повече рам и т.н) ?И пак се извинявам ако някаде се изразя неправилно/неточно , защото както споменах - не разбирам много.

На първо време може да караш с твоя монитор, но не е лошо след време да го смениш.

За клока naruto и маниака разясниха, но ако има още нещо неясно-питай. Всички предложени дъна са с 4 слота за РАМ, та в бъдеще може да добавиш още 2x4 ( ако се наложи въобще ) Вместо 7850 може да вземеш POWER C AXR9 270 2GBD5-TDHE/OC, с едно левче по-скъпа от 7850, но малко по-добра.

Ами ти сам си решаваш. Реално с Интелската производителността ще е по-ниска, но на по-късен етап имаш възможност за ъпгрейд към i5/i7.

Ето нещо с Интел, но старата платформа, която според мен по нищо не отстъпва на новата. Не става за клок, но и бюджета не го позволява. Все пак имаме I5 + бърза графична карта. Единствения ъпгрейд, от който евентуално ще има нужда след време е добавянето на още една пръчка RAM. Също ако се наложи може да се сложи I7:

Обща стойност - 1 001.81 лв. с ДДС

Поздрави!
  • Автор

XECUTIONER ще имам впредвид и твоята , благодаря! 

Толкова не можеш ли да ползваш настоящата си кутия? Хард-а ти колко е голям?

Ами сегашния Хард е 250 гб , за кутията незнам.Но все пак предпочитам да си оставя този компютър функциониращ.Благодаря на всички помогнали и на тези , които смятат да го направят! :handshake:

BB код:
4GB DDR3 1600 A-DATA Но тук сме само със 4 гб рам :)
SAPPHIRE VAPOR-X R9 270X 2G G5 Тази видео карта е над всички предложени и става за клок.

Обща стойност - 1 003.59 лв. с ДДС

А ето и без ХАРД.

BB код:
CM JETFLO 120 /12CM И качествен вентилатор за отзад какъвто цвят си избереш.

Обща стойност - 998.35 лв. с ДДС

Редактирано от MachineZZ_BG (преглед на промените)

за стрийм няма ли да са по-добре 8 ядра? ако отделиш малко повече пара може да си вземеш AMD fx 8320 който е по-удачния вариант за стрийм ако питаш мен.

но и конфигурацията на

XECUTIONER не е лоша ;)

Редактирано от NobodyEpic (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Ето нещо с Интел, но старата платформа, която според мен по нищо не отстъпва на новата. Не става за клок, но и бюджета не го позволява. Все пак имаме I5 + бърза графична карта. Единствения ъпгрейд, от който евентуално ще има нужда след време е добавянето на още една пръчка RAM. Също ако се наложи може да се сложи I7:

Обща стойност - 1 001.81 лв. с ДДС

Извинявам се , че съживявам тази тема , но сега успях да събера парите!

Та коя от тази двете е по удачна в случая? Като смятам на АМД-ориентираната да и махна едната плочка РАМ и на по-късен етап да си я добавя.

И ако ги поръчам днес (петък) кога ще пристигне?

И двете са достатъчно производителни. При първата конфигурация имаш по-добра видеокарта, при втората по-добър процесор. Интелската е само с една плочка РАМ, та ако я махнеш ще останеш без РАМ! :D. Аз бих сменил процесора с 4440 и някое 1150 дъно на цената на D2V+някоя 270/X или 265. Ако поръчаш днес ще дойде може би най-рано в понеделник.

• Автор

И двете са достатъчно производителни. При първата конфигурация имаш по-добра видеокарта, при втората по-добър процесор. Интелската е само с една плочка РАМ, та ако я махнеш ще останеш без РАМ! :D. Аз бих сменил процесора с 4440 и някое 1150 дъно на цената на D2V+някоя 270/X или 265. Ако поръчаш днес ще дойде може би най-рано в понеделник.

Да, извинявам се , имах предвид АМД конфигурацията.  

А иначе ако можеш да пуснеш директен линк с предложението си. :)  

Та мисля , че ще си поръчвам ТОВА.

1.Според вас как е?

2.Има ли причина да съм скептичен към АМД процесорите?

3.Според вас това струва ли си бюджета?

Извинявам се , че съживявам тази тема , но сега успях да събера парите!Та коя от тази двете е по удачна в случая? Като смятам на АМД-ориентираната да и махна едната плочка РАМ и на по-късен етап да си я добавя.И ако ги поръчам днес (петък) кога ще пристигне? 

лично аз бих избрал първата  

• Автор

добре де , вчера поръчах от никем оставих си име/телефон/имейл , но явно вчера закъснях и най - вероятно не работят през уикенда та въпроса ми е - Понеделника ли да чакам обаждане за потвърждение?И до колко дни ще го доставят д/г?Благодаря!!! :)

Днес не работят.Ще получиш потвърждение в понеделник преди обяд.Във вторник преди обяд поръчката ще е при теб.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.